WHO-pandemieverdrag: Europese Commissie bevestigt: Geen interesse in behoud van de democratie

(Door: Vanessa Renner – Vertaling: E.J. Bron)

Op het geplande “WHO-pandemieverdrag”, dat aan de democratisch niet gelegitimeerde Wereldgezondheidsorganisatie in geval van een “noodsituatie” zoals de Covid-crisis uiteindelijk regeringsmacht moet overdragen, wordt nog steeds felle kritiek geuit. Christine Anderson (AfD) is lid van het Europees Parlement en vecht al lange tijd voor het behoud van de grond- en vrijheidsrechten van de burgers. Zo heeft ze onlangs ook schriftelijke vragen naar de Europese Commissie getuurd, waarin ze deze de kans gaf om de “samenzweringstheorieën” betreffende een voortschrijdende ont-democratisering te weerleggen. Echter: daarin is de Europese Commissie niet geïnteresseerd.

Anderson richtte zich op 8 mei met een videoboodschap tot de burgers, waarin ze haar vragen en het antwoord van de Europese Commissie uiteenzette. Ze had gevraagd in hoeverre de Europese Commissie ervoor zou zorgen dat de grondbeginselen van de volksheerschappij en de politieke verantwoordelijkheid van gekozen vertegenwoordigers gewaarborgd blijven en de burgers niet onderworpen worden aan de willekeur van een niet gekozen gremium, waardoor een steeds verder voortschrijdende ontdemocratisering in de hand gewerkt zou worden.

Het antwoord is volgens Anderson heel kort samen te vaten: Helemaal niet.

De Europese Commissie verwijst in de beantwoording helemaal niet naar de burgers of de grondbeginselen van de volksheerschappij. Ze maakte geen gebruik van de kans om vast te stellen dat democratische besluitvormingsprocessen gewaarborgd worden of dat de EU-burgers en hun belangen van bijzondere betekenis voor de Europese Commissie zouden zijn.

In de laatste zin van het antwoord liet men Anderson weten dat de Europese Commissie zou veiligstellen dat de samenwerking met de “desbetreffende belangendragers” bij de werkzaamheden ter voorbereiding van het nieuwe verdrag gegarandeerd zou zijn. Maar wie zijn deze “desbetreffende belangendragers”? Dat blijft open. Waarschijnlijk wordt daar niet de burger mee bedoeld – anders zou dat volgens Anderson namelijk gegarandeerd benadrukt zijn. Uiteindelijk zou men op deze manier de zogenaamde “samenzweringstheorieën” over de afschaffing van democratische grondbeginselen hebben kunnen ontkrachten. Dat wilde (of kon) men echter niet.

Bron:
report24.news
Door: Vanessa Renner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op WHO-pandemieverdrag: Europese Commissie bevestigt: Geen interesse in behoud van de democratie

  1. ronjaspers zegt:

    Die nep corona pandemie is niks anders dan de uitrol van de NWO agenda.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s