Boualem Sansal: Het meest waarschijnlijke dat ons te wachten staat, is een burgeroorlog

“Islam weet wat zich aanpassen betekent, hij heeft maling aan de cultuur van een ander land. Hij wil die juist vernielen en daarna die van henzelf opleggen.”

(Door: Jacques Guillemain – Vertaling: “delamontagne”)

Aldus drukt de Algerijnse schrijver Sansal zich uit in een interview met de Franse krant “Le Figaro”. En de briljante schrijver weet waar hij het over heeft. Deze atheïst heeft de omwenteling meegemaakt in Algerije van de burgeroorlog tijdens de jaren ’90 van de vorige eeuw. Een tragedie die 200.000 mensen het leven kostte.

Een oorlog die met incidentele aanvallen her en der begon. Net zoals dat nu in Frankrijk vandaag de dag plaatsvindt. De terroristische kanker verspreidde zich geleidelijk en veranderde in een verwoestende burgeroorlog die 10 jaar duurde. Een verschrikkelijke bedreiging die de Franse elite weigert in te zien, obstinaat het verband “immigratie-islam-terrorisme” negerend. De eerbetonen en herdenkingen zullen niet helpen om het “islamisme” te verslaan, waarschuwt Boualem Sansal.

Wat Frankrijk te wachten staat, is volgens de schrijver een Libanonisering van het land of een Algerijnse toestand, wat wil zeggen dat het een mix is tussen militaire dictatuur en de islamitische dictatuur.

Wat die Algerijnisering betreft ging hij ietwat overhaast te werk. Maar in wezen heeft hij wel gelijk. Zonder een drastische verandering in de politiek van de autoriteiten om een einde te maken aan de krankzinnige immigratie en een zelfmoordachtige politiek zal het land in vlammen opgaan en zal Libanonisering uiteindelijk een feit zijn.

Met de veroverende islam tegenover zich is Frankrijk totaal verlamd. Het onderwerpt zich, knielt, snikt en vernedert zichzelf en dat alleen al zonder dat er om wordt gevraagd.

Zo is daar de angst om de buitenwijken totaal te verliezen en de angst voor de burgeroorlog. De angst voor het separatisme en de represailles van de hoeders van de islam. Maar dit verklaart niet alles.

Je krijgt de indruk dat Frankrijk zich vrijwillig aan de islam overgeeft. Op de verschrikkelijk gewelddadige aanslag van 13 november 2015 ( Bataclan ) reageerde Frankrijk met tranen en gejammer. Daarmee vernederde het de bevolking, de politie en het leger en ondertekende het zijn eigen einde. Het is niet te harden om het Frankrijk van Macron te zien hoe het z’n dagen doorbrengt met het huldigen van de slachtoffers van de islam en hen voor de tweede keer begraaft. Een legerleider begraaft zijn doden niet, houdt geen toespraken met betraand gezicht, hij slaat bliksem en donder, hij handelt, hij slaat hard en snel toe, ongeacht de politieke correctheid. Dit is waar de levenden en de doden om vragen.

Sansal is niet aardig wat Macron betreft, die hij wel intelligent vindt, maar ook angstig. “Persoonlijk vind ik hem niet al te intelligent gezien zijn besluiten en zijn houding en lafheid die nergens goed voor zijn”.

BURGEROORLOG. Geen enkele presidentskandidaat durft dit uit te spreken op Zemmour na. Het volstaat te zeggen dat alle kandidaten die dingen naar het presidentschap 2022 niets zullen doen om ons de Apocalyps te besparen. Op Zemmour na, die niet politiek correct wil zijn. Alle anderen die hun mond niet open durven doen over deze kwestie wachten geduldig de uitbarsting af uit naam van de Politieke Correctheid. En om deze reden is het dat die hele globalistsiche meute Zemmour wil demoniseren, want hij is de enige die niet om de feiten heen draait en het land wil redden.

Bron:
ripostelaique.com
Door: Jacques Guillemain

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Boualem Sansal: Het meest waarschijnlijke dat ons te wachten staat, is een burgeroorlog

 1. Sinyo zegt:

  Samenzang 747:1,3
  Rutte roept op tot de vaccinatie daad. Zijn oproep wacht; treedt dan aan,
  en weest gereed om elke weg, die Rut u wijst, te gaan.
  Wij weten dat, wat komen mag, toch hij slechts wint, die waagt.
  En wie die prikken wil, weet dat Ruts geweten heus niet knaagt.
  Rut roept, en wat mij ten zeerste spijt. Die scheiding is er weer.
  Zijn leugens vormen zijn faam. Ten voeten uit die demissionaire meneer.
  Want wat er in de wereld woed’ zijn de verliezers. Er is niemand die wint,
  En een elk die op Rutte hoort, is gestoord dat’s wat ikke vind.

  Like

 2. Ronald B zegt:

  De politieke linkse elite….die er alleen voor de eigenzakkenvullerij zitten!!! Ze zien hun landen kapot gaan aan het islam ongedierte, maar willen er NIETS aan doen vanwege hun baan!!!
  Wetenschappelijk onderzoek of islam een religie is, zou men moeten doen!!! Het is een politieke stroming/systeem met eigen wetten en rechtbanken die een rechtstaat binnen een rechtstaat nastreeft! Dit MOET men verbieden en zo laten blijken dat islam GEEN religie is!!! Kunnen alle van de door rijke islamitische landen gefinancieerde moskeeën afgebroken worden!!! Daar MOET men naartoe!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ben zegt:

  Vergeet de door links beheerste MSM media niet, dat is de allergrootste ellende in west Europa.
  Het marxistische gezwel, dat de islamitische kanker dient.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  Vanochtend weer op ned 1 had Welmoed Sijtsma een geprek met een vrouw. Ik ken die vrouw niet maar vermoed weer eentje die connecties heeft met Den Haag. Die heeft geen begrip voor de relschoppers. Welmoed zegt dan: maar moet Den Haag niet wat doen met die frustratie die er onder de bevolking leeft? Dan zegt de vrouw: ik begrijp de frustratie, maar ik heb geen begrip voor relschoppers. Welmoed vraag tot 3 keer toe: maar moet er niet wat gedaan aan de frustratie door Den Haag. Vrouw zegt weer: ik heb begrip voor de frustratie, maar niet voor dat gerel. Politie moet daartegen optreden. Het enige wat deze vrouw wil is een politiestaat zonder dat ze het zelf in de gaten heeft. Deze vrouw begrijpt er werkelijk geen snars van. Dan acht ik Welmoed een stuk intelligenter dan die domme vrouw, die ze bevraagt. En in glamourbladen te dgaan staan midden in een crisis. Dan ben je echt van de pot gerukt. Want Den Haag veroorzaakt deze rellen. Als er totaal niet meer geluisterd word door Den Haag dan alleen het volk manipuleren, liegen, en dreigen zoals die dikke man Bruls die brult dat iedereen de hele winter opgesloten zal worden als men niet beter zn haar best doet. Is het misschien een klein miniklein idee voor de mensen van Den Haag om eens op te houden met dreigen en met hun gedraai en gelieg mensen een onveilig gevoel te geven? Ze hebben 0 wijsheid in zich en dit gaat NIET goedkomen met het gedrag wat Den Haag vertoont. Mensen als Bruls Rutte Hugo de JOng en al die kompanen zullen alleen maar meer en meer datzelfde gedrag vertonen, want ze kunnen niet anders. Er zit gewoon geen enkele wijsheid in en dat komt ook niet meer. Steeds wegduiken voor verantwoordelijkheid en alles over de schutting bij de burger leggen door incompetentie van jaren lang de boel de boel te laten en dan nu op het bordje van de burger te leggen? Dat vraagt om rellen. En die gaan er steeds meer komen. Onvermijdelijk.

  Like

 5. Horatius zegt:

  Een burgeroorlog waar Sansal voor waarschuwt is een tragedie waarbij de gehele bevolking van een land het slachtoffer van wordt.

  Met trieste voorbeelden zoals de Spaanse burgeroorlog in de jaren 30, de Griekse burgeroorlog in de jaren 40 en vooral niet te vergeten de burgeroorlog in Joegoslavië in de jaren 90, waarbij zelfs onze militairen – op overigens zeer discutabele wijze – betrokken waren.
  Families worden uit elkaar gerukt door politieke tegenstellingen, en vele generaties lang worden die onderlinge vetes in stand gehouden.

  Waar we nu mee te maken hebben is een invasie van miljoenen militante moslims die slim gebruik maken van de sterk gedateerde vluchtelingenverdragen en de mensenrechten. Die in de praktijk maar één kant op werken: namelijk de kant van de asielzoekers van overwegend moslimsignatuur.

  Het Frankrijk van Macron is gedegradeerd tot een volk en land wat stapsgewijs wordt onderworpen aan een islamitische dictatuur. In 1940 werd Frankrijk onderworpen aan een militaire dictatuur onder het Nazibewind waarin door grote delen van de bevolking stevig werd gecollaboreerd met de Duitse bezettingstroepen.

  Nu wordt er al bij voorbaat landverraad gepleegd door de politieke elite onder het mom van politieke correctheid, de logische gevolgen van het koloniale tijdperk, de strijd tegen de vergrijzing en andere linkse hobby’s en dogma’s.

  Macron en Merkel stonden en staan garant voor de onderwerping van Europa aan een islamitische dictatuur.

  Of een gang naar de stembus dit onheilsscenario nog kan verhinderen is de hamvraag.

  Geliked door 1 persoon

 6. Bob zegt:

  Ons kent ons.
  De arabische bwoners kennen de Islam beter
  en waarschuwen voor wat komen gaat.
  De nederlandse regering is voor een groot deel
  al in handen van de Islam met behulp van de
  correcte politieke partijen.
  D666 blijkt al goed geinfiltreerd te zijn door
  de PLO en of de Hamas,

  Geliked door 1 persoon

 7. ronjaspers zegt:

  Politieke correctheid = liegen over de waarheid.

  Like

 8. Lot zegt:

  Ach welnee, er zijn helemaal geen 200.000 mensen doodgegaan. Waar zijn al deze lijken.

  En er zijn ook niet 30 miljoen slavische russen doodgegaan. Deze wonen nu in Amerika, waar zij het beter hebben en noemen zichzelf ‘witten’ en zijn eigenlijk aziaten. Nooit hebben ze de lijken gezien. En de holodomor waren maar een paar dorpen en zeker geen 13 miljoen in oekraine Je moet toch een beetje rekenen waar al je mensen zijn gebleven. Velen van deze slavischen zoals einstein uit kazachstan, waar nu zuidkoreanen wonen, ze willen doen alsof het altijd zo was, en de slavischen de nieuwe europeanen zijn en alle uitvindingen gedaan hebben. Terwijl einstein alles gestolen heeft van briljante germanen. Die in het hooton plan allemaal dood moeten. Dan zijn zij de top en worden aanbeden. Zelf nooit zo ervaren dat ze dat deden bij mij. Als aziaten op een voetstuk en aanbeden te worden. In ieder geval zijn de miljoenen doden nooit aangetoond. Einstein doet alsof hij duitser is dus. Maar zij hebben geen achternamen, en dus kunnen ze makkelijk andere identiteiten aannemen. In nederland kregen zij dus nederlandse achternamen en werden verstopt in hele straten of blokken in amsterdam. Vreselijk al dat gelieg van deze mensen.

  Like

 9. Lot zegt:

  film fraude einstein met zijn uitstekende tong kenmerk van hen als groep: https://www.bitchute.com/video/EueYCXzzwwjP/

  Like

 10. Lot zegt:

  Ach welnee, er zijn helemaal geen 200.000 mensen doodgegaan. Waar zijn al deze lijken.

  En er zijn ook niet 30 miljoen slavische russen doodgegaan. Deze wonen nu in Amerika, waar zij het beter hebben en noemen zichzelf ‘witten’ en zijn eigenlijk aziaten. Nooit hebben ze de lijken gezien. En de holodomor waren maar een paar dorpen en zeker geen 13 miljoen in oekraine Je moet toch een beetje rekenen waar al je mensen zijn gebleven. Velen van deze slavischen zoals einstein uit kazachstan, waar nu zuidkoreanen wonen, ze willen doen alsof het altijd zo was, en de slavischen de nieuwe europeanen zijn en alle uitvindingen gedaan hebben. Terwijl einstein alles gestolen heeft van briljante germanen. Die in het hooton plan allemaal dood moeten. Dan zijn zij de top en worden aanbeden. Zelf nooit zo ervaren dat ze dat deden bij mij. Als aziaten op een voetstuk en aanbeden te worden. In ieder geval zijn de miljoenen doden nooit aangetoond. Einstein doet alsof hij duitser is dus. Maar zij hebben geen achternamen, en dus kunnen ze makkelijk andere identiteiten aannemen. In nederland kregen zij dus nederlandse achternamen en werden verstopt in hele straten of blokken in amsterdam. Vreselijk al dat gelieg van deze mensen.

  Like

 11. Julia zegt:

  Die ellende is deels al begonnen. Maar ja de politiek mag in dit geval de handen in eigen boezem steken. Die slappelingen binnen ons demissionair kabinet voeren een puur willekeurig zwabberbeleid eerst het volk zoete koekjes beloven zoals nu ook weer het geval over vuurwerk maar de handelaren in vuurwerk hebben inkopen gedaan en wat denkt u de volgende dag wordt het verboden. Dan het continu blijven dreigen van deze slappelingen die geen enkele verantwoording durven te nemen daagt uit tot een burgeroorlog. Dat is nu eenmaal de consequentie die zij hebben bereikt met tweedeling binnen onze samenleving. Bedenk goed dat ook destijds de vreselijke Balkan oorlog zo is begonnen toen zijn in eerste instantie het volk totaal tegen elkaar opgezet gevolg moord, plunderingen en doodslag.

  Like

 12. Sobieski zegt:

  Zo lang moslims een kleine minderheid zijn, pleiten ze voor tolerantie (bv Europa 50 jaar geleden)

  Wanneer moslims een aanzienlijk deel van de bevolking hebben bereikt, beginnen ze de Joden te vervolgen (bv Duitsland en Zweden)

  Als ze zich veilig voelen gaan ze Christenen vervolgen en bijvoorbeeld kerken platbranden (bv Frankrijk)

  Wanneer moslims in de meerderheid zijn, nemen ze de controle over het land over en beginnen ze de net iets anders-gelovige moslims te vervolgen (de gehele islamitische wereld).
  Dan moeten de vervolgde moslims vluchten naar een land zonder moslim-meerderheid.

  Vervolgens herhaalt die fatale geschiedenis zich in het nieuwe gastland.

  Net zo lang todat de gehele mensheid onder de jihad te lijden heeft.

  Het is daarom van het grootste belang dat het Westen de tolerante samenleving verdedigt. Het werkt niet om tolerant te zijn ten opzichte van de intoleranten.

  Geliked door 2 people

 13. Eppo zegt:

  Franse generaals waarschuwen voor een burgeroorlog

  Een grote groep Franse militairen waarschuwt voor een burgeroorlog. De regering van president Macron moet ‘Franse tradities’ verdedigen. Zo niet, dan ‘zullen kameraden in actie komen’.

  https://www.ad.nl/buitenland/franse-generaals-waarschuwen-voor-een-burgeroorlog~a0d5028e/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s