Gelekt: Brussel vreest onlusten in Europa vanwege de aardgascrisis

(Door: Willi Huber – Vertaling: E.J. Bron)

De Spaanse krant “El País” publiceerde een vertrouwelijk document van de Europese Unie. Daaruit blijkt dat de elites in Brussel heel bang zijn voor onlusten, die als gevolg van de zelfvernietigende gasboycot verwacht worden. In andere landen zijn er al onlusten aan de gang, waarbij honderden doden vallen (zie Sri Lanka). Er wordt intensief gediscussieerd of men privéhuishoudens of de industrie eerst zou moeten rantsoeneren.

De ineenstorting nadert met snelle schreden. Alles door eigen toedoen veroorzaakt, niets zou echt nodig geweest zijn. Inflatie, leveringstekorten, energieschaarste en weldra ook levensmiddelenschaarste zijn allemaal logische gevolgen van het opzettelijk handelen van de globalistische politieke elites, die bijna alle EU-landen controleren.

Ook economisch goed draaiende landen gedwongen tot solidariteit en beperking

De EU zal op basis van de verordening over verzorgingszekerheid van 2017 evenals van de solidariteitsclausule een soort gedwongen solidariteit opeisen. Zo moeten EU-leden, die economisch verstandig gehandeld hebben en hun bevolking grotendeels beschermd hebben, hun bronnen met andere landen delen. Wanneer een land niet in de eigen behoefte kan voorzien, kan men buurlanden ertoe dwingen de gasbehoefte grensoverschrijdend te dekken. Dat zou voor de EU echter wellicht nog meer beproevingen betekenen.

Mocht Rusland compleet stoppen met de gasleveringen, dan zouden er in alle EU-landen maatregelen ter indamming genomen moeten worden, aldus het EU-document. Om het even of de landen direct of indirect getroffen worden. Hier dient opgemerkt te worden dat het niet Rusland was dat de gasleveringen beperkt heeft. Veelmeer heeft de ex-komiek Volodomyr Zelensky de gasleveringen willekeurig verminderd, omdat de pijpleiding door de Oekraïne leidt. Hier zou alleen de verovering van het hele tracé van de gaspijpleiding door Rusland uitkomst brengen – dat het Westen de “grote held” Zelensky tot de orde roept, is niet te verwachten. De enige daadwerkelijke stops op de gasleveringen naar de EU betroffen Polen en Bulgarije, omdat deze landen de leveringen niet in roebels wilden betalen.

Gasbehoefte maximaal tot twee derde deel te dekken

Als eerste beperking in geval van nood moet aan de landen een vermindering van het verbruik opgelegd worden. Deze maatregelen moet in alle landen gelden om te vermijden dat er een wedstrijd om de reserves ontstaat. Brussel geeft toe da the top korte termijn absoluut onmogelijk is om de gasbehoefte van de EU nog dit jaar uit andere bronnen dan Rusland te dekken. Haalbaar zou maximaal twee derde deel zijn.

In het geval van rantsoeneringen bij privéhuishoudens vreest men voor onlusten. Daarom wil men graag voorrang geven aan de energieproductie voor privépersonen, en eerst de economie beperken. Dat dit tot meer problemen in de leverings- en aanvoerketens, vooral op het gebied van de voeding, zou kunnen leiden, noemt het EU-document niet.

Bron:
report24.news
Door: Willi Huber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Gelekt: Brussel vreest onlusten in Europa vanwege de aardgascrisis

 1. Ravian zegt:

  Yeah, je kunt als dictator(s) van dienst je bevolking heel erg lang koeioneren, zeker zo’n stelletje makke schapen als de Nederlandse, maar zodra de voedselvoorraden op zijn treed de drie dagen regel in werking.
  Drie dagen geen eten = revolutie.
  Dat kun je dan vervolgens enkel middels het inzetten van het leger mogelijk nog onderdrukken = burgeroorlog.
  En laat maar komen zou ik zo zeggen, want op een andere manier gaan de dictators toch niet te verwijderen wezen, en ik wordt er niet jonger op.

  Like

 2. Boike zegt:

  Tja, hoe ken dà toch ??? Ze schreeuwden in Brussel: “sancties, sancties, sancties”. En toen kwam de reactie van Poetin: “voortaan roebels en geen dollars meer”. En toen schreeuwden ze in Brussel nog harder. En toen was het foute boel. Als je voor je aardgas afhankelijk bent van Rusland, moet je de Russsische beer niet gaan tarten. Dan krijg je aardgascisis. Als je in een glazen huisje woont, moet je niet met stenen gaan gooien. Maar zoveel gezond naprakkedenkiezeerverstand hadden ze met hun satanische obsessies in Brussel niet. En nu zitten woke Henk en Ingrid in de problemen. Zie je dat Henk en Ingrid worden wakker. Ze gaan de straat op en komen verhaal halen. Dat kan goed foutgaan gaan. Zeker als Brussel geen oplossingen kan aandragen. Oei, oei, oei.

  Regeren is verder kijken, dan je neus kort is. In een democratie geldt de wil van het volk. Wel, doe geen domme dingen en luister naar het volk. Kijk niet neer op het volk, maar kijk op naar het volk. Kom uit die ivoren toren van Babel en zet het volk op een voetstuk. Het volk wil huisje, tuintje, boompje, beestje, vakantie, auto en leuk gezellig leven in vrede, vrijheid en welvaart. Geef het volk wat het wil, brood en spelen. Speel voor Sinterklaas en wees geen Zwarte Piet. En wees ook geen spichtige dominee met een wijzend vingertje. En je hebt er geen kind aan. Het is een kwestie van “geven en nemen”, meer geven, dan nemen. Dwingelandij werkt averechts.

  Like

 3. Julia zegt:

  Wat mij betreft mag de pleuris binnen de EU morgen nog uitbreken zodat de EU morgen nog als een kaartenhuis in elkaar stort. Ongelooflijk hoeveel ellende dit ongekozen bolwerk inmiddels heeft veroorzaakt.

  Like

 4. R Thomasson zegt:

  Het wordt steeds duidelijker dat West Europese landen werden zgn. bevrijd op 5 mei 1945. Maar de bevrijding was SCHIJN BEVRIJDING. Hun nazi bezetter werd verslagen. Echter zijn plaats werd ingenomen door een andere bezetter, die tot aan de dag van vandaag – 77 jaar na de bevrijding – onze landen bezet. Het is interessant om te weten dat de bezetter werkt volgens een draaiboek, die ontstond al direct na de Eerste Wereldoorlog. Om meer over het draaiboek te weten, en de onzichtbare krachten die de geopolitiek in de wereld bepalen, is de volgende link heel leerzaam. De stuk over astrologie is voor mensen die er in geïnteresseerd zijn, heel boeiend. Voor anderen is een duik in de geschiedenis een MUST. Deze video is de meest leerzame video over de huidige geopolitiek. Het laat ons zien dat een groot deel van zgn. conspiratietheorieën, zijn geen conspiratietheorieën.- maar werkelijkheid. Het is vooral interessant vanaf ong. de 35 minute. https://www.youtube.com/watch?v=Mecmaw2IyAw

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Dat militaire inlichtingendiensten zich bekwamen in het bespioneren van burgers in eigen lidstaat moet toch al een teken aan de herbouwde Berlijnse Muur zijn, de Stasi loopt zich al warm en de ” beveiliging” van grote mensenmassa’s bij protesten zal ook wel door militaire ordediensten gedaan worden….oproerkraaiers voor de krijgsraad i.p.v. een civiele rechtspraak, vooral om spoedwetten op te leggen en elke weerstand de kop in te onderdrukken……..in de voormalige Europese Unie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s