Geen grap: Coronawaanzin in het eindstadium – nu ook afstandsregels voor honden

(Vertaling: E.J. Bron)

Om te beginnen: dit is geen satirische bijdrage, het is geleefde coronawaanzin in Duitsland. En als het niet zo treurig was, zou je er om kunnen lachen. Omdat viervoeters buiten met elkaar speelden, worden de eigenaressen nu bestraft.

Het “delict” dat de twee spelende honden “begingen”, vond plaats in Flensburg tijdens een wandeling langs de Oostzee door twee collega´s, die elkaar daar toevallig tegenkwamen, bericht “moin.de”: in het artikel wordt ook een van de beide vrouwen geciteerd:

“Ik vind het zeer bedenkelijk dat wanneer ik toevallig een collega op het strand van Flensburg tegenkom en onze jonge honden, die elkaar kennen en goed met elkaar overweg kunnen, uiteraard met elkaar spelen, dit als overtreding door de politie gemeld wordt.”

Als motivering voor het moedige en zeer verantwoordelijke ingrijpen van de politie gaven de hoeders van de wet aan dat ook honden niet meer met elkaar zouden mogen spelen, omdat de vrouwen daardoor contact met elkaar zouden zoeken.

Hoe vertel ik het mijn hond?

“Maar hoe maak je je hond wijs dat spelen en besnuffelen met onmiddellijke ingang verboden is?”, vraagt de vrouw, die nu rekent op een boete. Als “verzachtende omstandigheid” voeren de beide dames aan dat ze “sowieso een afstand van minstens twee meter tot elkaar hadden toen we zogenaamd een overtreding van de contactbeperkingen begaan hebben.”

De absurditeit van de afstandsregels blijkt ook uit het feit dat het bij de beide hondenbezitsters zelfs om collega´s gaat. Anderzijds waren echter de honden de overtreders! En zijn de hondeneigenaren niet verantwoordelijk voor hetgeen hun lievelingen aanrichten? Was dat niet altijd zo! En dan dragen de viervoeters tijdens het snuffelen niet eens een mondkapje. Mag je zoiets tolereren?

Langer besnuffelen verboden – omdat hondenbezitters dichter bij elkaar zouden kunnen komen

De genoemde website verzocht de politie om commentaar, maar daarover zou men zich niet kunnen uitlaten. De perswoordvoerder van de stad Flensburg, Clemens Teschendorf, relativeerde de daad als “een loepzuiver grensgeval”. Die man heeft gezond verstand; dat moet gezegd. Want wanneer honden elkaar zouden besnuffelen en de eigenaren kort en op afstand met elkaar praten, zou dat onbedenkelijk zijn. Het zou echter een andere zaak zijn wanneer mensen een kwartier lang met elkaar zouden praten. Zoiets zou onder geen beding geduld en getolereerd mogen worden. Safety first! Juist in tijden van de “pandemie”, die mensen in de leeftijd van de beide collega´s tot slachtoffers maakt, zoals de onderstaande grafiek van het RKI op indrukwekkende wijze laat zien:

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Geen grap: Coronawaanzin in het eindstadium – nu ook afstandsregels voor honden

 1. Pingback: Geen grap: Coronawaanzin in het eindstadium – nu ook afstandsregels voor honden! | eunmask

 2. Ik las net dat in Duitsland nu ook een stilstaan verbod is. Dus stilstaan om een etalage te bekijken is verboden en word bekeurd. ook is de beklap nu verplicht in de auto als er een persoon mee rijd die niet tot de familie/gezin behoord. De Duitsers zijn echt knetter gek aan het worden.

  Geliked door 2 people

 3. mahoog zegt:

  Kettergek????Altijd al geweest.

  Like

 4. Knalkopje1 zegt:

  Misschien zal dit Grappenmaker ook inspireren om in Nederland dergelijke grappen uit te halen. Is dit soms een nieuwe van van hondsdolheid?

  Like

 5. Sobieski zegt:

  Stilstaan verboden?
  Wat als je op leeftijd bent en even op adem moet komen?
  Of jonge ouders met kleine kinderen, die even stil staan omdat hun kleine kroost nog niet zo snel kan lopen als hun zelf?
  Of iemand die op straat een hartinfarct krijgt, Is die dan ook in overtreding?
  Als hij daarbij overlijdt, wordt de boete dan post-hume aan het nageslacht doorgestuurd als deel van de “erfenis”?
  Mag mijn poes nog wel met andere poezen spelen als ze buiten komt?
  En wat als de duiven uit mijn duiventil andere duiven ontmoeten?
  Gaat de politie er dan met een helikopter achteraan on die diertjes vanuit de lucht een bekeuring te overhandigen?
  De muizen in mijn schuurtje zullen ook vast andere muizen van buiten ontmoeten.
  Die ook maar gelijk beboeten dan!

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Vroeg of laat komt de tijd dat men in de nieuw opgerichte gaskamers (voor vaccin weigeraars) het bevel krijgt met bekluier de gaskamer in te gaan want men zou elkaar kunnen besmetten in de gaskamer.

  Like

 7. vangie1206j zegt:

  Zouden die lamzak helden deze dames bekeurd hebben wanneer die 2 hondjes 2 bouviers of doberman pincers waren.

  Like

 8. vangie1206j zegt:

  Nog even dit, stel je hebben een paar van die kanjer van honden en een paar van die mislukte lamlullen komen op je af zoals bij deze 2 personen kan je zeggen tegen dat uitschot ga weg of ik laat die honden op je los dat flikken dat uitschot ook.
  Als dat uitschot zich gaan beklagen over jou mijn dreigement dan moet je zeggen dit is helemaal geen dreigement maar een waarschuwing.

  Like

 9. Cathja zegt:

  Ik ga bijna denken dat Duitsers gedrogeerd zijn of zo. Welke idioot bedenkt deze zieke maatregel?
  Hoe vaak heb ik al gedacht: “gekker kan niet”…, maar telkens overtreft de ene gekkigheid de andere, tot het stompzinnige aan toe.
  Duitsland, ontwaak uit jullie bizarre droom! Verzet je massaal tegen plannen die alleen maar door zieke geesten bedacht kunnen worden. Keer terug naar normaal, en dan bedoel ik naar de tijd van vóór de grote instroom van vreemdelingen. Een tijd waarin ik graag in Duitsland kwam.
  Het huidige Duitsland is voor mij geen vakantieland meer.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  Straks de kat ook

  Like

  • karton zegt:

   @ Jan op 1-3-2021 om 09.05 u.
   Oguttegut !!
   Ook dát nog. Moet ik écht 1,5 meter afstand houden van m’n poes ?
   Dát gaat me niet lukken, denk ik ! Als ik ’t wél zou willen dan is dat beestje weer eigenwijs, is dól op een aai over haar bolletje en kruipt dan tegen mij aan ! En ik ben dan ook weer niet zó gevoelloos om haar weg te sturen.

   Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    @karton op 1/3

    Knuffel maar lekker met je poes hoor! Dat beestje mag niet de dupe worden van idiote verzinsels van mensen…. 😉

    Like

   • karton zegt:

    @ Cathja op 2-3-2021 08.35 u.
    Dank voor uw wijs advies !
    Ik zal hier zeker gehoor aan geven en wel z.s.m. !!!!

    Geliked door 1 persoon

 11. Julia zegt:

  Tjonge wat in en in triest hoe diep gezonken die Duitsers zijn en bevangen zijn door de grootste waanzin. Echter wel een zeer gevaarlijke ontwikkeling ook voor ons land want we weten allemaal wat er in Duitsland aan maatregelen wordt opgelegd wordt door Rutte eerst goed onderzocht wat voor een consequenties aan dergelijke vernietigende waanzinnige maatregelen kleven en het eind van het liedje na een korte periode neemt Rutte de maatregelen over en gelden die dan ook voor ons land. Ik vraag mij alleen nog af hoelang het duurt voordat daadwerkelijk er een flinke oorlog komt want het lijkt mij toch onwaarschijnlijk dat de doorgeslagen wereldwijde waanzin nog veel langer door kan gaan, onze economie nog verder ten gronde richt tot in de afgrond, en een normaal menselijk bestaan door het ontnemen van alle vrijheden en krankzinnige niet onderbouwde maatregelen teniet is gedaan. Er moet een einde komen aan al die elitaire machtswellustelingen en politici die zijn bezeten door waanzin en waarvoor mensenrechten niet meer tellen en uitsluitend rijke rijker maken en bevolking armer en armer.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Voor de sociale contacten begroeten mensen elkaar met een kus, of men schudt handen, honden ruiken aan de kont, zo gaat dat.

  Like

  • karton zegt:

   @ Republikein op 1-3-2021 om 10.20 u.
   Wij, mensen, mogen elkaar de hand niet schudden en/of een kus geven ter begroeting, honden mogen niet meer aan elkaar snuffelen………..
   waar moet dat heen in deze wereld ?
   Gelden er ook afstandsregels tussen mens en hond ?
   Zo niet, dan zit er niks anders op dan dat ik de hond een hand geef of een kus, ik weiger echter pertinent om aan een hondenkont te snuffelen !!

   Like

 13. karton zegt:

  De afstandsregels gelden NIET voor politie-honden, mits zij in uniform zijn gekleed en als zodanig herkenbaar zijn.
  Voor Keeshonden worden de afstandsregels oogluikend versoepeld indien zij aan ;t kezen zijn om hun ras in stand te houden. Hetzelfde geldt voor de z.g. whippets ; indien de whip is ingezet mag deze voltooid worden.
  Deze ontheffingen gelden echter NIET voor de bazen en/f bazinnen van bovengenoemde hondensoorten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s