AfD voor de meeste Duitsers de enige partij die het “islamisme” bestrijdt

(Vertaling: E.J. Bron)

Als er redenen voor de verkiezingssuccessen van de AfD worden gezocht, dan staat de migratie meestal bovenaan. Maar ook bij een ander thema heeft de partij een soort aanspraak op alleen-vertegenwoordiging: bij de strijd tegen het “islamisme” en de politieke islam. Dat bewijst een onderzoek van Allensbach.

De richtwaarden zijn snel benoemd. Op de vraag: “Welke partij neemt vooral verplichtingen op zich in de strijd tegen de radicale islam?” gaf volgens de “Welt” 43% aan dat dit de AfD zou zijn. Met 21% duidelijk daar achter staan de CDU en haar Beierse tak de CSU. Nog eens ver daar achter volgen de SPD en de FDP met respectievelijk 9% en 7%. De Groenen en Die Linke gaan met 5% en 4% ongeveer gelijk op.

Het resultaat is in elk opzicht een “faillietverklaring” voor de heersende partijen, benadrukt Ruud Koopmans, professor Sociologie en migratieonderzoek aan de Humboldt-universiteit in Berlijn, die het onderzoek ontwikkelde. De radicale respectievelijk politieke islam is waarschijnlijk in elk opzicht tegenstrijdig aan de waarden die in 1948 en na de ervaringen van de jaren daarvoor in de grondwet als bindend werden vastgelegd.

Alleen al dat de beide, in naam christelijke, partijen CDU en CSU slechts bij één op de vijf burgers als garantie voor een verdediging tegen de radicale islam gelden, toont duidelijk aan hoe de politiek van de christendemocraten wordt waargenomen. Een bondskanselier, die “islamistische” terroristen het land binnenlaat, een Armin Laschet, die de DITIB vleit, bepalen het beeld van een partij die haar christelijke fundamenten niet meer kent.

Eveneens verrassend is op het eerste gezicht dat zowel de sociaaldemocraten als de voormalige SED (Die Linke) weinig tegen de politieke en radicale islam ondernemen. Eigenlijk zien de beide zichzelf in de traditie van een opheldering tegen bijgeloof – trefwoord “religie is opium van het volk” . Maar de schrijver van het onderzoek benadrukt dat de SPD een goed netwerk zou bezitten met politiek-islamitische verenigingen. Twee maanden na hun verkiezing hadden  de beide SPD-voorziters Walter-Norjans en Esken al een ontmoeting met de Centrale Raad van de moslims – daartoe behoren echter organisaties, die door de binnenlandse veiligheidsdienst worden gerekend tot de Turks-fascistische Grijze Wolven, de “islamistische” Moslimbroederschap of het Iraanse regime.

In de Groenen ziet slechts 5% van de geënquêteerden een partij die zich teweer stelt tegen de politieke respectievelijk radicale islam. Ook hier is sp[rake van een duidelijke tegenstrijdigheid tegenover de vermeende idealen van de partij. Alleen al wat betreft vrouwenrechten en het niet discrimineren van homoseksuelen en lesbiennes staat de radicale islam waarschijnlijk aan de tegenovergestelde kant van de partij. Maar bij de burgers overweegt blijkbaar de indruk die de reële politiek van de Groenen doorgeeft: de opname van steeds nieuwe migranten uit islamitische landen.

Wat de omgang met de islam betreft, hebben de burgers volgens het onderzoek een duidelijke mening: 86% eist dat islamitische organisaties, die hun religieuze geboden boven de grondwet plaatsen, verboden zouden moeten worden. Bovendien zouden volgens 66% van de geënquêteerden door het buitenland gefinancierde islamitische organisaties geen religieonderwijs op Duitse scholen mogen uitvoeren. 63% beschouwt alleen bepaalde groepen, 28% de islam als geheel als een bedreiging. Slechts 29% wil het recht van medewerksters in supermarkten beperken om een hoofddoek te dragen, 26% ook in andere bedrijven.    

Bij het bekijken van de cijfers zijn de resultaten geen verrassing. En omdat het aantal moslims op de middellange termijn in Duitsland verder zal toenemen, is dit een thema waarmee de AfD zal scoren. Zij is in de ogen van de burgers de enige partij die de grondwet verdedigt tegen aanmatigingen van de politieke en radicale islam.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op AfD voor de meeste Duitsers de enige partij die het “islamisme” bestrijdt

 1. john van antwerpen zegt:

  Of; De enige partij die niet aan het syndroom van Stockholm lijd.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mr Dummass zegt:

  OT maar wel belangrijk….

  https://www.bitchute.com/video/nVtQRSuvj3UZ/

  Geliked door 1 persoon

 3. Jackholland zegt:

  Gisteravond gezellig avondje antwerpen . Wandeling terrasje . Maar geschrokken van het percentage ali babas wat er rond loopt of in dure auto s met luide ali baba muziek rondscheurt. Ook de horeca wordt steeds meer eigendom van ali babas . Bij een ijssalon met italiaanse naam staan hassan en fatima achter de toonbank. Op het ponton en op het pleintje bij het steen geen autochtone belg te zien. advies : ga nog ff snel antwerpen bezoeken over 5 a 10 jr is het klaar in steeds rapper tempo zal deze eens zo mooie stad veranderen in rabat aan de schelde met de daarbij behorende pleuriszooi en zware criminaliteit. Shoarmatenten ., witwaswinkeltjes terrassen met alibaba muziek fatima s met kinderwagens compleet met kopdoek zal het srraatbeeld zijn . Mijn god wat is deze snel aan het verpauperen.

  Geliked door 2 people

 4. karton zegt:

  Volgens mij hebben de meeste Duitsers dan wel gelijk.

  Like

 5. Verwardeman zegt:

  De islam behoord in de vuilnisbak .
  Dat boekie kan nuttig gebruikt worden als biobrandstof , evenals burkaas en kopvodden .

  Like

 6. ronjaspers zegt:

  Er bestaat geen radicale islam of gematigde islam,ook geen islamisme dat is een belediging voor de islam.islam is islam geciteerd door erdogan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s