Italië: “Siamo tutti aperti!” (“We zijn allemaal geopend!”)

(Vertaling: E.J. Bron)

In meerdere Europese landen roepen restaurantbezitters op tot burgerlijke ongehoorzaamheid en willen op eigen houtje hun bedrijven openen. Maar in Italië gebeurt dit in een veel grotere omvang dan elders. In het hele land doen oproepen de ronde om vandaag, 15 januari, de restaurants weer te openen, zonder daarbij nog langer te wachten op beslissingen van de regering, die blijkbaar door niemand meer wordt vertrouwd…

“We zijn vanaf vandaag weer geopend. Ik spreek hier hoofdzakelijk in het belang van mijn werknemers. Ik bezit meerdere restaurants, ze zijn allemaal geopend”.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Italië: “Siamo tutti aperti!” (“We zijn allemaal geopend!”)

 1. Tistochwat zegt:

  Mooi! Ga zo door!

  Geliked door 1 persoon

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Nu Nederland nog…

  Shabbat shalom.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 3. brabantman zegt:

  Verstandige reactie van acteur Morgan Freeman:

  Stop met dat idiote testen en covid is verdwenen

  Geliked door 3 people

 4. Julia zegt:

  Daar kunnen al die horecaondernemers hier iets van opsteken. Waarom je bedrijf kapot laten maken als aan alle regels en voorwaarden zijn gedaan dus extra geïnvesteerd, keurig hebben gehouden aan de gedragsverandering van 1,5 meter. Nee hier zit de horecaondernemer alleen maar in een hoekje en doen het maar met een sober steunpakket. Niets heeft bewezen dat de extra besmettingen in restaurants zijn opgelopen terwijl tijdens de eerste golf alle bouwmarkten waar het enorm druk was, tuincentra wat nog één van de weinige uitjes was voor massaal bezoek en een kleine ondernemer de das om doen. Geldt ook voor o.a. mkb ik heb nimmer meegemaakt dat een modewinkel, schoenwinkel zo druk waren dat deze moeten sluiten in een gemiddelde MKB zaak zijn er hooguit een paar klanten. Waarom een tandarts wel mag doorgaan maar een (medisch) pedicure niet en ga zo maar door. Het zijn puur maatregelen om het MKB en de horeca de nek om te draaien zodat de multinationals hier vruchten van plukken. In en in triest dus wat mij betreft volg de Italianen en gooi de tenten open.

  Geliked door 2 people

 5. antiislamnu zegt:

  Eindelijk nu de beuk er in oprotten met die covid19 onzin circus nu alle scholen dicht tot 9 februari echt buitenproportioneel hoeveel schoolgaande kinderen zijn er gestorven aan covid19 ik wed niet één. De groep die gevaar loopt gaat vrijwillig in quarantaine en de rest gaat gewoon verder met leven.

  Like

 6. alle corona maatregelen zijn bewezen zinloos

  Geliked door 2 people

 7. bobzelf zegt:

  UKRAINE GAAT DIT DOEN VANAF 24 JANUARI ….
  EN VOLKOMEN TERECHT
  HEEL EUROPA NAAR DE VAANTJES
  VANWEGE EEN NEP VIRUS
  MET EEN NEP TEST
  EN NIET WERKENDE MONDKAPJES
  EN ?????????
  EEN VACCCIN WAARBIJ GEEN BIJSLUITER ZIT
  OMDAT
  U GEWOON UW MUIL MOIET HOUDEN
  EN DAT VACCIN IN JE ARM TE LATEN SPUITEN

  WANT DAT MAKEN WIJ WEL UIT, !!!

  BEGREPEN KLOOTZAKKEN

  DUS KLINKT GOED , LAAT DE PLEURIS MAAR UITBREKEN

  EN DE TEKST WAS OOIT GOED ??

  WIJ ZIJN MET VEEL MEER !!!

  OOM KLASHNIKOV

  Geliked door 3 people

 8. Noorwegen; 13 doden na vaccinaties!! OUDJES!
  ‘Norwegian Medicines Agency links 13 deaths to vaccine side effects. Those who died were frail and old’!!
  https://norwaytoday.info/news/norwegian-medicines-agency-links-13-deaths-to-vaccine-side-effects-those-who-died-were-frail-and-old/

  Like

  • bobzelf zegt:

   EVEN JE BIDDENDE EN KNIELENDE IMF IN RUSLAND TOT DE GROND TOE AFBREKEN
   OOH MIJN GOD WAT ZOUDEN ZE GRAAG WEER ZAKEN DOEN MET MIJN OOM VLADIMIR
   WHAHAHAHAHA

   HIER KLOOTVIOOL …….. BLIJF HET PROBEREN HE … LEUK

   11 januari 2020

   Donald Trump mag graag opscheppen over het succes van de Amerikaanse economie, maar de wereldleider die echt op zijn borst mag kloppen, heet Vladimir Poetin.

   Twintig jaar geleden lag de Russische economie nog in puin. Miljarden aan staatsschulden konden niet worden afgelost. Het land was failliet. En kijk nu.

   Rusland staat met 530 miljard dollar in de top 5 van landen met de grootste reserves, de Russische aandelenmarkt kende een recordjaar (plus 40 procent), de Russische staatsbegroting heeft een overschot van 3 procent en de netto staatsschuld staat op nul.

   Zet dat eens af tegen de 17 biljoen dollar staatsschuld van Amerika.

   We hebben nog steeds het beeld van Rusland als arm land, maar op macro-economisch niveau klotst het geld tegen de plinten. Russische (staats)bedrijven meldden een winst van omgerekend 340 miljard dollar in 2019 en hun winstgevendheid is bijna twee keer zo hoog als bedrijven in het Westen.

   Dividenden voor aandeelhouders zijn nog nooit zo hoog geweest.

   Rusland is een van de meest winstgevende plekken ter wereld om zaken te doen. En dit ondanks een batterij sancties en tegensancties, vanwege de Russische annexatie van de Krim.

   De Russische financiële renaissance is het gevolg van Poetins obsessie om onafhankelijk te zijn (en de zich weer herstellende olieprijs). Het trauma uit de jaren negentig, toen Rusland aan het infuus van het IMF lag, galmt nog na. ‘Dit nooit weer,’ is Poetins mantra, en dat leidde tot een zeer prudent economisch beleid.

   En zo zit Poetin nu met een heel ander en minstens zo ingewikkeld probleem.

   De overheid kan met gemak honderden miljarden in de economie pompen om die aan te jagen, maar hoe doe je dat in een land waar het ambtenarenapparaat door en door corrupt is en ondernemers weigeren te investeren omdat ze zich niet veilig voelen?

   Poetins ambitieuze ‘Nationale Project’ om Ruslands instortende infrastructuur eens flink onder handen te nemen, ziet er mooi uit op papier, maar loopt nu al flinke vertraging op. Gouverneurs durven het geld simpelweg niet uit te geven, in de wetenschap dat onderweg de meeste roebels zoek raken.

   mijn oom riep … IMF ?? STELEN KUNNEN WE ZELF

   DERUITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

   OME BOBBIE

   HET KLOTSENDE GOUD WHAHAHAHAH

   Geliked door 2 people

 9. Astrid zegt:

  Bij massale ongehoorzaamheid zullen het EU-leger en de moslimbrigades wel snel losgelaten worden en gaan er slachtoffers vallen. Tenzij we het door heel Europa en allemaal tegelijkertijd doorvoeren en volhouden. We moeten sowieso over die angstdrempel heen, want wij zijn het volk en wij zijn met meer.
  En waarom mogen de immer uitdijende Brulsen en Merkels van deze wereld wel dicht op elkaar zittend en zonder mondkapjes op zich vet vreten in de luxe horeca, maar wij plebs niet? Zij hoeven niet buiten in de kou armoedig in een rij te wachten voor een patat met frikadel van een paar euro.

  Enige angst heb ik wel voor het beperken van onze communicatie via internet, wanneer andere meningen niet meer doorkomen en we niet meer vrij met elkaar over grotere afstanden met elkaar kunnen communiceren. En met al die opgedrongen apps tegenwoordig, weet men je overal te vinden en te volgen. Ik heb een i-phone [spijt!] en die ligt meestentijds in het zilverfolie gepakt. Hoe doen de mensen dat, die een gewone pre-paid handtelefoon hebben, wanneer ze op de sites van de overheid willen inloggen? Zonder die dubbele verificatie van een mobieltje kom je nergens meer binnen.

  Als we ons overheidsgajes hun gang laten gaan, worden we vanzelf allemaal Chinese onderdanen.
  Dus, zet hem op en pleeg massaal verzet, want het is onze laatste optie, willen we onze vrijheid weer terug hebben! En gooi meteen die kappers weer open, want ik had eind 2019 al naar de kapper gemoeten. Nu draag ik het haar noodgewongen weer in een lange paardenstaart of knot, wat ansich geen ramp is, er zijn grotere problemen.

  Geliked door 3 people

  • BigLJohn zegt:

   Astrid; dat haar wat steeds langer word door die stomme lockdown. Straks zien we er allemaal uit als hippies uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Lang haar, zowel bij mannen als bij de vrouwen tot op je billen. Bij de indianen al veel langer de mode. Of het moet zijn dat je je eigen haar gaat knippen, of laat knippen door een huisgenoot.

   Like

   • bobzelf zegt:

    whahahahaha
    mijn haar zit nog steeds hetzelfde , als iN de jaren 60 /70

    EN ZO MOGEN ZE ME OOK HORIZONTAAL DE KIST INPLEUREN …

    ik ga weer naar de kapper als …

    HET HAAR TUSSEN HAKKEN EN STRAATSTENEN BEKLEMD RAAKT ……

    WEERGALOOS GAAF,

    DE VROUWEN HALEN HAAST “” DE LUL UIT MIJN BROEK “”

    DIE LOPEN ALLEMAAL MET MANNEN IN HET ROND, MET DIE NIEUWE COUPE

    DIE IK IN 1958 HAD. ….. OPGESCHOREN COUP BLOEMPOT

    EN JE LOOPT VOOR LUL , MET EEN STAARTJE BOVENOP …

    WHAHAHAHAHA

    DIE VERGELIJK IK ALTIJD MET DE TEKST …

    U HEEFT HETZELFDE HAAR ALS MIJN ZUS ..,.,…

    ALLEEN DIE ZIT EROP

    WHAHAHAHA , GOEIESMORGENS JUFFROUW JANNIE

    EEN LEKKER BAKKIE KOFFIE ??

    OOM the 5th BEATLE

    Geliked door 2 people

   • BigLJohn zegt:

    Ha, ha, die Bob. Gelukkig zijn degenen die een kale kop hebben. Zij houden het geld voor de kapper in hun zak. Alleen zijn ze wat geld kwijt aan een blik boenwas, c.q. een blik antiek-was als je al oud bent, om je kop mooi glimmend te houden.

    Like

 10. M. Schettini zegt:

  Fantastisch!

  Geliked door 1 persoon

 11. BigLJohn zegt:

  Zo zie je maar weer, eenheid maakt macht ! Die eenheid die hier in Nederland (nog) volledig zoek is. Ik krijg de indruk dat bedrijven slaafs die rare regeltjes blijven opvolgen en uiteindelijk allemaal naar de knoppen zullen gaan. Wel met zijn allen protesteren maar niet organiseren.

  Geliked door 1 persoon

 12. Peter zegt:

  Nederland is met Rutte het braafste jongetje van de klas,alles voor zijn mutti Merkel ,laat dat wijf doodvallen,wees een vent,en sta voor je eigen volk .

  Geliked door 1 persoon

 13. Ruudzelf zegt:

  Ja moeilijke zaak, wanneer gaan we beginnen? En hoe? Iets afdrukken op papier en verspreiden?
  Laat je wat invallen……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s