Wapenindustrie in goudkoorts: Duitse leger heeft nog eens € 250 miljard nodig

(Vertaling: E.J. Bron)

Iedere crisis kent winnaars. Tijdens de pandemie waren het de farmaceutische concerns en hun lobbyisten in de parlementen en de media die vlijtig konden afromen, nu is het de wapenindustrie die zich in de handen wrijft. En het gaat monter verder:

De geplande financiële injectie voor het Duitse leger van € 100 miljard zal volgens de bewapeningsdeskundige van het Genootschap voor buitenlandse politiek (DGAP), Christian Mölling, zal na enkele jaren al opgebruikt zijn. “Het speciale vermogen van € 100 miljard is slechts voldoende voor ongeveer drie en een half jaar om het nieuwe doel van minstens 2% van het bnp te besteden aan defensie-uitgaven”, zei Mölling tegen de “Welt am Sonntag”. De onderzoeksdirecteur van de Berlijnse denktank waarschuwde tegelijkertijd voor een gat in de financiering.

“Over de periode van tien jaar zou er een extra behoefte van € 250 miljard kunnen ontstaan”, zei Mölling. Daarom stelt hij voor om het speciale vermogen “niet direct in het begin uit te geven, maar uit te smeren en de reguliere defensiebegroting te verhogen om tijd te winnen voor planningszekerheid en hervormingen.”

De € 250 miljard van de belastingbetaler zullen niet volstaan, want de hebzucht is ook op dit gebied heel groot.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Wapenindustrie in goudkoorts: Duitse leger heeft nog eens € 250 miljard nodig

  1. Boike zegt:

    Tja, als je aanstuurt op een grote oorlog is het wel handig, om over een goed getraind en goed uitgerust leger te beschikken. En dat is geen goedkope grap. Nee, dat kost heel duur. Maar maakt u zich geen zorgen, de wokes betalen graag voor hun teloorgang.

    Like

    • Julia zegt:

      Boike Een goed en getraind leger daar noemt u wat op. Veel watjes van tegenwoordig zien het echt niet zitten om überhaupt zich aan te melden voor het leger. Dan al die zogenoemde jonge mannen uit Afrikaanse landen en uit de woestijn wat verwacht u daarvan zij komen alleen om te profiteren en zullen geen hand uitsteken voor het beloofde land dat de EU heet. Hoe zit het momenteel met de wapenuitrustingen als ik zie wat er aan onder andere het corrupte land Oekraïne door o.a. Duitsland is geleverd is het een hoop verouderd schroot. Bouw dat maar even op ik vrees dat tegen de tijd dat zogenoemde Europese leger van de grond komt de Russen waarschijnlijk al flink hebben huisgehouden. Zoals gewoonlijk kun je van een stel ongekozen onbenullen binnen de EU en zeer zekere in ons land niet veel verwachten. De woke cultuur heeft alle prioriteit en de massale kudde hobbelt als lamme schapen overal acheraan. Blij overigens dat de hysterie van het corrupte songfestival ook weer achter de rug is. Zo zie je maar hoe snel een massa volk kunt manipuleren. Het was weer een leuke afleiding van de keiharde realiteit.

      Like

      • Boike zegt:

        @ Julia 15 mei 2022 om 08:43

        Als Duitsland € 250 miljard in een leger gaat investeren, dan gaan ze dus een echt leger opbouwen. De “watjes” gaan zich uiteraard niet melden. Nee, ze worden gewoon opgeroepen voor dienstplicht. En dan moet je eens opletten hoe snel het gedaan is met “watje zijn”. Dan is het “orde en discipline” en “Befehl ist Befehl”. Ik spreek uit ervaruing. Ik ben zelf ook dienstplichtig militair geweest. Ik wilde ook niet. Na een paar weken training lopen ze vanzelf in het gareel. Je hebt geen andere keus. Dat is zo geschaft.
        Dat opbouwen gaat sneller, dan je denkt. Bovendien zijn ze al lang bezig. Ze vragen om een budget, maar het geld is natuurlijk reeds grotendeels besteedt.

        P.S. ik heb niet eens naar het songfestival gekeken.

        Like

  2. Ravian zegt:

    De Verenigde Staten worden al meer dan 75 jaar door hun wapen industrie bestuurd, en daar had een zekere Eisenhower ook al voor gewaarschuwd.
    Inmiddels heeft het steeds meer geld graaien er daar toe geleid dat ze niet meer het beste maar wel het veruit duurste leger op aarde hebben.
    Het Nederlandse leger is vervolgens ook “klant” bij diezelfde club.
    En met een links defensie budget houd je dan vervolgens enkel een militaire scherts vertoning over.
    Zogenaamde “ministers van defensie” zoals Ollongren en Hennis zijn daarna enkel nog maar de spreekwoordelijke kers op de koeien vlaai.
    De puinzooi die tegenwoordig voor het Duitse leger doorgaat is overigens veroorzaakt door net zo’n volslagen incompetente typmiep, die ze daarna, van wegen bewezen incompetentie, de ongekozen baas van de EU hebben gemaakt.
    Dat soort lieden denkt dan vervolgens wel eventjes de degens te kunnen kruisen met de Putin’s en de Lavrov’s van de wereld.
    En als zich dat dan vervolgens, zoals te verwachten was, midden in hun domme snufferds opblaast, dan gaan ze als een stelletje drammerige kleuters staan stampvoeten.
    Als het niet zo triest was dan zou het om te lachen wezen…

    Geliked door 2 people

  3. R Thomasson zegt:

    Het is niet erg dat Europa moet zich bewapenen. Er zal een dag komen dat alle Europese landen zouden de wapens nodig hebben. MAAR DE OPDRACHTEN OM DE WAPENS TE PRODUCEREN moeten voor 90% verdeeld worden aan EUROPESE LANDEN. Dat zorgt voor arbeidsplaatsen, verhoging van de Europese know-how, en het geld blijft in Europa en stroomt niet naar de zakken van de Globalistische Geldvampiers. Zij hebben ons al genoeg leeggezogen. Genoeg is genoeg.

    Like

Plaats een reactie