Polen tornt nu ook aan het Brusselse klimaatdictaat: “Waanzinnige klimaatpolitiek van de EU”

(Vertaling: E.J. Bron)

Tussen Polen en de EU kondigen zich nieuwe moeilijkheden aan. Blijkbaar is Warschau niet meer bereid om de klimaatvoorschriften van de EU uit te voeren. Ook worden nu in Poolse regeringskringen openlijk vraagtekens gezet bij de CO2-certificatenhandel. De Poolse minister van Justitie, Zbigniew Ziobro, voorzitter van de partij Solidarna Polska (SP) – een afsplitsing van de regeringspartij OiS, waarmee ze echter een coalitie vormt – riep nu op Twitter op dat Polen het “waanzinnige” klimaatpakket van de EU zou moeten afwijzen.

Ziobro argumenteert o.a. met voor de hand liggende financiële overwegingen: wanneer Polen uit de EU-klimaatpolitiek zou stappen, zouden de stroomprijzen voor Poolse consumenten met tot 60% dalen.

De minister beschuldigt vooral de Europese Volkspartij (EVP), de aaneensluiting van de Europese christendemocratische partijen, ervan verantwoordelijk te zijn voor de “waanzinnige klimaatpolitiek van de EU.” Ziobro´s SP daarentegen zou opkomen “voor een verstandige klimaatbescherming”. Het “verderfelijke pakket” van de EU zou men afwijzen.

Zoals de site “Euractiv” bericht, zou Ziobro eind december 2021 hebben aangekondigd “bij de verschillende commissies van zijn partij een resolutie over de uittreding van Polen uit het EU-klimaat- en energiepakket ´Fit for 55´ aan te vragen.” De minister verklaarde letterlijk: “Als voorzitter van Solidarna Polska zal ik na kerstmis bij de statutaire organen van de partij een resolutie over de uittreding van Polen uit dit irrationele programma van de Europese Unie, het klimaat- en energiepakket, dat krankzinnige afmetingen aanneemt, aanvragen.”

De Sejm, het Poolse parlement, had op 9 december al een resolutie aangenomen die de EU-lidstaten ertoe oproept om het emissiehandelssysteem (EU ETS) uit te stellen en een hervorming van het systeem te starten. Tijdens een bijeenkomst van de Europese Raad een week later lichtte minister-president Mateusz Morawiecki de Poolse eisen toe.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Polen tornt nu ook aan het Brusselse klimaatdictaat: “Waanzinnige klimaatpolitiek van de EU”

 1. Niek zegt:

  Kijk die snappen het dat het waanzin is!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  Ziobro´s SP daarentegen zou opkomen “voor een verstandige klimaatbescherming”.

  Bescherming tegen wat?
  Gaan ze een regelknop op de zon zetten of zo?
  Het is niet enkel de EU klimaatpolitiek die bespottelijk is, het hele concept van een door mensen regelbaar klimaat is bespottelijk.

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Polen heeft door dat frans timmermans en consorten, grote criminelen zijn die een totaal ander doel voor ogen hebben met europa, dan zij ons willen doen geloven. Zie de doelstellingen van het WEF.

   Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  De regering van Polen schijnt meer verstand te hebben dan de politieke klimaatdrammers in Den Haag. Het idee alleen al dat een pur sang linkse klimaatactivist Rob Jetten uiteraard D66 op de post van minister voor Klimaat en Energie is neer gezet. Dat wordt een bak ellende die de belastingbetalers flink het vel over de neus zal gaan halen en dat bij voorbaat al tot mislukking is gedoemd. Het verplichten van mondkapjes voor buiten is een opzet i.v.m. klimaatdoelstellingen vanwege de CO2 uitstoot.

  Geliked door 2 people

 4. ronjaspers zegt:

  De klimaat hoax heeft hetzelfde doel als de corona hoax.De depopulatie (genocide) agenda 21 en 2030.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s