“Verrijking!” . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op “Verrijking!” . . .

  1. karton zegt:

    Valt ook niet mee om een hele dag in de brandende zon in zo’n rubberbootje op zee te drijven, toch ? Ik zou zeggen : “Geef die gasten een parasol/paraplu en duw ze terug de zee op”.

    Geliked door 2 people

  2. Steven zegt:

    Weer 500 oetkieringen en hoersoepsiedie!

    Geliked door 3 people

  3. Harry zegt:

    Als haringen de kleur van een mosselschelp hadden , zou niemand ze meer kopen !

    Like

  4. Oliedom zegt:

    Nou “onze” nepregenten gaan nu eindelijk maatregelingen nemen (ik moet het nog zien) en gaan geen gelukszoekers meer opnemen die uit andere verrotte EU landen komen, ha ha!
    Fucking shit, die parasieten doorkruisen al die landen om naar het “alles is gratis land” te komen.
    DIE bas zijn weer veel TE LAAT en dat had direct in het begin van die tjunami van de gelukszoekers moeten gebeuren, zodra die bootjes kwamen direct retour en nu geloof ik die bastaarden sowieso niet dat er ook maar één minder parasiet wordt opgevangen.

    Geliked door 2 people

  5. Sinyo zegt:


    Hollandse Nieuwe? Nieuwe Hollanders uit de oost.
    Dat was vorige eeuw in de jaren 50.
    Regering maakte hen wijs,
    blijf maar ginder in het warme paradijs.
    Doe ons een plezier,
    Vol Vol Vol zijn wij al hier
    Met inwoners tien miljoen
    Voor jullie ontbreekt de poen.
    Deze bruintjes zie je niet op de media
    Wel BLM Wat dat betekent. Zie Wikipedia

    Geliked door 2 people

    • delamontagne zegt:

      Zou de gemiddelde Nederlander van nu dan wel nog weten wat in de jaren ’50 een “spijtoptant” was ?
      Nu zijn NL’ers zelf spijtoptig door een vol OVERvol land niet eerder te zijn weg gegaan………

      Like

    • BosscheBol zegt:

      Sinyo. Ik woonde rond1958 in Geuzenveld, Amsterdam. Er woonden toen ook veel Indonesiërs met hun kinderen die gewoon naar school gingen. Een eind van waar ik woonde was een hele wijk met voornamelijk Indonesiërs. Ik weet me niet te herinneren dat er problemen waren. De Indonesiërs pasten zich goed aan en werden goed geaccepteerd.
      Ze hadden vaak een wat eleganter gedrag dan de Hollanders, kleurigere kleding en hielden van Amerikaanse muziek (beginnende popmuziek).
      Later kwamen nog eens de zgn “spijtoptanten”. Ook geen problemen.

      Toen ik lang daarna in de BosscheBollen-stad ging wonen, zag ik dat er een groot kamp voor Molukkers was. Maar volgens mij wilden die daar blijven wonen want onze regering had ze wijs gemaakt dat ze ooit terug konden naar Indonesië. Dat kon onze regering niet waarmaken. Zolang de Molukkers erin geloofden, bleven ze op dat kamp en hadden zelfs een stormbaan waar de jongens trainden. Met de Molukkers waren soms problemen. Vechtpartijen en de treinkaping …

      Geliked door 1 persoon

    • LUCIA zegt:

      Tja ik had hier een hele reaktie voor Sinyo neer gepend maar dat verdween foetsie, 2e keer vandaag dus ga maar effe iets anders doen.

      Like

  6. delamontagne zegt:

    Geboren op een illegale vluchtelingen boot, is een klein meisje genaturaliseerd tot “Spaanse”,………een primeur.
    De Rechtbank van de Provincie Guipúzcoa (Pays basque, nord), heeft voor ’t eerst de Spaanse nationaliteit toegekend aan ’n meisjes-baby die geboren werd op ’n vluchtelingen-boot uit een moeder uit Kamroen.
    De boot was al op weg naar de Spaanse kust ?………[ vandaar ! ]
    etc,etc
    LE FIGARO
    https://www.lefigaro.fr/flash-actu/une-petite-fille-nee-a-bord-d-une-embarcation-de-migrants-naturalisee-espagnole-une-premiere-20220608

    Like

    • BosscheBol zegt:

      @Vandenberg (sorry, grapje), ik weet me de spijtoptanten nog wel te herinneren. Het was op het journaal, ongeveer in 1962 of zo. Ze waren niet meegekomen met de eerste evacuatie naar Nederland vlak na WOII . Ze hadden er waarschijnlijk vertrouwen in dat het wel goed zou komen. Maar dat deed het niet en ze wilden alsnog naar Nederland. Er was geen echte boosheid onder Nederlanders dat ik me herinner. Misschien wat gezucht: enerzijds gingen Nederlanders naar Australië en Canada (daartoe opgeroepen door de regering) en anderzijs kwamen mensen uit Indonesië naar Nederland. Er kwamen volgens mij 2 grote boten aan. Ik schat 1500 mensen?

      Like

    • karton zegt:

      @ delamontagne op 9-6-3022 om 10.14 u. Ik vind ‘t gewéldig van die Spanjaarden. Maar ja, nu heeft Rutte een probleem ! Hij wil toch NL overal als eerste op de lijst ?! Hij zal nu wel wachten tot een Eskimootje wordt geboren op een ijsschots ergens in ‘t Poolgebied; om dan , als een bliksemflits deze kleine Eskimo de NL-nationaliteit te geven, zélfs zónder dat vader- of moeder-Eskimo hierom vragen ! Ja die Rutte me d’r één hoor, een doodgoeie vent (zoals men hier zegt) maar “goed dood” zou beter zijn voor iedereen.

      Like

  7. ronjaspers zegt:

    Dit zijn “onze” toekomstige moordenaars,verkrachters,criminelen.

    Like

  8. Jean zegt:

    DE oplossing is halverwege op zee ze doen keren naar vertrekplaats Afrikaanse kust.

    Like

Plaats een reactie