Oostenrijk: Aantal moslims verdubbeld, bij de kerken lopen de leden weg

(Vertaling: E.J. Bron)

In Oostenrijk is het religieuze landschap in de afgelopen jaren enorm veranderd. Terwijl het aantal Mohammedanen en orthodoxen verdubbeld is, bevinden de christelijke kerken in een duikvlucht. Bovendien zijn er steeds meer mensen zonder confessie – in Wenen vormen deze zelfs de grootste groep.

Een peiling van Statistik Austria kwam tot het resultaat dat 6,9 miljoen mensen (77,6% van de bevolking) in Oostenrijk tot een religie bekennen. Circa 2 miljoen, dus 22,4%, hebben geen bekentenis respectievelijk voelen zich geen lid van welke geloofsgemeenschap dan ook. In de afgelopen 60 jaar is daarmee hun aandeel met 18,6% vergroot. Het aandeel christenen is in dezelfde periode met 36,2% gedaald. Was in 1951 nog 89% van de Oostenrijkers katholiek, hun aandeel daalde tot 1971 naar 87%, tot 2001 naar 74% en in 2021 was dit nog maar 55%. Zo ging het ook bij andere christelijke geloofsgemeenschappen. Ook het aantal evangelische christenen daalde in de afgelopen jaren van 6,2% naar 3,8%, de oudkatholieke kerk van 0,5% naar 0,1%.

Het aantal moslims is verdubbeld

Terwijl het aantal christenen in Oostenrijk snel afneemt, is het aantal moslims daarentegen verdubbeld. Voor het eerst zijn er data bekend voor de islam in 1971. Destijds bekenden zich in Oostenrijk maar 0,3% als moslims. In 2001 waren er al 4,2% aanhangers van de profeet Mohammed en in de afgelopen 20 jaar verdubbelde hun aantal naar 8,3%. Voor orthodoxe christenen werden de cijfers voor het eerst in 2001 geregistreerd. Sindsdien steeg hun aantal van 2,2% naar 4,9%.

Wenen moslimbolwerk

Het grootste aandeel moslims in Oostenrijk bezit Wenen met 14,8%, gevolgd door Vorarlberg met 12,2% en Tirol met 8,7%, waarbij in Tirol met 66,2% het aantal katholieken in heel Oostenrijk nog het grootst is. In Oberösterreich bekent zich al 8,4% tot de islam en nog altijd 62,3% tot de katholieke kerk. Daarentegen is de hoofdstad Wenen ook in elk ander opzicht een statistieke sterk afwijkende waarde: terwijl slechts 31,8% rooms-katholiek is, bedraagt het percentage van diegenen die tot geen enkele religie behoren 34,1%.

Gevolgen van mislukte immigratiepolitiek

In Wenen zijn duidelijk de gevolgen van de mislukte immigratiepolitiek te zien. Want op enkele scholen vormen islamitische leerlingen al de meerderheid en deze aantallen zouden de komende jaren nog wel eens verder kunnen toenemen. Want voor migranten is Wenen ook vanwege zijn hoge sociale uitkeringen geliefd. Bovendien lukt Oostenrijk het om met knievallen voor de politieke islam zijn aantrekkelijkheid voor islamitische immigranten op te voeren. Nog maar enkele dagen geleden werd het hoofddoekverbod op kleuterscholen afgeschaft. Ook vroeger kon in openbare instellingen in Oostenrijk al een hoofddoek gedragen worden, toen dit bijvoorbeeld in Turkije – voor de re-islamisering door Erdoğan – nog verboden was.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Oostenrijk: Aantal moslims verdubbeld, bij de kerken lopen de leden weg

 1. karton zegt:

  Zet een mannetjes-moslim en een vrouwtje (hoeft niet persé een moslima te zijn) bij elkaar in een huis en binnen de kortste keren puilt dat huis uit van de jongen.
  ’t Zijn nét witte muizen c.q. konijnen, in dit geval Oostenrijkse witte muizen of konijnen.

  Like

 2. Julia zegt:

  Gaat toch makkelijk https://www.telegraaf.nl/nieuws/1395888931/grote-stijging-vervalste-documenten-bij-aanvraag-asielzoekers. Ongelooflijk wat er binnen stroomt onder valse vlag. En maar blijven importeren. Waar is de algehele EU mee bezig dat kun je nu toch wel je zelf serieus afvragen hoe groot het enorme wanbeleid is. Ons land stroomt ook vol met talloze levenslange uitkeringtrekkers die geen enkele toegevoegde waarde hebben voor onze samenleving niet alleen wordt onze cultuur vernietigt maar Europa tekent zich naar de totale ondergang. Overbevolking waar de macht totaal over verloren is het ergste is dat al die profiteurs nog voorrang krijgen op toewijzing van woningen terwijl eigen volk als derde rangs burgers worden beschouwd en jarenlang op wachtlijsten moeten staan maar wel dat geïmporteerde zooitje moeten onderhouden waaraan we ons inmiddels blauw betalen terwijl van alle kanten op allerlei gebied de boel kapot wordt bezuinigd waardoor onder andere onze zorg meer en meer onder druk komt te staan en eigen mensen op lange wachtlijsten worden gezet voor de broodnodige zorg. Het is werkelijk een groot schandaal dat is veroorzaakt door een stel linkse doorgeslagen hersenloze idioten en de aanhang van deugmensjes hiervan. En maar zaniken over personeelstekorten in elke sector terwijl de profiteurs hun leven lang op hun luie achterste zitten en zich ook nog vermenigvuldigen als konijnen. Ja Rutte we leven in een gaaf land maar helaas dat is verleden tijd toen we nog 11 miljoen inwoners hadden nu zitten we inmiddels al miljoenen uitvreters opgescheept. Hoelang zal ons sociaal stelsel nog overeind kunnen blijven hoeveel gepensioneerden en AOW ers moeten worden gekort om een volkje dat is binnen gehaald en geen cent heeft bijgedragen voor hun oude dag te voorzien.

  Like

 3. Olie bol zegt:

  Klopt in Wenen zit de grootste bazaar van Europa, ze neuken als konijnen dit speelt al van de vorige eeuw. Maar we blijven blind weg kijken waarom denkt u dat Jürgen heider opgeruimd is. Het was een zogenaamd een ongeluk.????

  Geliked door 2 people

 4. leo1 zegt:

  Ohhhh, …. dan zal in Oostenrijk , net als in ons land ook de kerkuil wel uitsterven…….

  Like

 5. Krieger zegt:

  Secularisten (eliten) doen twee dingen in Oostenrijk/Nederland :

  1_Jihad tegen het Christendom. De belangrijkste taak van het secularisme is de strijd tegen het christendom.

  2_Het promoten van de Islam door het beschermen van de zogenaamde
  multiculturalisme.

  Islamisten beschouwen landen als Nederland als vruchtbare gronden voor islamitische bekeringen. Secularisme zorgt ervoor dat de grond schoon wordt gemaakt voor eventuele nieuwe aanplant.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s