Europees links wil legale migratieroutes openen

(Vertaling: E.J. Bron)

Het creëren van legale migratieroutes en de uitbreiding van de rechten voor migranten met een gering inkomen zijn de doelen van een actueel voorstel van de verantwoordelijke commissie van het Europees Parlement. Volgens d elinkse afgevaardigden heeft juist de coronavirusepidemie de noodzakelijkheid van legale migratiewegen in bepaalde sectoren, waarin een gebrek aan arbeidskrachten heerst, duidelijk gemaakt. Fidesz noemde het voorstel een schandaal.

De commissie voor burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken (LIBE) van het Europees Parlement heeft dinsdag met grote meerderheid voor een rapport gestemd, waarin geëist wordt dat d emigratiehervorming van de EU ook meer nadruk zou moeten leggen op het creëren van legale migratieroutes, waarvoor in de EU sinds 2015 te weinig aandacht geweest zou zijn.

“De migratiepolitiek op nationaal en EU-niveau moet ook op de arbeidsmarkt en kwalificatietekortkomingen reageren”, argumenteren de afgevaardigden in het document en wijzen erop dat de huidige EU-voorschriften vooral hooggekwalificeerde werknemers en werknemers met een goed inkomen betreffen, terwijl maar één EU-richtlijn zich bezighoudt met migranten met een gering inkomen. Zoals door de vertegenwoordigers van de door links-liberalen gedomineerde vakcommissie werd aangehaald, zou de Europese Unie een breed scala van regels voor alle niet-EU-burgers moeten ontwikkelen die in de EU willen wonen en werken.

“De lidstaten zouden ook de rechten moeten harmoniseren die zij en hun familieleden genieten”, zei men. De verslaggeefster van de commissie, de sociaaldemocraat Sylvie Guillaume, wees op de coronavirus crisis, die volgens haar het personeelsgebrek in de sociale sector van Europa duidelijk zou maken. “We hebben geordende, veilige en legale migratiewegen nodig”, aldus Guillaume.

Het rapport van LIBE kwam tot stand n.a.v. de aanhoudende onenigheid op EU-niveau over het pakket migratievoorstellen dat door de Europese Commissie vorig jaar september werd geïnitieerd. De Middellandse Zee lidstaten – Cyprus, Malta, Italië, Griekenland en Spanje – hielden in maart een topontmoeting in Athene, nadat de Griekse minister van Immigratie, Norhis Mitarakis, meermaals verklaarde: Solidariteit zou een must moeten zijn.

De Midden-Europese landen daarentegen willen niets weten van een gedwongen verdeling van migranten. Vorig jaar september zei de Hongaarse minister-president Viktor Orbán over het ontwerp van de commissie dat Brussel de immigratie nog steeds zou willen blijven sturen, maar niet stoppen.

Balász Hidvéghi: Hongarije zal dat niet accepteren  

Meerdere Hongaarse regeringspartijen reageren op het rapport van LIBE. Balász Hidvéghi, een afgevaardigde van Fidesz, schreef woensdag op zijn Facebook-account: “Wij vinden het een schandaal dat Brussel nu liever weer de migranten helpt dan de eigen burgers! En de demografische uitdagingen zouden niet opgelost moeten worden door immigratie, maar door familiepolitiek. Daartoe heeft het Hongaarse volk de regering gemachtigd. Daarom zal Hongarije de manier kiezen.” Volgens informatie van de politicus werd in de commissie een rapport doorgedrukt dat het creëren van legale migratieroutes eist, maar men stoort zich er niet aan dat de crisis in heel Europa duizenden arbeidsplaatsen heeft gekost. Links denkt dat het nu tijd is om ´gering gekwalificeerde arbeidskrachten´ en masse te importeren”, verklaarde hij.

Ook de Hongaarse minister van Justitie, Judit Varga, liet zich dinsdagavond uit tegen het nieuwste rapport van het Europees Parlement. “Net op het moment dat we hoopten dat links eindelijk de stem van het volk gehoord zou hebben, eist het nieuwste rapport van LIBE een uniforme EU-immigratiecode en wil ze graag groen licht geven voor migratiestromen naar Europa om de Europese arbeidsmarkt te overspoelen met ongekwalificeerde, goedkope arbeidskrachten”, schreef ze in een posting op Facebook.

Het Europees Parlement zal tijdens een plenaire zitting in mei over het rapport van LIBE stemmen.

In het jaar 2019 publiceerde de Europese Commissie een omvattend rapport over arbeidsmarktintegratie, dat het aantal in de EU wonende niet-EU-burgers op basis van cijfers uit het jaar 2017 op bijna 20 miljoen becijfert. Het rapport benadrukte dat de meerderheid van de nieuwkomers, ongeveer 44%, zich in de EU zouden vestigen vanwege de gezinshereniging, gevolgd door 33% die wegens werk zou komen.

Vorig jaar november kondigde de Europese Commissie een actieplan voor de integratie van migranten en Europeanen met een migratieachtergrond aan, dat o.a. voorzag in de verbetering van de arbeidsmogelijkheden voor migranten. Het document zorgde in de Midden-Europese landen van de EU voor furore en werd door de meesten als een resolutie gezien die de migratie bevordert.

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Europees links wil legale migratieroutes openen

 1. reageerbuis zegt:

  Volgens mij hebben we genoeg legale migratieroutes: via luchthavens en grensovergangen.

  Like

 2. M. zegt:

  Migratie route?
  Is dat de nieuwe term voor het aanvoeren van soldaten voor de oorlog tegen het westen?

  Geliked door 3 people

 3. koddebeier zegt:

  De wereld zou een stuk veiliger en mooier zijn zonder linkse randdebielen !!

  Geliked door 4 people

 4. koddebeier zegt:

  De links mens is een gevaarlijke uitwas in een normale maatschappij !

  Geliked door 4 people

 5. Henk zegt:

  De linkse hufters landveraders leven op de zak van een ander stelen zonder blozen
  uw geld, 40/50 jaar gewerkt U en uw ouders dit land opgebouwdhet einde verhaal is
  geen AOW bij 65 maar doorwerken geen woning voor u of uw kinderen
  een uitgekleed zieken fonds bijna geen rechten meer maar wel de lasten.
  een AOW om te huilen minder dan een geluk zoeker krijgt werk je in het buiten land
  voor eenNederlandse firma belasting betaald in Nederland geen kinder bijslag
  school zelf betalen maar wel betalen aan buiten landers waar de links hufters
  handje klap mee hebben gedaan ga zo door linkse hufters zeker weten als je dat doet
  dat je zometeen met je luie flikker zelf moet gaan werken voor jou gelukzoekers
  Links ze kunnen niets nou ja!! ze zijn goed in slopen en leven straks in sloppen.

  Geliked door 6 people

 6. scherpschutter1943 zegt:

  De EU volgt het vooropgezette plan om de europese economie te verwoesten en de natiestaten op te heffen. Ik hoop vurig dat ALLE eu.politici het slachtoffer van de door hen zelf geïmporteerde criminelen. Weg met nl uit deze misdadige en oorlogszuchtige eu.organisatie. Wil dat niet goedschiks dan maar kwaadschiks.

  Geliked door 6 people

  • Triumph zegt:

   Er blijft maar 1 manier over om van deze ellende af te komen en dat wordt oorlog.Hoeveel en hoelang wordt hier nu al over gepraat?Zelf zitten de oplichters in Brussel met vette salarissen en hebben overal schijt aan.

   Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   moslims komen niet naar europa om te werken, Zij komen alleen hun hand ophouden en mee-eten van wat door de werkenden verdiend is. Daarbij hebben moslims minachting voor christenhonden en ander nietmoslimongedierte. De europese commissie laat duidelijk zien dat ze bezig is de natiestaten binnen de eu niet alleen financieel maar ook cultureel af te breken, kennelijk met de bedoeling om de eu opnieuw op te bouwen volgens de sorosdoctrine, daarbij volledig gesteund door de bende van rutte. god moge verhoeden dat deze man ooit weer aan de macht komt. En voor de voorman van de christenunie het volgende.Toon eens het lef om de woorden die u over rutte heeft gezegd, gestand te doen. Helaas meneer zegers, u bent u een ongelooflijke lafaard, bij het minste zuchtje tegenwind hangt u de huik naar de wind. U vindt echter wel de fraaie volzinnen en draaiingen van uw eerdere standpunt om straks toch weer met rutte aan een tafel te zitten. Wat zie ik dan als dat zo bekijk? juist ja. Dief en diefjesmaat.

   Like

 7. vangie1206j zegt:

  Luister leugenaar Rutte Nederland moet (E.U.= ER. UIT.)
  Uit dst smerige ratten hol Brussel.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  WOLLAH!!!

  Like

 9. Bas zegt:

  Like

 10. Bas zegt:

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Migratie is van alle tijden maar ongelimiteerde migratie slechts zelden.
  De emigranten uit de vijftiger jaren kunnen daar mooie verhalen over vertellen.
  Mijn zuster (de oudste van het gezin) vroeg met haar kersverse echtgenoot een immigratieverzoek in voor Canada, alvorens dat werd toegewezen gingen ze beiden onder het vergrootglas waarbij de behandelend ambtenaar zelfs wist te vertellen dat mijn vader kort na de oorlog enkele keren “de Waarheid” had ontvangen (het clubblad van de communistische CPN).
  Dat was verdacht !
  Nadat toestemming was verkregen reisden ze naar Canada alwaar ze in een opvang terecht kwamen, het was zaak zo snel als mogelijk werk te vinden want daar was een limiet aan gebonden en na het verstrijken daarvan moest je gewoon weer retour.
  Geen werk = Wegwezen.
  Tot mijn zuster na vijftig ! jaar vond dat het nu toch weleens tijd werd zich te laten naturaliseren.
  Maar ho, ho, dat ging niet zomaar, zij moest een garantstelling van een Canadees kunnen overleggen ! Nou was dat natuurlijk na vijftig jaar niet echt een probleem maar het gaat om het principe.
  Ook leuk trouwens; na de naturalisatie is het heel gewoon om een feest te geven met de buren !
  Nog zoiets grappigs; mijn moeder werd lid van OVE (Ouders Van Emigranten) dit regelde dat je maandelijks een afdracht had waarmee je spaarde voor een overtocht met de garantstelling dat mocht er zich een noodgeval voordoen de deelnemer op kosten van de vereniging direct kon afreizen. Het resterende bedrag zou dan via het lidmaatschap later wel komen.
  Er heeft zich gelukkig nooit een noodgeval voorgedaan maar toen het vereiste bedrag in zicht kwam begon mijn moeder alvast heel serieus Engels te leren want ze was bang dat haar kleinkinderen haar anders niet zouden verstaan.
  Kom daar eens om bij allochtonen die na 20 jaar of langer nog altijd geen woord Nederlands machtig zijn…
  (Ouderen onder ons herinneren zich misschien nog wel de cursus Engels die op tv verscheen; Walter & Conny, het zorgde bij ons in huis voor grote hilariteit want de ‘cursist’ werd geacht bepaalde zinnen hardop na te zeggen waarna wij van groot tot klein over de vloer rolden van het lachen)

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Tuijl, dat was de tijd dat er in nederland nog fatsoenlijke mensen woonden. Nu, in de IK, maatschappij, ons o.a. aangepraat door de vvd, is er van fatsoen weinig meer te merken. Zeker met al die economische gelukszoekers binnen onze grenzen, die wij moeten onderhouden van ons belastinggeld is er van medemenselijkheid weinig meer te bespeuren. Ik ga mee in deze ontwikkeling, krijg steeds meer eelt op mijn ziel en een bord voor mijn kop en kan dus zo de politiek in. Asielzoekers interesseren mij totaal niet, al liggen ze verhongerd voor mijn deur , ik stap er zo over heen. Ook mijn veiligheidsgevoel in de openbare ruimte heb ik volledig verloren. Graag zou ik gewapend zijn met een handvuurwapen de straat op gaan zodat ik mij kan verdedigen tegen mijn aanvallers. Helaas vind onze regering (of wat daarvoor doorgaat) dat niet goed. Die ziet liever dat ik op straat wordt afgeslacht door de asielbendes, dan dat ik mij kan verdedigen. Ik weet hoe dat komt. De politici zijn zeer bang benauwd van bewapende burgers want die kunnen zich tegen hen keren. Zelf laten zij zich vervoeren in gepantserde auto’s, voorzien van gewapende lijfwachten en wonen in bewaakte ressorts. Ik voorzie voor de zeer nabije toekomst een uitbarsting van geweld door de gelukszoekers tegen de autochtone bevolking omdat zij niet krijgen wat ze eisen en het daarom bij iedereen komen halen. Ook bij de brave burger die denkt achter zijn onbeveiligde voordeur rustig te kunnen leven. De overheid zal u niet beschermen en ook de politie kan niets, mag niets, wil ook niets. De mutatie van woningoverval wordt opgemaakt, geregistreerd in het systeem met de status van “onvoldoende opsporingsindicatie”en men gaat over tot de orde van de dag. Geniet nog maar even van uw fijne herinneringen over de tijd dat er nog wel fatsoenlijke mensen in nederland woonden

   Geliked door 2 people

 12. karton zegt:

  Waarom sturen we geen taxi’s naar veilige landen als Marokko , Tunesië, Algerije of Turkije ? Dan hoeven die zielige vluchtelingen niet meer te lopen of over ‘t water hoer naar toe te komen ! Ze stappen vóór hun huisdeur aldaar in en stappen pas uit als ze bij hun reeds ingerichte nieuwe woning in NL aankomen. Onderweg wel drie nachten overnachten in een niet ál te lullig hotel natuurlijk !

  Like

 13. Qvic zegt:

  Deze linkse rakkers passen de EU lidstaten al aan, aan de thuislanden van die moslim immigranten. Zoals de groenen nu met het zwarte woud gaan doen, om de 1,4 Km een grote windmolen plaatsen, dit veroorzaakt dat alle wild in die bossen verdwijnt en de bossen gaan uitsterven c.q. verdrogen door de massale windmolens. Dit resulteert dat over 10 à 20 jaar geen bos meer bestaat, maar een zandvlakte is geworden. Dit hebben ze al met meerdere bossen gedaan. Dit alles allemaal zogenaamd voor het milieu. Dit beleid wordt ook al jaren al in Nederland toegepast, bossen worden gekapt. Want overal moet de heide terug komen en daarom wordt de vruchtbare humuslaag afgegraven, zodat de heide terug kan komen. Elk jaar worden de kleine boompjes uit de heide vlaktes gehaald, om de grond zo schraal mogelijk te houden. In de Baltische staten en Roemenië vindt er een ook al mega houtkap plaats voor de bio-industrie, die op houtsnippers gestookt worden. Allemaal zogenaamd CO2 neutraal (enkel op papier wel te verstaan).

  Like

 14. Bob zegt:

  De EU wil zelf alles doen wat illegaal
  is.
  Maar wijnen uit gebieden die mede door
  de EU zijn ondertekent zijn verboden.
  De EU verbiedtniet producten uit kinder
  arbeid verkregen, de EU verbiedt niet
  productenuit landen die onder dwang zijn
  verkregen.
  Dit heet discriminatie en boycot.
  De EU wil Israel vernietigen, mede door
  de opheffing van de atoom-deal met Iran.

  Like

 15. ronjaspers zegt:

  Het extreem linkse nageboorte bestaal al sinds de jaren 70 (hippietuig) Sinds de jaren 80 worden ze gesteund met denktanks,spindokters en gefinancierd door george soros (bilderberger) om landen van binnenuit te slopen.Vaak wordt extreem links “nuttige idioten” genoemd omdat ze onbewust meewerken aan de communistische NWO agenda,ze zijn te gestoord dat ze niet begrijpen dat ze gebruikt worden.

  Geliked door 1 persoon

 16. Ravian zegt:

  Er bestaat in de EU nergens een gebrek aan arbeidskrachten, het aantal werkloze autochtonen rijst momenteel zelfs de pan uit.
  Waar een overvloed aan is dat is aan vies en smerig werk waar je nog niet genoeg voor betaald krijgt om de maandelijkse vaste lasten mee betaald te krijgen.
  Dan hebben we het dus niet over een gebrek aan arbeidskrachten maar over de onwil om voor allerhande onprettige werkzaamheden fatsoenlijke salarissen te betalen.
  En dan moeten er dus allochtonen aangerukt worden die wel voor die salarissen kunnen werken omdat de Euro in het land waar ze vandaan komen drie keer zoveel waard is als in het land waar ze deze werkzaamheden verrichten.
  Het is gewoon één grote volksverlakkerij.
  Hebben de linkse vakbonden al gereageerd, om het voor de autochtone arbeiders op te nemen?
  De vraag stellen is hem beantwoorden.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s