WTF!? Hoofddocent Milieurecht Arie Trouwborst: ‘Olifant, leeuw en hyena horen in Europese natuur’

Olifanten, leeuwen, hyena’s horen volgens Universitair hoofddocent Milieurecht Arie Trouwborst (foto) bij natuurherstel als je het juridisch bekijkt. “Je moet bepalen wat het laatste gezonde, natuurlijke ecosysteem is en op basis daarvan moet je de natuur herstellen.”

En dat betekent volgens Trouwborst dat je gaat kijken naar welke dieren hier leefden, voordat de mens de natuur naar zijn eigen hand ging zetten. “Het is niet zo’n heel raar idee, hoor”, zegt hij in het Radio Oost-programma Groot Onderhoud. “Veel Europese landen vinden dat in 2030 30% van het landoppervlak natuur moet zijn. Maar dan is de grote vraag: hoe gaat die natuur eruit zien? 10.000 jaar geleden liepen hier grote hoefdieren zoals je in Afrika ziet en leefden roofdieren als de leeuw en de gevlekte hyena hier.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op WTF!? Hoofddocent Milieurecht Arie Trouwborst: ‘Olifant, leeuw en hyena horen in Europese natuur’

 1. Bas zegt:

  Waar halen we zo snel een wolharige mammoet vandaan?

  Geliked door 4 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   deze deskundige is nog gekker dan het paard van christus en dat was een ezel. Deze man geeft blijkt dat je van veel studeren over het zelfde onderwerp, zodanig geschift wordt dat je in een inrichting thuis hoort.

   Geliked door 4 people

  • karton zegt:

   @ Bas. Op 11-4-2021 om 09.42 u. Ik weet niet of dát zal lukken Bas. Maar om deze “hoofddocent milieurecht” te plezieren zouden een paar bereidwillige dames gevraagd kunnen worden om een heel dikke trui te breien voor een olifant van de grootste soort (een zg tusker) een trui van Yak-wol , de aldus uitgedoste olifant jagen we de Veluwe op en we waarschuwen de “hoofddocent”, weet die man veel ! “Den Haag” zit al vol hyena’s en stinkdieren dus daar hoeft niks veranderd te worden.

   Geliked door 2 people

  • David zegt:

   Jabbadabbadooh

   Like

  • Jules Vismale zegt:

   Ik denk juist door middel van klonen want er zijn trouwens inderdaad bepaalde wetenschappers bezig om in het geheim bepaalde verdwenen diersoorten erg te klonen! Als ze nou inderdaad de dodo, reuzenalk, trekduif, Carolinaparkiet, moa, olifantvogel, Falklandwolf, Steller zeekoe, mammoet etc. kunnen gaan terugklonen dan mogen ze dat van mij dat beslist bewaarlijken!
   Het idee echter om in Europa de leeuw, hyena, nijlpaard en olifant in de vrije natuur te laten rondwandelen lijkt me alleen zeker GEEN goed idee daar deze dieren zelfs nog veel gevaarlijker zijn dan de oprukkende wolf!

   Like

  • fredjohan zegt:

   Nogal arbitrair om 10000 jaar terug te kijken. Waarom niet een paar miljoen jaar dan is alles bos met dinosauriërs.

   Like

  • delamontagne zegt:

   WOLLIG ? ?
   Er zit er toch ééntje in de 2e slaapkamer…….

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ delamontagne op 11-4-2021 om 12.39 u.
    Wat is dat nou weer voor een beest ?
    Ik ken maar één soort dat enige gelijkenis vertoont met het beest op de foto , en das een Wol-aap.

    Geliked door 1 persoon

 2. Andre zegt:

  Naja waar gaat hij de mammoet vandaan halen dan? uit Artis? Ik ben trouwens voorstander van terug naar het laatste gezonde natuurlijke economisch systeem en dat is zonder Bruxxel en zonder Klaus Schwab. En dan veel EU landen natuur 30% nee man dit liegt hij ook weer want dit is de 2030 agenda van het WEF. Nederland heeft 15% natuur op het moment moet ik nog uitleggen waar die andere 15% vandaan gaat komen? En vergeet je prikkie van Hugo.

  Geliked door 2 people

 3. Rien E zegt:

  Dom gepraat. Als je het zo nodig vind om “de europese natuur” te herstellen wees dan consequent en realiseer je dan dat het overgrote deel van de huidige inwoners van ieder geval nederland dient te verdwijnen. Mijn vraag waarheen en hoe?? Een tweede vraag : bij dieren en planten spreekt men vaak van invasieve exoten, hoe zit dit eigenlijk bij mensen??

  Like

 4. Bas zegt:

  Noordzee ook weer effe droogleggen.

  Geliked door 2 people

 5. Hans de Jong zegt:

  De man is helemaal gestoord met z’n olifanten, leeuwen, hyena’s horen thuis in de Europese natuur.
  En liever 10 wolven in Nederland dat één Rutte.

  Geliked door 4 people

 6. Marc zegt:

  Een leipo Milieurecht: “Noorwegen heeft bepaald dat de wolf in een klein gebied mag leven en dat er maximaal zes roedels mogen leven. De rest mag worden afgeschoten, maar dat staat op gespannen voet met internationale afspraken.”

  Daar zijn we weer: internationalisme!

  Like

 7. M. zegt:

  Agenda praat ?
  Hoofddocent word je tegenwoordig als je waanzin kan wauwelen voor de viespeuken waardoor je betaald word?
  Hoofddocent? Laat mij niet lachen.
  In welke Europese natuur?
  De natuur die elke dag verwoest word met chemtrails en het afdekken van de zon?
  Of de natuur die bezaaid ligt met gebruikte schijnveiligheid vodjes?
  Men wil enorme milieuproblemen veroorzaken door alles vol te plempen met windmolens en lithium accu’s dus die diertjes kunnen beter daar blijven zogenaamde hoofddocent flauwekul.

  Geliked door 2 people

 8. Sobieski zegt:

  Dit soort waanzin krijg je als studenten aan de universiteit of hogeschool niet met het echte leven in aanraking laat komen, en na afstuderen gelijk in goedbetaalde overheidsfuncties terecht laat komen, van waar ze tot overmaat van ramp ook nog invloed kunnen uitoefenen op het overheidsbeleid. Dit soort ambteneran zijn nooit gekozen door het volk, en vullen een overbodige of zelfs destructieve taak, waarvoor ze wel een riant inkomen opstrijken, dat nota bene gesubsidieerd wordt door de hardwerkende belastingbetaler. Deze figuur is een schoolvoorbeld hiervan. Ze willen hun eigen eccentrieke hobbies aan de gehele maatschappij opdringen zonder zich te realiseren welke consequenties dat zou heben voor de rest van d ebevolking.
  Waarom zouden we in landen als Nederland, Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechie, Polen etc onze spaarse natuur, die hoognodig is voor onze recreatie, tot een gevarenzone laten verworden door er beren en wolven vrij te laten rondwaren? Wat eten die beesten daar dan? Bij gebrek an beter kan dat wel eens mensenvlees worden!
  Die beesten worden niet met uitsterven bedreigd, en hebben al een gigantische biotoop, die Noord-Scandinavie, Noord-Rusland, de Karpaten regio, de Kaukasus, geheel Siberie, delen van Centraal Azie, Westelijk China, de Himalaya, Mongolie, Alaska, bijna geheel Canada en de Rocky Mountain States omvat. In die regio’s is er ook genoeg wild voor ze om te jagen, en vormen ze dus geen directe bedreiging voor de mensen die er wonen. Bovendien is de bevolking in die gebieden niet stedelijk decadent, noch sentimenteel “woke”, en bezitten vaak ook wapens om zich te verdedigen als het moet, en weten ook dat ze dat recht ertoe hebben, en de wet in die landen staat hun dat ook terecht toe.
  In o.a. Noorwegen en Rusland, beiden vrij van EU-eco-dictatuur, ziet men het dus heel realistisch.
  En dan zegt die Trouwborst, dat we onze katten niet meer buiten mogen laten. Volgens hem zijn beren, wolven, en hyena’s, die levensgevaarlijk zijn voor mensen, vee en cultuurdieren als paarden, dus niet gevaarlijk. Maar een poes die af en toe eens een muis of een duif vangt, is dat wel. Muizen en duiven zijn ook niet met uitsterven bedreigd. En dan wil hij ook nog mammoeten herivoeren!W aar haal je die vandaan, en waar is de ruimte daarvoor? Meneertje Trouwborst, ga alstublief een echte baan zoeken! Dat moeten wij ook!

  Geliked door 3 people

 9. Henk der Niederlánder zegt:

  Even off topic, maar wel om je te bescheuren.
  Als er geld aan te pas komt zijn Marxcisten niet zo fanatiek Marxciistich meer Whahahahahahaha

  BLM-oprichter koopt huis van 1.4 miljoen dollar in ’witte’ wijk

  LOS ANGELES – Patrisse Cullors, medeoprichter van de Black Lives Matter beweging, blijkt miljoenen dollars in vastgoed te hebben zitten. Omdat dit gegeven op zichzelf al schuurt met de socialistische ideeën die Cullors uitdraagt, wist ze zich de woede van de BLM-aanhang op de hals te halen.

  Daarbij komt dat de zelfbenoemde Marxist een duur optrekje heeft gekocht in de in Los Angeles gelegen wijk Topanga Canyon waar, zo schrijft the Daily Mail, 88 procent van de bewoners een blanke huidskleur heeft. Cullors zou 1.4 miljoen dollar hebben neergeteld voor de villa.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/439549593/blm-oprichter-koopt-huis-van-1-4-miljoen-dollar-in-witte-wijk

  Lijkt me eerder de oplichter van BLM

  Geliked door 4 people

 10. siemx zegt:

  Dan eerst maar eens wat mensen opruimen. Oh wacht, daar zijn ze al mee bezig……

  Geliked door 1 persoon

 11. guusvelraeds zegt:

  Deze clown zit al helemaal in agenda 2030 en de great reset van Klaus Schwab. Bijna niemand beseft dat het de bedoeling is dat alle aard bewoners geconcentreerd moeten worden in grote stedelijke aglomeraties.

  Eufemistisch worden deze stedelijke aglomeraties “smart citty’s” genoemd. In Nederland en omgeving betekent dat in de toekomst dat de randstad veroordeelt is om zo’n smart citty te worden met rond de 35 tot 40 miljoen inwoners.

  an de grens van Nederland wordt het roergebied met de steden Essen Oberhausen Dortmund en het aangrenzende Venlo aan elkaar gesmeed tot nog een smart citty van wellicht nog meer inwoners.

  In België gebeurd dat met Brussel Antwerpen en Gent. Maastricht Aken en Luik wordt eveneens een smart citty. Alle gebieden die daar tussen vallen zullen grotendeels ontvolkt worden op enkele kleine plukjes die noodzakelijk zijn voor het verzorgen van de energie voorziening van de stedelijke gebieden.

  Al het overige gebied krijgt de status natuur reservaat waar mensen zich niet meer mogen ophouden. Onder strikte voorwaarden mogen daar nog mensen komen vanuit de grote steden niet om zich te vestigen maar om te zien hoe de natuur vroeger ooit was. In de smart citty’s heerst totale controle op elke beweging die mensen maken.

  Niets zal aan het oog van controle en massa sturing ontsnappen. Waar je loopt waar je naar toegaat met de gehuurde electrische taxi. Welk restaurant je bezoekt, welke vrienden je hebt, wat je eet, hoe je het geld (basis inkomen) besteedt en ook hoe je denkt wordt geheel gemonitord.

  Gezien de laatste stem uitslagen is dit blijkbaar waar de mensen naar verlangen. Het wordt nu al onbeschaamd het nieuwe normaal genoemd. Die term is niet zomaar spontaan bedacht. Hier is vantevoren over nagedacht. Ze volgen een van tevoren uitgekiend scenario.

  Wat we nu om ons heen observeren rondom de covid 19 “pandemie” zijn test cases zijn proeftuinen voor de elite om uit te zoeken hoe ver ze kunnen gaan in gedragsexperimenten t.b.v. regulering en gedrag consolidering om hun ideaal van totale controle en maakbaarheid van de samenleving te realiseren.

  De pandemie is slecht een dekmantel een afleidingsmanoevre die de weg opent naar de nieuwe samenleving zoals die door de verborgen machthebbers gewenst is. De vaccinaties zijn het toetje op de taart. Zij gaan de mensen veranderen in trans humane zombies die elk jaar een nieuwe update krijgen via de spuit.

  Je moet het eigenlijk zien als compleet afhankelijk maken van Big Brother. Precies zoals windows gebruikers afhankelijk zijn van periodieke updates zo zal de nieuwe mens die ze aan het scheppen zijn afhankelijk worden van de periodieke vaccinale shot. Iedereen krijgt controle en reguleer chips in zijn lichaam die het mogelijk maken gedrag te sturen via een druk op de knop.

  Het zou me niet verbazen als de dodelijke slachtoffers die nu vallen na vaccinatie experimenten zijn hoe ze mensen kunnen doden op afstand door het activeren van een balans verstoring in het menselijk metabolisme. Het absolute kwaad kijkt ons aan maar we zijn inmiddels te verdwaast om het te observeren en te herkennen.

  Geliked door 5 people

 12. Blaffertje zegt:

  Nou, dan kunnen die apen die hier als nieuwe Nederlander wonen ons misschien toch nog van dienst zijn want die weten maar al te goed hoe ze met dat vee om moeten gaan.
  De muzelmannen verdwijnen ineens spoorslags, want die blijven vertrouwen op allah en denken dat de leeuw en olifant hen wel spaart, het word in Nederland ineens heel wat minder druk met mensen die bij de leeuw op het menu staan.
  Ik heb eens gehoord dat mensen die veel schapen- of geitenvlees eten extra lekker zijn voor de leeuw.

  Geliked door 3 people

 13. Meine zegt:

  Of een dinosaurus, natuurlijk….

  Like

 14. ronjaspers zegt:

  Achterlijkheid kan je niet genezen.

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   In de Achterhoek zijn bij op c.q. afgravingen de fossiele resten van haaien en walvissen gevonden.
   Deze dieren dienen meteen opnieuw in de Achterhoek te worden uitgezet. Geen water in de Achterhoed ? Niks mee te maken…..ze hebben daar óóit gezwommen dus…….terug met die beesten !
   Deze zg. hoofddocent is volkomen de weg kwijt, de door hem genoemde beesten leefden misschien wel hier maar toen leefden hier mogelijk 200 mensen, die alleen maar druk waren met het bouwen van Hunebedden ……dus áls die beesten weer hier worden gepoot dan moet die gek wel zorgen dat een groot deel van de bevolking wordt overgeplaatst zodat de beesten “vrije baan” hebben.
   (hoe kan een normaal denkend wezen deze waanzin bedenken en zichzelf óók nog eens “hoofddocent” noemen/laten noemen ??!!)

   Geliked door 1 persoon

   • LUCIA zegt:

    Als je dit soort idioten hun gang laat gaan, dan heb je een mislukt experiment a la Oostvaarderse plassen in het groot, klaarblijkelijk heb je naast gender verdwaalden ook wetenschaps-verdwaalden… die veroorzaken de ondergang van de wereld als het effe kan, met hun waardeloze modellen en algoritmes en van gezond verstand gespeende ideeën.

    Like

 15. Republikein zegt:

  Feit of fictie?
  Sommige jongens zijn in het verhaal blijven hangen.

  Geliked door 1 persoon

 16. BigLJohn zegt:

  Jurassic park ook in Nederland. Het zou alleen maar (net zoals in die Jurassic park films) EEN groot drama worden.

  Geliked door 1 persoon

 17. jetse47 zegt:

  Hoofddocent?
  Zo’n DWAAS hoort net als rutte in een tehuis voor geesteszieke idioten.

  Geliked door 4 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s