Wereldeconomieforum (WEF) trekt uitspraak in, volgens welke lockdowns steden in de hele wereld “verbeterd” hebben

(Door: Gq Pan – Vertaling: E.J. Bron)

Als voorvechter van “milieurechtvaardigheid” en een “Great Reset” van het kapitalisme liet het Wereldeconomieforum in een post op Twitter zien: om een “gezondere, duurzamere en rijkere wereld” te scheppen, is de situatie van de mens niet zo belangrijk.

Na heftige tegenreacties heeft het Wereldeconomieforum (WEF) zijn bijdrage ingetrokken, waarin het beweerde dat de lockdowns tijdens de CCP-viruspandemie de steden in de hele wereld “stilletjes verbeteren”.

Het WEF postte op 26 februari een video op Twitter, die een rustig, ontvolkt stadsleven en een industrie op een laag pitje laat zien. De organisatie stelde vast dat vorig jaar, als gevolg van de door de regeringen in de hele wereld opgelegde lockdowns, de luchtvervuiling en de CO2-uitstoot tot een historisch laag record gedaald zouden zijn.

De hemel boven de steden van Azië tot aan Amerika zou zijn opgeklaard. De vermindering van de CO2-emissies, die 7% zou bedragen, zou de klimaatverandering echter niet verlangzamen “als we de uitstootdalingen niet vastleggen.” De video eindigt met de vraag aan het publiek “hoe rustig jullie omgeving” tijdens de lockdown was.

De video veroorzaakte een heftige reactie op de sociale media. Twitter-gebruikers uit het hele politieke spectrum bekritiseerden het WEF voor de ongepaste bijdrage en wezen op miljoenen mensenlevens die de pandemie gekost heeft, en op ondernemingen die de lockdown niet overleefd hebben.

Op 27 februari verwijderde de organisatie de bijdrage en gaf toe dat de lockdown niet werkelijk “de steden stilletjes verbeteren”, verontschuldigde zich echter niet. Desondanks zouden ze “een belangrijk deel van de reactie van het gezondheidswezen op Covid-19” zijn.

De “Great Reset” van het WEF

Verleden jaar al kreeg het WEF met een uitspraak van zijn oprichter en voorzitter, Klaus Schwab (foto), kritiek. Hij denkt dat het CCP-virus een nauw tijdskader biedt, waarin de kans bestaat om “onze wereld te reflecteren, nieuw te denken en terug te zetten.” Hij noemde dit de “Great Reset”.

Door het gedwongen “terugzetten” van economie en maatschappij in de pandemie, waarbij mensen in de hele wereld hun levenswijze radicaal moesten veranderen, zou de enorme en volgens hem al lang noodzakelijke “Reset” maakbaar zijn geworden.

De opmerking van Schwab veroorzaakte de vrees dat het eigenlijke doel van de lockdowns erin bestaat om de mensen te laten wennen aan een leven, waarbij regeringen in naam van de publieke gezondheid of het overmeesteren van de klimaatverandering economieën stilleggen en persoonlijke vrijheden beperken.

De Britse advocaat Francis Hoar reageerde met sarcasme op de post op Twitter: “Is het niet prachtig om al die stille, dode steden, gesloten fabrieken en op de grond geparkeerde vliegtuigen te zien. Vat het op als een waarschuwing dat ze, wanneer lockdowns onder “alle” omstandigheden geaccepteerd worden, binnenkort om klimaatredenen opgelegd worden.”

Bron:
epochtimes.de
Door: Gq Pan

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Wereldeconomieforum (WEF) trekt uitspraak in, volgens welke lockdowns steden in de hele wereld “verbeterd” hebben

 1. Ravian zegt:

  Je in je kaarten laten kijken noemen ze dit.
  Maar de media gaat het wel weer voor het stemvee verdonkeremanen.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  De visionairs en wereldverbeteraars kunnen hun klimaatkeutels terugtrekken maar hun ware motieven blijven stinken……

  Geliked door 1 persoon

 3. LUCIA zegt:

  Deze lelijkste man aller tijden buiten en binnenwerk… moeten ze net als bij alle vampiers een staak door het lijf jagen…rijg hem eraan als een sate en verbrand daarna alles van hem… laat geen spoortje DNA achter en als je toch eenmaal bezig bent de lijst is behoorlijk lang

  Geliked door 2 people

 4. BigLJohn zegt:

  Het word eens tijd dat ze dit gewetenloze reptiel eens naar de eeuwige jachtvelden gingen sturen. Het is maar een beginnetje. Ik weet er nog velen op te noemen die naar de eeuwige jachtvelden gestuurd zouden moeten worden. We hebben ere een gezegde voor; opgeruimd staat netjes. En dan cremeren die handel; opgestookt staat netjes.

  Geliked door 2 people

 5. Wolf zegt:

  Een smerig rooie club uit het rijtje van Gates, Zuckerberg, Soros, Trix, Rutte , EU, Merkel, de rooie paus in zijn Vaticaan, Biden de pedofiel, PvdA, cda,gr.links,d66,denk, VVD, en de extreem rooien van jaknikker Segers met zn zwarten en islam lover partij cu. 1 grote vieze linkse brij wat met wortel en tak bestreden en uitgeroeid moet worden. Z.S.M.!

  Geliked door 2 people

 6. ronjaspers zegt:

  Ik heb hier een interessante website met meerdere belangrijke artikelen,ook over de bilderberg groep.time2wakeup.me

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   Dank je Ron, voor het Bilderberg info adres/w-site, ik ben van plan t.z.t het boek van Daniel Estulin te kopen over de Bilderberggroep, schijnt erg goed te zijn en is in heel veel talen vertaald maar ik heb momenteel een leesachterstand, van een aardige lijst van reeds gekochte boeken, komt… je hebt bijna een dagtaak aan het volgen van alle schandalen rondom die Covid en alle aspecten die erom heen draaien en dan heb je ook nog je gewone leven met alles er op en er aan, valt niet mee…. je herkent het probleem ook wel denk ik .

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s