Poetin glashelder: Verschepen van Oekraïens graan geen probleem (+ video)

(Vertaling: E.J. Bron)

Poetin: Wat betreft het verschepen van Oekraïens graan, dat verhinderen wij niet. Er zijn meer mogelijkheden om graan te exporteren. De eerste is dat ze het via de door de Oekraïne gecontroleerde havens, vooral aan de Zwarte Zee – Odessa of de nabijgelegen havens – kunnen exporteren. Wij hebben de toegangen tot de havens niet door mijnen geblokkeerd – dat heeft de Oekraïne gedaan.

Ik heb al meerdere malen tegen al onze collega´s gezegd dat zij de havens van mijnen moeten ontdoen en de met graan geladen schepen moeten laten uitvaren. Wij zullen hun vreedzame doorvaart in internationale wateren zonder problemen garanderen. Er zijn überhaupt geen problemen.

Ze moeten de mijnen opruimen en de schepen bergen, die ze opzettelijk in de Zwarte Zee tot zinken hebben gebracht om de toegang tot de havens in het zuiden van de Oekraïne moeilijker te maken. Daartoe zijn wij bereid; we zullen het opruimen van de mijnen er niet voor gebruiken om een aanval vanuit zee te initiëren. Dat heb ik al gezegd. Dat is het eerste punt.

Dan het tweede punt. Er is nog een andere mogelijkheid: de havens in de Zee van Azov – Berdjansk en Marioepol – bevinden zich onder onze controle, en wij zijn bereid een probleemloos uitvaren uit deze havens te garanderen, ook voor te exporteren Oekraïens graan.

Wij zijn al bezig met het opruimen van de mijnen. We staan op het punt dit werk af te sluiten – de Oekraïense troepen hebben in een keer drie lagen mijnen gelegd. Dit proces nadert het einde. Wij zullen zorgen voor de noodzakelijke logistiek. Dat is geen probleem; dat zullen we doen. Dat is het tweede punt.

Dan het derde punt. Het is mogelijk om graan uit de Oekraïne over de Donau en door Roemenië te transporteren.

Het vierde punt. Het is ook mogelijk om door Hongarije te rijden.

En het vijfde punt: het is ook mogelijk om dit via Polen te doen. Ja, er is sprake van enkele technische problemen, omdat het spoor verschillende breedtes heeft en de wissels veranderd zouden moeten worden. Maar dat duurt maar een paar uur, dat is alles.

De eenvoudigste manier is tot slot het graantransport via Wit-Rusland. Dat is de gemakkelijkste en goedkoopste manier, omdat het van daaruit direct naar de Baltische havens en verder naar elke plaats in de wereld verscheept kan worden.

Maar daarvoor zouden de sancties tegen Wit-Rusland opgeheven moeten worden. Dat is echter niet ons probleem…

(Bekijk HIER de video)

Bron:
pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Poetin glashelder: Verschepen van Oekraïens graan geen probleem (+ video)

 1. leeuw7 zegt:

  Alleen de neonazistische( WEF) Europese en Amerikaanse pharma maffia veelplegers willen geen voedsel verschepen !!De geïnstitutionaliseerde neonazistische (mis) willen slechts chaos creëren!! Deze geïnstitutionaliseerde westerse nazistisch pharma oorlogsmisdadigers willen kosten wat het kost hun gewetenloze WEF pharma maffia narratief in stand houden met behulp van de uitgelokte verschrikkelijke Oekraïne oorlog!!

  Wie spreekt de Chinese criminele pharma maffia (WEF)(mis)leiders aan op hun zeer zware misdaden tegen de menselijkheid!!Nee wij hebben China te hard nodig om al onze magazijnen gevuld te houden met goedkoop geproduceerde goederen!!Communisme + Kapitalisme = destructie van mensen!!

  https://cafeweltschmerz.nl/chinees-regime-confisqueert-paspoorten-van-burgers-370-miljoen-mensen-kunnen-niet-terugkeren-naar-hun-eigen-huis/

  Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,JEZUS leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 1 persoon

 2. Olie bol zegt:

  Citaat:

  Poetin vertelt het zoals het is (onversneden transcript):

  Pavel Zarubin: Mijnheer de Voorzitter, we hebben zojuist uw ontmoeting gevolgd met het hoofd van Senegal, die ook de huidige leider van de Afrikaanse Unie is. Hij sprak, en eigenlijk hebben veel landen de afgelopen week hun bezorgdheid geuit, niet zozeer over de voedselcrisis, maar ze zijn bang voor grootschalige hongersnood omdat de wereldvoedselprijzen stijgen en dat geldt ook voor de olie- en gasprijzen. Deze kwesties zijn met elkaar verbonden.

  Natuurlijk verwijt het Westen Rusland ook dit. Wat is de werkelijke situatie op dit moment, hoe ontwikkelt deze zich? En wat denk je dat er gaat gebeuren op de voedsel- en energiemarkten?

  President van Rusland Vladimir Poetin: Ja, inderdaad, we zien pogingen om Rusland de verantwoordelijkheid te geven voor de ontwikkelingen op de wereldvoedselmarkt en de groeiende problemen daar. Ik moet zeggen dat dit weer een poging is om iemand anders de schuld te geven. Maar waarom?

  Ten eerste is de situatie met de wereldwijde voedselmarkt gisteren niet verslechterd, of zelfs niet met de lancering van de speciale militaire operatie van Rusland in Donbass, in Oekraïne.

  De situatie verslechterde in februari 2020 tijdens de inspanningen om de pandemie van het coronavirus tegen te gaan, toen de wereldeconomie achteruitging en nieuw leven moest worden ingeblazen.

  De financiële en economische autoriteiten in de Verenigde Staten vonden niets beters dan grote sommen geld uit te trekken om de bevolking en bepaalde bedrijven en economische sectoren te ondersteunen.

  We deden over het algemeen bijna hetzelfde, maar ik verzeker u dat we veel nauwkeuriger waren, en de resultaten zijn duidelijk: we hebben dit selectief gedaan en hebben de gewenste resultaten behaald zonder de macro-economische indicatoren, waaronder buitensporige inflatiegroei, te beïnvloeden.

  In de Verenigde Staten was de situatie heel anders. De geldhoeveelheid in de Verenigde Staten groeide met 5,9 biljoen in minder dan twee jaar, van februari 2020 tot eind 2021 – een ongekende productiviteit van de gelddrukmachines. De totale geldvoorraad groeide met 38,6 procent.

  Blijkbaar geloofden de Amerikaanse financiële autoriteiten dat de dollar een mondiale munteenheid was, en dat hij zich, zoals gewoonlijk, zou verspreiden, zoals in voorgaande jaren, zou oplossen in de wereldeconomie, en de Verenigde Staten zouden het niet eens voelen. Maar dat gebeurde niet, deze keer niet. In feite, fatsoenlijke mensen – en zulke mensen zijn er in de Verenigde Staten – zei de minister van Financiën onlangs dat ze een fout hadden gemaakt. Het was dus een fout gemaakt door de financiële en economische autoriteiten van de VS – het heeft niets te maken met de acties van Rusland in Oekraïne, het heeft totaal niets met elkaar te maken.

  En dat was de eerste stap – en een grote – naar de huidige ongunstige situatie op de voedselmarkt, want in de eerste plaats gingen de voedselprijzen meteen omhoog, ze groeiden. Dit is de eerste reden.

  De tweede reden was het kortzichtige beleid van de Europese landen en vooral het energiebeleid van de Europese Commissie. We zien wat daar gebeurt. Persoonlijk geloof ik dat veel politieke spelers in de Verenigde Staten en Europa hebben geprofiteerd van de natuurlijke zorgen van mensen over het klimaat en de klimaatverandering, en ze begonnen deze groene agenda te promoten, ook in de energiesector.

  Het lijkt allemaal in orde, behalve de onvoorwaardelijke en ongegronde aanbevelingen over wat er moet gebeuren in de energiesector. De mogelijkheden van alternatieve soorten energie worden overschat: zon, wind, alle andere soorten, waterstof – dat zijn waarschijnlijk goede vooruitzichten voor de toekomst, maar vandaag kunnen ze niet worden geproduceerd in de vereiste hoeveelheid, met de vereiste kwaliteit en tegen aanvaardbare prijzen. En tegelijkertijd begonnen ze het belang van conventionele soorten energie, waaronder en vooral koolwaterstoffen, te kleineren.

  Wat was hiervan het resultaat? Banken stopten met het verstrekken van leningen omdat ze onder druk stonden. Verzekeringsmaatschappijen zijn gestopt met het verzekeren van deals. De lokale autoriteiten stopten met het toewijzen van percelen voor uitbreiding van de productie en verminderden de aanleg van speciaal transport, inclusief pijpleidingen.

  Dit alles leidde tot een tekort aan investeringen in de wereldenergiesector en tot prijsstijgingen als gevolg. De wind was het afgelopen jaar niet zo sterk als verwacht, de winter sleepte zich voort en de prijzen schoten onmiddellijk omhoog.

  Bovendien hebben de Europeanen niet geluisterd naar onze aanhoudende verzoeken om langetermijncontracten voor de levering van aardgas aan Europese landen te behouden. Ze begonnen ze op te winden. Velen zijn nog steeds geldig, maar ze begonnen ze af te bouwen. Dit had een negatief effect op de Europese energiemarkt: de prijzen gingen omhoog. Rusland heeft hier absoluut niets mee te maken.

  Maar zodra de gasprijzen begonnen te stijgen, volgden de kunstmestprijzen, omdat voor de productie van sommige van deze meststoffen gas wordt gebruikt. Alles is met elkaar verbonden. Zodra de kunstmestprijzen begonnen te stijgen, werden veel bedrijven, ook die in Europese landen, onrendabel en begonnen ze helemaal te sluiten. De hoeveelheid kunstmest op de wereldmarkt nam een ​​duik en de prijzen schoten dramatisch omhoog

  We hebben hen hier echter voor gewaarschuwd en dit is op geen enkele manier verbonden met de Russische militaire operatie in Donbass. Dit heeft er niets mee te maken.

  Maar toen we onze operatie lanceerden, begonnen onze zogenaamde Europese en Amerikaanse partners stappen te ondernemen die de situatie in zowel de voedingssector als de kunstmestproductie verergerden.

  Trouwens, Rusland is goed voor 25 procent van de wereldmarkt voor kunstmest. Wat betreft kalimeststoffen, vertelde Alexander Loekasjenko me dit – maar we moeten het natuurlijk nog eens controleren, hoewel ik denk dat het waar is – als het gaat om kalimeststoffen, Rusland en Wit-Rusland zijn goed voor 45 procent van de wereldmarkt. Dit is een enorm bedrag.

  De gewasopbrengst is afhankelijk van de hoeveelheid mest die in de bodem wordt gebracht. Zodra duidelijk werd dat onze meststoffen niet op de wereldmarkt zouden komen, schoten de prijzen voor zowel meststoffen als voedingsproducten direct omhoog, want als er geen meststoffen zijn, is het onmogelijk om de benodigde hoeveelheid landbouwproducten te produceren.

  Van het een komt het ander en Rusland heeft er niets mee te maken. Onze partners hebben zelf veel fouten gemaakt en nu zoeken ze iemand om de schuld te geven. Rusland is in dit opzicht natuurlijk de meest geschikte kandidaat.

  Pavel Zarubin: Overigens is zojuist gemeld dat de echtgenote van het hoofd van onze grootste kunstmestbedrijven is opgenomen in het nieuwe Europese sanctiepakket.

  Waar leidt dit alles volgens jou toe?

  Vladimir Poetin: Dit zal een slechte situatie erger maken.

  De Britten en later de Amerikanen – Angelsaksen – legden sancties op aan onze meststoffen. Toen ze beseften wat er gebeurde, hieven de Amerikanen hun sancties op, maar de Europeanen niet. Ze vertellen me zelf tijdens contacten: ja, we moeten erover nadenken, we moeten er iets aan doen, maar vandaag hebben ze deze situatie alleen maar verergerd.

  Dit zal de situatie op de wereldmarkt voor meststoffen verslechteren, en daarom zullen de oogstvooruitzichten veel bescheidener zijn en zullen de prijzen blijven stijgen – dat is alles. Dit is een absoluut kortzichtig, foutief, zou ik zeggen, gewoon dom beleid dat tot een impasse leidt.

  Pavel Zarubin: Maar Rusland wordt door hoge functionarissen beschuldigd van het verhinderen dat het graan dat er daadwerkelijk is, in Oekraïense havens, vertrekt.

  Vladimir Poetin: Ze bluffen en ik zal uitleggen waarom.

  Ten eerste zijn er enkele objectieve dingen, en die zal ik nu noemen. De wereld produceert ongeveer 800 miljoen ton graan, tarwe per jaar. Nu wordt ons verteld dat Oekraïne klaar is om 20 miljoen ton te exporteren. Dus 20 miljoen ton van 800 miljoen ton is 2,5 procent. Maar als we uitgaan van het feit dat tarwe slechts 20 procent van alle voedselproducten in de wereld uitmaakt – en dit is het geval, dit zijn niet onze gegevens, het komt van de VN – dan betekent dit dat deze 20 miljoen ton Oekraïense tarwe zijn slechts 0,5 procent, praktisch niets. Dit is het eerste punt.

  De seconde. 20 miljoen ton Oekraïense tarwe zijn potentiële exportproducten. Vandaag zeggen de Amerikaanse officiële instanties ook dat Oekraïne zes miljoen ton tarwe zou kunnen exporteren. Volgens ons ministerie van Landbouw is het cijfer niet zes maar ongeveer vijf miljoen ton, maar oké, laten we aannemen dat het zes is, plus het zou zeven miljoen ton maïs kunnen exporteren – dit is het cijfer van ons ministerie van Landbouw. We beseffen dat dit niet veel is.

  In het huidige landbouwjaar 2021-2022 zullen we 37 miljoen exporteren en ik denk dat we deze export zullen verhogen tot 50 miljoen ton in 2022-2023. Maar dit hoort er overigens bij.

  Wat betreft de verzending van Oekraïens graan, voorkomen we dit niet. Er zijn verschillende manieren om graan te exporteren.

  De eerste. U kunt het verzenden via de door Oekraïne gecontroleerde havens, voornamelijk in de Zwarte Zee – Odessa en nabijgelegen havens. We hebben de toegangen tot de haven niet ontgonnen – Oekraïne deed dit.

  Ik heb al vaak tegen al onze collega’s gezegd: laat ze de havens ontmijnen en laat de schepen geladen met graan vertrekken. We zullen hun vreedzame doorgang naar internationale wateren zonder problemen garanderen. Er zijn helemaal geen problemen. Doe Maar.

  Ze moeten de mijnen opruimen en de schepen die ze met opzet in de Zwarte Zee tot zinken hebben gebracht, omhoog brengen om het moeilijk te maken de havens ten zuiden van Oekraïne binnen te komen. Wij zijn er klaar voor; we zullen het ontmijningsproces niet gebruiken om een ​​aanval vanaf zee te starten. Dit heb ik al gezegd. Dit is het eerste punt.

  De seconde. Er is nog een kans: de havens in de Zee van Azov – Berdyansk en Mariupol – staan ​​onder onze controle en we staan ​​klaar om een ​​probleemloze exit uit deze havens te garanderen, ook voor geëxporteerd Oekraïens graan. Ga je gang, alsjeblieft.

  We zijn al bezig met het ontmijningsproces. We zijn bezig met het afronden van dit werk – op een gegeven moment legden Oekraïense troepen drie lagen mijnen. Dit proces loopt op zijn einde. Wij zorgen voor de nodige logistiek. Dit is geen probleem; wij zullen dit doen. Dit is het tweede punt.

  De derde. Het is mogelijk om via de Donau en via Roma . graan vanuit Oekraïne te vervoeren

  Geliked door 1 persoon

 3. Frits zegt:

  Dus gaan de prijzen van graanprodukten kelderen en hoeft niemand de hongerdood te sterven? Zal wel niet.

  Like

 4. bobzelf zegt:

  schijnt een goeie gosert te zijn die vlady , die ouwe pleuris taxi chauffeur

  u gaat het ook wel herkennen binnen kort.

  TOT NU TOE BENT U DAAR TE STOM VOOR .

  Geliked door 1 persoon

 5. Olie bol zegt:

  Rusland heeft met olie een gevaarlijk wapen

  Olie is een gevaarlijk wapen. De energiepolitiek behoort tot de harde kern van internationale betrekkingen. Het Internationaal Energieagentschap (IEA) waarschuwde al in maart voor een oliecrisis. Dat kan gebeuren als de Russische olieproductie stil komt te liggen.

  Geliked door 1 persoon

 6. scherpschutter1943 zegt:

  Het opleggen van sancties aan rusland is de grootste fout die tot nu toe gemaakt is. Na MH17 werden er geen zuivelproducten naar rusland geëxporteerd. Nu maakt Rusland zelf alle zuiv elproducten. Deze klant komt dus nooit meer terug. Alle politieke maatregelen tegen rusland komen als een boemerang weer bij ons terug en schaden ons voor nu en in de toekomst. Op de EU hoeven we als nederland niet te rekenen want brussel ziet nl alleen maar als pinautomaat .
  Betalen en verder je bek houden. Rutte vindt dat allemaal prima want die heeft zo zijn afspraken met Klaus Schwab voor een baantje in de nabije toekomst, als hij door nederland wordt afgezet.

  Like

  • Olie bol zegt:

   Na MH17 werden er geen zuivelproducten naar Rusland geëxporteerd.??????? u moet terug naar de bron in Amersfoort, het hoofdkantoor van onze grootste zuivel concern van u land. Er gaan elke week honderden tonnen met zuivel naar Rusland in die boycot, zelf Nederlandse bloemen die boycot stelde niks voor.

   Like

 7. Sjors zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s