Denemarken is het eerste EU-land dat Syrische vluchtelingen ertoe oproept om terug te keren

(Door: Lorenz Duchamps – Vertaling: E.J. Bron)

Nadat de Deense regering vorige zomer tot een herbeoordeling van de veiligheidssituatie in de Syrische hoofdstad Damascus is gekomen, voert ze de volgende stap van haar nul-asielzoekers-politiek in.

Denmarken wil asiel zoekende Syrische migranten en vluchtelingen naar hun thuisland overbrengen. Als reden wordt de verbetering van de situatie in het door oorlog verscheurde land aangegeven.

“We moeten de mensen net zolang bescherming bieden als nodig is”, zei de Deense minister van Immigratie en Integratie, Mattias Tesfaye, tegenover “The Telegraph”. Mochten de omstandigheden in een land echter verbeteren, dan moet een vluchteling naar huis terugkeren en daar een nieuw leven opbouwen, verklaarde hij.

Zo´n verbetering van de situatie ziet men blijkbaar voor Damascus. Volgens “Syria Direct” zou Denemarken vroeger van mening geweest zijn dat het “algemene geweld” in de hoofdstad automatisch tot subsidiaire bescherming leidt. Sinds afgelopen zomer is dat echter niet meer het geval.

De regering is blijkbaar niet van plan om migranten, die asiel zoeken, te dwingen om te vertrekken. Desondanks zou vorig jaar een onderzoek van 4500 gevallen door de immigratieautoriteiten tot identificatie van 461 Syriërs uit de provincie Damascus hebben geleid.

Van 94 Syriërs werd de verblijfsvergunning ingetrokken (of niet verlengd), terwijl 179 Syriërs deze mochten houden. Dit jaar werden er volgens de immigratieautoriteiten nog eens 300 gevallen onderzocht.

Denemarken als voortrekker

Met deze stap is Denemarken het eerste land in Europa dat immigranten ertoe oproept naar hun vaderland terug te keren. In het begin van het jaar had minister-president Mette Frederiksen (sociaaldemocraten!) aangekondigd naar een antimigratiepolitiek toe te werken die op “nul” asielzoekers is gericht. Voor dit standpunt werd ze door mensenrechtengroeperingen bekritiseerd.

Men zou weliswaar niet nul asielzoekers kunnen beloven, maar deze visie wel in het vooruitzicht kunnen stellen, zei Frederiksen tegenover het parlement. “We willen een nieuw asielsysteem en we zullen doen wat we kunnen om het in te voeren.”

Mensenrechtengroeperingen hebben de Deense politiek bekritiseerd om Syrische migranten terug te sturen, omdat het land zich nog altijd in oorlog zou bevinden en niet veilig zou zijn. De beslissing van de regering om de vluchtelingen naar uitzettingskampen te sturen, zou voor de migranten geen andere mogelijkheid overlaten dan naar Syrië terug te keren.

De mensenrechtenadvocate Michala Bendixe van “Refugees Welcome” vermoedt dat de regering hoopt dat de vluchtelingen opgeven en vrijwillig vertrekken, zei ze tegenover “The Telegraph”.

Minister Tefaye wees er vorige maand op dat de vluchtelingen net zo lang bescherming zouden krijgen in het Scandinavische land als nodig, en dat Denemarken “vanaf het begin eerlijk en open” geweest zou zijn wat betreft de situatie van de migranten.

“We hebben de Syrische vluchtelingen duidelijk gemaakt dat hun verblijfsvergunning tijdelijk beperkt is”, zei Tesfaye. “Ze kan ingetrokken worden wanneer de bescherming niet meer nodig is.”

De meeste Syrische vluchtelingen die naar Denemarken komen, zijn terug te voeren op de Syrische burgeroorlog. Op de peildatum 01-01-2021 leven er in totaal 35.659 personen van Syrische herkomst in Denemarken. Na de Polen zijn de Syriërs zodoende de op één na grootste groep immigranten in Denemarken.

Bron:
epochtimes.de
Door: Lorenz Duchamps

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Denemarken is het eerste EU-land dat Syrische vluchtelingen ertoe oproept om terug te keren

 1. VarAway zegt:

  Maar, maarrr, het grote verschil zit hem in het ” verzoek ” om naar huis te gaan en het simpele
  retour thuisland te VERLANGEN.
  Krijgen we allemaal huilie huilie verhalen van:
  Ja maar mijn kinderen zijn zo alleen zonder hun Deense vriendjes.
  Mijn zoon heeft een Deense vriendin.
  Ik heb een Deense hond ( moslims haten honden ).
  Mijn huis in Syria is onbewoonbaar.
  Ik heb geen werk in mijn thuisland. ( hij/zij werkten óók niet in Denemarken )
  Mijn Moeder is ziek.
  Ik heb tandpijn.
  Ik slaap al zo slecht…
  Ik voel me niet zo lekker…
  Enz. Enz.
  Ga verdorie je LAND helpen opbouwen!!
  Hebben wij óók gedaan na de oorlog!

  Geliked door 5 people

 2. bobzelf zegt:

  ZOUDEN ZE IN DENEMARKEN OOK MOCRO BURGEMEESTERS HEBBEN ??

  EN CPN MOCRO HOMO’S IN DE REGERING ???
  m,et een giraffe pyama
  soort pijpende p[iranha in zijn jongere dagen ???

  EN EEN ISLAM VROUW, MET ISLAM KINDEREN ?? KECH ?? genaamd

  EN EEN PABO LERAAR ALS COKE VESLAAFDE ?? ALS ZORG BAAS ??

  EN EEN AARDRIJKSKUNDE LERAAR ?? DIE OVER 4 JAAR STUDIE 8 JAAR DEED

  OMDAT ZIJN HOL NOG NIET GEBLEEKT WAS ??

  OME BOBZELLUF

  Geliked door 1 persoon

 3. Marc zegt:

  Ja, uhh … het lijkt fantastisch wat die Denen doen, zo’n eerste aanzetje tot repatriëring, maar feit blijft dat soennieten (70% Syrische bevolking) het hebben afgelegd tegen de overige 30 % (zeer gemêleerde samenstelling). Dat komt omdat beide partijen weten hoe onverdraaglijk uitsluitend de islam tegenover andere groepen is.

  Het ziet er dus naar uit dat 70% van de Syrische bevolking permanent vertrekt uit dat land. En aangezien ze niet welkom zijn in hun soennitische buur- en broederlanden (zogenaamd vanwege culturele verschillen; LOL), en hun uitsluiting uit de regio prima aansluit bij het islamitisch-imperialistisch offensief tegen het Westen, kunnen we er dus op rekenen dat Syriërs niet zullen terugkeren naar hun eigen land, maar permanent in Europa zullen blijven.

  Like

  • VarAway zegt:

   Ja, maarrrr, we hebben juist zo’n GEBREK aan goede vakmensen?
   Weet u nog? Allemaal tandartsen, apothekers, ingenieurs, dokters, enz.
   We zouden juist BLIJ moeten zijn met hen. Toch?

   Like

 4. Marc zegt:

  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  https://nos.nl/artikel/2371228-dit-is-het-nieuwe-songfestivalnummer-van-jeangu-macrooy.html

  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  Like

 5. LUCIA zegt:

  Gelukkig een land die denkt beter ten halve gekeerd dan ten hele ge/verdwaald…dat zie ik hier behalve bij mogelijkerwijs 2 politieke partijen, niet gebeuren.
  Wopke wil de WW terugbrengen naar 1 jaar tja… die gelden kun je beter kado doen aan vluchtelingen natuurlijk, oftewel statushouders, je eigen mensen… laat je verrekken en in de kou buiten slapen, die hebben van het tuig in den Haag, het levenslang stempel liefst, van status ongewenst……. slechts goed voor belasting en andere diefstallen.

  Like

 6. ronjaspers zegt:

  Heeft iemand zich wel eens afgevraagd waarom die zogenaamde vluchtelingen (soldaten van allah) hier in europa permanent mogen blijven.In nederland krijgen ze zelfs 10.000 euro om hun huis in te richten,terwijl 1 miljoen nederlanders onder de armoede grens leven.Gewoon een tijdelijke verblijfs vergunning en als hun land weer veilig is dat ze weer terugkeren en hun land weer helpen op te bouwen.Dat moesten de europeanen ook na de 2e wereldoorlog.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Roependen in de woestijn. Men zal hen het land moeten uitschoppen anders gaan zijn niet

  Geliked door 3 people

 8. Ravian zegt:

  Het is tenminste eindelijk eens een erkenning van het feit dat vluchtelingen geen immigranten zijn.

  Vluchtelingen recht is het recht op tijdelijke opvang in het dichtstbijzijnde veilige gebied, en weer terug naar huis zodra daar de veiligheid teruggekeerd is.
  Voor de meest Syrische vluchtelingen zouden die veilige gebieden dan vervolgens IN Syrië zelf gelegen hebben.
  En voor een kleine minderheid zou dit veilige gebied mogelijk nog in een aangrenzend land hebben kunnen liggen, in Turkije bijvoorbeeld, maar Europa?
  Te gek voor woorden gewoon.

  In een land dat niet aan een oorlogsgebied grenst kun je geen oorlogsvluchtelingen hebben.
  En er zijn dus helemaal geen aan de EU grenzende oorlogsgebieden.
  Als de EU dus onder de noemer “oorlogsvluchteling” mensen binnen laat “omdat wij dat nu eenmaal zo afgesproken hebben” dan belazert de EU de boel gewoon.
  Heb ik het nog niet over bijkomende regels, zoals de verplichte opvang in het land van binnenkomst bijvoorbeeld.
  De EU wil gewoon, om duistere redenen, hele horden onderontwikkelde islamitische immigranten de EU binnenslepen, en omdat de meerderheid van de EU bevolking daar op tegen is wordt dit nogal doorzichtige “oorlogsvluchtelingen” toneelspel opgevoerd.
  Het is net zo doorzichtig als dat hele “drenkelingen” toneelspel dat voor de Afrikaanse kust wordt opgevoerd.
  En de linkse media weten dit bedrog dan vervolgens aan de onnozele burgers te verkopen.
  Ondertussen wordt op het deug altaar de toekomst van onze kinderen ritueel geslacht, en daarmee tevens de welvaart in de wereld.
  Al die zogenaamde “vluchtelingen” moeten eens dringend van het juiste label voorzien worden; ongewenste immigranten.
  En daar doe je dan vervolgens mee wat je met ongewenste immigranten hoort te doen, je stuurt ze rap naar huis terug.
  Als dat dan vervolgens niet goedschiks te regelen valt dan moet het maar kwaadschiks.
  Moet toch geen probleem wezen in een samenleving waar het inmiddels gewoon is om vreedzaam protesterende bejaarden door de politie met knuppels in elkaar te laten rossen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s