Geen strafrechtelijk onderzoek naar rol Belastingdienst in toeslagenaffaire

Staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief (D66)

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar de rol van de Belastingdienst in de toeslagenaffaire. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). “Na een zorgvuldige beoordeling van de feiten en omstandigheden komt het OM niet tot een strafrechtelijke verdenking.”

Het ministerie van Financiën had aangifte gedaan tegen eigen, hoge ambtenaren vanwege hun rol in de toeslagenaffaire, waarin duizenden ouders zijn gedupeerd.

De aangifte werd in mei vorig jaar gedaan door de staatssecretarissen van Financiën wegens ‘een vermoeden van zogeheten knevelarij en beroepsmatige discriminatie’.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Geen strafrechtelijk onderzoek naar rol Belastingdienst in toeslagenaffaire

  1. Frits zegt:

    In een bananenrepubliek is de vrucht in de top het veiligst.

    Geliked door 1 persoon

  2. Tuurlijk was er een reden toen bij de Belastingdienst alarmbellen afgingen bij de afdeling Toeslagen!!!!!!! Vraag het de betreffende ambtenaren!!!!!!!!!!!! Er is / wordt gefraudeerd om het leven, ook door ouders!! Maar dat mogen wij (ook al) niet weten!! Want welk kleurtje hebben de ouders over het algemeen die wij zien in het Nieuws?? Witte ouders frauderen evengoed hoor!! Dit is gewoon de ZOVEELSTE BEERPUT van die CRIMINELE ZOOI op Het Binnenhof! Nóg misdadiger dan alle frauderende ouders (en kinderdagverblijven) op een hoop!! En maar janken om de bestorming van Het Capitool!! De toestand in West-Europa is nóg erger van in de VS!!

    Like

  3. Blaffertje zegt:

    Natuurlijk niet.
    Had niet anders verwacht.
    Deze legale criminelen word geen strobreed in de weggelegd.

    De belastingdienst is heilig in dit kutland.
    Zie ook maar als je de belastingdienst pootje licht, dan word je zwaarder bestraft dan een moordenaar.

    Geliked door 1 persoon

  4. Hovawart zegt:

    Het ‘meten met twee maten, of zelfs ‘klassenjustitie’ uit naam van de politiek in de Pays-Bah is een lichtend voorbeeld voor heel Europa om ons vertrouwen te versterken in deze moeilijke tijd, waar hopelijk een keer een einde aan komt……Bananen te koop!

    Geliked door 2 people

  5. vangie1206j zegt:

    Smerig corrupte teringzooi daar in Den Haag.
    Moet ik is naast de pot pissen hangen ze me op aan de aller hoogste boom.
    Mijn haat richting overheid wordt alleen maar groter.

    Geliked door 2 people

  6. Harry zegt:

    Houdt de corruptie dan NOOIT OP ?

    Als Wilders zoiets had geflikt hadden ze hem middels voorgedrukte aangiftes al lang aan het kruis genageld .
    Nu zijn ambtenaren met een Gestapo mentaliteit en corrupte en wegkijkende ministers en staatssecretarissen , leugenachtige minister president en linkse partijleiders allemaal tegen de lamp gelopen EN GEBEURT ER NIKS !
    Ze zitten met hun arrogante koppen gewoon rond te kijken , zo van : ” nou én “?

    ZE LEREN OOK NIETS VAN HUN FOUTEN EN BLIJVEN GEWOON ALLEMAAL ZITTEN .
    Hoeveel verder kun je zakken ?

    NEDERLAND IS DÓÓR EN DÓÓR VERROT !
    Laten wij maar ophouden om landen zoals Roemenië en Bulgarije te beschimpen , misschien zijn ze minder erg dan onze overheidsboeven .

    Geliked door 2 people

  7. karton zegt:

    Natúúúúúúúúrlijk is er in Nederland géén klasse-justitie !!!!!!!!
    Wat denkt u wel, álles is hier zo transparant als de pest !!
    Wie heeft verwacht dat er wél een vervolging zou gaan plaatsvinden van “hoge” belastingambtenaren leeft niet in deze tijd.
    Het z.g. justitieel-apparaat in dit landje is door en door verrot, evenals de “mensen” die erin werkzaam zijn.; voor mij is dit géén nieuws meer…………deze toestand heerst daar al jáááááren !!!!!!

    Geliked door 1 persoon

  8. Harry Willemse zegt:

    “Na een zorgvuldige beoordeling van de feiten en omstandigheden komt het OM niet tot een strafrechtelijke verdenking.” De bananen monarchie ten top. Der rechtsstaat geweld aangedaan maar het OM (66) ziet daar niets onoirbaars in. Van die mafkezen van 66 wil die Palestijnen doos premier worden. Welkom in communistische monarchie Nederland.

    Geliked door 2 people

  9. Julia zegt:

    Ach heel veel Nederlanders hebben hun mening over Trump alsmede de propaganda zender NPO en de linkse kranten maar publicaties en uitnodigingen aan de propaganda tafels zullen nimmer de fouten en blamages van ons eigen corrupte OM, het faalbeleid en blunders van de (criminele) politici publiceren of aan de NPO propaganda tafel geldt uiteraard ook voor Jinek RTL aan de kaak stellen. Vandaar dat de meningen van de massa zo eenzijdig is en de massa blind is wat er daadwerkelijk in eigen land fout gaat en hoe ze worden misleid door de leugens. Hoeveel jaar liegt en bedriegt Rutte al de boel en nog stemt men massaal op een onbetrouwbare pathetische leugenaar. Tja geef het dan maar op. Natuurlijk is het fout en niet goed te praten wat er in Amerika gebeurt maar zullen wij ons op de eerste plaats niet eens verdiepen in onze eigen doortrapte politiek.

    Geliked door 1 persoon

  10. Meine zegt:

    En al zal er dan een “strafrechtelijk” onderzoek komen.

    Dan wordt het Pikmeer-arrest op tafel gegooid. Ambtenaren zijn nooit aansprakelijk.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie