Orbán ontmaskert absurde linkse logica: Strijd om nationale soevereiniteit

(Vertaling: E.J. Bron)

Bondgenootschap van vrije naties i.p.v. gedwongen homogenisering

Viktor Orbán blijft onvermoeibaar strijden tegen de linkse koers van kortwieken van de EU: nadat de fractievoorzitter van de Europese Volkspartij (EVP) in het Europees Parlement, Manfred Weber (CSU), de Hongaarse minister-president opnieuw wegens zijn “nationaal-populistisch politiek beginsel” aanvalt en zware beschuldigingen tegen hem heeft geuit, antwoordde Orbán op 30 december in een uitvoerige brief op de beweringen van Weber. Onder de titel “Samizdat nr. 5” wees hij niet alleen op de enorme successen van de Hongaarse politiek voor de bevolking, maar ontmaskerde hij ook de absurde logica van de linksen in de EU.

De Duitse mainstream media geven er, zoals bekend, de voorkeur aan om Viktor Orbán als tirannieke dictator neer te zetten. Wij van de “Wochenblick” willen u de mogelijkheid bieden om zelf een beeld te vormen – daarom hebben wij de brief van de Hongaarse minister-president aan Manfred Weber voor u vertaald:

Viktor Orbán: Antwoord aan Manfred Weber – Samizdat nr. 5

“Manfred Weber omschreef tegenover het Duitse publiek Hongarije´s politiek als verkeerde weg. Deze politiek regeert Hongarije al sinds tien jaar met succes. Voor het begin van de Covid-crisis was de werkloosheid van 12% naar onder de 4% gedaald, de staatsschuld van 84% naar onder de 66%. Tegelijkertijd hebben we het minimumloon meer dan verdubbeld en het gemiddelde loon bijna verdubbeld, terwijl het financiële vermogen van private huishoudingen bijna verdrievoudigd is. Het bnp is sinds 2014 met 2 tot 3% sneller gegroeid dan het Europees gemiddelde. We geven het grootste deel van ons geld in heel Europa uit aan gezinsondersteuning, cultuur en sport en stellen crèches, kleuterscholen en gratis schoolmaaltijden en leerboeken aan Hongaarse kinderen ter beschikking.

Is dat de verkeerde weg?

Het is duidelijk dat Manfred Weber wrok koestert tegenover Hongarije. Hij geeft ons er de schuld van dat hij geen voorzitter van de Europese Commissie is geworden. Dat is waar. Maar mag de leider van een Europese partij zijn zienswijze laten beïnvloeden door persoonlijke woede of zelfs haat? Ook al is dat begrijpelijk op persoonlijk niveau, het is niet juist. Wij verwachten van onze leiders dat zij onze gezinspartij versterken en haar gewicht en haar invloed uitbreiden, zodat we samen sterker zijn dan alleen maar de optelsom van onze inspanningen.

“Eliteclub van linksen met absurde logica”

Manfred Webe ris toegetreden tot de eliteclub van linksen, waar een absurde Europese politieke logica in de mode is. Volgens deze logica bestaat de rechtervleugel van de politiek alleen maar uit rechtsextremen; alleen al zijn bestaan vormt daarom een constante bedreiging: rechts betekent hetzelfde als fascisme, nationaalsocialisme, nationalisme, antisemitisme en homofobie.

Politiek links daarentegen heeft alleen maar een midden, ze is dus niet bedreigend voor de idealen van de Europese Volkspartij en bedreigt noch vrijheid, noch democratie, noch markteconomie. Daarom sluiten de aanhangers van Weber de rechtsen uit: eerst werden de Britten uit de EVP gegooid en daarna uit de EU verdrongen. Volgens de linkse logica kan de door de Poolse partij PiS aangevoerde conservatieve fractie geen partner van de EVP zijn; en het is beter om ook af te komen van de “verdachte” christelijke conservatieven van de Fidesz.

De deuren moeten naar links geopend worden. Laten we de sociaaldemocraten, daarna de links-liberalen en weldra de Groenen verwelkomen. Wie weet waar het zal ophouden? He tis het begin van het einde.

“Zullen christelijke waarden en nationale cultuur nooit opgeven”

De Brusselaren moeten begrijpen dat voor ons in Midden-Europa onze verachting voor Marx, Lenin en het communisme niet geringer is dan voor de nazi´s en het nationaalsocialisme.

Politici, die streven naar een functie in Brussel, moeten begrijpen dat Midden-Europa nooit haar christelijke waarden, de cultuur van de natie en haar geloof in het traditionele en voor ons enige ware gezinsmodel zal opgeven.

Wie streeft naar een leidinggevende functie in Brussel, moet begrijpen dat het er niet om gaat Europa cultureel en liberaal te homogeniseren, maar het gaat er om een bondgenootschap op te bouwen van vrije naties.

Politici, die solliciteren naar een baan in Brussel, zullen het niet gemakkelijk hebben als ze Duitsers zijn.

“Geen ontkenning van de nationale soevereiniteit”

Een politicus met ambities voor een hoge functie in Brussel mag dat nooit vergeten. Het zou een fout zijn om ons migranten op te willen dringen en te dreigen met sancties, het inhouden van financiële middelen, uithongeren en andere gekozen kwellingen in plaats van onze culturele en historische verschillen te accepteren.

Het zou een fout zijn om het bestaan van nationale soevereiniteit te ontkennen, zoals Weber doet. Het zou fout zijn om het Europees Parlement boven de nationale parlementen te plaatsen, zoals Weber dit voorstelt, en in de toekomst – in plaats van naar unanieme beslissingen volgens de verdragen van de EU – te streven naar een meerderheidsbeslissing, die kleinere landen onderdrukt. Het is niet eenvoudig, maar het is mogelijk om door dit oog van de naald te kruipen. Naar het heet, is iedereen daartoe in staat.”

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Orbán ontmaskert absurde linkse logica: Strijd om nationale soevereiniteit

 1. Charles zegt:

  Hadden we maar iemand als Viktor Orbán als minister president in ons land in plaats van de huidige landverraders.

  Geliked door 2 people

 2. Erishoop zegt:

  Ja Charles, hadden wij maar een leider zoals Viktor Orban. Hij streeft er naar om de christelijke waarden en normen te behouden. Daarom wordt hij nu verguisd, hij wordt een dictator genoemd omdat hij de duistere elite niet wil gehoorzamen en het beste wil voor zijn landgenoten. Laat hij oppassen voor zijn veiligheid, want ze schuwen niks.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan j zegt:

  Helaas denk de meerderheid van de bevolking er niet zo over, wat voor mij onbegrijpelijk is.
  Deze paljas en de beroepsparasieten (koningshuis) zijn zeer populair bij de in mijn onnozelen.
  Veel beloven en niks geven doet de onnozelaar in vreugde leven

  Like

 4. antiislamnu zegt:

  En wat hebben wij aan het roer staan enkel en alleen stukken strond in maart gaan we weer zien hoeveel dwazen er weer op strond stemmen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s