WALGELIJK!: 4 en 5 mei nog meer verbreed

(Door: Bas Kromhout)

De Dodenherdenking en Bevrijdingsdag staan de komende jaren in het teken van diversiteit en zelfkritiek. Tegelijkertijd blijft de Holocaust een aandachtspunt. Dat staat in het beleidsplan van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.   

Het Comité beschouwt 4 en 5 mei als middel om de maatschappelijke cohesie te versterken. In het beleidsplan voor 2021-2025 staat dat veel Nederlanders zich op die dagen verbonden voelen, maar dit geldt niet voor iedereen: ‘Mensen met een vlucht- of migratieachtergrond […] zoeken naar vormen om zich, met hun eigen geschiedenis en ervaringen, te kunnen verbinden met het herdenken en vieren in Nederland.’ Het beleidsplan noemt specifiek jongeren met Marokkaanse of Turkse wortels, Surinaamse en Caribische Nederlanders, en vluchtelingen uit oorlogsgebieden. Voor hen wil het Comité de komende jaren werken aan een ‘inclusieve vorm van herdenken’ en ‘diversiteit’. Want, zo blijkt uit eigen onderzoek: ‘Een groot aantal mensen denkt op 4 mei aan álle oorlogsslachtoffers, wereldwijd, van welke oorlog dan ook.’  

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op WALGELIJK!: 4 en 5 mei nog meer verbreed

 1. Heniusz zegt:

  Walgelijk, inderdaad. Nog even zo doorgaan en niemand heeft meer een idee waar 4 en 5 mei ook weer voor staan. Het moet “divers” en “inclusief” terwijl het helemaal niet divers of inclusief is. Wat mij betreft kan dit comité op deze manier (Met in het achterhoofd de “ophef” over de poster….) wel opgeheven worden.

  Geliked door 4 people

 2. Mary zegt:

  Je kunt veel zeggen over de uitvreters die deze kant op zijn gekomen maar het zoeken naar een vorm van verbinden, in het algemeen, of met herdenken en vieren in Nederland hebben we ze nooit op kunnen betrappen, het tegenovergestelde is een feit………

  Geliked door 5 people

 3. karton zegt:

  Om op een dag als vandaag, Bevrijdingsdag !!!!, te worden toegesproken door de
  Deutsche Führerin , Frau Färkel………….dat is pas schaamteloos.
  Waar haalt dat wijf de gore moed vandaan en waarom laat een stoethaspel als Pinokkio Rutte dit toe ?
  Hier steekt iets achter, 100% zeker.

  Geliked door 2 people

 4. Harry zegt:

  Ha , Ha , Willempie en zelfkritiek !
  Weet je nog die stomme actie van Wimpie om toch op vakantie te gaan met de hele familie in het vliegtuig ?
  Maar wij mochten nergens heen .
  En dat hier de mensen op hun strot stonden , zo van : “hij wél ” ?
  Dat dat eerst onder zijn neus gewreven moest worden voordat ie het begon te snappen en met spoed rechtsomkeert maakte ?
  Alsof het dan ongedaan gemaakt was .

  Hoe zit het met de (zelf) reflectie van Willempie ???

  Ik heb o.a. in Sudan gewerkt .
  Sprak een beetje arabisch .
  Zei tegen zo’n zwarte assistent : haal even een sleutel dertien uit de landrover .
  “Inta mazzjie hinak , moefta talatasher “, voor de geïnteresseerde .
  Hij wist niet uit wélke Landrover , dus ik wees in de richting van de mijne .
  Maar hij dacht dat ik naar de woestijn wees EN LIEP GEWOON DE WOESTIJN IN !
  Na een half uur of zo dacht ik , waar blijft ie toch ?
  Was het nog een stipje in de woestijn !
  Hebben we die zak terug moeten halen .
  Natuurlijk wist ie toen al niet meer wélke sleutel ie nou moest halen .

  Het zou Willempie ook kunnen overkomen !

  Geliked door 4 people

 5. koddebeier zegt:

  Ook dat moet weer verziekt worden door deze zieke geesten !!

  Geliked door 4 people

  • koosv8 zegt:

   Ja, alles. En ik moet zeggen het lukt aardig.
   Zolang iedereen weer over een paar mensen heen gaat vallen vanwege hun uitgesproken mening over 4 en 5 Mei. Jensen of de FvD bv.
   Maar hebben ze ook niet een beetje gelijk, ja toch. En dan zijn de Kartelpartijtjes ineens weer WAKKER. want dan gaat het niet over henzelf, want daar gaat het al vele jaren de verkeerde kant op! Hoelang laten we dit nog duren????

   Geliked door 2 people

 6. Cathja zegt:

  Persoonlijk herdenk ik op 4 mei alleen zij die gevallen zijn voor ONZE vrijheid. Al die nieuwe fratsen, daar neem ik afstand van. Ik heb er geen moeite mee als Nederlanders met een niet-Nederlandse afkomst ‘iets’ willen herdenken, maar dan NIET tijdens onze dodenherdenking!
  Deze dag en datum wil ik uitsluitend de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog gedenken.

  Geliked door 8 people

  • karton zegt:

   @ Cathja op 5-5-2021 om 14.09 u.
   In gedachten sta ik op een dag als de Bevrijdingsdag tevens stil bij de dood van enkele familieleden tijdens hun strijd voor Volk & Vaderland (Nederland), hun dood is volkomen nutteloos gebleken. Ook denk ik aan de gedode NL-militairen in Afghanistan, Uruzgan, Servië/Kroatië , Mali enz. enz. Ook zij stierven volkomen zinloos , terwijl zij op bevel van onze “leiders” veelal veel te licht bewapend op pad werden gestuurd. Zij, de “leiders” , zijn de échte schuldigen aan hun dood en ZIJ durven zich “elite” te noemen !
   Schaamteloos volk !!!!

   Geliked door 3 people

   • koosv8 zegt:

    Goed werkende medicijnen weghouden bij het volk, hoeveel mensen hadden via de huisarts gered kunnen worden? Nee , vaccinatie handel, door een paar van die leugenachtige ellendelingen .

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Jammer dat er deze Dodenherdenking op de Dam geen Damschreeuwer was. Het zou wel geinig geweest zijn Willempie weer te zien rennen, met achterlating van z’n vrouw en z’n moeder.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 7. Jules Vismale zegt:

  En dat nog te bedenken dat het vandaag precies 200 jaar geleden is dat een verre voorganger van Adolf Hitler, Napoleon Bonaparte (1769-1821), is overleden en net als deze blijkbaar evengoed een Verenigd Europa wilde! Helaas heeft Napoleon tijdens zijn oorlogen vele honderdduizenden doden op zijn geweten gehad zoals bij Moskou, Leipzig en Waterloo!
  Ik kon trouwens die speech van Angela Merkel, met die zogenaamde eenwording van Europa, allang niet meer aanhoren en ze vertelde er nog niet eens bij dat alle 102.000 Nederlandse joden (75% van de joden in Nederland) tijdens WO II zo gemakkelijk door de nazi’s konden worden opgespoord, gedeporteerd en vermoord met hulp van tienduizenden Nederlandse ambtenaren, politieagenten en spoorwegpersoneel!
  Natuurlijk kaartte Merkel evenmin aan dat meer dan 900.000 Europeanen, waaronder 25.000 Nederlanders, in het multiculturele nazi-leger, de Waffen-SS, hebben gediend en dat zeker honderdduizenden Volksduitsers, Belgen, Luxemburgers, Fransen, Denen, Noren, Finnen, Oostenrijkers, italianen, Joegoslaven, Grieken, Polen, Slowaken, Hongaren, Roemenen, Bulgaren, Esten, Letten, Litouwers, Wit-Russen, Oekraïners, Kozakken, Tartaren, Kaukasiërs, Russen e.v. a. Europeanen de Duitsers hebben meegeholpen met het arresteren, deporteren en het vermoorden van alle 6.000.000 joden!
  Wat een hypocriete zooi ten top daar op die verbrede 4 en 5 mei-herdenkingen en dat we HEEL snel verlost worden van die gehate EU-dictatuur in de vorm van opstanden en burgeroorlogen!

  Geliked door 6 people

 8. ronjaspers zegt:

  Walgelijk smerig bilderberg tuig,het zijn de bilderbergers die achter deze corona (griep) hoax zitten.De corrupte omgekochte en gechanteerde politici voeren uit wat de bilderbergers hun opdragen.

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   @ronjaspers
   Bijzonder dat u zelf nog steeds niet ontdekt heeft dat het continu letterlijk alles de schuld te geven aan de Bilderbergconferentie toch wel erg simplistisch is.
   Ja, er komen grote industriëlen en politici bij elkaar, ja wat er besproken wordt blijft strikt geheim maar dat maakt nog niet dat je alle negatieve dingen die gebeuren op hun bordje kunt schuiven.
   Mijn god man, zelfs Pechtold is uitgenodigd geweest, toch niet echt een lichtend voorbeeld van een intellectueel om het voorzichtig te zeggen, zijn partij had op dat moment geloof ik iets van veertien armzalige zeteltjes dus bepaald invloedrijk kun je hem ook moeilijk noemen.

   Like

   • ronjaspers zegt:

    Tijl.Ik heb hier al meerdere keren vermeld dat ik een simpele boerenlul ben dus inderdaad simplistisch.Er zijn meerdere NWO clubs op deze wereld en ze werken allemaal samen en hebben 1 doel.Ze willen 90% van de wereldbevolking uitmoorden voor de installatie van een communistische NWO.De (nazi) bilderberg groep is 1 van die zeer machtige en rijke NWO clubs.

    Geliked door 2 people

 9. Julia zegt:

  Nog even dan zijn de BLM -ers welkom op De Dam. Het theater van gisteravond is een belediging voor de mensen die tijdens de oorlog gestorven, mensen die in kampen zijn geplaatst en onder mensonterende en erbarmelijke omstandigheden zijn gestorven, de mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid en onze verzetsstrijders. Nee Nederland krijgt het voor elkaar om zelfs een BNN- er uit te nodigen om te spreken. Waar was Willem die stond er bij en keek er naar, zelfs de krans moest al door anderen op de standaard worden geplaatst. Zij waren nog net in staat om het lint met de W recht te leggen en uiteraard het lint met de M. Wat een blamage. Kortom onze herdenking is een show van bijkomende fratsen geworden. Ik herdenk uitsluitend op 4 mei de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoe durft Rutte nog te verschijnen hij heeft nota bene Merkel een compliment gegeven voor haar toespraak terwijl juist zij de vrouw is die de ondergang van Europa door haar enorme wanbeleid langzaamaan leidt naar de afgrond. Ik heb dan ook geen hoge pet meer op van het comité die hierin zijn mee gegaan.

  Geliked door 6 people

 10. jetse47 zegt:

  @ Cathja, dat gedenken en feestvieren zouden zij in eigen land moeten doen want daar is toch alles beter?
  Kunnen zij hun eigen soort uitroeien ipv anders denkenden !

  Geliked door 1 persoon

 11. Gerrit zegt:

  De doden herdenken van het Nederlandse militair optreden in Indonesië. Mijn goede vriend was daar als Marinier. Heeft met zijn makkers een Chinees gezin gered van de dood door moordzuchtige opstandelingen. De Chinees vroeg het adres van de soldaten in Nederland. De verraste ouders kregen een Chinees uit Londen op bezoek die 10.000 Gulden op tafel legde met een brief die de soldaat maar aan een Chinees te hoefde te laten zien en hij kreeg dan hulp.
  De soldaten die daar waren, (6000 gesneuveld) worden steeds meer neergezet als oorlogsmisdadigers. Volkomen misplaatst. Men kent de geschiedenis slecht, zelfs onze Koning die excuses in Indonesië maakte voor het Nederlandse optreden.
  Heeft Indonesië al excuses gemaakt voor het opruimen van de Nederlandse oorlogsschepen uit de slag in de Javazee.??? Die zijn gezonken met de bemanning, dus oorlogsgraven….

  Geliked door 5 people

 12. Bas zegt:

  Als die mensen zonodig hierheen willen komen en dus NEDERLANDER willen worden, hebben ze toch geen reden om zich hier niet verbonden te voelen.
  Dan zouden ze zich Nederlander tussen alle andere Nederlanders moeten voelen, zéker de mensen die ook hier geboren zijn.

  Geliked door 3 people

 13. Bas zegt:

  https://opiniez.com/2018/05/06/weg-met-dat-verschrikkelijke-comite-4-en-5-mei/uri4u/

  Weg met dat verschrikkelijke Comité 4 en 5 mei!
  De politiek-correcte wegpoetsers van onze oorlogsgeschiedenis

  Beide meidagen zijn gekaapt door linkse politici, bestuurders en door de media gesteunde actievoerders. Echte ‘mensen-mensen’ met een zwak voor vluchtelingen, allochtonen en aanhangers van de islam. Geëngageerde Nederlanders die elkaar moeiteloos vinden in hun afkeer van grenzen, Republikeins Amerika en de Joodse staat Israël. Mensenrechtenliefhebbers en moraalridders die de moord op het Joodse deel van onze bevolking alleen kunnen herdenken als zij ‘parallellen’ mogen trekken met de Joden van vandaag: de moslims.

  Geliked door 4 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s