Een catastrofale stemming in de Duitse Bondsdag

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse Bondsdag heeft gisteren in een hoofdelijke stemming voor de feitelijke oorlogsdeelname van Duitsland in de Oekraïne gestemd – met 586 ja- en 100 nee-stemmen, 7 onthoudingen en 43 niet afgegeven stemmen. Dat is niets minder dan een politieke catastrofe in twee opzichten: ten eerste is het de democratische legitimering voor het reusachtige risico van de verwikkeling in een escalerende oorlog tussen de atoommachten Rusland en de Verenigde Staten, die nu in en over de Oekraïne wordt uitgevochten.

Wie met “ja” heeft gestemd, heeft ook de verantwoordelijkheid voor alle daaruit voortkomende gevolgen op zich genomen, inclusief de Duitsland extreem zelf beschadigende sancties tegen Rusland. Ten tweede komt dit stemresultaat niet in de verste verte overeen met de wil en de angst van grote delen van de bevolking voor de al merkbare consequenties van de oorlog. Daarom kan deze stemming als feitelijke putsch tegen de fundamentele belangen van de mensen in Duitsland beoordeeld worden.

Het is een enorme schande voor de beide zogenaamd militair-kritische partijen in de Bondsdag, de Groenen en de SPD, dat er uit hun gelederen geen enkele “nee”-stem kwam. Zelfs de CDU/CSU met aan haar hoofd de demagogische oorlogshitser Friedrich Merz kon in ieder geval één “nee”-stem vermelden, wat het stemresultaat van de CDU/CSU echter ook niet beter maakt. En de twee stemonthoudingen bij de Groenen veranderen er überhaupt niets aan dat deze voormalig pacifistisch georiënteerde partij nu radicaal aan het hoofd staat van diegenen die de militaire confrontatie met Rusland zoeken.

De FDP heeft met maar één stemonthouding unaniem “ja” gestemd. Weliswaar heeft de partij Die Linke unaniem “nee” gestemd, maar 7 van de slechts 39 leden van de kleinste fractie hebben niet aan de stemming deelgenomen, dat is bijna 20%! Veel beter ziet het er echte rook niet uit bij de AfD, zelfs slechter: want bij deze historische stemming hebben vier AfD-parlementariërs daadwerkelijk “ja” voor wapens en sancties gestemd, drie zijn in een onder deze omstandigheden laffe stemonthouding gevlucht en 7 AfD-parlementariërs namen niet deel aan de stemming, om welke reden dan ook. Alle 14 namen dienen genoteerd te worden.

Samen zijn het dus eveneens bijna 20% van de AfD-fractie die niet “nee” tegen de oorlogsverwikkeling heeft gezegd. Dat is geen devaluatie van het belangrijke “nee” van 66 AfD-parlementariërs, maar werpt er wel een duidelijke schaduw op. De Duitse Bondsdag bevindt zich op oorlogskoers, die Duitsland in het meest extreme geval het bestaan kan kosten. Zoals bekend wil immers ook de Groene minister van Buitenlandse Zaken geen atoomoorlog meer uitsluiten. Wat een waanzin is er aan de gang!

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Een catastrofale stemming in de Duitse Bondsdag

  1. Harry zegt:

    Zou het kunnen zijn dat Schwab zijn doelen beter kan bereiken op deze manier ?
    Dat ze daarom zo stom stemmen ?
    Het begin van de uitdunning ?
    En de EU wil nóg meer zwarten hierheen halen .
    Dat wordt in geval van oorlog nog meer roof , diefstal , moord en verkrachting .
    Ze zijn al lekker op dreef , die EU jongens !

    Like

  2. koddebeier zegt:

    Wederom stort Duitsland Europa in een Wereld oorlog !!

    Geliked door 1 persoon

  3. Joost Visser zegt:

    Idioten. Net als met Corona. Hypnotisch destructief gedrag.

    Like

  4. BosscheBol zegt:

    Rusland moet helemaal kapot. En ook de interne “tegenstanders” zoals vaccinatie-skeptici, klimaatskeptici, Eu-skeptici: iedereen die wat anders denkt dan onze dictatuur van ongekozen bureaucraten, die moet kapot.
    De propagandamachine (vroeger de vrije pers genoemd) draait roodgloeiend.

    Like

  5. bezigebij63 zegt:

    De Duitsers zijn echte ervaringsdeskundigen in het beginnen van oorlogen.

    Like

  6. Sinyo zegt:

    Ich weiß schon, was soll es bedeuten,
    Daß ich so traurig bin,
    Ein Krieg aus uralten Zeiten,
    Das kommt mir nicht aus dem Sinn.
    Die Luft ist kühl und es dunkelt,
    Und ruhig fließt der Rhein;
    Der Gipfel des Berges funkelt,
    Im Abendsonnenschein.

    Die Grünen und die SPD sind geschissen.
    Glauben die Russen werden einfach aus Okraine geschmissen.
    ne strelyay . . . . ya sdayus’ [niet schieten ik geef me over]

    Like

  7. Marc zegt:

    Ik schaam me westerling te zijn.

    Like

    • Sinyo zegt:

      Off Topic: Voor Raimond Westerling, hier door de linkse hoek verguisd, schaam ik me niet,
      Overigens val ik onder de “westerlingse” allochtonen

      Like

  8. Plebejer zegt:

    Moffen

    Like

  9. Tijl Uylenspiegel zegt:

    In het artikel van pi-news staat; Donderdag stemde de Duitse Bondsdag bij naamafroeping voor de daadwerkelijke deelname van Duitsland aan de oorlog in Oekraïne.
    Dat lijkt alsof Duitsland troepen zou gaan sturen en mee zou gaan doen, dat is echter niet het geval, men heeft gestemd om wapens te sturen en dat is écht iets heel anders.
    Belangrijk en gevaarlijk is het wel nadat Putin heeft gedreigd dat “onvriendelijke landen” waar Duitsland nu toe gerekend gaat worden de consequenties zullen gaan ondervinden.

    Like

    • droevige mof zegt:

      Vier dagen geleden hielden de Amerikanen een internationale bijeenkomst over het Oekraïne-conflict op hun luchtmachtbasis Ramstein. Ramstein ligt in Duitsland. De Duitse regering is niet om instemming gevraagd, omdat zij in eigen land niets te zeggen heeft. Als je tiert over de oorlogszuchtige Duitsers, moet je dat niet vergeten. De diepe staat regeert in Duitsland, net als in Nederland. Nederland is kleiner en strategisch minder interessant, maar verder net zo afhankelijk als zijn buren.

      Like

  10. saddy zegt:

    Daarnaast: De wereldbank wordt weer eens gebruikt als dekmantel van wef-regeringen: Ik dacht begrepen te hebben dat er een bedrag van 170 miljard richting de oekraine gaat.
    Uiteraard gaat de oekraine dat echt, serieus, eerlijk waar, helemaal terugbetalen. Vraag kaag en hoekstra maar.

    Je kunt merken dat baerbock een wef-young-leader is.

    Geliked door 1 persoon

  11. Hans van Straaten zegt:

    Ik zie dit nog helemaal fout gaan. Waar zijn we hier in het westen in godsnaam mee bezig?

    Geliked door 1 persoon

  12. paulzwueste zegt:

    Je wordt er bang van als je het leest………..
    Die moffen zijn opnieuw zo oorlogszuchtig als de pest.
    Ze lallen opnieuw over “Ein frissche vröliche Krieg…..!!!!

    Geliked door 2 people

    • Ik heb meer het idee dat de Duitsers niet zo happy zijn wat met hetgeen in Berlijn beslist wordt @ Paul.
      Ik kan me vergissen, maar de gemiddelde Duitser zal niet echt veel zin hebben in oorlog.
      Er is natuurlijk een deel van de bevolking daar die wel mee gaan in de waan van de dag, maar hoe groot dat aandeel is valt te betwijfelen omdat met name de media zeker een verkeerde voorstelling van zaken geven

      Like

      • droevige mof zegt:

        Henk, je hebt gelijk. Er heerst hier absoluut geen oorlogsstemming, hoewel de propagandapers er alles aan doet om die te creëren. De AfD en zijn sympathisanten zijn er fel op tegen, maar dat geldt ook voor veel linkse intellectuelen. De angst voor oorlog is hier sinds 1945 genetisch verankerd, plus het feit dat de Oost-Duitsers de Russen 40 jaar lang hebben leren kennen, en het waren de Russen die de DDR vreedzaam verlieten nadat zij eerder perestrojka hadden afgekondigd. Uiteindelijk hebben de Russen Duitsland tweemaal bevrijd, en velen zijn dat niet vergeten.

        Like

  13. En ondertussen vraagt de door het militair industrieel complex naar voren geschoven dementerende dagdwaas even 33 miljard dollar van de Amerikaanse belasting gelden om naar Oekraine te sturen.
    Het is net of je een emmer leeg schud zoals de gek erover praat.
    Overigens vandaag precies een jaar in Bulgarije en nog niet een seconde spijt gehad.

    Geliked door 2 people

  14. ronjaspers zegt:

    De satanische globalistische elite willen kosten wat het kost hun NWO wereldwijd installeren.Hiervoor moet 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden,het is niet gelukt met de dodelijke corona vaccinazi,s.Vandaar deze wanhoopspoging door aan te sturen op een 3e wereldoorlog.

    Like

  15. Vandaag las Ik weer eens een bericht in de media dat Gueteres wel eens het leven had kunnen laten tijdens een raketaanval gisteren in Kiev.
    Hoe het gebracht werd laat je je broek afzakken
    Het schijnt namelijk zo te zijn dat het zo iets is als met een rovolver of een pistool schieten is en als de loop van dit wapen dus twee milimeter de verkeerde richting in wijst kan Gueteres makkelijk geraakt worden.
    Wat uiteraard niet vermeld werd is dat dit soort raketten gestuurd worden met GPS en daarom ook zo effectief zijn.
    Maar de studenten die bij de media binnenkomende berichten over typen schrijven dat eenvoudig zo neer.
    Uiteraard zijn er massa’s koekwouzen die dit zo maar klakkeloos over nemen.

    Like

  16. Voight-Kampff zegt:

    Verklaarbaar volgens de Heartland-Theorie van Mackinder. Hij beweert dat het globale centrum van de wereld komt te liggen bij Duitsland en Rusland vanwege gecombineerde economische en militaire macht.

    De VS kennen deze theorie en doen er alles aan om een Duits/Russische alliantie te voorkomen. De Duitsers daarentegen kennen deze theorie niet, zijn te dom om deze theorie te begrijpen en verkiezen een oorlog op Europees gebied, welke is georganiseerd door de VS.

    Politiek; de kanker in ieder samenleving.

    Like

  17. Qvic zegt:

    Wat waarschijnlijk die Duitsers niet weten is, dat zij hiermee letterlijk hun land hebben opgeheven. Duitsland en ook Nederland vallen beide grondgebieden nog steeds officieel onder Russische gezag sinds 1945. Want beide hebben zelf de wapenstilstand verbroken, waardoor deze grondgebieden juridisch gezien volgens het internationale recht nu aan Rusland toebehoren. In beide zogenaamde landen worden geregeerd door illegalen zich zelfbenoemde bewindslieden, die geen bevoegdheden officieel hebben. Niet over het volk en niet over het land.

    Like

Plaats een reactie