De onzin van deze Kamerdebatten

(Door: Rients Hofstra)

Nadat de debatten lijdzaam zijn ondergaan, rest alleen de conclusie: pure tijdverspilling!

Wat een ongelofelijke brij aan herhalingen, verontschuldigingen, elkaar gelijk geven en zeer omfloerste non-argumenten. Wellicht aan het eind met z’n allen naar het inmiddels weer ontsloten terras. Daar vatten ze amicaal een glas, verontschuldigen zich hoogdravend voor een plas en beloven elkaar dat alles blijft zoals het al decennia was.

Kortom: het huidige systeem domweg handhaven. Het systeem ingevuld door allerhande arrogante, machtswellustige Rutte’s, Kaagjes en Hoekstra’s in de Kamer die de dienst uitblijven maken. Een Kamer die namens de burgers bestaansrecht zou moeten hebben. Hef het maar op: ze zitten er -op een enkeling na- hoofdzakelijk voor zichzelf en deels voor het partijbelang.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op De onzin van deze Kamerdebatten

  1. Bas zegt:

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/429225389/nederland-laat-6-miljard-coronasteun-van-eu-liggen

    Nederland laat 6 miljard coronasteun van EU liggen

    DEN HAAG – Het miljardenbal rond het Europese coronafonds is geopend. Voor vrijdag moesten EU-lidstaten hun herstelplannen inleveren. Brussel gaat zich de komende twee maanden buigen over de plannen. Een land leverde niets in: Nederland.

    Voor dit bedrag moet Den Haag wel eerst een stevig plan inleveren. Nederland heeft dat niet gedaan voor 30 april. Het kabinet-Rutte III heeft al voor de verkiezingen besloten om niet mee te doen aan de eerste ronde. De herstelplannen zijn iets voor de formerende partijen en een volgend kabinet, zo liet demissionair minister Hoekstra (Financiën) eerder weten.

    Like

    • Julia zegt:

      In Nederland schijnen de miljarden tegen de plinten te klotsen maar we moeten niet vergeten wie deze miljarden betaalt namelijk de belastingbetaler. Probeer uw aangifte eens te laat in te vullen nou dan ligt de boete snel op de mat. De Nederlandse Overheid graait haar burgers leeg maar laten nu gewoon wat miljarden liggen omdat zij blijkbaar genoeg geld in de belastingpot hebben om verder leeg te roven. Ondertussen strijkt Italië 200 miljard op. Vandaar de die klote regering geen cent meer heeft om de o.a.de gezondheids- ouderen- en geestelijke zorg te optimaliseren, geen bonus uitkeert aan zorgmedewerkers, het achterstallige en armzalig leger van goed materieel te voorzien, ondermaats onderwijs blijft handhaven, miljarden aan nieuwkomers blijft besteden en noem maar op. Kortom we zijn gezegend met zo een waardeloze geldverspillers en landverraders en dat gaat de komende vier jaar verder met de teloorgang van (voormalig) Nederland. We weten nu al dat het wederom VVD, CDA en D66 de nieuwe formatie gaan vormen om dit land verder naar de klote te helpen en eigen volk als tweederangs burgers beschouwen. Kortom die algehele Haagse circusvoorstelling was pure geld en tijdverspilling. Ik heb geen enkele moeite genomen om die walgelijke gewetenloze landverraders aan te zien laat staan die clowns aan te horen. Woedend ben ik omdat zelfs rechtvaardiging in dit land speelt geen enkele rol meer speelt en vindt het walgelijk dat dit soort partijen nog zoveel handlangers heeft die dus mijns inziens mede schuldig zijn aan de verdere teloorgang van ons land. Kortom een verstandig mens en vooral jonge mensen kunnen beter dit zinkende schip verlaten voor het te laat is want we kunnen van deze bananenrepubliek waar corruptie de hoofdrol speelt en de democratie is vermoord niet veel goeds meer verwachten.

      Like

  2. J. C. Th. Köhler zegt:

    Tijd Is geld!

    Als het tijdverspilling is, dan zeker ook geldverspilling. Dat geld schijnt niet van Rutte te zijn. Van wie dan wel?

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  3. Voight-Kampff zegt:

    Het probleem hier is niet het “systeem” maar het gecorrumpeerd bestuursmodel,

    Analyse: volksvertegenwoordigers worden benoemd door politieke partijen (gēēn directe democratie) en volksvertegenwoordigers stromen gedeeltelijk door vanuit de wetgevende macht naar de uitvoerende macht (schending trias politica).

    Conclusie;: het volk wordt niet vertegenwoordigd en politieke partijen doen democratie te niet.

    Geredeneerd langs het systeemmodel; de input bestaat uit ‘2e Kamer verkiezingen’ en de output bestaat uit ‘ bestuurders’. Dus, democratie is niet bestaand daar niet het volk regeert, maar de politieke partijen.

    Zolang het gecorrumpeerd bestuursmodel blijft bestaan zal het volk worden gedomineerd door de overheid. Hier ligt de zo goed als onmogelijke uitdaging, namelijk het oprichten van een politieke partij die het systeem van politieke partijen gaat elimineren.

    Ziehier het fundamentele probleem. Daar komt nog bij dat staatsvorm, bestuursvorm, bestuursrol ook niet democratisch tot stand zijn gekomen. En de taken in de uitvoerende macht niet zijn onderverdeeld en worden bestuurd door separaat gekozen bestuurders.

    Vanuit democratisch perspectief kunnen we rustig stellen dat de staatsinrichting een organisatorische puinhoop is. Theoretisch ongegrond en praktisch onvoorstelbaar.

    Like

    • Het systeem is aan hervorming toe. Dat kan veranderd worden, de huidige politici niet meer. Dit systeem werkt corruptie in de hand, daarom een ander systeem (AS) waardoor er minder speelruimte is voor corruptie en vakinhoudelijke onbenullen.

      Like

  4. Jan zegt:

    Feitelijk zei Hoekstra in het debat met Wilders dat Omtzigt op zijn excuses kon wachten tot hij een ons zou wegen. Overigens wordt ik nu al bekaf van Vera Bergkamp als kamervoorzitter. Zij laat zien dat zij geen knip voor de neus waard is, temeer daar zij probeerde Wilders de mond na 1 minuut te snoeren terwijl etalagepop Jetten eindeloos kon doorkwaken, een rookgordijn zelfs meende te moeten optrekken om van het onderwerp af te leiden.

    Geliked door 1 persoon

  5. Harrie Vaes zegt:

    Als de hoofdelijke stemmingen in de tweede kamer ….PER BRIEFJE ….zou zijn …dan konden de tweede kamerleden ….ECHT……zonder last stemmen. En dan was Rutte inderdaad ……WEG… geweest.
    Onbegrijpelijk dat men dat niet afdwingt.

    Like

    • De macht van de regentenpartijen bepaalt. De Kamer zou zonder last, en bij voorkeur zonder ruggespraak moeten kunnen functioneren> Helaas worden ALLE Kamerleden middels een wurgende fractiediscipline gemuilkorfd.

      Like

  6. Jan zegt:

    Sigrid Kaag nog steeds SMOORVERLIEFD op Mark Rutte

    Like

  7. Sophia. zegt:

    Geert Wilders sloopt Sophie Hermans (en Kamervoorzitter Vera Bergkamp)

    Like

  8. Bob zegt:

    De tweede en eerste kamers zijn zo
    blijkt het in de ban van de regering.
    Als deze parlementariers er niet zouden
    zijn zou dat 225 x 130.000 euro opleveren
    en de niet genoemde onkosten posten.
    Het resultaat zou dan toch hetzelfde zijn
    wij worden niet vertegenwoordigd.

    Like

  9. ronjaspers zegt:

    De rijke en machtige bilderbergers regeren in nederland en europa.Politici zijn omgekocht of gechanteerd en voeren de communistische NWO agenda uit.Politici zijn marionetpoppen en de bilderbergers trekken achter de schermen aan de touwtjes.

    Like

  10. Tineke zegt:

    Dan kunnen we toch concluderen dat al die tweedekamerleden het spel meespelen.
    Ze hebben allemaal de eed afgelegd aan die Bolle Royal!

    Geliked door 1 persoon

    • ronjaspers zegt:

      Tineke.Net als bilderberg beabitch zijn W.A. en ook maxima bilderbergers,de bilderbergers regeren in nederland en europa.

      Geliked door 1 persoon

    • M. zegt:

      Het zijn geen volksvertegenwoordigers.
      En wie denkt van wel heeft zijn of haar ogen in de zak zitten.
      Men neemt u de vrede af door te heulen met de nepvrede, men laat mensen dood gaan terwijl ze genezen kunnen worden, perverteert uw kinderen op school, discrimineert uw kinderen op school, sloopt het land onnodig en kwelt voornamelijk de eigen bevolking die men ook nog even als proefkonijn de hel in willen spuiten mocht men niet sterven aan de ziekmakende niet beschermende muilkorf.
      Men heeft een ploeg van door gesnoven idioten die relletjes uitlokken zodat men voornamelijk vreedzame en eerlijke mensen kan molesteren omdat men het volk helemaal niet vertegenwoordigd maar kapot maakt in opdracht van.

      Uiteraard kijkt men de andere kant op bij alles wat de eigen burgers verneukt of wil verneuken want dan worden ze niet gemolesteerd of gedemoniseerd in de media.
      Dat word allemaal als vredig afgedaan.
      Blankenhaat ventileren, mensen de wijk uit treiteren het is allemaal prima behalve als de mensen er wat van zeggen want in dit land mogen alleen eerlijke mensen getreiterd worden en gedemoniseerd om zo de werkelijke racisten en criminelen die stevig verwend worden niet te veel in de weg te zitten.
      Men beschikt over een media vol met viespeuken en hoeren die alles recht lullen wat krom is en andersom zodat u nog verder verneukt kan worden.

      Verder heeft men een hekel aan alles wat met God te maken heeft of met normale waarden en normen vandaar dat men de grens openzet voor mensen van de misleider die dat gedachtegoed delen en er ook op spugen.
      Het bracht hier en in nog honderd landen een paar decennia echte vrede en beschaving alles gestoeld op de leringen van Jezus.
      Dus dat moet kapot en de mensen erbij want men wil geen echte vrede.
      En het hersenloze volk wat hier tegenaan schopt schoppen hun eigen vrede om en helpen het kwaad enorm om zich te kunnen manifesteren.
      Laffe en angstig mensen schoppen nou eenmaal altijd tegen de mensen waar ze niets van te duchten hebben zoals in de tweede wereldoorlog ook gebeurde en ze likken graag de ballen van de beul voor een wit voetje bij viespeuken.

      Hoe duidelijk wil men het hebben deze herhaling van de geschiedenis.?

      Geliked door 2 people

      • LUCIA zegt:

        M, je hebt gelijk, het is jammer dat de meesten het niet zien of beter gezegd niet willen zien(meestal), dank je voor de link over Nederland op Bitschute had deel 1a al gezien en toen indertijd gezocht naar 1b niet gevonden maar staat er nu wel op.

        Like

  11. Jan zegt:

    Liegende Kaag (Nieuw Leiderschap) vs Lilian Marijnissen

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie