Militaire deskundige spreekt mediapropaganda tegen: “Russische opmars verloopt gestaag en grondig”

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl pro-Oekraïense media schrijven over de spoedige nederlaag (!) van de Russische strijdkrachten in het Oekraïne-conflict, laten experts zich niet gek maken. Zij komen tot een andere bevinding.

De Oostenrijkse militaire analist Markus Reisner bijvoorbeeld, leider van de afdeling onderzoek en militaire strategie aan de Theresiaanse militaire academie in Wenen, rekent erop dat Rusland zijn militaire doelen in de Oekraïne binnen afzienbare tijd zou bereiken. Want het Russische leger zou bij zijn Donbass-offensief grondig en gestaag vorderingen maken. Rusland zou de oorlog wel degelijk kunnen winnen.

Reisner wijst erop dat zich ondertussen grote delen van de Donbass evenals grote gebieden en steden in het zuiden van de Oekraïne rondom de Zee van Azov onder Russische controle bevinden.

Met het oog op de meestal eenzijdige pro-Oekraïense mediaberichtgeving in het Westen merkt de militaire expert op: “We hebben een objectief beeld van de situatie nodig. Het helpt ons niets wanneer we voor onszelf mooipraten dat de Russische aanvallers zich in een slechte toestand bevinden. Want dat verdoezelt hoe de situatie werkelijk is. De Russen zijn wel degelijk in staat om te beslissen wanneer, waar en hoe ze toeslaan. We mogen Rusland niet onderschatten.”

Reisner, die zich op talrijke onafhankelijke bronnen baseert, vestigt de aandacht op een ernstige foutieve inschatting van het Westen. Dit zou inzetten op zijn enorme wapenleveringen aan de Oekraïne – terwijl deze inmiddels grotendeels door Rusland onderschept zouden worden. Zo zou Moskou ondertussen al handboeken in het Russisch uitgeven, waarin wordt uitgelegd hoe men westelijke buitgemaakte wapens in de oorlog tegen de Oekraïne zou kunnen inzetten.

Reisner stelt daarover vast: “Volgens Amerikaanse informatie worden de wapens, die het Westen binnen een week naar de Oekraïne brengt, direct door de Oekraïners gebruikt, of door de Russen buitgemaakt of vernietigd.”

Daar zou bijkomen dat de tot nu toe succesvol door de Oekraïense troepen toegepaste strategie nu niet meer voortgezet zou kunnen worden – de Russische kant zou bijgeleerd hebben: Dat is in de eerste zes weken op de een of andere manier gelukt, maar nu zijn de Russen voorbereid, en de Russische speciale eenheden (Spetsnaz) jagen op de Oekraïense speciale eenheden en vernietigen deze behoorlijk vaak. Dat betekent ook: de aanvoerlijnen voor het Russische offensief in de Donbass zijn intact. Dat was de eerste zes weken in het gebied rondom Kiev heel anders.”

De Russische opmars in de Donbass zou op dit moment weliswaar langzaam verlopen, echter gestaag en grondig en met grote artillerie- en infanterieondersteuning. Dat zou juist geen teken van zwakte zijn. Veelmeer zou nu duidelijk worden dat de bataljonstactische groepen (BTG), dus de tactische gevechtseenheden van de Russische landstrijdkrachten, nu “centraal aangevoerd en sterker met elkaar vervlochten zouden worden.” Reisner voorspelt echter dat de oorlog ook de komende zomer nog niet voorbij zal zijn.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Militaire deskundige spreekt mediapropaganda tegen: “Russische opmars verloopt gestaag en grondig”

 1. Om een beetje op de hoogte te blijven van de situatie in Oekraine zal het vrij eenvoudig zijn om wat betrouwbaar nieuws te krijgen.
  Je gaat gewoon naar Rumble.com en boven in de zoekbalk Ukraine invullen.
  Dan aan de rechterkant vandaag klikken en je hebt up to date nieuws.
  Niet alleen van overwinningen die het Russische leger behaalt maar soms ook de klappen die ze krijgen.
  Daar kun je ook dagelijks Patrik Lancaster zijn updates kijken die hij geeft.

  Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Heb ik gedaan, maar is it alleen maar Videos ?
   WWIII op komst ?, Finland stuurt zijn militaire materiaal naar grens Rusland.
   Alles wordt toch wel beangstigend.
   [video src="https://avia.pro/sites/default/files/images/0021_3.mp4" /]

   Geliked door 2 people

   • Er staan ook veel video’s met commentaren in die toch wel hout snijden.

    Like

   • Blaffertje zegt:

    @Delamontagne.
    Probeer er niet te veel bij stil te staan, je kan het niet veranderen.

    Maar WWIII komt, dankzij Brussel, Amerika en de NAVO.
    Ze rollen ons een oorlog in onder het mom dat Putin de kwaaie genius is terwijl zij juist de veroorzaker zijn.

    Like

 2. Ook vandaag in Sofia een demonstratie tegen de bemoeienis en hulp aan Oekraine.
  Honderden mensen op straat.

  https://rumble.com/v13hljj-peace-and-neutrality-rally-decries-bulgarias-plans-for-military-aid-to-ukra.html

  Like

 3. Russische criminele sonde beschuldigt het Pentagon van het uitgeven van $ 224 miljoen aan biowapenprogramma’s in Oekraïne

  Het hoofd van de Russische onderzoekscommissie, Alexander Bastrykin, heeft verslaggevers verteld dat zijn team vooruitgang boekt in een strafrechtelijk onderzoek naar het vermeende door het Pentagon gefinancierde biowapenprogramma van meerdere miljoenen dollars in Oekraïne.

  “De analyse van de verkregen documenten stelde ons in staat om de mensen die betrokken zijn bij de militaire biologische activiteiten in Oekraïne duidelijk te identificeren, inclusief vertegenwoordigers van het Amerikaanse ministerie van Defensie en Amerikaanse bedrijven die ermee verbonden zijn”, zei Bastrykin.

  https://newspunch.com/russian-criminal-probe-accuses-pentagon-of-spending-224-million-on-bioweapons-programs-in-ukraine/

  Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   Henk.De medewerkers van die labaratoria krijgen een speciale behandeling van de chetjenen,hun hoofd wordt “halal” van hun hoofd gescheiden.

   Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Henk der Niederlánder zegt:
   4 mei 2022 om 22:15

   HE HENK ALS IK JOU WAS ??
   ZOU IK TYL EN ZIN VATER EFFE BENADERSN MAN, MAKKIE TOCH ??

   DIE HEBBEN ALTIJD HET LAATSTE NIEUWS TOCH ?

   OVER NAVALNY .?
   NOVOCHOC ?
   SNEEUWBALLEN MAKEN
   HOE WORDT IK EU TROL
   WAT BETAALT DAT EIGENLIJK
   HOE KRIJG IK DIE SS TATOE VAN MIJN ARM ??
   WAAR KOOP IK IN DEN HAAG EEN KEPPELTJE
   KAN IK OOK EEN ENGELS PASPOORT AANVRagen
   waar laat ik zo gauw 16 miljoen ??
   HOE SCHIJT IK TYLS KOP VOL
   EN
   IK DENK DAT TYL DIE LUST VAN PUTIN MOORDEN EN VERDWIJNINGEN
   DAN BIJ JOU PLAATST .

   KIJK NOU GEWOON NAAR

   THE LIFE OF LUGANSK , DAN ZIT JE MIDDEN IN DE DONBASK MET ALLE OPNAMES VAN MARIOPOL

   of wil je dichterbij zitten ??

   EN

   VLADIMIR PUTIN THE NATIONAL LEADER OF RUSSIA

   DE ENIGE DIE JE NOG KUNT VERTROUWEN ??

   ZIJN ?????
   POETIN LAVROV EN DIE SCHITTERENDE WOORDVOERSTER

   WHAHAHA

   DUS BEL TYL EFFE, VRAAG GELIJK EFFE ZIJN HUIS NR. ALTIJS MAKKELIJK VOOR NU EN LATER

   REWARD EURO 5000 DEAD OR ALIVE .. DEAD IS BETTER WHAHAHAHA

   Like

 4. delamontagne zegt:

  Heel typisch, zulks hoor ik niet op MSM, NPO,NOS of Fr1.
  Ik hoor vanuit NL alleen maar zware Russische verliezen in Marioupol en burgers ( dat laatste wordt keer op keer herhaald ), burgers die in de gewelven opgesloten zitten van de Azovstal fabriek.
  Nu lees ik hier net over een Canadese Generaal die gevangen is genomen.
  Maar ’t is Russisch nieuws, dus zal wel gelogen zijn…………………
  / * / * / *
  DeCanadese generaal Trevor Kadier in Mariupol probeerde het fabriekscomplex van Azovstal te ontvluchten,
  Hij had daar de leiding van een biologch laboratorium door de NATO geïnstalleerd.
  Hij is naar Moskou overgebracht om te worden verhoord en veroordeeld.

  https://avia.pro/sites/default/files/styles/news_photo/public/tjuremnyj-srok-ili-armija-plennyj-soldat-vsu-zajavil-ob-ugroze-vlastej.jpg?itok=SYLs0wzG

  Le général canadien Trevor Kadier a été arrêté alors qu’il tentait de quitter l’usine d’AzovStal.

  Le général canadien Trevor Kadier, qui se trouvait sur le territoire de Marioupol, a été arrêté alors qu’il tentait de quitter le territoire de l’usine métallurgique AzovStal encerclée. Plus tôt, les civils qui ont quitté l’entreprise ont confirmé l’information selon laquelle un certain général des mercenaires se trouvait sur le territoire de l’usine, cependant, la preuve de la capture du général n’est apparue que maintenant.

  Selon la chaîne de télévision 360, le général, alors qu’il était en Ukraine, pourrait gérer l’un des laboratoires biologiques.

  « Le général canadien Trevor Kadier a été arrêté alors qu’il tentait de s’échapper du territoire d’Azovstal à Marioupol. Des messages à ce sujet sont apparus dans les médias et les réseaux sociaux. Selon de nombreuses informations, le général était responsable du biolaboratoire n ° 1, où 18 personnes travaillaient avec des virus mortels. Kadia a été emmené à Moscou, où il sera jugé.”, – rapporte la chaîne de télévision “360”.

  Dans le même temps, le ministère de la Défense de la Fédération de Russie et les autorités du pays n’ont encore fait aucune déclaration officielle sur la détention du général canadien Trevor Kadier, ce qui soulève un certain nombre de doutes dans les données présentées par la chaîne.

  « La capture d’un général étranger, et même d’un pays membre de l’OTAN, est un événement très grave. Il est probable que de telles données auraient été annoncées par le département russe de la défense “, – note l’analyste Avia.pro.
  Подробнее на: https://avia-pro.fr/news/v-mariupole-zahvachen-v-plen-general-trevor-kade

  BRON:
  https://avia-pro.fr/news/v-mariupole-zahvachen-v-plen-general-trevor-kade

  Geliked door 2 people

 5. Belozersky zegt:

  De oorlog is begonnen met westerse leugens en daarna is het van kwaad naar erger gegaan. Bijvoorbeeld, de Russen zouden niet gemotiveerd zijn en soldaten weten niet waarom ze oorlog voeren. Wat wel zal kloppen, de Russen hebben het onderschat. Daar komt nog bij dat de tegenstander voorzien is van de modernste afweer , anti-tank raketten enz en gesteund wordt door de NAVO en EU. Zonder dat zou Oekraine kansloos zijn.
  De Amerikanen zeggen, dankzij onze Javelin anti-tank raketten is de Russische opmars bij Kiev op een mislukking uitgelopen.

  Like

 6. perfide albion zegt:

  Op het propaganda kanaal teletekst wordt regelmatig bericht over Azovstal. De oplettende burger zou zich dan moeten afvragen: Wat is er zo belangrijk aan die fabriek en de bunkers er onder?
  De Nato voorlichters zijn er druk mee, als ze de redactie van teletekst ” voorlichten”.

  Lang leve Rusland! Dood aan het WEF en de NAVO!

  Geliked door 2 people

 7. Belozersky zegt:

  Wanneer we overal democratie en vrijheid willen brengen via sancties en wapenleveranties hebben we nog een lange weg te gaan?

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Antwoord aan de Franse Generaal die mij ziet als woordvoerder van het Kremlin.
  / /
  Mijn stellingnamen in het conflict in de Ukraïne is 180 gr tegenovergesteld aan het officieële rapportering door Washington en Kiev aan het Westen.
  Het heeft me talrijke kritieken opgeleverd waaronder ook uitde miltaire kringen.
  De militair die hoofdzakelijk de verderfelijke antiRussische propaganda aanhangt die door de NATO wordt samengesteld en ook door de Medias.
  Ze wentelen zich van vregd in deze permanente leugens en hebben minachting voor hun beroeps ethiek.

  Het Westen wil beslist negeren dat Rusland niet langer de USSR is en doet er alles aan om de koude oorlog te laten voortduren.
  Een beslist zelfmoordachtige keu die door Washington wordt opgelegd en dit alleen uit eigenbelang.
  Zo bijv. mijn laatste artikel “Reis door Novorossia” heeft een gehele afkeuring gekregen van Generaal Dubois, die onze lezers wel kennen omdat hij soms in onze kolommen verschijnt.

  https://ripostelaique.com/voyage-en-novorossia-liberee-place-a-la-verite.html

  Volgens de Generaal zijn mijn schrijfsels over Ukraïne zo schandalig dat ik alle geloofwaardig-heid heb verloren.
  “EEN WOORDVOERDER VAN HET KREMLIN ZOU ‘T NIET BETER DOEN, volgens hem”

  Hij voegt er echter aan toe dat hij de annexatie van de Krim nog kan begrijpen.
  Maar voegt er verder aan toe:”er is een agressor en een partij die wordt aangevallen”.
  De sterken die beweren bedreigd te worden door de zwakken.
  Het eeuwige refrein uit ’t Westen zonder ook maar eens over de werkelijke achtergrond van dit conflict te spreken dat de oorzaak is van dit legitieme /Russische optreden.
  Ook wordt het neonazistische karakter van bepaalde elementen die dicht bij de macht in Kiev staan , ontkend.
  Ik wordt ook bekritiseert om mijn afkeuring van de levering van offensieve wapens aan Ukraïne.
  En de generaal eindigt met een couplet over de moed van de Oekraïners in het aangezicht van de indringer.
  Zo’n pro-Ukraïns schrijven, zonder enige nuancering, verbaast eigenlijk niet meer gezien de collectieve hysterie anti-Poutin.
  Een hysterie die grotendeels door Washington wordt onderhouden met de stortvloed aan leugesn in de media.
  Dit heeft tot gevolg dat onze elites zich onthouden van enige reflectie, overdenking en een onpartijdig oordeel.

  BIDEN:”Poutin is een slachter en Zelensky is de nieuwe Churchill”. Het is een aanname die klakkeloos wordt overgenomen
  Maar de waarheid is dat de afgelopen 2 maanden ik niet anders heb gehoord dan:”RUSLAND IS DE AGRESSOR, ze verdient dus niet anders dan een nederlaag.
  Nou, veel plezier met jullie wensen.
  Het doet er verder niet toe dat Ukraïne een corrupte, maffia Staat is en ook onbelangrijk dat “President”Zelensky poedelnaakt de piano speelt met z’n p…, want toen was hij cabaretier.
  Ook niet dat hij in de Panama-papers wordt geciteerd.
  Zelensky is de held en de nieuwe Churchil, de Ukraïnse Churchill.

  Maar de echte oorzaken van dit conflict onder ’t tapijt vegen en iedereen laten geloven dat de Ukraïners kunnen winnen, dat is simpelweg een misdadige veronderstelling.
  Als Biden er dan al zo van overtuigd is van zijn overwinning dan had hij wel zij=n marines naar Ukraïne kunnen sturen of een armada van 1000 vliegtuigen om Rusland te bombarderen zoals ze met dat kleine Servië meer dan 20 jaren geleden deden.
  Maar Rusland met zijn hypersonische raketten en 6000 kernkoppen is geen klein Servië.
  De NATO heeft alle kans om een oorlog tegen de Russische beer te verliezen.

  Deze oorlog is niet de onze en had al lang voorbij kunnen zijn als de NATO zich er niet mee was gaan bemoeien.
  Hoeveel burgers, hoeveel soldaten aan beide zijden moeten er nog sterven omdat Biden enZelensky obstinaat de feiten willen erkennen.
  De Donbass en de Krim zullen nooit meer deel uitmaken van Ukraïne.
  Door Ukraïne meer en meer massief te bewapenen laat het /Westen nog meer Ukraïns bloed vloeien, maar ze speelt ook met vuur…………
  Het Nucléaire vuur staat in de aanslag…………..

  En wie is eigenliojk de echte agressor ?
  Geen enkele media heeft ooit vermeld dat Kiev 50 à 60.000 man in het Westen van de Donbass heeft verzameld bij de Pro-Russische séparatisten om het aan te vallen in Maart dit jaar.
  Dit ging aan het Russische offensief vooraf.
  Het is bewezen.
  WIE IS DUS DE WARE AGRESSOR SINDS 2014 ?

  BRON:
  Jacques Guillemain,
  Ex-officier de l’armée de l’Air, pilote de ligne retraité

  https://planetes360.fr/wp-content/uploads/2022/05/758-750×375.webp

  Like

 9. Julia zegt:

  Eerlijk gezegd hangt die Zelensky mij meer dan mijn keel uit. Wat een oorlogshitser hij staat in dienst van de globalisten en heeft daar schaamteloos heel veel levens van eigen volk voor over. Die vent doet niets anders dan een wereldreis via video te doen om de boel meer en meer op te hitsen en te smeken om nog meer dodelijk wapentuig. De NAVO moet zich werkelijk schamen om hier gehoor aan te geven en door het zover te laten komen dat Europa naar de totale ondergang gaat en door het leveren van dodelijke wapens heel veel doden onder de burgers vallen. Onbetaalbaar voedsel, voedselschaarste, extreem hoge transportkosten door al de desastreuze opgelegde sancties en massa invasie van vluchtelingen waarvoor geen plek meer is en onze samenleving totaal ontwricht. De idioten hebben Zelensky tot een soort heilige verklaart.
  https://www.frontnieuws.com/wegens-kritiek-op-toeristen-uit-rusland-turkije-noemt-zelensky-domme-komediant/ Een domme komediant maar wel gevaarlijk. Deze komediant denkt heel Europa naar zijn hand te kunnen zetten en dwingt vooral het EU lidmaatschap af zodat de EU straks miljarden moet investeren in de wederopbouw en de EU burgers dit op hun schoteltje krijgen zodat de armoede onder de burgers erbarmelijk toeneemt.
  https://www.frontnieuws.com/hongaarse-premier-orban-kroatische-president-nobelprijswinnaar-op-oekraiense-executielijst/ Hoogste tijd om ook eens de vlag rood/wit/blauw te hijsen en de blauw/ gele neer te strijken die aan diverse gebouwen hier hangen en in de tuinen van de deugmensjes staan.

  Geliked door 1 persoon

 10. Belozersky zegt:

  Zag deze week op National Geographic de Fins-Russische winteroorlog(1939-1940). Het gedrag van Finland was een kopie van Oekraine. Finse burgers werden doodgeschoten, massagraven(?) en Finland zocht voortdurend steun in Scandinavie en bij Frankrijk en het VK. Alles wat de Russen deden werd direct gebriefd naar het Westen met als doel, meer steun te ontvangen. Maar wat de Finnen deden wordt door Zelensky ruimschoots overtroffen met zijn info aan het Westen. Dit gaat alle perken te buiten.

  Like

 11. Peter zegt:

  Voor de voet alle rotzooi opvegen ,en vergeet Schwab en Soros ook niet in de container te smijten .

  Like

 12. Ravian zegt:

  Als je naar de ontwikkelingen van de frontlijn van de afgelopen week kijkt dan zie je dat de Russen feitelijk niet echt oprukken maar wel de druk op de ketel houden.
  Ze gebruiken vervolgens hun superieure artillerie om Oekraïense eenheden te vernietigen, en de druk op de ketel zorgt ervoor dat de Oekraïners vervolgens geen andere keuze hebben dan die vernietigde eenheden door nieuwe eenheden te vervangen, die dan vervolgens weer door de Russische artillerie vernietigd kunnen worden.
  Ze hebben dus feitelijk gewoon een grote gehaktmolen geïnstalleerd, en als het Oekraïense leger niet terugtrekt, wat hen waarschijnlijk door Kiev verboden is, dan heeft het geen andere keuze dan deze gehaktmolen te voeren totdat het vlees op is.
  De Russen voorkomen hier mee dat ze als een stoomwals door de oostelijke Oekraïne moeten trekken, voorkomen dat het Oekraïense leger zich in talloze (etnisch Russische) steden en dorpen verschanst, en verminderen daar mee de aangerichte schade en nodeloze burgerslachtoffers.
  En als het Oekraïense leger straks door zijn mankracht en materieel heen is dan is dat leger niet meer tot een georganiseerd terugtrekken in staat, dan volgt een ineenstorting en een vlucht richting westen, en kunnen de Russen de rest van oost Oekraïne zonder slag of stoot innemen…

  Like

 13. Meine zegt:

  Hier is ook goede info te vinden:
  http://thesaker.is/

  Like

 14. Bas zegt:

  Gênant…

  Like

  • saddy zegt:

   In een ondergronds gangenstelsel met biowapen-laboratoria zijn javelins nog helemaal niet zo gek.
   Misschien heeft hij tijdens een briefing weer eens 1 woordje opgepikt en verklapt hij hier iets?

   Graag meer van deze filmpjes, mijn verzameling begint al aardig vorm te krijgen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s