Taboe over inperken immigratie

(Door: Jaap van Duijn)

Eind februari verscheen het rapport “Grenzeloze verzorgingsstaat: de gevolgen van immigratie voor de overheidsfinanciën”, geschreven door vier gerenommeerde wetenschappers, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hun bevindingen liegen er niet om. De netto kosten van niet-westerse immigratie bedroegen over de periode 2015-2019 gemiddeld € 27 miljard per jaar. Voortgaande immigratie zal de overheidsfinanciën steeds meer onder druk zetten. Als die immigratie niet wordt ingeperkt, zal een afbouw van de verzorgingsstaat onvermijdelijk worden.

De wetenschappers rekenen ook nog weer eens af met de nog steeds gehoorde opvatting dat immigratie nodig is om de vergrijzing tegen te gaan. Studie na studie heeft die opvatting al weerlegd, maar de onderzoekers laten de absurditeit ervan nog eens zien. Om de bevolking niet te laten vergrijzen, zijn steeds meer immigranten nodig, want de al gearriveerde migranten gaan ook een keer vergrijzen. Nederland zou, om het percentage 65-plussers niet te laten oplopen, eind deze eeuw een bevolking van 75 miljoen (!) mensen moeten hebben.

Vergrijzing

De bevindingen van de wetenschappers bevestigen de conclusies die het Centraal Planbureau (CPB) al in 2003 trok. Ook het CPB stelde toen vast dat immigratie geen geschikt middel was om de vergrijzing tegen te gaan en ook het CPB concludeerde al dat immigranten gemiddeld genomen een negatieve bijdrage aan de overheidsfinanciën leveren, omdat ze een bovengemiddeld groot beroep doen op ’het genereuze systeem van collectieve regelingen’.

Dat is nog steeds zo. Een paar weken geleden werd bekend dat het aantal bijstandsuitkeringen weer duidelijk is opgelopen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat nu 61% van de bijstandsuitkeringen naar mensen met een migratieachtergrond gaat. De toename sinds 2007 van het aantal uitkeringen wordt geheel verklaard door de toename van bijstandsuitkeringen aan migranten.

Herverdeling

Uit de nu verschenen studie blijkt ook dat immigratie in Nederland een herverdelingsproces is. De kosten van de veelal laag opgeleide migranten worden gedragen door de autochtone bevolking, via belastingen en via versobering van de verzorgingsstaat.

Wie denkt dat een rapport met zulke vergaande conclusies in verkiezingstijd wel zal worden opgepakt, komt bedrogen uit. Partijen lopen er met een grote boog omheen. In de Nederlandse politiek is immigratie een taboe-onderwerp. Wat ook niet helpt, is dat het Amsterdamse onderzoek werd gefinancierd door het Renaissance Instituut van FvD.

Problemen

Maar waarom het onderwerp niet op een rationele manier besproken kan worden, is geheel onduidelijk. De aanhoudende stroom immigranten is medeverantwoordelijk voor de problemen op de woningmarkt, de verkeerscongestie, de belasting van het milieu, en verlies aan open ruimte. Precies die conclusies werden achttien jaar geleden al door het CPB getrokken. Sindsdien zijn er een miljoen migranten bijgekomen.

Bron:
De Telegraaf
(Premium-artikel)

Met dank aan “Blaffertje”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Taboe over inperken immigratie

  1. Hovawart zegt:

    Dat men migranten nog immer als economische vluchtelingen blijft typeren zonder dat zij iets bijdragen, of zelfs nog ziet als slachtoffers…………we worden voorgelogen en besodemieterd om de islam te kunnen importeren..de kwartiermakers zijn al ingekwartierd…

    Geliked door 6 people

  2. Pingback: Taboe over inperken immigratie! | eunmask

  3. J. C. Th. Köhler zegt:

    Grosso modo kan gesteld worden dat de immigranten een invasieleger vormen. Ze raken onderweg wel hun paspoort kwijt, maar nooit hun mobiele telefoon. De enige reden dat zij hierheen komen is om de islam in Nederland te vestigen. Al het andere zijn smoesjes.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 5 people

  4. J. C. Th. Köhler zegt:

    Ze worden economische vluchtelingen genoemd omdat ze (zogenaamd) gevlucht zijn voor de economische situatie in hun thuisland. Als je dat niet begrijpt moet je eigenlijk niet deelnemen aan de discussie, maar je oren en ogen openhouden en je mond dicht.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 2 people

  5. J. C. Th. Köhler zegt:

    Prof. Jaap van Duijn is een van de gasten die het programma van Harry Mens op zondagochtend de moeite waard maken. Naast Willem van Hanegem, Leon de Winter, Arend-Jan Boekestijn en soms Thierry Baudet, Geert Wilders en zo voort. Je kunt ervan opaan dat wat prof. Van Duijn zegt, je beter in je oren kunt knopen.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  6. Sinyo zegt:

    Begin jaren 70 was ik aan het kankeren tegen een aangetrouwd familielid (PvdA-stemmer) over de gulheid waarmee dat “linkse gebroed” de zuur verdiende centen van de werkenden uitgaf.
    Hij begon te lachen en zei “waar maak jij je druk om er is hier toch geld zat”.
    Voor Ontwikkelingssamenwerking geldt, dat de centen van arme mensen uit rijke landen verdwijnt in de zakken van rijke mensen uit arme landen. [“waar maak jij je druk om er is hier toch geld zat”.]
    Er is echter niet zoooo lang geleden een fenomeen bijgekomen te weten . . . . het geld schenken aan hier in het “paradijs” toegelaten “vluchtelingen”.
    (De Vos Reynaerde): “So langhe gaet te water die cruuc, dat si breect ende valt an sticken”. (Let wel niet Lowieke de Vos)
    (Voor het landje achter de dijken): de centjes verdwijnen net zo lang uit het potje tot die leeg is en ons landje Platzak is Geknald. . . . . er is géén herstel meer mogelijk :o(
    Och Gutte Gutte leus van Rutte met zijn vriendjes bij het avondmaal “We gaan tot op de Bodem”

    Geliked door 4 people

    • Tijl Uylenspiegel zegt:

      De Vos Reynaerde, leuk was dat en hoewel ik de complete verhalen niet meer kan herinneren blijven bepaalde zinnen toch ergens in je hersens hangen. Kan me de complete context niet meer voor de geest halen maar de zin; “Ick stel voor de lantaarnpalen te omspikkeren met een bliksoort” staat me nog helder voor de geest.
      Maar ja, tegenwoordig maken we ons druk of een blanke wel gedichten van een zwarte dichter mag vertalen terwijl onze eigen literatuur verloren gaat.

      Like

  7. Julia zegt:

    Het is de bedoeling van de waanzinnige politici die ongehinderd en vooral onverminderd doorgaan met de massale ongecontroleerde invasie van profiteurs en gelukzoekers. Het zijn absoluut geen oorlogsvluchtelingen maar een stel luilakken die in Europa komen genieten en uitnemen van onze verzorgingsstaat. Niet zo vreemd dat binnen Europa de gezondheidszorg onder zware druk staat en er capaciteit tekort is. Echter moeten de kosten wel worden opgebracht door eigen burgers om vooral gratis de misbruik van onze verzorgingsstaat te bekostigen voor deze ongekende uitnemers en profiteurs. Wat voor een waardeloze politieke onbenul ben je dan om dit willens en wetens door te laten gaan en binnen Europa meer en meer chaos te veroorzaken. Dit kan en zal niet goed gaan zeer zeker niet met het oog op de enorme crisis die voor de deur staat door de schade die de corona maatregelen hebben aangericht. Wie kan al deze kosten nog opbrengen massaal hebben mensen hun baan verloren mede ook omdat vele bedrijven failliet zijn of op de rand van het faillissement staan waardoor mensen alleen meer en meer in de schulden komen en zelfs afhankelijk worden of al zijn van de voedselbank. Uit welke boom moet dan het geld nog worden geplukt. Kortom onze verzorgingsstaat zal meer en meer worden afgebrokkeld zodat vooral heel veel eigen volk in de kou komen te staan door het enorme en onvergeeflijke wanbeleid van een stel waardeloze politici zowel binnen de EU als in ons land. Zij richten dagelijks meer en meer schade aan de samenleving aan en gaan door tot Europa geheel op zijn gat ligt en dan nog te bedenken dat wij ook nog miljarden per jaar moeten op gaan hoesten voor de klimaathysterie. Kortom over een paar jaar is de EU inclusief haar lidstaten totaal failliet en blijft er niets meer over dan overbevolking en bittere armoede.

    Geliked door 3 people

    • J. C. Th. Köhler zegt:

      “Kortom over een paar jaar is de EU inclusief haar lidstaten totaal failliet en blijft er niets meer over dan overbevolking en bittere armoede.”

      Dat is het doel waarnaar zij streven, Julia. Je hoort nu zeggen dat corona een uitgelezen kans is voor The Great Reset. Deze overjarige complotwappie denkt soms zelfs dat het omgekeerd is. Dat de coronapandemie moedwillig in het leven is geroepen om te misbruiken en zo tot The Great Reset te komen.
      Ik wacht nog altijd op de échte journalist die het plan doorprikt en zegt dat de keizer in z’n blote kont loopt. Maar alle hoofdstroommedia huilen mee met de wolven in het bos.

      j.c.th.kohler@ziggo.nl

      Geliked door 1 persoon

  8. Bas zegt:

    Zgn anti-racisten zijn zélf juist zwaar racistisch

    Geliked door 1 persoon

  9. Ravian zegt:

    “Maar waarom het onderwerp niet op een rationele manier besproken kan worden, is geheel onduidelijk.”

    Mij is dat best wel duidelijk.
    De westerse welvaartssamenleving moet gewoon gesloopt worden zodat de het stemvee weer voor de socialistische kar gespannen kan worden.
    Maar rechtuit zeggen kun je dat natuurlijk niet…

    Like

  10. Julia zegt:

    Kaag stelt dat deze gelukzoekers die genieten van uitkeringen en alles gratis hard nodig zijn omdat wij straks arbeidskrachten te kort komen vanwege vergrijzing. Ik vrees dat deze hypocriet toch wel wat mist en dat het hoog tijd wordt dat zij eens een flink aantal bezoeken gaat brengen aan de AZC’s die volgepropt zitten met enorme niets toevoegende luilakken die alleen maar eisen stellen en profiteren van onze samenleving waar zij nimmer iets aan hebben bijgedragen. Dus als ik Kaag begrijp hebben we nu al geen tekorten meer aan huisartsen, zorgpersoneel, technici en vaklui omdat er dagelijks duizenden zeer goed opgeleide profiteurs binnen wandelen en varen. Het is toch te ziek voor woorden dat zelfs een zogenoemde politici hier stekend blind voor is en willens en wetens een grove leugen staat te verkopen om het wanbeleid goed te praten.

    Like

  11. LUCIA zegt:

    Fleur Agema had toch ook al vorig jaar uitgezocht dat ons ziektekostenpremie geld gebruikt werd /wordt voor de vluchtelingen dan weet je ook waarom alle premies omhoog gaan en je steeds minder terugkrijgt da’s gewoon diefstal.Waarom geen rechtszaken hierover en over het feit dat het eigen volk de straat op gegooid wordt en het gajes van buiten na 3 maanden een huis krijgt.

    Like

Plaats een reactie