De kanselier van de anderen

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de CDU in puin ligt, voltooit de langjarige partijvoorzitter en bondskanselier Angela Merkel haar met applaus en onderscheidingen gepaard gaande afscheidstournee door het buitenland. In de hoogste etages van de regeringen aldaar is men zich er wel degelijk van bewust wat men aan deze kanselier en haar royale schenkingen van Duitse belastinggelden had.

Daar waardeert men ook de genereuze Duitse grensopening van 2015, die de stroom vluchtelingen grotendeels van het eigen staatsgebied weg hield. In het eigen land van de kanselier daarentegen, in Duitsland, zal het afscheid weinig fleurig uitvallen. Want iedere dag wordt duidelijker welke kolossale hypotheken de links-protestantse domineesdochter en voormalige FDJ-functionaris achterlaat.

Wellicht echter zullen de SPD en de Groenen de beste kanselier die beide partijen zich maar konden wensen over enkele weken toch nog bejubelen. Daarvoor hebben ze redenen genoeg. Bij de CDU daarentegen zou de diep neergestorte troep hoogste functionarissen wel eens met enige huivering haar onvermijdelijke afscheidsceremonies van de eigen partij tegemoet kunnen zien.

Bij deze manifestaties zullen ze namelijk de vernietigster van hun partij toe moeten juichen en in absurd valse tonen lof en eer moeten bewijzen. Heel eerlijk: er bestaan nog wreedheden, waarop zelfs zo´n vreedzaam mens als ik zich verheugt.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op De kanselier van de anderen

  1. Tijl Uylenspiegel zegt:

    Een mens mag over haar denken wat hij maar wil, de waarheid is echter dat ze op haar positie heeft gezeten omdat het Duitse volk haar koos.
    Dat kun je een verkeerde keus vinden, je kunt het hartgrondig met haar oneens zijn maar democratie is nou eenmaal meeste stemmen gelden.

    Like

    • Ravian zegt:

      Als het Duitse volk neutraal onderwezen en ongekleurd voorgelicht zou zijn dan zou je gelijk hebben.
      De realiteit is echter dat in een land waar één politieke richting zowel onderwijs als media overheerst democratie enkel in naam bestaat.
      En er is geen enkel ander land waar het volk de afgelopen driekwart eeuw zo schaamteloos door socialisten voorgelogen en gemanipuleerd is als Duitsland.
      Merkel is een door Schwab & Co. in het zadel gehesen dictator die zowel Duitsland als Europa aan de rand van de afgrond gebracht heeft.

      Geliked door 1 persoon

    • droevige mof zegt:

      De laatste zin is prachtig en zou in de New York Times kunnen staan: “…, je kunt het hartgrondig met haar oneens zijn maar democratie is nou eenmaal meeste stemmen gelden.” Biden for President, Ik lach me rot.
      In Duitsland worden de verkiezingen anders gemanipuleerd, net als in Nederland. Burgers worden onderworpen aan een spervuur van indoctrinatie. Op die manier zou Merkel onvervangbaar worden en is Kaag de beste politica die de Nederlanders zich kunnen wensen. De verkiezingsuitslag is dan slechts de bevestiging van de propaganda.

      Geliked door 1 persoon

  2. D.G.M.Holland zegt:

    Ik denk dat heel wat Duitsers denken:
    “Ein Deutschland ohne Merckel… Wir schaffen dass…”

    Like

  3. Ravian zegt:

    Een laatste dansje op het lijk van Duitsland…

    Like

  4. Joepiedepoepie zegt:

    Een landverraadster,die haar land aan de nwo heeft verkocht!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie