Moskou roept Londen op om “te stoppen met het verbreiden van onzin”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Britse regering beschuldigt Moskou ervan in Oekraïne een pro-Russische leider aan de macht te willen brengen. “Wij beschikken over informatie die erop duidt dat de Russische regering probeert een pro-Russische leider in Kiev te installeren”, bijvoorbeeld ex-minister-president Jevgeni Moerajev, verklaarde het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren. Bovendien zou Moskou overwegen om Oekraïne te bezetten.

In de mededeling van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken worden nog meer namen genoemd, zoals die van Sergej Arboesov, viceminister-president van 2012 tot 2014, en interim minister-president Andrej Kloejev, voormalig leider van het kantoor van ex-president Viktor Janoekovytsj, Volodimir Sivkovytsj, voormalig assistent van de Nationale Veiligheidsraad en van het Oekraïense ministerie van Defensie, evenals Mikola Azarov, minister-president van Oekraïne van 2010 tot 2014.

“Enkelen van hen onderhouden nauwe contacten met medewerkers van de Russische geheime dienst, die op dit moment verwikkeld zijn in de planning van een aanval op Oekraïne”, verklaarde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Londen.

“Deze manier van samenzwering is zeer verontrustend”, verklaarde het Witte Huis in Washington daarop. De Verenigde Staten zouden “aan de kant van de democratisch gekozen partners in Oekraïne staan”, zei de woordvoerster van de Nationale Veiligheidsraad van de VS, Emily Horne.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de beschuldiging als doelbewuste valse informatie afgewezen. De door het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken “verbreide desinformatie” zou “nog een teken zijn dat het door de Angelsaksische naties aangevoerde NAVO-leden zijn die de spanningen rondom Oekraïne verscherpen”, verklaarde het ministerie zondag op Twitter. “We roepen het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken op om te stoppen met de verbreiding van onzin”, zei men verder.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Moskou roept Londen op om “te stoppen met het verbreiden van onzin”

 1. oprechtegeus zegt:

  Wie heeft de mond vol van complottheorieën? Ze worden nu geproduceerd anti Rusland. En dat zijn dan geen complottheorieën?

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  “Wij beschikken over informatie die erop duidt dat de Russische regering probeert een pro-Russische leider in Kiev te installeren”

  Zoals de waard is vertrouwd deze zijn gasten?
  Het zou,voor de wereldvrede, een goede zaak wezen als de organisatoren van de in 2014 in Oekraïne gepleegde staatsgreep een koekje van eigen deeg kregen…

  Geliked door 2 people

  • Joepiedepoepie zegt:

   Net of die voorgangers mn Maidanpleindebacle zo’n succes was?

   Like

   • Ravian zegt:

    Die waren tenminste nog democratisch gekozen.
    En verder heeft dat er overigens geen fuck mee te maken.
    Je moet wel erg dom wezen om dat niet te begrijpen.

    Als de Russen de illegaal geïnstalleerde EU/US/NAVO marionetten in Kiev weten te verwijderen dan gaan ze daar, onder meer, een (nucleaire) oorlog mee voorkomen.
    Voor normale mensen is dat dan een positieve ontwikkeling.
    Enkel randdebielen beginnen dan over de vorm te zeuren.

    Geliked door 1 persoon

 3. Andre zegt:

  Het lukt ze niet meer maar ook Nederland en Duitsland is de Rusland haat gigantisch. Mijn kinderen willen niet eens meer terug naar Duitsland en het zijn niet de Duitsers hoor of de mensen om je heen het is de tering rotte linkse politiek wat met een giga Rusland haat bezig is OOK in Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Annexatie van De Krim was ook ‘onzin’

  Putin Contradicts Claims on Annexation of Crimea

  Geliked door 1 persoon

 5. m zegt:

  gaat er op lijken dat rusland word gebruikt voor afleiding voor hun eigen totalitaire plannen

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s