Niet Oekraïne of Rusland hebben gelijk – oorlog is altijd verkeerd

(Door: Florian Machl – Vertaling: E.J. Bron)

Ik vind het onbegrijpelijk hoe bereidwillig de publieke opinie op dit moment achter de haviken, van welke kant dan ook, aanloopt. Vooral de “linksen” doen zich voor als Oekraïne-ondersteuners, vergeten echter volledig dat daar nazi-bataljons onder wapperende hakenkruisvlaggen al zeven jaar lang burgers in de Donbas vermoorden. Wat we niet horen, zijn duidelijke uitspraken over dat het geweld aan beide kanten veroordeeld moet worden. Waar zijn de Woodstock-linksen, die elke vorm van oorlog, maar ook de staat afwijzen?

Wat is er aan de hand met de mensen? Hoezo reflecteren ze niet? Hoe kun je jezelf “links” noemen en zo dermate oorlogsgeil zijn? Of is het huidige “links” hetzelfde dat Marx, Lenin, Che Guevarra, Pol Pot en andere misdadigers door miljoenen moorden over de wereld gebracht hebben? Misschien was “links” ook nooit anders en doet het zichzelf alleen dan nadrukkelijk vredelievend voor als het niet aan de macht is.

Haviken zijn er aan elke politieke kant

Afgezien daarvan, ook in het midden en rechts van het midden bestaan haviken. Bijna allemaal geloven ze op dit moment zich in de Oekraïne-crisis te moeten bekennen tot een kant, alsof het een voetbalwedstrijd zou zijn. In werkelijkheid sterven er in de Oekraïne elk uur mensen – de beelden en video´s van lijken, tenminste de weinige die niet vervalst zijn – spreken een duidelijke taal. De vraag is welk waardegevoel de haviken hebben. Zijn ze niet in staat om zich voor te stellen dat daar hun eigen zoons of vaders uit elkaar gereten in de modder doodbloeden – of zijzelf? Waarvoor?

Zinloze “heldendoden”

In een broederoorlog, zoals Oekraïne tegen Rusland nu eenmaal is, kan men bij een superieure vijand gewoon de wapens neerleggen en in vrede naar huis terugkeren. Een zinloze dood helpt misschien bij politieke instrumentalisering, omdat de eigen kant er dan nog meer jonge man toe kan motiveren om voor niets de dood in te gaan. Wat bewijst: verliezen zal uiteindelijk iedereen, vooral het gewone volk.

De slapende beer wakker gemaakt

De oorlog in de Oekraïne is niet eenzijdig te verklaren. Globalistische machten, met voorop George Soros, hebben een kleurenrevolutie op touw gezet, al op het Maidan-plein het moorden goedkeurend op de koop toegenomen en marionettenregeringen geïnstalleerd. Het land werd leeg geplunderd, de mensen beroofd. Westelijke “democratie” betekent altijd alleen maar dat westelijke grote concerns het recht krijgen om van de “bekeerde” landen een zelfbedieningswinkel te maken. Rusland kon ooit dezelfde poging verhinderen door de voortdurend dronken west-collaborateur Jeltsin en zijn corrupte trawanten af te zetten. Sindsdien regeert Poetin. Dat hij het decadente gedoe voor zijn huisdeur niet eeuwig zou tolereren, in het bijzonder ook wat de uitbreiding van de NAVO tot aan de Russische grens betreft, zou toch tamelijk duidelijk moeten zijn.

Absurde groepen fans zoals bij een voetbalwedstrijd

De vraag is ook waarom men in een vreemd conflict bijna dwangmatig aan een bepaalde kant moet gaan staan. Een conflict dat jezelf niet betreft, dat je niets aangaat. Diegenen die te laf zijn om hun eigen grondrechten van een corrupte regering op straat op te eisen, schreeuwen elkaar nu wederzijds neer alsof het Oekraïne-conflict het belangrijkste ter wereld zou zijn. Dat is het niet. Belangrijk is eerst de veiligheid van jezelf en de jouwen. Deze veiligheid werd al decennia lang ondermijnd door de meest ondeskundige figuren een hoge positie in de politiek te geven. Denkt u dat de laatste ministers van Defensie van Duitsland of Oostenrijk wat in te brengen gehad zouden hebben tegen Poetin´s Rusland? Alleen maar wanneer zijn generaals zich doodlachen. Maar deze vaak gebruikte grap is net zo lang grappig, totdat de vreemde tanks door de straten rollen.

Bedrog aan het volk

Op het moment dat je het toestaat dat er een debat is overaangepastetroepentransportvoertuigen voor zwangeren en uniformrokjes voor militaire transseksuelen, werd elk militair conflict in de toekomst verloren. Wanneer een natie een leger onderhoudt, dan niet vanuit de motivatie een proeflaboratorium voor wereldvreemde, tegennatuurlijke ideologieën te zijn, maar omdat men zijn vaderland effectief en met alle middelen wil verdedigen. Anders zou men het belastinggeld immers ook kunnen uitgeven aan love-parades en helemaal niet meer aan het leger. En ja, een verandering van een defensieleger in een carnavalsgroep is bedrog aan het volk, is op misbruikende wijze verspilling van belastinggeld – en zou tot jarenlange gevangenisstraffen voor de verantwoordelijke politici moeten leiden.

Zwakken zijn geen pacifisten, maar slachtoffers

Maar om op mijn wens terug te komen: oorlog is altijd verkeerd. Velen begrijpen niet dat het afzien van geweld er niets mee te maken heeft zwak te zijn. Het tegendeel is het geval. Wie zwak is, geen wapens bezit of deze niet kan inzetten, is geen pacifist, hij is een slachtoffer. Je kunt alleen maar afzien van geweld wanneer je geloofwaardig in staat bent dit uit te oefenen. Deze geloofwaardigheid is er ook de enige garantie voor dat allerlei soorten slechteriken niet over je heen buitelen en gewoon pakken wat ze willen hebben. Alleen, als de slechterik in de gaten heeft dat hij het bij een conflict zeer moeilijk zou kunnen hebben of zelfs zou kunnen verliezen, zal hij van er vanaf zien. Dat geldt voor alle levenslagen, van pesten op school en op je werk, voor overvallen in donkere parkeergarages evenals voor oorlogshandleningen tussen landen.

Wie zichzelf niet kan verdedigen, staat alleen

Op de nazi-troepen na, zoals de met hakenruisvlaggen zwaaiende Azov-brigade, werd het Oekraïense leger blijkbaar kapot bezuinigd. Het geld stroomde naar de allesomvattende plundering door globalistische sprinkhanen-concerns en speculanten. De Oekraïne was heel duidelijk zwak. Zo zwak, dat Poetin het binnen de kortste keren kon pakken. Daarbij is echter ook te zien, dat men niet op de trouw of de handelingsbekwaamheid respectievelijk handelingsbereidheid van westelijke partners kan bouwen. Dat zou een land als Oostenrijk goed moeten bekijken, want als men hier denkt dat in het geval van een militaire agressie iemand van buitenaf zou helpen, dan heeft men het helemaal bij het verkeerde eind. Ook Oostenrijk zou zich binnen enkele dagen vast in handen van een buitenlands leger bevinden, om het even van welk. Nogmaals: wie zichzelf niet kan verdedigen, is slachtoffer. Wie het zijn aanvoerders toestaat dat zij deze slachtofferrol toelaten of actief bevorderen, maakt zich daar medeschuldig aan.

Waarom hebben we toegelaten dat we zo zwak zijn?

Wanneer uiteindelijk in de Oekraïne Rusland de overhand krijgt, zal niemand gewonnen hebben. Duizenden families zullen treuren om hun zoons en vaders. Mensenlevens gingen verloren en zijn niet te vervangen. Sun Tsu doceerde 500 jaar voor Christus: “Waarlijk diegene overwint die niet vecht”. Dit is, zoals uitgelegd, alleen mogelijk vanuit een perspectief van de macht en kracht. Het Westen, in het bijzonder de kleine vazallenlanden van de VS, heeft toegelaten gedegradeerd te worden tot zwakke karikaturen, die in het gunstigste geval toekijken, maar geenszins mede kunnen vormgeven. Vanuit de positie van machteloosheid ontwaken nu miljoenen clowns, die elkaar in de sociale media wederzijds met voorstellen overtreffen wat men niet allemaal zou moeten doen. Daarmee kun je jezelf als bankkwal hoogstens belachelijk maken. Met een beetje zelfreflectie zou dit de een of andere oorlog schreeuwer misschien ook zelf opvallen.

Wegen uit de machteloosheid

Wie van de Oekraïne-crisis wil leren, zou moeten verinnerlijken: oorlog ken geen winnaars. Om oorlog af te wenden, moet men gelijkwaardig zijn aan zijn tegenstanders. Dat lukt niet vanaf de bank met voortdurende beïnvloeding door de staatsmedia met een fles bier en chips. De machteloosheid is in kleine stapjes te overmeesteren door ermee te beginnen een serieus te nemen factor te worden, ook al is het alleen maar in de eigen omgeving. Het kleine wordt het grote en op zeker moment zal men het weer als absurd beschouwen om geestelijk zwakke, oorlogszuchtige wormen als aanvoerders in te zetten. En dan heeft ook het eigene weer toekomst en kan zich tegen vreemd kwaad verdedigen, dat roof, tot slaaf maken of overname in de zin heeft.

Bron:
report24.news
Door: Florian Machl

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Niet Oekraïne of Rusland hebben gelijk – oorlog is altijd verkeerd

  1. Snoopy zegt:

    Like

    • Angélica zegt:

      http://www.youtube.com/watch?v=889X4HnebFI

      Enkele dagen voordat een stier de arena in wordt geleid, worden de horens van de stier gedeeltelijk afgezaagd. Vervolgens worden in het levende gedeelte ervan, bacterieculturen aangebracht die voor uiterst pijnlijke ontstekingen zorgen. De stier wordt daar halfgek door en uiterst agressief.

      Het stadion zit vol met krijsende mensen als de toreador de arena betreedt.

      De toreador daagt de stier uit door met een rode lap te zwaaien. De stier reageert en rent op de man af. Die springt opzij en steekt een speer in de stier. Het dier crepeert van de pijn en blijft proberen de stierenvechter op de horens te nemen. Inmiddels steekt de ene na de andere speer uit de rug van de stier. De toreador hoort het publiek juichen en wuift arrogant terug. Dan vliegt hij ineens in de lucht. De stier ondernam een laatste poging om van de lastpost af te komen en met alle kracht stormde hij voorwaarts. Het publiek verlaat hevig geschrokken de arena terwijl de toreador doodbloedt.

      Rolverdeling:
      De stier = Putin
      De toreador = Ursula
      Het publiek zijn wij
      De arena = de wereld

      http://www.youtube.com/watch?v=knsMqY80MWk

      Arme Ukraïense vrouwen als de Tsjetsjeense haatbaarden het land binnenvallen.

      Like

  2. Bas zegt:

    Even tussendoor

    Like

  3. Bas zegt:

    “Past dat allemaal in het inlegvelletje?”

    Wtf…via twitter…!?!

    Like

  4. saddy zegt:

    Hoe kom je dan van de slavernij af?

    Waxine-lichtjes aansteken?

    Het gros van de tijd zijn de echte oorlogen niet eens zichtbaar.

    Lekker buiten bewegen, wat interval-training, afvallen, concentratievermogen trainen, nieuwe regio’s zien, de liefde van je leven ontmoeten, leren blij te zijn met wat je hebt, nieuwe vrienden maken: Elke GGD en leefstijl-coach adviseert je eigenlijk om regelmatig deel te nemen aan een oorlogje.

    Like

  5. Ravian zegt:

    “Wanneer uiteindelijk in de Oekraïne Rusland de overhand krijgt, zal niemand gewonnen hebben.”

    Er zal aan het verschrikkelijke onrecht dat de Etnisch Russische bevolking van Oekraïne, en dan vooral die van de Donbass, al acht jaar lang wordt aangedaan, een einde gekomen zijn.
    Dat kun je een overwinning noemen…
    De slechten zijn niet degenen die oorlog voeren,de slechte zijn degenen die met hun criminele gedrag het voeren van oorlog onvermijdelijk maken.
    In dit geval is dat het al acht jaar lang oorlogsmisdaden plegende regime in Kiev, en de criminelen die dit regime op onrechtmatige en gewelddadige wijze geïnstalleerd hebben, en die laatsten hebben hun nesten in Washington en Brussel.
    De Russen zijn vervolgens degenen die gedwongen zijn de levens van jonge landgenoten op te offeren om aan al die misdadigheid een einde te maken.

    Geliked door 4 people

  6. droevige mof zegt:

    Het enthousiasme voor de oorlog doet denken aan de stemming in de eerste dagen van de Eerste Wereldoorlog. Nieuwsuur is gisteravond niet bang geweest om terloops de bouwinstructies voor Molotov-coctails door te geven. Heel anders bedoeld, natuurlijk, zuivere journalistiek.
    En plotseling worden alle vredelievende woke illusies van een wapenvrije samenleving overboord gegooid. “Kom op, laten we wapens knutselen. De Russen komen.”

    Like

  7. Pingback: 20220228 Over de thans slaande oorlogstrom 4 – Home

  8. koosv8 zegt:

    De Woodstock linksen, zijn hun plaats in de verlinkste maatschappij alweer aan het doorgeven nu, en wat krijgen we er voor terug?
    SCHWAB JUGEND, MET DE MEEST VERSCHRIKKELIJKE IDEEËN, HOE VOLGENS HEN DE WERELD ERUIT MOET GAAN ZIEN, EN ONS WORDT NIETS GEVRAAGD. HOE DEMOCRATISCH. CORRUPTIE EN MISLEIDING DOOR REGERING EN MEDIA!!!
    DE KAT IS GOED ZIEK!!! WERELDWIJD!!!

    Like

Plaats een reactie