Defensie heeft steeds minder materieel om aan Oekraïne te geven

Minister van Defensie Kajsa Ollongren (D66)

DEN HAAG (ANP) – Defensie heeft steeds minder militair materieel om weg te geven aan Oekraïne. Daarom onderzoekt het ministerie de mogelijkheden om meer militaire middelen te kopen voor de Oekraïners. Ook wordt gekeken of met andere landen wel aan de verzoeken van Kiev kan worden voldaan, schrijven minister Kajsa Ollongren en staatssecretaris Christophe van der Maat aan de Tweede Kamer.

Nederland levert wapens aan Oekraïne sinds het land meer dan drie maanden geleden werd aangevallen door Rusland. Aan het begin leverde Defensie vooral lichter materieel, maar sinds enige tijd gaat het ook om zwaarder materieel zoals pantservoertuigen en pantserhouwitsers. Er is voor meer dan 100 miljoen euro aan militaire goederen al naar Oekraïne gegaan.

De leveringen hebben geen gevolgen gehad voor de paraatheid van de krijgsmacht, aldus de bewindslieden. Defensie leverde materieel dat overtollig was of zou worden afgestoten. Verder werden spullen uit voorraden gestuurd. Nederland gaat door met het steunen van Oekraïne. “Het kabinet acht het onverminderd van belang om bij te dragen aan de Oekraïense zelfverdediging.”

Bron:
msn.com/nl
(h/t A.H.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

29 reacties op Defensie heeft steeds minder materieel om aan Oekraïne te geven

 1. Ton Ruygrok zegt:

  Gaaf hè hoe men dit verwoord…, paraatheid nl leger hoeft er niet onder telijden…, een lijk weten ze noch als springlevend te etaleren..
  Ton Ruygrok

  Geliked door 3 people

 2. Peter zegt:

  Het kabinet zou zich beter verdiepen wat er daar daadwerkelijk aan de hand is ,en niet de belangen van het wef te verdedigen

  Geliked door 1 persoon

 3. LUCIA zegt:

  Tja in het kielzog van een negatieve kop
  en negatieve rente
  kun je ook nog negatief
  militair materieel cadeau doen
  aan een negatieve neo-fascist

  Geliked door 1 persoon

 4. bobzelf zegt:

  VERDER GEEN PROBLEMEN ??

  NOU JA. ER HEEFT 1 OF ANDERE IDIOOT IK HOORDE EEN OUWE TAXICHAUFFEUR ??
  DE GASKRAAN DICHT GEDRAAID …????

  WHAHAHAHAHA

  MAAR EEN KNIESOOR DIT DAAR OP LET …

  EN WE ZIJN OP ZOEK OM NU RUSSISCH GAZZZZ

  VIA ANDERE INGANGEN TE KOPEN EEN 300 % DUURDER

  WE HEBBEN GOEDE HOOP DATDAT GAAT LUKKEN ???

  KOMT TIE WHAHAHAHAHAHAHA WAHAHAHAHAHAHAHAHA WHAHAHAHAHAHAHAHAH

  WHAHAHAHAHAHAH

  HEEFT U DEZE POPPENKASTREGERING ZELF GEKOZEN WHAHAHAHAHA

  OOM STRANDSTOEL ……

  Geliked door 2 people

 5. Julia zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/579069193/live-russische-nucleaire-strijdkrachten-oefenen-intense-manoeuvres Vooral door gaan dan weten we zeker dat we binnen de kortste keren in een wereldoorlog belanden. Wat denken die westerse leeghoofden dat Rusland zich nog verder de hoek in laten drukken we mogen nu echt wel op onze tellen gaan passen met blijvend te escaleren vooral nu de VS alsnog rakketten gaat leveren aan het corrupte land de Oekraine die zelfs Russisch grondgebied kunnen bereiken als dit gebeurt dat is de hel los. Nederland dat vertikt om gas in roebels te betalen draait nu compleet haar eigen nek om waardoor eigen burgers keihard worden geraakt en dit zogenoemd failliet gaaf landje maakt zich nog druk om meer geld uit te geven aan wapens aan de Oekraine dat alleen maar meer en meer burger slachtoffers kost. Kappen met die geldverspilling aan moordwapens en eens eigen land en economie proberen overeind te houden. De VS zorgt er nu voor dat Europa totaal economisch wordt vernietigd nog niets geleerd wat die Amerikanen in het Midden Oosten met hun oorlogszucht hebben veroorzaakt en achter gelaten.

  Geliked door 2 people

 6. karton zegt:

  Wat lees ik nu weer ?
  Geen materieel genoeg om weg te geven ?
  90% Van het materieel waarmee ons “leger” rijdt, vliegt en/of vaart, bestaat uit oude meuk, het onderhoud kost meer dan de aanschaf van nieuw; maar ja, er loopt zóveel oonderhoudspersoneel rond in die “legerplaatsen”, dat de opper-generaal heeft bevolen : “Mannuh, het materieel dat NIET kapot is, gaan WIJ de komende dagen het veld insturen, met uitzondering van de vaar- en vliegtuigen, zodat het rijdend spul opnieuw in onderhoud moet ! Begrepuh ? We moeten die onderhoudsmensen wél ff aan ’t werk houden, ja , anders wordt “mijn leger” te klein en dan kan ik naar huis, dat willie toch niet, mannuh ?”
  Welk enigszins normaal denkend mens stuurt militair materieel naar een gebied als Oekraïne ?!
  Wat een zootje……wat een zootje.
  Strafmaatregelen tegen Rusland ? Hoe hilarisch, nog een paar weken en Rusland heeft de gehele EUSSR in handen zónder één schot te lossen.
  De EUSSR “staat in brand” maar de “leiders”, w.o. Haantje-Pik-Rutte, lopen als een stelletje idioten
  achter von der Leyen aan alsof zij een loopse teef is. Ze vreten zich vol, maar niet met zuurkool + spekjes of stamppot andijvie + een speklap, nee dat zootje vreet geflambeerde anfricoos + kalfszwezerik, ja het mag een paar centen kosten mensen, ónze centen natuurlijk. Ze gieten zich vol met wijn van plm. € 148,75 per fles.
  De mensen die dat allemaal betalen staan 1 X per week te wachten bij een Voedselbank.
  Het “elite-gajes” schaamt zich nergens voor !
  (’t Is nog vroeg in de ochtend, maar ik moest ’t ff kwijt want de stoom komt al weer uit m’n oren)

  Geliked door 5 people

 7. Joepiedepoepie zegt:

  Ollogren zal wel pang pang roepen met haar oorlogophitserij?
  Ze hebben niks van balkvanellende en bush geleerd?

  Like

 8. oliedom zegt:

  Hoezo? Wij kunnen lafbek Rutte en zijn hele rariteitenkabinet er ja heen sturen, dat zal de Russen leren.😝
  Zijn wij dat zooi tenminste kwijt.😊

  Geliked door 1 persoon

 9. Hovawart zegt:

  Ook op het ministerie van Defensie is men van mening dat ons land het verdedigen niet meer waard is, al dat geweld en machtsvertoon, terwijl het met een kopje thee en een zak geld ook bescherming kan vinden door oorlogen ergens anders te laten plaatsvinden…..

  Like

 10. LUCIA zegt:

  De staat van ons leger nog niet zo lang geleden; Onze jantjes waren in de kringloop, beter af geweest met kleding (tekorten aan jassen en schoenen)

  Minder minder materieel
  op gevoelig militair moment
  Verbaasd me niets
  onze arme jantjes slecht(s)
  gekleed in hemd en sok
  liepen met hun vlag
  nog net niet halfstok

  Like

 11. Joannes den Hollander zegt:

  @ Defensie heeft steeds minder militair materieel om weg te geven aan Oekraïne. @

  Er is al voor meer dan 100 miljoen aan de Oekraïne gegeven. Ik mag toch hopen dat dit in een vorm van een lening gebeurd is. Of gaat de belastingbetaler weer opdraaien om de idioterie van die komiek te spekken?

  Geliked door 1 persoon

 12. Harry zegt:

  We hebben toch net weer wat van die geweldige nieuwe straaljagers besteld ?
  Kunnen we die niet meteen doorsluizen naar de Oeki’s , want de brandstof voor die krengen is voor ons toch onbetaalbaar !

  Wat moeten wij nou met die krengen ?
  Als de omvolking zo doorgaat wordt er straks met die dingen op óns geschoten .

  Geliked door 2 people

 13. Johan P zegt:

  ROFLMAO. Overtollig materiaal? Materiaal uit voorraden?
  Dat zal dan moeten slaan op museumstukken, want als je eens wat vragen gaat stellen aan mensen in je eigen omgeving/kennissenkring die in het leger zitten krijg je toch wel een ander verhaal te horen. Er is een tekort aan vrijwel alles en er is een enorme achterstand wat betreft onderhoud.

  Geliked door 1 persoon

 14. Boike zegt:

  Mijn God, waar zijn wij in dit oerdomme land toch mee bezig. Er hangt een derde wereldoorlog in de lucht en wij hebben een Zweedse gender als minister van defentie met nul-komma-niks ervaring in en kennis van militaire zaken. Dat gender is dus een echte nietsnut. Moeten we met dat gender van de duivelse partij van de dood de oorlog winnen.

  Regeren is vooruit kijken. En wat doet het idiote gender. Ze heeft praktisch al ons militaire materieel weggegeven aan de NAZI’s van Oekraïne. En nu wil het gender nieuw materieel gaan kopen, om ook dat aan die NAZI’s weg te kunnen geven. Waar is dat gender go*v**do**e mee bezig ??? In plaats van onze defensie op peil te brengen, is dat gender de slagkrascht aan het uithollen. We zouden dat materieel binnenkort zelf wel eens heel hard nodig kunnen hebben. We hebben het hier wel over enorme sommen belastinggeld, die door dat gender over de balk worden gesmeten. Dit heeft alles weg van pure zelfmoord. Het overduidelijk, dat het geWEFte gender niet onze belangen dient, maar de globalistische agenda van de duivel en de Khazaarse elites (schurken).

  Wat wij nodig hebben als minister van defensie is een drie-sterren-generaal, een ijzervreter, die van wanten weet. We hebben er maar een stuk of 75 op de loonlijst staan. Die lopen allemaal in mooie uniformen met veel bling-bling, zitten achter grote bureaus in mooie kantoren en doen, met een hete aardappel in de keel, heel belangrijk in de mess. Me dunkt, daar zit er best wel eentje bij, die geschikt is om minister van defensie te zijn. Geef hem de taak onze strijdkrachten op niveau te brengen in plaats van af te breken.

  Met de idiote taal, die politici in de hele wereld momenteel uitslaan, wordt de dreiging voor een derde wereldoorlog met de dag groter. En dan zijn we daar maar beter goed op voorbereid. En als we dat niet willen, laten we dan het leger maar helemaal opheffen. Dat spaart heel veel geld uit.

  Geliked door 1 persoon

 15. vangie1206j zegt:

  Vooral zo doorgaan stuk lesbisch onbenul naar een derde wereldoorlog.
  100 miljoen Euro belastinggeld maar de eigen bevolking kan verrekken en straks sterven van de kou omdat omdat energie onbetaalbaar is geworden.

  Geliked door 1 persoon

 16. Nederland meer dan gul voor Oekraïne. Ik ben er langzamerhand wel klaar mee. Stop die oorlog, die niet gewonnen kan worden. Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen voordat dit besef door breekt? Wanneer we komende winter dankzij Jette c.s. onze huizen niet meer kunnen verwarmen omdat we zo nodig Poetin willen dwarsbomen. gaan we wel anders piepen. Ik zie er nog van komen dat in de asielopvang wel de verwarming aanstaat en bij mij thuis niet. Geen prettig vooruitzicht, dus eigen volk eerst. Maar dat mag niet van minister de jonge die ons straks ook nog uit ons koude huis wil zetten om asielanten te huisvesten. Het wordt hoog tijd voor een andere regering en ander beleid, zo kan het niet langer, met zo’n stelletje amateurs aan het roer.

  Geliked door 2 people

 17. Peter. zegt:

  Straalt al bij voorbaat een totale moedeloosheid uit,wat een wanhoop in een beeld .Dat is onze minister van Defensie,je schaamt je toch kapot .

  Geliked door 1 persoon

 18. Blaffertje zegt:

  Minder???
  Hadden wij nog wat dan?

  Ons uitgeklede leger is al jaaaaaaren en tandeloze Leeuw die in zijn onderbroek moet vechten.

  Wij waren al sitting ducks, maar nu kunnen wij ons nu het beste bij de grens direct overgeven en de vijand met een kopje thee met een koekje ontvangen.

  Zet de deur maar open jongens.😡🤬

  Geliked door 3 people

 19. Kees zegt:

  Als defensie nou eens gewoon alles weggeeft aan Zelenski en zijn maffia-club inclusief Ollongren, scheelt dat een heleboel gedoe.
  Dan hoeft er ook niet meer vergaderd te worden over defensie en Nederland hoeft ook de schijn niet meer op te houden dat we een leger hebben. We kunnen beter geen leger hebben dan iets wat erop lijkt maar nog geen deuk in een pakje boter kan slaan.

  Geliked door 1 persoon

 20. Ravian zegt:

  “De leveringen hebben geen gevolgen gehad voor de paraatheid van de krijgsmacht, aldus de bewindslieden.”

  Nee, flut blijft flut.
  Pinda! Pinda! (geweervuur)
  Zak vol pinda’s! (mitrailleurvuur)
  En als ze naar het verre noorden moeten dan doen de Nederlandse dump stores en camping winkels goede zaken.
  Het woord dat tegenwoordig als eerste in mij op komt als het Nederlandse leger ter sprake komt is “aanfluiting”.
  En dan nu onder de bezielende leiding van akela Ollongren.
  Wat een schertsvertoning.

  “Defensie leverde materieel dat overtollig was of zou worden afgestoten.”

  Yeah, zoals de Leopard en de panzerhaubitze 2000, omdat de leiding van defensie geen flauw benul heeft van waar gevechtskracht op gebaseerd is.
  Daar meent men namelijk dat zaken als tanks en artillerie niet meer van belang zijn in de moderne oorlogsvoering.
  Kijk eens naar het Russische leger in actie zou ik zo zeggen, stelletje achterlijke mongolen

  ““Het kabinet acht het onverminderd van belang om bij te dragen aan de Oekraïense zelfverdediging.””

  “Het kabinet” mag eens opzoeken wat de term “zelfverdediging” nu eigenlijk precies inhoud, want dat schijnen ze daar niet helemaal goed begrepen te hebben.
  Oekraïne voert al acht jaar lang een aanvalsoorlog tegen de burgers van de Donbass, omdat die merendeels van Russische afkomst zijn, met begin dit jaar al 15.000+ burgerslachtoffers tot gevolg, waaronder een heel fucking kerkhof vol kinderen.
  En als de Russen dan uiteindelijk een einde maken aan dat bloedbad, aan die genocide, dan moet je wel behoorlijk ziek in de kop zijn om dan nog over “Oekraïense zelfverdediging” te durven te praten.

  Geliked door 4 people

 21. Julia zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1966198138/ollongren-wil-legers-van-nederland-en-duitsland-helemaal-integreren Nederland is overgeleverd aan een land dat vijf jaar lang ons land heeft bezet. De D66 trut stelt ook nog dat het niet uit maakt of er een duits vlaggetje of een nederlands vlaggetje op de mouwen staat. Ik zou zeggen strijk de algehele rood/wit/blauwe en hang de Duitse vlag hoog in de top aan de gebouwen van verraders die Nederland hebben overgeleverd en verraden. Zo blijkt dus dat de algehele politiek in Nederland niets meer voorstelt en beter haar biezen kunnen gaan pakken neem ook gelijk die uitnemers uit het paleis mee die zijn toch altijd al gecharmeerd geweest van de moffen. Ongelooflijk hoe een land is verraden door D66 tuig en de rest van het politieke kartel. Dus de Duitse dictatuur zal ook volledig overgenomen worden als er weer een fake pandemie uitbreekt. Mondmuilen en smoel houden.Binnenkort zullen al onze pensioenpotten ook wel worden afgegeven aan het dictatoriale hoofdkwartier in Brussel en zij zullen dan bepalen of wij überhaupt nog een fatsoenlijk pensioen kunnen krijgen van ons eigen ingelegde geld. Het zou nu toch de hoogste tijd zijn voor een volksopstand ze hebben ons jaren bedrogen, uitgeknepen en nu hebben ze ons verraden en overgeleverd. Wat mij betreft mogen de Russen komen.

  Geliked door 3 people

  • nederland zou, ontdaan van regering, parlement en koningshuis, volledig met duitsland kunnen integreren met de deelstaat Noord reinland-westfalen. lekker goedkope benzine, 19 procent btw in plaats van 21 en nog veel meer goede duitse dingen. Ook de npo kan afgeschaft worden want de duitse tv kunnen we ook bij ons ontvangen.

   Like

 22. Julia zegt:

  De deelstaat van Duitsland voormalig Nederland dus morgen kunnen alle benzineprijzen naar beneden. De machteloosheid en wanhoop van Nederland is een feit.

  Geliked door 1 persoon

 23. Julia zegt:

  Na overlevering van defensie (zogenoemde samenwerking) nog een artikel hoe corrupt de mislukte bende in dit land is. https://www.ad.nl/binnenland/defensie-trekt-koninklijke-familie-voor~a3ea634f/ Hopen dat de Duitsers dit voortzetten voor de geliefde koninklijke familie. Komt bij mij wel vreemd over als ook de neefjes die het leger in gaan een duits vlaggetje gaan dragen in plaats van een nederlands vlaggetje want dat maakt voor de D66 hoog verraadster Ollengren niets uit.

  Geliked door 1 persoon

 24. de barbaar zegt:

  Oh wacht even…mart de kruiff oud befehlhaber des battalion der Limburger Jager…..aha…
  OPEN BRIEF AAN DEZE FLAPDROL….
  Oud en demente biden adept de kruiff,
  Een schande voor het korps , het oud regiment der LIMBURGSE JAGERS, teruggebracht door de corrupte eu naar een battalion,..nu gefocust op een niet bestaande vijand….Rusland….maar nu ook heerlijk betaald door de media en defensie olv van een lbgqerstvx syndroomfiguur.
  Kortom…je bent een schandvlek geworden van het aloude regiment DER LIMBURGSE JAGERS….en nitwitt, een charlatan, betaald en corrupt.
  Als oud limburgse jager, seedorf en oirschot,ga ik een verzoek indienen bij de commandant van de LIMBURGSE JAGERS om jou als verrader, charlatan en WEF addept te schorsen, verwijderen elimineren uit de geschiedenis van de LIMBURGSE JAGERS.
  In mijn optiek, visie ben je een smerige landverrader en een limburgse jager onwaardig….
  Ga je vriendjes in davos en den haag maar gebukt met een zeepje in je hand gewillig zijn…smerige hond….
  Ben je een vent(je) wil je graag een schim(!) zijn van een limburgse jager……kom maar langs en ik zal je welkom heten op zijn Germaans.
  Let wel….NIET BETER…MAAR ANDERS.

  Geliked door 1 persoon

 25. bobzelf zegt:

  FACINGGGGGGGGGGGGG AAAAA DYINGGGGGGGGGGGG NATION ..

  OOM HAIR .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s