Cultuurstrijd om homopropaganda: Slechts 13 EU-landen ondersteunen resolutie tegen Hongarije

(Vertaling: E.J. Bron)

In de EU ontbrandt in toenemende mate een cultuuroorlog rondom het openlijk propageren van homoseksuele en andere “diverse” levenswijzen. Veroorzaker is slechts terloops de nieuwste Hongaarse wetgeving – het parlement in Boedapest had vorige week met een zeer grote meerderheid een “anti-pedofielen”-wet aangenomen, die niet alleen het openlijk propageren van homoseksualiteit, maar o.a. ook de adoptie van kinderen door homoseksuelen verbiedt. Sindsdien loopt de links-liberale mainstream in West-Europa storm tegen Hongarije en zijn rechts-conservatieve minister-president Viktor Orbán.

De steeds dieper wordende kloof in de EU wordt ook zichtbaar aan een resolutie, waarmee meerdere EU-landen de Europese Commissie ertoe oproepen om onmiddellijk op te treden tegen de Hongaarse wet. De Europese Commissie zou “alle haar ter beschikking staande instrumenten” tegen de “discriminerende” wet moeten gebruiken, staat er in een verklaring van de landen, waartoe het initiatief werd genomen door België, Luxemburg en Nederland. Desnoods zou de Europese Commissie een klacht moeten indienen bij het Europees Gerechtshof. De ondertekenende landen uiten hun “diepe bezorgdheid”.

Maar: van de op dit moment 27 lidstaten van de EU heeft nog niet eens de helft de resolutie ondertekend, maar slechts 13: België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Ierland, Letland, Litouwen, Spanje en Zweden. Niet ondertekend heeft Italië, net zoals Polen en alle andere Midden- en Oost-Europese landen, die zich normaal gesproken ook aanzienlijk meer distantiëren van de in het Westen gebruikelijk geworden LGBTI-propaganda.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, verdedigde de omstreden wet ondertussen in Luxemburg. De wet zou zich richten tegen een kleine minderheid en moet minderjarigen tegen pedofielen beschermen, zei hij.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Cultuurstrijd om homopropaganda: Slechts 13 EU-landen ondersteunen resolutie tegen Hongarije

  1. Rien E zegt:

    Ik ben geen monarchist, maar laatst maakte Willem 4 een opmerkelijke uitspraak “Niet normaal maken want NIET normaal is”. Bij wijze van uitzondering ben ik het nu met hem van harte eens. Mijnheer rutte is zijn competentie als demissionair premier ver te buiten gegaan met de aanval op Hongarije in de persoon van dhr Orban. Van Houwelingen (FVD) verwoordde het deze week meer dan uitstekend : Orban heeft meer verstand in z’n pink dan rutte in zijn hele lijf.

    Geliked door 4 people

  2. Bob zegt:

    Begin de chaos in Nederland te bestrijden
    voordat naar een ander kijkt.
    Verbeter de wereld begin bij jezelf.
    De muizen die denken een leeuw te zijn.

    Geliked door 1 persoon

  3. Bas zegt:

    He rutte…we horen je niet!
    Al reacties uit Den Haag en Brussel?

    Pride-parade Istanbul neergeslagen: ‘Turkije wordt steeds conservatiever’

    Een pride-parade in de Turkse stad Istanbul is door de politie tegengehouden. Met ME’ers en traangas werden de deelnemers aan de optocht uit elkaar gedreven. Correspondent Olaf Koens zag het voor zijn deur gebeuren: ‘Ik kreeg direct de volle laag traangas’.

    Geliked door 2 people

  4. eg regs zegt:

    Mark Rutte barstte in tranen uit toen hij het aangrijpende relaas van zijn Luxemburgse collega had aangehoord.Naar verlkuidt zette hij het,samen met z’n volksverraderlijke collega’s,op een sentimenteel snikken.Om de een of andere reden kan hij zich kennelijk heel goed verplaatsen in de positie van de onderdrukte lgbt’ers en moest dus even goed uithuilen..Ze zijn zo ontzettend zielig namelijk;niettegenstaande de parades,lespaketten,meldpunten en hun absurd-disproportionele politieke macht.

    Ondertussen is dit natuurlijk 1 groot experiment.We weten niet eens hoe het met de ‘kinderen’ van Paul de Leeuw gaat aflopen.laat staan met de gemutileerde minderjarige prospect die indertijd bij Umderto Tan zijn/haar verhaal mocht doen.De vooruitzichten zijn niet hoopvol trouwens -google maar eens Belgian transgender euthanasia.

    Ik heb altijd gezegd dat ‘rechtse politiek’ niet los gezien kan worden van de christelijke godsdienst,het blanke ras en anti-communisme..Velen meenden echter dat ‘anti-islamsme’ zou volstaan.Ons sal maar sien wat hiervan gaan word.

    Like

  5. Julia zegt:

    Nederlanders op zijn best. Onderdanig het regenboogvlag aanpakken bij Schiphol om statement te maken tijdens de wedstrijd maar te laf om in eigen land eens flink haar stem te laten horen tegen alle misstanden. Mag hopen dat die onderdanige huichelaars het knap lastig wordt gemaakt bij de douane op het vliegveld Boedapest. Wat gaan dit soort huichelaars dan überhaupt in een land doen blijf dan thuis of ga inderdaad alleen om de wedstrijd en distantieer je van dat regenboog gezeik en bemoei niet met de politiek in andere landen.

    Like

Plaats een reactie