Politiek slachthuis

(Door: Rients Hofstra)

Het is nu definitief. De zetelverdeling is bekendgemaakt. Het uitbenen kan beginnen!

De eerste conclusie is dat het niet gemakkelijk wordt een kabinet te formeren. Getalsmatig een klus, inhoudelijk en te verantwoorden naar de kiezers – dus puur democratisch gezien – godsonmogelijk.

Getalsmatig wordt het een dubieus staaltje rekenen. Immers Rutte blokkeert het FvD, alle partijen doen nog steeds de PVV in de ban. Dat zijn 25 zetels als vertegenwoordigers van een kleine 2 miljoen kiezers die buitenspel blijven. De VVD en de SP zien elkaar wederzijds niet zitten. De linkse partijen sluiten eindelijk de gelederen en zijn om die redenen voor Mark Rutte niet interessant. Als hij zijn zin krijgt worden nog eens 26 zetels buitenspel gezet. Opgeteld bij de 8 oninteressante zetels van resp. SGP, DENK, BBB & BIJ1. Samen al gauw ruim 4 miljoen kiezers die min of meer voor nop de gang naar de stembus hebben gemaakt.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Politiek slachthuis

  1. Peter zegt:

    Kwestie Omtzicht duurde een dag ,maar dat crapuul in Den Haag had even nodig om uit dit nummer te komen .

    Like

  2. Julia zegt:

    Die algehele corrupte bende verdient een zeer grote schoonmaak. Maar ja vraag niets de CDA rat vindt dat er genoeg over gezegd is en vindt ook dat men verder geen zout in de wonden wrijven. Hij is namelijk Katholiek opgevoed en kan zelfs de journalist nog een lesje barmharigheid geven. Deze barmhartige minister zit nota bene op de post van minister van Justitie en Veiligheid. Wat is deze onbenul geïrriteerd als het niet in zijn straatje komt terwijl hij zelf de maatregelen ook niet zo nauw neemt dat is wel gebleken met zijn bruiloft. Geen wonder dat de rechtstaat corrupt is en aan klasse justitie doet kijk hoe het de criminele politici Rutte VVD, Wiebes VVD en Hoekstra CDA vrijuit gaan vanwege de schandelijke toeslagenaffaire. Was hij maar zo barmhartig om niet om de haverklap met zijn vingertje naar eigen volk te wijzen en waarschuwen voor torenhoge boetes als men zich niet aan de desastreuze maatregelen houdt. Dit zooitje idioten bepalen de regels. Nimmer zo een falende kolere zooi en corruptie meegemaakt. Wat ben ik trots dat ik geen enkele moeite heb genomen om naar de stembus te gaan omdat van tevoren al bekend was dat corruptie een grote rol zal gaan spelen mede door de mislukking van het poststemmen uiteraard ingevoerd door de falende Zweedse trol Ollengren. Men kan stemmen op welke partij dan ook maar we weten al dat de kiezer gewoon wordt genegeerd en de dictators haar strategie al geheel hebben bepaald. Zum kotzen.

    Like

  3. Bas zegt:

    Onder ede: ‘Als het om politieke redenen uitkomt schuif ik de wet opzij…’

    https://twitter.com/i/status/1375474320659656708

    Like

  4. Hovawart zegt:

    Je zult het gore lef maar hebben om alle zogenaamde “stadsprovincies” en “vleugelprovincies” met nog een handjevol regio’s van de Pays-Bah te willen hervormen, omdat enkele beruchte voorgangers een soortgelijke dwangneurose beijverden, en met schimmige spelletjes een land ertoe brengen om hun normen voor fatsoen en eerlijkheid te vervangen door onfatsoenlijke …
    Een normaaldenkend mens zou zich kapot schamen om een volk zo te corrumperen…….en terug te dirigeren naar de middeleeuwen, terug naar de tijd van Ossepies en de Zeven Provinciën,…de tijd van de Nederlandse Republiek in de 17e eeuw.
    Dat vind oma vast niet leuk als heur kleindochterlief haar jaarsalaris van 1.5 miljoen misloopt….

    Like

  5. Hovawart zegt:

    Zolang het slachten maar halal gebeurt, dan hoor je Rutte niet.

    Like

  6. karton zegt:

    Rutte, de figuur die in iedere door hem uitgesproken zin het woord “democratie” gebruikt, weet zélf niet wat democratie betekent.
    Deze charlatan loopt de gehele dag glimlachend rond maar bedenkt inmiddels de smerigste “democratische” politieke spelletjes.
    Deze minne figuur verdient een afgang met pek & veren , op een boeren strontkar door Nederland rijden en de bevolking laten oordelen.
    Ik ben er 100% van overtuigd dat deze vent de hand heeft in de poging om de heer Omtzigt “kalt te stellen” , immers de heer Omtzigt brengt de intens gemene en valse spelletjes aan het licht en daar is Pineukio niet van gediend, dus………..wég met dhr. Omtzigt !
    Deze Rutte, met z’n bek vol over “normen en waarden”, verdient niets anders als hoongelach en een verschrikkelijke harde trap in z’n kruis.
    Aan de bedelstaf met zo’n minne hond !

    Like

  7. Harry22 zegt:

    Rutte functie elders!

    Like

  8. Bas zegt:

    Rutte doctrine …

    Like

  9. Bas zegt:

    Tactiek van vuile hufters

    Like

Plaats een reactie