Amerikaanse mediavertegenwoordigers op “rapport” bij Sacharova in Moskou

(Vertaling: E.J. Bron)

Op vrijdag 3 juni maakte de woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova (foto), bekend dat Amerikaanse journalisten werden uitgenodigd om te discussiëren over “de consequenties van de vijandige mediapolitiek van hun regering”. Amerikaanse mediavertegenwoordigers namen op maandag 6 juni dus deel aan de bijeenkomst in het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou. Buitenlandse journalisten en Maria Sacharova kwamen samen in het gebouw van het ministerie op het Smolenks Plein in het centrum van de Russische hoofdstad.

Brandende roede” in het venster gezet

In Rusland is men waarschijnlijk, in tegenstelling tot de VS, geen vriend van “grote woorden” of “hysterisch gepushte slogans”. Sacharova nodigde uit om misverstanden uit de weg te ruimen. Het doel van de “uitnodiging” was dus alleen maar om de gevolgen van de “vijandige” houding van hun regering (VS) tegenover Russische media uiteen te zetten.

“Als het werk van de Russische media-exploitanten en journalisten in de VS niet genormaliseerd wordt, zullen de strengste maatregelen van de kant van Rusland volgen”, verklaarde Sacharova zonder veel omhaal. Volgens een onlangs aangenomen wet kan het Openbaar Ministerie buitenlandse mediakantoren sluiten wanneer een land zich “onvriendelijk” tegenover Russische media mocht gedragen.

Daarvoor hadden internetconcerns evenals westelijke landen verboden opgelegd aan de door de Russische staat ondersteunde media. In Duitsland traden de autoriteiten tegen de Russische zender RT (Russia Today) op.

Amerikaanse geheime dienst actief in de zaak “Russen-media”

Volgens informatie van de Russische ambassadeur in de VS, Anatoli Antonow, proberen de Amerikaanse geheime diensten Russische mediascheppers tot samenwerking te bewegen. Antonow werd met zijn desbetreffende uitspraak geciteerd op het Telegram-kanaal van de Russische diplomatieke vertegenwoordiging.

“Russische journalisten, die naar de VS gestuurd werden, worden getreiterd. Ze worden geconfronteerd met een direct verbod van uitzendingen op Amerikaans territorium. Hun toegang tot officiële bijeenkomsten is beperkt. De procedure om een arbeidsvisum te verkrijgen, is gecompliceerd. Bankrekeningen zijn geblokkeerd. De geheime diensten richten zich tot onze mediamedewerkers om hen tot samenwerking te bewegen.”

“Bovendien zou Washington proberen om aan officiële vertegenwoordigers van Rusland in de VS een informatieblokkade op te leggen”, aldus de ambassadeur. “Talrijke pogingen van de ambassade om onze standpunten over actuele kwesties van de internationale politiek aan de burgers van de VS door te geven, worden, met enkele uitzonderingen van locale publicaties, direct als ´kwaadaardige propaganda´ afgedaan. Er bestaat geen mogelijkheid materiaal te publiceren, ook niet op commerciële basis.”

Nu is er dus het koekje van eigen deeg dat te verwachten viel van de kant van de Russische Federatie, helder en rechtstreeks doorgegeven door de ongenaakbare, Russische “charme” van ene Maria Sacharova. In alle ernst van een tijd van de westelijke mediacensuur kun je deze toedracht bijna vermakelijk vinden.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Amerikaanse mediavertegenwoordigers op “rapport” bij Sacharova in Moskou

  1. Aranka Muscal zegt:

    Niet de Russen uit Oekraine moeten vertrekken, maar Amerikanen uit Europa ! Daarna gelijk komt de vrede!

    Geliked door 1 persoon

    • koosv8 zegt:

      Dat zou zeker opruimen. Oorlog hitsers.
      Overal waar ze neerstrijken , tijdens Trump iets minder, maar ook die liep te zeiken dat we hier te afhankelijk zouden zijn van Rusland. Nee, ze willen zelf niet dat het een machtsblok wordt Europa en Rusland.
      Dus weer ruzies creëren, al heel lang in de opschuif drang naar het oosten. Maar dat verhaal weten we al.

      Like

  2. Groene Leeuw zegt:

    De Russen kunnen Westerse journalisten het werken ook onmogelijk maken in Rusland en de door hen gecontroleerde gebieden in de Oekraine.

    Like

Plaats een reactie