Duitse president Steinmeier gaat censuur op sociale media niet ver genoeg

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Scherpe kritiek op Facebook, Twitter & Co.

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier (foto) kijkt elke dag afgunstig naar China, dat hij als minister van Buitenlandse Zaken vaak heeft bezocht. Want daar in het Verre Oosten heeft een dictatuur al lang datgene gerealiseerd wat de SPD-politicus na aan het hart ligt: de rigoureuze staatscontrole van de publicaties en discussies op het internet.

Ondanks aanzienlijke “vooruitgang” in Duitsland bij de maatregelen betreffende de censuur en verwijdering van ongewenste bijdragen op de zogenaamde sociale media, is de Duitse president van het partijkartel er nog steeds ontevreden over dat de vrijheid van meningsuiting nog altijd niet zo wordt weergegeven zoals hij en het politiekmediale complex dat willen.

Op de bijeenkomst “Forum Bellevue” in Berlijn heeft Steinmeier bekritiseerd dat platforms zoals Facebook of Twitter doelbewust gericht zouden zijn op opwinding, woede, angst en orakelde: “Het zaakje met de aandacht wordt een gevaar voor de democratie.” Er even helemaal van afgezien wie er op dit moment onder het voorwendsel van het virusgevaar de democratie en grondrechten in Duitsland daadwerkelijk voor onbepaalde tijd tot een pure façade heeft gemaakt, dat zijn wel degelijk hij en zijn gelijken: wat bedoelt Steinmeier wanneer hij zegt: “Dat zaakje met de aandacht?”

Dat er op Facebook en op veel andere internetforums bijvoorbeeld over de zin van lockdowns en gedwongen vaccinaties wordt gediscussieerd? Dat duidelijk corrupte en gecorrumpeerde politici daar ook als zodanig genoemd worden? Dat daar teksten kunnen verschijnen die in de door de staat gesubsidieerde media nog niet eens als lezersbrief een kans krijgen om gepubliceerd te worden? Ik weet zeker: exact dat bedoelt Steinmeier wanneer hij het heeft over “die zaak met de aandacht”.

Vanzelfsprekend zijn er, net zoals in het dagelijks leven, op internet ook leugens, onwaarheden, halve waarheden en verkeerde informatie te vinden. Maar wanneer ik in mijn meer dan vijftigjarige bewuste politieke leven alle leugens, onwaarheden, halve waarheden en verkeerde informatie van politici zoals Steinmeier en de SPD zorgvuldig geregistreerd zou hebben en nu zou kunnen opsommen – dan zou ik waarschijnlijk heel veel pagina´s nodig hebben voor deze deprimerende statistiek van kiezersmisleiding en volksbedrog.

Waar de Duitse president in werkelijkheid over klaagt, is de blijkbaar enorme democratische brutaliteit voor hem en zijn gelijken om niet alleen constant in de kritische aandacht te staan, maar ook nog met de reacties ervan geconfronteerd te worden. Wanneer er in Duitsland ook maar enigszins vrije, onafhankelijke massamedia zouden bestaan, dan zouden mensen zoals Spahn, Giffey, Scheuer of de mislukte Ludwig Erhard-parodie Altmaier al lang geen minister meer zijn. Zo echter moet er op internet min of meer machteloos over geklaagd worden dat het anders is. De uiterst gevoelige Duitse president gaat dat allemaal veel te ver. Daarmee maakt hij duidelijk wie het werkelijke gevaar voor de democratie is.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Duitse president Steinmeier gaat censuur op sociale media niet ver genoeg

 1. karton zegt:

  De meeste zg “boven ons gestelden” zijn de smerigste criminelen ! Niet alleen in ‘t buitenland , dit soort houdt nl geen rekening met landsgrenzen. Sarkozy, Frankrijk , 3 jaar gevangenisstraf en dat niet vanwege z’n zweetvoeten; er staan hem , Sarkozy nog 2 strafzaken te wachten , de smeerlap was ooit president en voelde zich bij de “elite” thuis , de gore luizenbossen. En u denkt dat zulks niet in Nederland plaatsvindt ?

  Geliked door 2 people

 2. Hovawart zegt:

  Communisme is het doel, censuur een middel….roept u maar.
  (nu het nog kan)

  Geliked door 2 people

 3. Julia zegt:

  Volgens mij is het de hoogste tijd hele grote en hoge hekken om Duitsland te zetten en totaal dit land te negeren. Die Duitsers hebben namelijk te maken met een zeer gevaarlijke virus namelijk de virus van de waanzin die gevaarlijker is dan welke virus dan ook. Ze zijn een doodtrap voor Europa en maken heel Europa totaal kapot. Weg met die doorgeslagen Duitse waanzin die alle democratie vermoord en weer de zeer linke fascistische trekjes vertonen zoals tijdens WOII. We weten dat dit miljoenen levens heeft gekost.

  Like

  • droevige mof zegt:

   De laatste jaren hebben ongeveer 200.000 Duitsers elk jaar hun vaderland verlaten. Vooral Oost-Europese landen waren populair. Nederland lijkt niet aantrekkelijk te zijn, aangezien de voorwaarden daar niet aanmerkelijk verschillen van die in Duitsland. Bovendien zijn Duitsers structureel niet welkom in Nederland, behalve als betalende toeristen. De laatste jaren, sinds 2015 en Merkels openstelling van de grenzen, zijn de bedenkingen van de Nederlanders tegen de Duitsers sterker geworden. Zelfs als je de taal spreekt, zoals ik, verandert dat niets. Het is het fenomeen van collectieve schuld voor wat er in het verleden is gebeurd en wat er in het heden opnieuw gebeurt. (Dit is ook de reden voor mijn naam hier).
   https://de.statista.com/statistik/daten/studie/2534/umfrage/entwicklung-der-anzahl-deutscher-auswanderer/

   Geliked door 2 people

   • Ravian zegt:

    Het Duitse volk is feitelijk het slachtoffer geworden van de 19de en 20ste eeuwse machtsspelletjes van landen als Groot Brittannië en, vooral, Frankrijk.
    Adolf Hitler heeft nooit de verkiezingen gewonnen, hij was zuiver een product van door andere landen gecreëerde omstandigheden.
    De Fransen leven al eeuwen op te grote voet, tegenwoordig zuigen ze om aan hun overmatige financiële behoeften te voldoen via “Brussel” de EU leeg, maar voor de oorlog van 1870 deden ze dit door regelmatig hun leger richting oosten te sturen, om maar weer eens wat etnisch Duits gebied leeg te plunderen.
    Zonder deze Franse misdragingen had een zekere Bismarck nooit Duitsland kunnen verenigen.
    Toen Duitsland eenmaal verenigd was waren de Fransen daar uiteraard niet blij mee, omdat dit een einde maakte aan hun lucratieve plunder tochten.
    Zodoende besloten deze toen om maar eens rap een einde te maken aan dit kersverse Duitse rijk, en dus kwam de oorlog van 1870, die geheel tegen de Franse verwachtingen in, en tot leedvermaak van de hele rest van de wereld, niet zo best voor ze afliep.
    Ze verloren hun gezicht, hun van de Duitsers gejatte “spaarvarken” (Elzas en Lotharingen), en het vooruitzicht op gratis Duits geld in het algemeen.
    De Fransen waren daarna op “revanche” uit, op zich nogal vreemd omdat ze feitelijk enkel hun verdiende loon hadden gekregen, maar zo zagen de Fransen dat uiteraard niet.
    Klein probleempje daarbij was wel dat Duitsland bewezen had Frankrijk militair de baas te wezen, de Fransen geen andere keuze latend dan tandenknarsend “betere tijden” af te wachten.
    En die betere tijden die komen er, Duitsland groeit namelijk al snel uit tot een industrieel “power house” en dreigt Groot Brittannië in economische en militaire kracht te gaan overvleugelen.
    Voor Groot Brittannië geld dan vervolgens “zoals de waard is vertrouwd deze zijn gasten”, ze gaan er van uit dat Duitsland een bedreiging gaat vormen voor hun wereldrijk en draaien als een blad aan een boom.
    De eerder nog zo bewonderde Duitsers zijn opeens de nieuwe vijand, en de eeuwenlange erfvijand Frankrijk is opeens hun best vriend.
    Klein probleempje daarbij is echter hoe dit de Britse bevolking duidelijk te maken, die denken tenslotte nog altijd dat de “Frogs” hun eeuwige vijanden zijn, en de Pruisen hun bondgenoten.
    De oplossing voor dat probleempje komt in de vorm van een nooit eerder vertoonde, en zeer vileine, propaganda campagne die voor het eerst gebruik maakt van destijds nog verse media als krant en film.
    En die propaganda wordt dan vervolgens, vanwege de taalovereenkomst, in de VS klakkeloos overgenomen.
    En zo worden de Duitsers dan in één klap van het lichtend cultureel voorbeeld voor de westerse wereld gedegradeerd tot de boemannen van de eeuw, een reputatie die ze nooit meer kwijt gaan raken.
    Ondertussen ruiken de Fransen hun kans op “revanche” (en het terugwinnen van hun Duitse spaarvarken), en konkelen Europa vervolgens de eerste wereld oorlog in, net zo als ze na de tweede wereldoorlog Europa, met verreweg dezelfde motieven, de EU in gekonkeld hebben.
    Die eerst wereldoorlog loopt dan vervolgens, dankzij de Britten en de Amerikanen, voor de Duitsers slecht af.
    En in de nasleep van die oorlog krijgen de Fransen hun zin; ze pikken Elzas en Lotharingen opnieuw in, en Duitsland wordt tot enorme “herstelbetalingen” gedwongen, feitelijk een voortzetting van de situatie van voor de oprichting van Duitsland dus, maar nu “gelegitimeerd” (en ook tegenwoordig is Duitsland nog altijd, middels de EU, de melkkoe van Frankrijk).
    Deze door de Fransen afgedwongen behandeling van Duitsland heeft echter onvoorziene gevolgen, de economische ondergang van Duitsland, en de bijbehorende armoede en ellende, leid tot de opkomst van Adolf Hitler en consorten, en aldus tot de tweede wereldoorlog, de eerste werkelijk moderne vernietigingsoorlog waarbij ook burgers op grote schaal het leven laten.
    Die oorlog, alwaar Frankrijk er opnieuw in slaagt grotendeels anderen de kastanjes voor haar uit het vuur te laten halen, eindigt dan vervolgens met de totale vernietiging van Duitsland, en het door de overwinnaars gecreëerde grote Duitse schuldcomplex.
    Waarna Frankrijk, wat inmiddels door heeft dat een militaire verovering van Europa er niet meer in zit, de EU op poten zet, om dan maar op die wijze de controle over Europa te verkrijgen, en de Franse schatkist gevuld te houden.
    Er is de afgelopen eeuwen dus feitelijk weinig verandert, alleen hebben we tegenwoordig niet meer in de gaten wie onze echte vijanden zijn, en aan wie het echte schuldcomplex toebehoort.
    En ondertussen gaat Europa ten onder omdat de Duitsers, dankzij een aangepraat schuldcomplex, niet meer in staat zijn om zich tegen een politiek correcte dictatuur te verzetten.
    Een schuldcomplex dat door de behandeling die Duitsers, driekwart eeuw na dato, buiten hun eigen land van hun mede Europeanen krijgen ook nu nog keer op keer opnieuw bevestigd wordt.
    Lekker bezig jongens…

    Like

 4. Groene Leeuw zegt:

  Democratie? Dat bestaat in Duitsland en Nederland niet meer. Dat is met de Nood-en Spoedwet afgeschaft in Nederland. We leven nu achter het IJzeren Gordijn.

  Geliked door 2 people

 5. Jan zegt:

  Intussen in nationaal-socialistisch Canada

  Police radio: “Arrest anyone with a megaphone or sign” at Toronto rally

  Like

 6. Ravian zegt:

  Nog zo’n socialistisch Stasi varken.

  Geliked door 1 persoon

 7. LUCIA zegt:

  Waarom zijn het altijd the good guys die een kogel krijgen van een verwarde man ???..zijn er echt geen verwarde mannen of vrouwen, die bereid zijn de wereld een goede dag te bezorgen door ons te verlossen van dit gevaarlijke vuilnis????. Vragen..vragen ?? echter het zou je toch aan het denken moeten zetten…

  Like

 8. Julia zegt:

  De volgende idioot mr. Gordon hier in Nederland komt er ook aan en doet mede een duit in het zakje. Zelf altijd de boel afzeiken maar nu hij een paar keer is bekritiseerd op social media denkt hij ook een steentje bij te kunnen dragen. Ik zou zeggen begin bij u zelf omhooggevallen BNN-er en wijs dan pas naar een ander maar laat a.u.b. de Tweede Kamer met rust daar zitten al genoeg ziekelijke linkse dictators in. Maar ja volgens mij valt hij ook onder de vriendenkring van Rutte. https://www.telegraaf.nl/entertainment/1625948047/gordon-gaat-de-tweede-kamer-in
  De nietszeggende speeltuin in Den Haag wordt steeds groter. Kortom de algehele politiek is ziek en totaal doorgeslagen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s