Westelijke boycotpolitiek tegen Rusland versnelt onstuitbaar het verval van het dollar-imperium

(Vertaling: E.J. Bron)

De aankondiging “Als ze gas willen, dan betalen ze in roebels” van Vjatsjeslav Volodin, de voorzitter van het Russische parlement, veroorzaakte enige verwarring in westelijke regeringen, want zonder het Russische gas zou het slecht gesteld zijn met de Duitse economie. Een bericht van de BBC sluit af met een donderslag, waarover nauwelijks werd bericht: Het Kremlin verklaarde dat Rusland ook voor andere grondstoffen zoals kunstmest, graan, metalen en hout betalingen in roebels zou kunnen verlangen. Dat betekent dat Rusland niet alleen maar voor gas- en olie-exporten roebels verlangt, maar ook voor grondstoffen.

Zonder Russische grondstoffen stort de Duitse economie in elkaar

De roebel wordt niet direct voor alle energiecontracten geëist, maar hij zal in de komende weken en maanden naar alle bestaande contracten worden uitgebreid, aldus Rusland. Veel Europese landen (zoals Duitsland) zijn bijna volledig op Russisch gas aangewezen om hun economie te verzorgen. De dag, waarop het gas niet meer stroomt, is de dag, waarop de Duitse economie in elkaar stort en onherstelbare schade lijdt door massale faillissementen van in Duitsland gevestigde ondernemingen.

“Duitsland en Oostenrijk hebben de eerste stappen in de richting van de rantsoenering van gas ondernomen”, aldus de BBC verder. Oostenrijk is voor 80% van zijn aardgas op Rusland aangewezen. De westelijke landen hebben Rusland de toegang tot dollar en euro verboden, ze staan er echter op Rusland met dezelfde dollars en euro´s te betalen, die Rusland niet meer kan gebruiken.

De Europese staats- en regeringschef hebben verklaard dat ze weigeren om Russische energie-export met roebels te betalen. Maar dezelfde landen probeerden het Russische financiële systeem te ruïneren, wat betekent dat Rusland nauwelijks nog in staat is om de dollar of de euro te gebruiken. Het heeft dus geen zin dat Rusland gas tegen valuta inwisselt die het niet kan en wil gebruiken.

Moet Rusland zijn grondstoffen gewoon weggeven?

Zolang de economische sancties van het Westen in werking zijn, zou een verkoop van gas tegen dollars of euro´s door Rusland gelijkstaan aan het gratis weggeven van zijn natuurlijke bronnen. Geen enkel land zou energie zonder tegenprestatie weggegeven. En al helemaal niet aan een groep “onvriendelijke” naties, die een economische oorlog tegen het land op touw gezet hebben. Men kan de stijging van de roebel observeren, omdat die door energie, grondstoffen en goud wordt ondersteund.

De roebel heeft zich volledig hersteld

De roebel heeft zich van zijn aanvankelijke crash na de door het Westen opgelegde economische sancties al volledig hersteld. Terwijl de concernmedia in het begin beweerden dat Ruslands munteenheid binnen enkele dagen zou instorten, is exact het tegendeel gebeurd. De Russische munteenheid neemt zelfs constant in waarde toe, terwijl de dollar, de euro en de Yen in een schokkend tempo aan waarde verliezen.

Stort de dollar nu in elkaar?

Afgemeten aan de reële koopkracht in Amerika verliest de dollar zelfs een verbazingwekkende 2% per maand. Als u dollars op de bank hebt staan, krijgt u effectief elke maand 2% negatieve rente, wanneer je kijkt naar het verlies van de daadwerkelijke waarde. Om de zaak nog erger te maken, heeft Biden voor het jaar 2023 een uitgavenprogramma van $ 5,8 biljoen voorgesteld, wat betekent dat de regering elke tweede maand bijna $ 1 biljoen zal uitgeven. En daar is het reddingsgeld, dat in 2023 betaald moet worden, nog helemaal niet meegeteld, dat waarschijnlijk meerdere biljoenen dollars zal bedragen. We zijn er niet ver van verwijderd dat de Amerikaanse Centrale Bank elke maand een biljoen dollars drukt.

Roebel zou de oliedollar kunnen aflossen

Poetin daarentegen heeft een tactisch briljante zet gedaan, toen hij de betaling in roebels verlangde, want dat zal de vraag naar de roebel jarenlang aanzwengelen. De oliedollar wijkt nu voor de koolwaterstof roebel. Omdat Rusland over ongeveer 30% van alle bekende bodemschatten ter wereld beschikt, maakt de binding van de roebel aan deze bodemschatten van de roebel direct een waardebewaringsmiddel, temeer daar elk land in de wereld energie, graan, mineralen, hout en andere bronnen nodig heeft, die aan de roebel gebonden zijn.

Dollars heeft eigenlijk niemand nodig, omdat de dollar een mislukte valuta is, die elke dag wordt afgewaardeerd. Dat is net zoiets als wanneer men in een sportman zou investeren, die net zonder parachute uit een vliegtuig is gesprongen. Wat de mensen nodig hebben, zijn dingen zoals levensmiddelen, stookolie, stroom, olie enzovoort. En dat is hetgeen Ruslands export levert en dat is hetgeen Ruslands nieuwe visie voor de roebel onderbouwt.

Beleggers vluchten uit de dollar en stappen over naar echte waardes

Alle vooraanstaande financiële deskundigen zien deze ontwikkeling in real time. Het is onweerlegbaar dat de dollar tot nul daalt. Op grond van deze kennis vlucht iedereen die in staat is deze realiteit te begrijpen uit de dollar en stapt over naar andere dingen, die in tendens waardevast zijn behalve grond en onroerend goed goud en zilver. Enkele mensen verplaatsen hun geld ook in crypto-valuta, edele metalen of in valuta van andere landen.

De onwetende massa´s, die dom genoeg de concernmedia geloven, zullen natuurlijk volledig weggeveegd zijn wanneer de dollar tot nul daalt. Zij zullen totaal van streek, verrast en bedrogen zijn, niet in staat om te begrijpen dat hun lichtgelovigheid tot hun financiële ondergang heeft geleid.

Als de dollar tot nul daalt, stort samen met hem het schuldenimperium van de VS in elkaar. De schulden waren natuurlijk nooit duurzaam. Zeker, de Amerikaanse regering zal proberen een digitale Centrale Bank-valuta (CBDC) door te drukken, maar niemand die ook maar een spatje intelligentie bezit, zal iets te maken willen hebben met dit systeem, vooral nadat hij heeft ingezien hoezeer iedereen door de instorrting van de dollar door de Centrale Banken misleid en bedrogen werd. Een inflatie verdwijnt zoals bekend niet, omdat men alleen maar de geldpersen aanzet en met een druk op de knop miljardenbedragen “produceert”.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Westelijke boycotpolitiek tegen Rusland versnelt onstuitbaar het verval van het dollar-imperium

  1. Om het dan maar even heel erg simpel te stellen.
    Dit gaat zwaar shit wordern voor de Dollar met dank aan het grote licht sloppy Joe

    Geliked door 4 people

  2. Jan Jansen zegt:

    Dit is een zeer mooi bericht als het waar is. De inflatie zal dan nog harder stijgen, dit gaat elke Europeaan voelen. In zijn portemonnee het word armoede in Europa

    Like

    • scherpschutter1943 zegt:

      Jan Jansen, alleen de burgers worden arm, de staat en haar vazallen niet. Dat is al eeuwen zo en dat zal altijd zo blijven, tot dat ook hier de bastille bestormd gaat worden. We gaan het zien.

      Geliked door 2 people

      • Skarsgärd zegt:

        Klopt, het wordt dan een Bastille-day. De overheden kennen de geschiedenis weer eens niet. Je kunt burgers vanalles wijsmaken en aandoen, zelfs een flink deel van hun vrijheid afpakken. Als ze echter niets meer te vreten hebben komt er opstand. Iedere opstand, revolutie of burgeroorlog is ontbrandt nadat er schaarste of honger was. Het moment kun je nooit inschatten, maar het gaat als een plotse vonk in een kruitvat, dat er na 2 jaar coronamaatregelen al is. Zulke onnozele politici als nu, in de hele westerse wereld, hebben we nog nooit gehad. En de gewone burger krijgt weer de klappen, de politici zullen zondag wel weer ergens uitgebreid en duur gaan ‘dineren’, daarom wordt hun kop ook steeds dikker, hoe langer ze in Den Haag zitten.

        Geliked door 1 persoon

      • Jan Jansen zegt:

        U bent zeer laat wakker geworden wat u beschrijft weet ik al meer dan 30 jaar

        Like

      • Jan Jansen zegt:

        Skarsgärd Kijk er kwam een plan voor het klimaat die niet haalbaar is. Ze hebben eerst 2 jaar Corona gestuurd velen die niet gezond waren leggen het lootje.
        Toen kwam de oorlog de navo en de EU en die slappe Rutte ging een oorlog voeren wat totaal niet nodig was als zij het nee van de stemming dat Oekraïne niet in de EU en de Navo zouden komen hier zijn afspraken gemaakt in 1990.
        5 weken later is de brandstof voor velen onbetaald geworden velen Nederlander zullen hier onder doorgaan.
        Dan kom ik weer terug op de klimaat, zonnepanelen worden 2 keer zo duur, niet aan te slepen, wacht tijden van 10 weken om te monteren en u bent 6.000 euro lichter, maar u energie rekening zakt niet veel, als Polen 🇵🇱 de kernkoppen van USA aan de grens van Rusland gaat plaatsen. Het lijkt wel of Europa en usa een oorlog wil met Rusland 🇷🇺 het fascisme in Europa is nog nooit weggeweest, het leeft nog steeds ook 82 jaar later bloeit het weer op, er worden u een hoop maatregelen opgelet door die gek van Rutte, u mag zeer kort douchen de kachel moet op 19 graden met wat warme dekens om u heen, straks weer de brandstof op de bon weer net als de jaren 1970.?? Tja de EU heeft niet veel goeds gebracht. Ik zelf hoop nog wat jaren te genieten als het kan, maar de jeugd krijgt het heel zwaar.
        Dan nog deze vraag mijn familie waren verzetstrijders zij hebben gevochten tegen de nazi’s waarom nu nog doden herdenking op 4 mei en 5 mei een bevrijdingsfestival voor de jeugd als we nu toch weer de naiz’s binnen gaan halen.

        Geliked door 1 persoon

    • antiislamnu zegt:

      Armoede betekent opstand beter kan niet

      Like

  3. antiislamnu zegt:

    Rusland afsluiten van swift tegoeden van rijke Russen bevriezen heeft averechts gewerkt andere landen hebben nu ook gezien hoe makkelijk men zijn dollars of euro’s kwijt kan raken.
    Mijn advies koop fysiek goud of bitcoin/ethereum .

    En wat een digitale dollar betreft denk ik dat die er zeker gaat komen wist u al dat de digitale euro er uiterlijk in 2025 gaat komen .
    En met de digitale euro is dan ook de totale overheid controle compleet probleem met de overheid je rekening wordt bevroren verkeerde mening je rekening wordt bevroren zwart geld vergeet het maar om te voorkomen dat men cryptocurrency gaat gebruiken om dit alles te omzeilen komt er over een paar maanden zeer strenge Europese wetgeving op cryptocurrency .
    https://bitcoinmagazine.nl/nieuws/commissies-stemmen-voor-registratie-van-alle-cryptotransacties-in-europa

    Geliked door 1 persoon

  4. Peter. zegt:

    Kopie maken van de dollar kan Putin ook .

    Like

  5. Willem zegt:

    Wanneer Rusland nu eens alle mensen uit de Ocraine per trein naar het westen stuurd dan is hij in onze ogen humaan bezicht en het westen wordt financieel ten gronde gericht

    Geliked door 1 persoon

  6. Jan Jansen zegt:

    OORLOG IN OEKRAÏNE

    Kaczynski: ’Amerikaanse kernwapens welkom in Polen’

    Europa zoekt een oorlog met de Russen dus bij deze weg met die EU
    Na 80 jaar hebben ze niks geleerd die domme regeringsleiders leiders van Europa.

    Like

  7. scherpschutter1943 zegt:

    En zo sluit zich geruisloos, beetje bij beetje, de deur van de staatsgevangenis die onze samenleving is geworden. De cipiers in brussel bewaken ons nu al via allerlei electronische circuits.
    Wat nog ontbreekt in onze woning, is het straks verplichte beeldscherm van Big Brother, waar een ieder van ons zich, meerdere malen per dag, moet melden. Tegen die tijd is ook de staat der nederlanden opgeheven, het parlement ontbonden en is de bende van rutte, bevordert tot het europese regio bestuur van de voormalige nederlanden. Misschien willen we tegen die tijd wel in rusland wonen, je weet het maar nooit.

    Like

Plaats een reactie