Waterkrachtcentrale mag vissen vermalen: slechts 0,8% van de palingen bereikt de zee

(Door: Jeannette Kras)

De waterkrachtcentrale van Vattenfall mag massaal vissen blijven vermalen in de Maas, oordeelt de Raad van State. Daarover schrijft het AD.

De vissen sterven een pijnlijke dood tussen de schoepen van de centrale tussen Lith en Alphen. Slechts 0,8% van de palingen bereikt nog maar de Noordzee. Wettelijk is toegestaan dat 10% van de vissen mag overlijden, maar energiereuzen Vattenfall en RWE hebben dit succesvol aangevochten bij de Raad van State dus nu vinden nog meer vissen de dood als ze de waterkrachtcentrale proberen te passeren.

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Waterkrachtcentrale mag vissen vermalen: slechts 0,8% van de palingen bereikt de zee

 1. Knalkopje1 zegt:

  De Raad van State: hetzelfde orgaan dat een aantal jaren geleden traumahelikopters in de nacht aan de grond hield vanwege ‘lawaaioverlast’ en dat later met dat ontwrichtende stikstofgedoe op de proppen kwam. Maar nu mogen wel al die vissen worden vermorzeld.

  Like

  • Boike zegt:

   @ Knalkopje1 10 januari 2021 om 11:47

   Ach het zijn maar vissen. En het draagt ertoe bij de visstand binnen de perken te houden. Minder vis is minder CO2. Ennuhhh zo hou je ook de prijs van de paling op duur peil. Elke nadeel heb zijn voordeel. Het is koren op de molen van de veganisten.

   Wat waterkrachtcentrales doen met vissen, doen de windmolens op zee met trekvogels en vaccins met mensen .

   Bedenk, dat de satanisten geen respect hebben voor het leven, noch het menselijke, noch het dierlijke, noch het plantaardige. Het enige, dat in het nieuwertijdse nog telt voor malle Greetje, roodgroen slinks en de 66 demonen, zijn de polletiek crecte klimaatdoelstellingen.

   Like

 2. Klaas zegt:

  +++
  https://www.bbc.com/news/science-environment-54703204
  +++
  One of the reasons the government has been fighting so hard to free itself from the EU’s state aid rules is so it can get its shoulder behind technologies it thinks will give the UK economy and its workers a real boost.
  +++++++++++++++++++++++++++++++++

  Like

  • Klaas zegt:

   +++++++++++
   You have to factor in a massive increase in electricity demand over the coming decades.That’s because if we’re going to reach our net zero target, we need to stop using fossil fuels for transport and home heating.
   +
   The government has said this could lead to a three-fold increase in electricity use.
   ++++++++++++++++++
   Greenpeace UK’s chief scientist, Doug Parr, said that if the government wanted to take a punt on some new technology to tackle climate change it would be better off investing in hydrogen or geothermal power. 
   +++++++++++++++++++++++++++

   Like

 3. Boike zegt:

  Natuur en milieu staan in het ruttige Nederland politiek correct hoog in het vaandel. En wanneer het grote bedrijfsleven natuur en milieu beweren te omarmen, worden de principes fijngemalen en normen en waarden onder de mat geveegd. Met ruttige duivelaanbidders kun je werkelijk alle kanten op en zeer zeker de verkeerde.

  Geliked door 2 people

 4. Bob zegt:

  De positieve milieuaktivisten.

  Like

 5. Blaffertje zegt:

  En waar blijft de partij van de dieren nou?
  Die zwijgt weer in alle talen.

  Like

  • Boike zegt:

   @ Blaffertje 10 januari 2021 om 16:33

   Het gaat bij die partij voor de dieren niet om de knikkers (de dieren), maar om het spel. Het spel heet “verdeel en heers”. Het spel gaat om de macht en is extreem slinks. Achter de partij gaan de “hogere belangen” schuil. Vele slinkse splinterpartijen vormen tezamen een groot extreem slinks machtsblok. Bij duivelsgespuis is het nooit, wat het lijkt, dat het is. De dieren zijn maar bijzaak en doen er niet toe. Kiezers worden met mooie slogans in slaap gesust. Is dat ook fraude ???

   Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    Precies.
    Want hoe kan je als partij die z.g.n voor de belangen van dieren opkomt, voorstellen om de veestapel met 75% te willen doen krimpen voor woningbouw?
    Waar denken ze dat die dieren heen gaan?
    Maar een dierentuin?
    Dat word enkeltje slachthuis.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s