ORF-verslaggever: Azov-bataljon zijn neonazi´s

(Vertaling: E.J. Bron)

Bij dit statement van een verslaggever van de Oostenrijkse staatszender ORF zou je bijna achterover kunnen vallen van verbazing als het niet om de crisisverslaggever Christian Wehrschütz (foto) zou gaan. Wehrschütz geldt als boegbeeld van de ORF, ten tijde van de Balkanoorlog in de jaren-90 had hij naam gemaakt. Hij berichtte altijd ongenadig van de tonelen van de oorlog, zijn omvangrijke talenkennis van “Oost-Europese talen” ontpopte zich destijds al als van onschatbare waarde, niet in de laatste plaats voor de staatszender.

Niet mainstream conforme” berichten over belevenissen in de Oekraïners

ORF-correspondent Wehrschütz, durft de dingen bij de staatszender bij hun naam te noemen. In het kader van de “Club 3”, een talkshow waar de hoofdredacteurs van de Oostenrijkse dagbladen een standpunt innemen over actuele thema´s, vertelde hij “niet verfraaid” over zijn beroepservaringen in de Oekraïne.

Wat hij dagelijks zou zien en meemaken, zou men zich in Oostenrijk nauwelijks kunnen voorstellen. “Wat zich daar afspeelt, is afslachten”, zei Wehrschütz in het Club 3-interview met Kurt Seinitz (Krone), Franziska Tschinderle (Profil) en Evelyn Peternel (Kurier).

Ook hij, die zelf militiesoldaat gewest was, zou regelmatig geschokt zijn, “wij (de mainstream) geven de oorlog immers in werkelijkheid niet weer”, zegt hij.

De Oekraïne heeft nog maximaal 5 maanden

De verslaggever heeft al meer dan 44.000 kilometer binnen de Oekraïne afgelegd. De problemen die volgens hem opduiken, zijn dat het sluiten van een vrede zonder het afstaan van gebieden niet mogelijk zal zijn.

“Kiev heeft de bevolking er namelijk niet op voorbereid dat er sprake zal zijn van pijnlijke compromissen”, aldus Wehrschütz. Hij zou het belangrijker vinden dat het Westen weer met Rusland zou moeten praten, want “het conflict zal niet vanzelf verdwijnen.”

“Er resten de Oekraïne nog maximaal vijf maanden, dan brokkelt de solidariteit van Europa met de Oekraïne af.” Deze duidelijke prognose waagt de ORF-verslaggever tenslotte met het oog op zijn tientallen jaren ervaring in de “Oost-Europese wereld”. “Als er geen vredesperspectief bestaat, zal op zeker moment de bereidheid afnemen om deze oorlog mede te financieren”, beëindigt hij zijn nuchtere analyse.

Azov-bataljon is een verzameling neonazi´s

Bovendien zet Wehrschütz een vanuit zijn optiek veranderde strategie van Rusland uiteen welke rol de Europese Unie zou kunnen innemen en waarom de oorlog in de Oekraïne zich zou kunnen uitbreiden tot een plaatsvervangende oorlog tussen de VS en Rusland. Bovendien trekt hij een vergelijking met de oorlogen in de Balkan in de jaren-90.

Tenslotte verklaart Wehrschütz, waarschijnlijk als enige mainstream verslaggever sinds het begin van de oorlog, “dat er niet de minste twijfel bestaat dat het bij de leden van het Azov-bataljon om neonazi´s gaat.” En verder: “Kijkt u alleen maar naar de vele tatoeages die tevoorschijn komen, te beginnen met hakenkruisen. Ik had met dit Azov-bataljon al in 2014 in Marioepol mijn ervaring opgedaan en het was in de stad geen ´populaire eenheid´.”

Bij het Azov-bataljon zou het duidelijk gaan om een verzameling neonazi´s, sluit Wehrschütz zijn “moedige” analyse af.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op ORF-verslaggever: Azov-bataljon zijn neonazi´s

  1. Nou weet Ik niet of ORF in duitsland ook veel bekeken wordt maar is dat het geval dan zouden er plotseling wel eens een hoop Blauw Gele vlaggen kunnen verdwijnen en de steun vanuit de bevolking zo maar weg smelt.
    Men zal dan in kunnen zien dat de eenzijdige informatie gebaseerd is op een partij leugens.

    Geliked door 2 people

    • droevige mof zegt:

      De Oostenrijkers? We spreken bijna dezelfde taal, maar we begrijpen elkaar niet. De vooringenomenheid en arrogantie is wederzijds. De enige verbindingsofficier heette Adolf, dat is genoeg voor eeuwen.
      In dit opzicht wordt niets dat van de jodelaars komt hier serieus genomen, en dat is jammer.
      In plaats daarvan blijven er geel-blauwe vlaggen wapperen voor alle openbare gebouwen en kerken hier in D. De leider van de Duitse Groene Partij Omid Nouripour (oude Duitse naam) blijft oproepen tot de overwinning van Oekraïne op Rusland. Ik roep op tot de overwinning van Luxemburg op China.

      Like

  2. Olie bol zegt:

    Deze verslaggever zou eens naar zijn eigen land moeten kijken de neonazi zijn Oostenrijk nog nooit uit geweest, voor het gebied waar de Großglockner zit barst het er van

    Like

  3. antiislamnu zegt:

    Eindelijk een journalist met een ziel gewoon de waarheid vertellen dat ben je verplicht als journalist

    Geliked door 2 people

  4. bobzelf zegt:

    JOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ??

    DAT IS IETS NIEUWS DAN ???

    OOM MAIDAN 2014

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie