Joe Biden: Oekraïne moet mogelijkerwijs land aan Rusland overlaten

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de Amerikaanse president Joe Biden moet de Oekraïne mogelijkerwijs land aan Rusland overlaten om de oorlog in de Oekraïne te beëindigen. Dat antwoordde de Amerikaanse president gisteren op de vraag van een journalist. Hij voegde er echter aan toe: “Het is hun territorium. Ik zal hen niet zeggen wat ze moeten doen of niet moeten doen”.

De Amerikaanse president Joe Biden ziet in het afstaan van Oekraïens territorium aan Rusland een mogelijkheid om de oorlog in de Oekraïne te beëindigen. De Oekraïne zou aan Rusland mogelijkerwijs land moeten overlaten in het kader van een “onderhandelingsoplossing”. Dat verklaarde Biden gisteren op de vraag van een journalist of de Oekraïne een deel van zijn territorium zou moeten afstaan aan Rusland om de oorlog te beëindigen en vrede in de regio te creëren.

“Ik heb vanaf het begin gezegd – en niet iedereen was het met me eens – dat de VS nog steeds geen beslissingen over de Oekraïne zonder de Oekraïne zullen nemen”, begon de president zijn antwoord. “Het is hun territorium. Ik zal hen niet zeggen wat ze moeten doen of niet moeten doen”. Hij vulde aan:

Maar het lijkt me dat er op een bepaald moment een onderhandelingsoplossing moet komen. En wat dat betekent, weet ik niet. Ik geloof niet dat iemand dat op dit moment weet. Maar in de tussentijd zullen wij de Oekraïners in staat blijven stellen om zichzelf te verdedigen.”

Het idee van de Amerikaanse president is niet nieuw. Aangesproken op hetzelfde thema antwoordde de directrice communicatie van het Witte Huis, Kate Bedingfield, al in maart dat zij de aangelegenheid niet “van tevoren zou willen veroordelen”.

Het is echter de vraag of Kiev akkoord zou gaan met een opdeling van het Oost-Europese land. De Oekraïense president Volodomyr Zelensky had meermaals verklaard dat de territoriale integriteit van de Oekraïne gegarandeerd zou moeten worden. “Wij zijn niet bereid om een van onze gebieden af te staan, want onze gebieden zijn onze gebieden: het gaat om onze onafhankelijkheid, onze soevereiniteit; dat is het probleem”, zei de Oekraïense president dinsdag in een interview met het Amerikaanse nieuwsblad “Newsmax”.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Joe Biden: Oekraïne moet mogelijkerwijs land aan Rusland overlaten

  1. Wim Vreeswijk zegt:

    Net zoals in Europa met het rampzalige verdrag van Schengen in 1985 heeft ook de Oekraïne de open grenzen politiek gehanteerd hetgeen betekent dat alleen al in de provincie Donbas voor 60% uit Russen bestaat. Deze 60% Russen staan wellicht in meerderheid aan de kant van Poetin. Deze situatie is dus een tijdbom gebleken want vroeg of laat voelen meerderheden zich gediscrimineerd door de Oekraïners en gaan ze klagen bij Poetin. Als er sinds 2010 dan ook nog eens 14.000 Russen vanuit hinderlagen door snipers zijn afgeknald dan is het een kwestie van tijd dat er een groot probleem is ontstaan met de buren. Deze situatie heb je feitelijk ook al in Nederland waar in tientallen wijken meerderheden van migranten zijn ontstaan. Het is een kwestie van tijd dat ook hier de zaak ontploft dankzij onze beleidsmakers in Den Haag .

    Like

    • Ravian zegt:

      “Net zoals in Europa met het rampzalige verdrag van Schengen in 1985 heeft ook de Oekraïne de open grenzen politiek gehanteerd hetgeen betekent dat alleen al in de provincie Donbas voor 60% uit Russen bestaat.”

      Die Russen woonden daar al toen Lenin in 1922 de Russische Donbass (en de rest van het huidige oost en zuid Oekraïne) aan Oekraïne plakte.
      De in de Donbass woonachtige Oekraïners zijn naar de Russische gebieden verhuisd omdat dat rijkere gebieden waren dan het oorspronkelijke Oekraïne waar zij vandaan kwamen.
      Dit is dus geen kwestie van een Russische kolonisatie van een deel van Oekraïne, maar van een Oekraïense kolonisatie van een deel van Rusland.
      En nu wouden de Oekraïense nazi’s dus de klus voor eens en voor altijd afmaken door de Russen de Russische gebieden uit te te pesten of te vermoorden.
      Het is dus geen kwestie van Oekraïense “soevereiniteit” maar een kwestie van Oekraïens “landje pik”, en het is zeer terecht dat Moskou daar een stokje voor gestoken heeft.
      En ik gebruik hier “Moskou” omdat dit initiatief niet van Poetin komt maar van de Doema, de democratisch gekozen Russische regering dus.

      Geliked door 1 persoon

  2. droevige mof zegt:

    De deep state lijkt een einde te willen maken aan het Oekraïne conflict. Ze rekenen nu waarschijnlijk op apenpokken, inflatie en voedseltekorten om hun plannen uit te voeren.
    Een van de acteurs van Biden zal de komende dagen waarschijnlijk weer een verklaring van de teleprompter aflezen voor een filmset van het Witte Huis. Ik geloof nu alleen de dingen die ik zelf heb vervalst.

    Geliked door 1 persoon

  3. Iemand zegt:

    Clown Zelensky, de smurf mer de stoere praat, had 2x moeten nadenken om Russisch sprekenden te kleineren met hen oa het recht te ontnemen in het Russisch te communiceren met de overheid. Hoever kan je gaan je eigen volk aan te vallen in de Donbass….15000 mensen onder de grond…je eigen volk, je moet het maar durven. Ik heb een hekel aan dat smurfke met dito Dick in the pants. Ik hoop dat ze hem te pakken krijgen en nog kleiner maken dan hij al is!!

    Geliked door 1 persoon

  4. bobzelf zegt:

    DUS HOBBELT MIJN OOM GEWOON LEKKER VERDER …

    HET PLAN IS GEMAAKT.

    DE MILJARDEN STROMEN BINNEN . EN U DE EU FAN

    WORDT VOLLEIG NAAR GOD GEHOLPEN VOLGENS USA PLAN VIELEN DANK

    EN UW LEIDERS … DE ONGEKOZENENEN … IN BRUSSEL

    HEBBEN HET IQ VAN DE GEMIDDELDE CHIMPANSEE

    DUS ALLES WAT JE NIET MOET DOEN …….. . DOEN ZE GEWOON DUS LEKKER WEL

    KERNCENTRALES . DIE SCHAKELEN WE UIT. GAZZZ KOPEN I N RUSLAND ?? NEE MAN DAT SPONSERT DE RUSSEN IN DE OORLOG . DUS ZET WINDMOLENS NEER. ZONNE PANELEN . HAK DE BOSSEN OM, VOOR BRANDSTOF ???????????????? . KOLENMIJNEN DICHT

    JEZUS WAT HEB IK HET KOUD. NEEM EEN WARMTEPOMP , EN TREK 2 TRUIEN AAN ?? WHAHAHAHA DOUCHE KORTER . ZET DE VERWARMING WAT TANDJES LAGER

    DANVLIEEN WIJ MET 1500 PRIVE VLIEGTUIGEN EFFE NAAR EEN VERGdering .

    dan vindt u begrijplijk toch whahahahahaha ..

    DUS IK ZIT ZONDER ENIGE SPANNING TE WACHTEN TOT MIJN OOM KLAAR IS

    is dat morgen ?/ nee waarom ?? maandje of 2 of 6 .

    als alle plannen klaar zijn . dus de nai’s augeradiert en ze zijn met bossen kapot geschoten . dus kalm aan mannen …

    EN HOPELIJK DIE ZELENSKI DIE STELENDE PLEURIS JOOD MET KEPPELTJE

    VOOR EEN TRIBUNAAL KAN SLEPEN

    DE KANs IS KLEIN , MAAR DE CHECHENEN ZIJN HEEL DICHT IN DE BUURT ..

    DUS ALS U EEN BORDJE ZIET BIJ EEN RUSSISCHE MAKELAAR ??

    BUNGALOW TE KOOP OP MOOIE PLEK IN ISRAEL MET GROOT ZWEMBAD . HEEL EVEN VAN UKRAINSE MASSAMOORDENAAR GEWEEST .

    oooh dit zal wel tegen het zere been zijn van de schettinies hier ?? en nog wat grafzerken

    WHAHAHA DAN WEET U DAT HIJ OPGEHANGEN WORDT.

    HET TOUW IS GRATIS GESCHONKEN DOOR EEN ZEKERE OOM BOB IN ATHENE

    dat schijnt een kissinger fan te zijn ? whahahahahahahahaa

    OOM WURGPAAL

    Geliked door 3 people

  5. Ravian zegt:

    “Wij zijn niet bereid om een van onze gebieden af te staan, want onze gebieden zijn onze gebieden: het gaat om onze onafhankelijkheid, onze soevereiniteit; dat is het probleem”

    Nee, dat is het probleem niet, dat is de grote leugen.
    Het huidig Oekraïne is in1992 (!) opgericht op grond die voor een groot deel niet Oekraïens was.
    De Donbass, en ook andere gebieden in het zuiden en oosten van het huidige Oekraïne, zijn Russisch.
    Wat Zelenski & Co pogen te flikken is hetzelfde als wanneer de Walen in België heel België Waals zouden verklaren en vervolgens de Vlamingen zouden discrimineren en onderdrukken, door onder meer het Nederlands te verbieden.
    Als de Vlamingen dan in opstand komen, en zelfstandigheid binnen België eisen, dan sturen de Walen vervolgens het Belgische leger er op af om met grof militair geweld hun gezag af te dwingen.
    En als dan na acht jaar aan door de Walen op de Vlamingen losgelaten genocide Nederland besluit in te grijpen, en het leger stuurt, omdat alle diplomatieke middelen al acht jaar lang gefaald hebben, dan gaan de Walen huilen en is Nederland de “agressor”.
    Dat is het vieze spel dat in Oekraïne gespeeld wordt, en niets anders.

    Geliked door 3 people

  6. BigLJohn zegt:

    Die zwaar demente Biden, ook al zo’n grote sufferd. De vrede word pas getekend NA een oorlog, als er een overwinnaar is, nooit eerder ! De overwinnaar legt dan zijn eisen op tafel die de overwonnene maar heeft te accepteren. Op dat moment heeft Zelensky niets meer te willen. Moet hij er zelfs rekening mee houden dat de Russen hem gaan opsporen en naar Rusland af gaan voeren.

    Like

  7. koosv8 zegt:

    Ha ha, hoezo deepstate, die ouwe criminele Kissinger zei het in Davos nog. En we hebben hier ook nog een aardig stuk gelezen waarom hij dat waarschijnlijk graag zo zou zien.

    Like

  8. antiislamnu zegt:

    Wat is het probleem dat deze mongool al jarenlang zijn eigen bevolking aan het uitroeien is ?
    Of nodeloos elke dag weer nieuwe verwoestingen en doden omdat hij zonodig de proxy oorlog van Amerika wil vechten de man is een lachertje pure strond.

    Like

  9. Marc zegt:

    “Does Ukraine have to cede territory to achieve peace?” a reporter asked Biden. “It appears to me that at some point along the line, there’s going to have to be a negotiated settlement here,” the president answered. “But in the meantime, we’re gonna continue to put the Ukrainians in a position where they can defend themselves.”

    Dus eerst stort die gek dat land in oorlog met de Russen, vervolgens laat hij het in de steek, maar stopt het nog wel eerst vol met zware Amerikaanse wapens, zodat er een lekkere winst op gemaakt kan worden.
    De echte verrassing zal blijken te zijn de West-Europeanen zo gek te krijgen mee te doen met dat gewapende conflict. Rutte is dat in ieder geval vast van plan.

    Like

Plaats een reactie