Teruggekeerde jihadbruid Angela B. getrouwd met berucht IS-kopstuk

(Door: Silvan Schoonhoven)

Syriëganger Angela B. uit Soesterberg, die donderdag na zes jaar Syrië terugkeerde naar Nederland, blijkt getrouwd met een van de beruchtste kopstukken uit het kalifaat. Hij zou gelieerd zijn aan de beruchte IS-terroristengroep ’The Beatles’ rond Jihadi John, betrokken bij ontvoeringen en onthoofdingen. Angela heeft spijt, zegt haar zus in een interview dat de VPRO zaterdag uitzond. Steeds duidelijker wordt echter dat Angela zich in de hoogste kringen van het kalifaat begaf.

Sleutelrol bij IS

Ze blijkt getrouwd met de Brits-Portugese terrorismeverdachte Nero Saraiva, die een sleutelrol speelde bij IS. De Britse zender ITV en de Portugese terrorismeonderzoeker Nuno Pinto stellen op basis van processtukken dat hij nauw betrokken was bij een handvol uitzonderlijk wrede Britse Syriëgangers die gevangenen onthoofdden. Die IS-club rond de Brit ’Jihadi John’ werd berucht onder de naam The Beatles. Hun bekendste slachtoffer was fotograaf James Foley.

Ook zou Angela’s man betrokken zijn bij de ontvoering van de Britse fotograaf Cantlie. Saraiva zou een uitgebreid ronselnetwerk hebben geleid, melden Portugese en Britse media. Inmiddels zit hij in een Irakese gevangenis. De zender citeert bronnen die hem ’de meest waardevolle onder de IS-gevangenen’ noemen, vanwege de ’schat aan informatie’ die hij heeft.

Detentiekamp Al-Hol

Onderzoeker Nuno Pinto dook in 10.000 pagina’s dossier rond Saraiva en sprak betrokkenen. Hij bevestigt dat Angela met hem getrouwd was. Zij zelf zei dat ook, toen documentairemaker Sinan Can haar in 2019 interviewde in het Koerdische detentiekamp Al-Hol. Ze informeerde toen naar Saraiva’s gezondheid. Haar man had bij de strijd om het laatste IS-bolwerk een ernstige hoofdwond opgelopen.

Nero Saraiva bemoeide zich vanuit de gevangenis nog met Angela. Na het interview berichtte ze via WhatsApp aan de documentairemakers: „Hoi! Ik heb een brief van me man gekregen en hij verzoekt om geen interview te geven.”

Oorlogsmisdaad

Het vraaggesprek werd toch uitgezonden, als onderdeel van het drieluik De Lokroep. Angela neemt daarin nauwelijks afstand van IS: „Ik vind de Islamitische Staat, zoals ik die beleefd heb, waar je gesluierd de straat op moet en je niet mag roken, waar de basis-islamitische regels worden uitgeleefd, die vind ik goed. Je was gewoon vrij om te gaan en staan waar je wil en het was niet zoals ik in video’s heb gezien, dat er overal hoofden hangen op straat. Dat heb ik nooit gezien. Een Islamitische Staat zoals mensen nu zeggen dat ze het hebben beleefd, of zoals je die ziet in video’s, daar sta ik niet achter.”

Op die verklaring valt het een en ander af te dingen. Dinsdag dient voor het Hof in Rotterdam het slot van het hoger beroep tegen Oussama A. uit Utrecht. Hij is veroordeeld voor lidmaatschap van IS, maar ook omdat hij foto’s doorstuurde van gekruisigde en vernederde tegenstanders – een oorlogsmisdaad. Een van die foto’s zou hij van Angela B. hebben gekregen, bleek tijdens een eerdere zitting.

Jordaanse piloot Al-Kasasbeh

Dat Angela bij IS nooit gruwelen heeft gezien, lijkt ook onwaarschijnlijk omdat ook haar vorige echtgenoot, Fabio Pocas, een belangrijke functie had in de media-afdeling van IS. Als producer was hij verantwoordelijk voor de video waarin de gevangen Jordaanse piloot Al-Kasasbeh in een kooi levend in brand werd gestoken. Toen Pocas stierf bij een drone-bombardement, bevestigde IS zijn rol bij de mediatak van het kalifaat.

Angela B. (26), voor haar vertrek in haar dorp ook wel ’Mooie Angela’ genoemd, bleef bij IS totdat het laatste bolwerk viel. Ze belandde met haar zoontje (nu 4) in het Koerdische vluchtelingenkamp Al-Hol en ontsnapte met geld van haar familie, doorgestuurd door de Nederlandse terrorist Samir A. Ze stak de Turkse grens over en meldde zich in november bij het Nederlandse consulaat. Ze is overgevlogen naar Nederland, aangehouden op Schiphol en op de Terroristenafdeling van de gevangenis in Zwolle gezet.

Advocaat Seebregts van Angela B. wil nog niet reageren op de zaak.”

Bron:
De Telegraaf (Premium artikel)

Met dank aan “Blaffertje”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Teruggekeerde jihadbruid Angela B. getrouwd met berucht IS-kopstuk

 1. koddebeier zegt:

  Laat me raden…..Ze heb het allemaal niet geweten, natuurlijk. Opsluiten dat kreng en de sleutels weggooien, maar ja, dat zal wel niet met die linkse D66 kwezels die denken dat ze “recht” spreken !

  Geliked door 4 people

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Als oorlogsmisdadiger verdient dit genetisch afval de doodstraf.

  Geliked door 5 people

 3. Blaffertje zegt:

  Ik heb van dag één af aan dat mokkel niet geloofd.
  Ik heb toen des tijds ook nog een artikel geplaatst in de Telegraaf over haar vermoedelijke bedrog en het deed mij deugd dat justitie ook niet in haar leugen trapte.

  Ze probeerde met een zielig verhaal dat zij ook slachtoffer was van wat haar is overkomem is, dat ze niet wist wat haar man deed en haar zielige kinderen recht hadden op een goede toekomst, maar als je je bij IS aansluit weet je donders goed wat er gebeurt en kies je er bewust voor.

  En die kinderen?
  Die moet je hier helemaal niet willen hebben, die zijn gehersenspoeld levensgevaarlijk en potentiële zieltjes winners voor de jihad.
  Die zijn met dat achterlijke gedachtengoed opgegroeid en vinden moorden in naam van Allah gerechtvaardigd.

  Geliked door 1 persoon

 4. scherpschutter1943 zegt:

  Deze IS.terroriste verdient de doodstraf. Jammer dat we die in nederland niet hebben. Wij hebben alleen maar christelijke schijthuizen die denken de islamitische haat voor te kunnen blijven door lief te doen. Laf volk

  Geliked door 3 people

 5. karton zegt:

  Dit gore wijf heeft in Syrië alléén maar broodjes gebakken voor haar liefhebbende echtgenoot, de moordenaar Nero Saraiva.
  Waarom gelooft nou niemand dat ?

  Geliked door 3 people

 6. Dr. Heinz zegt:

  Wat moet dat volk hier in ons modern westers Nederland,……
  Ze zijn hier totaal geschift.
  Weg met dat volk!!

  Geliked door 2 people

 7. Harry zegt:

  In Nederland is men stapelgek !
  Politieke correctheid haalt islam-hoeren hierheen terug in de veronderstelling dat ze na een eventuele gevangenisstraf weer normale mensen zouden kunnen worden .
  Laat dat tuig dáár , één kogeltje en je bent van een heleboel problemen verlost .
  Hoe kan iemand zo onnozel – of zó stom zijn – om te denken dat je moslims tot mensen kunt omvormen ?
  Ze zijn behept met een debiele ideologie , waar ze nooit meer van af komen .
  Wie is er zo achterlijk om daar de hele westerse beschaving aan op te offeren ?

  De VVD. , het CDA , en alle linkse partijen .
  Stem niet meer op dat soort idioten , mensen !

  Geliked door 5 people

  • Krieger zegt:

   Inderdaar, ” in Nederland is men stapelgek”. Het is begonnen in de jaren 60. Wat zegt u van iemand met een typisch katholieke naam Cornelia Boersma (hoogopegleid !! ) die relatie krijgt met een jihadist?

   Karton werd boos op mij toen ik dit schreef :

   “Het citaat van Gerrit Komrij is scherp en intelligent. Met ” geen geloof, geen cultuur, geen benul ” zijn Nederlandse vrouwen bijvoorbeeld een makkelijk prooi voor moslims. Altijd bereid gepakt te worden en moslimmetjes te baren.

   Praktisch gezien atheisten en liberalen zijn moslims of moslim enablers. “

   Like

   • karton zegt:

    @ Krieger op 11-1-2021 om 06.24 u.
    “Karton werd boos op mij” waarna uw citaat volgde.
    Brave hr/mevr. Krieger : mijn “boosheid” is veelal van korte duur, óók in úw geval !!
    U noemde een citaat van Komrij “scherp en intelligent”, was een klein beetje over-done.
    Gerrit Komrij blonk nóóit uit door z’n scherpe en/of intelligente opstellingen of uitlatingen; Ik gaf u enkele voorbeelden van z’n rijmpjes, dát was als grapje bedoeld !
    Zoals ik eerder reageerde : één van m’n zéér naaste fam.leden zat bij hem in de klas in Winterswijk en hij/zij verzekerde mij, dat Gerrit niet behoorde bij de “hoogvliegers”.
    Hier is niks mis mee natuurlijk, maar wél ordentelijk om te melden in deze situatie.

    Like

 8. bobzelf zegt:

  NOU DAN LIGT ER EEN TERREIN BRAAK TOCH ?
  ZOU OME BOB ZEGGEN !!

  EEN HEERLIJKE ASSISTENTE VOOR ONZE “”KECH “” ALS DIE RUTTE OPVOLGT
  EN
  MOCHT DAT TE HOOG GEGREPEN ZIJN
  DAN KAN YASSAR ARRAFAT ONZE CPN MOCRO HOMO TOCH WEL EEN GAATJE ERGENSVINDEN VOOR EEN AARDIGE JOB IN ZIJN CRISIS CENTRUM

  WHAHAHAHAHAHAHA

  NOU JA, IEDER MENS VERDIENT EEN 2E KANS
  EN WAT LUL JE NOU
  IEMAND LEVEND IN DE BRAND STEKEN BIJ ISIS OF ZO

  JULLIE MOETEN NIET OP IEDERE SLAK ZOUT LEGGEN HOOR

  DAT VALT TOCH WEL MEE, , ZO VEEL GELD HEEFT ZE NIET UITGEGEVEN VAN HAAR UITKERING TOCH

  AAN BENZINE ???

  MIJN GOD, EN GEWOON TERUG LATEN KOMEN

  DE MAFFIA , ZIJN SCHOOLKINDEREN MET DIT GEDROCHT VERGELEKEN

  OOM SLEEPS WITH THE FISHES

  Geliked door 2 people

 9. Hovawart zegt:

  Na haar rehabilitatie kan ze direct de haagse politiek in,…….bij het engnekkenclubje van GL, PvdA en Domoren66, of bij Tante Halsema in vaste dienst als de-radicaliseringsambtenaar……..
  De Pays-Bah is reddeloos verloren door de verziekende Linksche Looney Brigade met hun voorliefde voor islamietjes.

  Geliked door 4 people

 10. oprechtegeus zegt:

  Nu zo vlug mogelijk een verzoek voor gezinshereniging indienen en we krijgen die afschuwelijke moordenaar nog op de koop toe, want ze blijkt aldaar natuurlijk slechts op een kleuterklasje te hebben gepast.. Vervolgens zullen CDA, D666 en GroenLinks zich tot het uiterste inspannen om die hereniging tot stand te brengen, met daarbij een schaarse woning en uitkeringen.

  Geliked door 4 people

 11. Julia zegt:

  Dit stuk bagger dient per direct op een bootje op open zee retour worden gezonden maar vooral zonder voedsel of wat dan ook langzaam maar zeker af laten drijven. Welke linkse zieke CDS, D66 en Groen Links doorgeslagen idioten halen het in hun hersenen om dit soort oorlogstuig te faciliteren en van belastinggeld dit soort tuig nog uitkeringen te verschaffen. Wat een onvergeeflijk volksverraad en wanbeleid. Ik kots werkelijk van dit hele zooitje doorgeslagen links.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s