“Russische McDonald´s” opent eerste filialen in Moskou

(Vertaling: E.J. Bron)

Enkele weken na het definitieve vertrek van de Amerikaanse fastfood keten McDonald´s uit Rusland zijn vandaag de eerste restaurants geopend onder hun nieuwe, Russische eigenaar. In totaal gingen er vandaag in Moskou en omgeving 15 filialen open – onder een nieuwe naam en een nieuw logo, maar op dezelfde plaatsen, met hetzelfde personeel en bijna identieke gerechten.

Na meer dan 30 jaar had McDonald´s als reactie op de door de chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, begonnen aanvalsoorlog tegen de Oekraïne begin maart zijn filialen eerst tijdelijk gesloten. Net als meerdere andere internationale ondernemingen trok het concern zich later definitief uit het qua oppervlakte grootste land ter wereld terug, waar ze met 62.000 plaatselijke medewerkers tot een van de belangrijkste werkgevers behoorde. Alleen in stations en op luchthavens zullen enkele restaurants vanwege speciale franchise contracten, die niet zomaar opgezegd kunnen worden, eerst onder het Amerikaanse logo doorgaan.

De nieuwe eigenaar van de Russische keten heet Alexander Gowor, die al 25 filialen van McDonald´s in Siberië exploiteerde. Nu kocht de ondernemer voor een niet nader genoemd bedrag eveneens alle andere 825 vestigingen in het land op – en wil ze naar eigen zeggen binnen twee maanden allemaal weer heropenen. Over de comeback van McDonald´s in een nieuw Russisch jasje wordt al dagenlang heftig gediscussieerd in de Russische sociale netwerken. De regeringskrant “Rossijskaja Gaseta” wijdde onlangs zelfs een complete pagina aan de “Russische McDonald´s”.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op “Russische McDonald´s” opent eerste filialen in Moskou

 1. Harry zegt:

  Denk dat McDonald’s een heel stomme voorbarige emotionele beslissing heeft genomen , om te vertrekken .
  Alleen maar vanwege mogelijke imago schade .
  Achterlijke angstige lafheid ,net zoiets als van de producent van “ negerzoenen “ .
  Typisch voor de domheid van “ het westen “ .
  De business gaat dóór , alleen buiten hen om !

  Geliked door 2 people

 2. Ravian zegt:

  “de door de chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, begonnen aanvalsoorlog tegen de Oekraïne”

  Excusez-moi…
  Dit gaat over de in 2014 in opdracht van de US/EU/NATO door Oekraïne tegen de etnisch Russische Oekraïense bevolking begonnen “aanvalsoorlog” neem ik aan?
  In welk geval de juiste term voor de recente Russische militaire actie niet “aanvalsoorlog” maar “bevrijdingsoorlog” is…

  Geliked door 3 people

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Prima gedaan van die Russen. Je hebt geen hogere wiskunde nodig om een hamburger te bakken en die vervolgens op een broodje te leggen. De winst vertrekt niet naar het buitenland en steunen daarmee hun eigen economie.

  Geliked door 1 persoon

 4. bobzelf zegt:

  Ravian zegt:
  12 juni 2022 om 21:04

  JA VRIEND ZE BLIJVEN DE OUWE2E WERELD OORLOG TRUC HERHALEN

  DE HERHALING VAN DE RECLAME ZAL DAN WERKEN

  U MOET DE GROENTEN VAN HAK HEBBEN

  LIEVER KIPS LEVERWORST DAN GEWONE LEVERWORST etc etc

  DE ANNEXATIE VAN DE KRIM … IS ER OOK ZO EEN

  PUTTIN DID IT

  HET WAREN DE RUSSEN

  ER ZAL MET DEZE GEHERSENSPOELDE MONGOLEN NOOIT OPHOUDEN

  OOM KARTEL

  Geliked door 1 persoon

 5. boorzalf zegt:

  Vieze troep van de yanks, die mayonaise is gewoon kruiden slasaus,😝🤑

  Geliked door 1 persoon

 6. Léon van Duren zegt:

  Van de Russische vindingrijkheid kunnen de Europese pharma maffia vaccinazi’s wat leren!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Xander zegt:

  MacDonald NL blonk in 20/22 als fastfood keten ook uit in zeer laakbaar gedrag.
  Het is tot in de haarvaten en tot op het bot een fout bedrijf zoals nu weer te zien is.
  KFC en de Burgerking daarintegen lieten mensen binnen om te kunnen afhalen, bij de Mac werd er een kampcommadant voor de ingang gezet waarbij de door hogerhand opgelegde NSB mentaliteit de kop weer opstak.
  Tevens is dit bedrijf koploper in prijsverhoging doorvoeren.
  Om in hun straatje te blijven: Koopt uw waren erlders en niet bij den vijand!

  Geliked door 1 persoon

 8. Boike zegt:

  Bedrijven, die zich laten opjutten of misbruiken door politieke correctheid, graven hun eigen graf. Bedenk, dat je business niet uit de politiek komt, maar van de markt. Het is de markt, de klandizie, die het succes van je onderneming bepaalt.

  Het gedrag van de Wokes bevestigt, dat het merendeel van de mensheid helemaal niet geïnteresseerd is in politiek.

  Dus ondernemer kijk naar je klanten en laat de politieke correctheid links liggen. Wees never nooit niet een politiek haantje de voorste. Laat je niet meeslepen door extremiteiten van een minderheid als D66. Ga je klandizie niet betuttelen. Je klandizie is daar niet gevoelig voor, maar zal het je verwijten. Je klandizie koopt je product en niet je politieke correctheid.

  Business en politiek zijn twee verschillende entiteiten, die slecht samen door één deur kunnen gaan.

  Like

 9. Boike zegt:

  Amerika en het Amerikaanse bedrijfsleven zijn behept met grootheidswaanzin. Ze menen, dat ze alles mogen en overal mee weg kunnen komen.

  Na WO-2 bestormden ze West-Europa en Zuid-Amerika met de Amerikaanse zegeningen. In den beginne werden ze met open armen onthaald. Maar de hype was snel over. In West-Europa ontstond in de 50er jaren een anti-Amerikaans sentiment. In Zuid-Amerika werden ze eruit gegooid en bedrijven onteigend.

  Na de val van het Ijzeren gordijn begingen de Amerikanen dezelfde fout in Oost-Europa en Rusland. Ja ze werden er aanvankelijk met open armen onthaald. Maar het sentiment is inmiddels wel omgeslagen.

  De Amerikaanse grootheidswaanzin is een overdreven zelfingenomenheid en overschatting van eigen gelijk. Het is een uiting van disrespect van het “eigen” van andere volkeren.

  Ik vrees dat de Amerikanen de fouten van hun grootheidswaanzin nooit zullen begrijpen, laat staan ervan leren.

  Amerika is niet de hele wereld en de wereld is niet alleen Amerika.

  Like

 10. janszn zegt:

  Iedere door het Westen veroorzaakte crisis voor Rusland geeft een economische boost aan het land. De Russen steken de handen uit de mouwen en ontwikkelen zelf de eerder uit het Westen geïmporteerde producten.

  Like

 11. Julia zegt:

  Heel slim van de Russen het concept is bekend dus geen zorgen voor de Russen overigens hoef je voor die hamburger troep geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd. Maar ja we willen nu eenmaal een wereldmacht Rusland onder de knie krijgen met als gevolg dat die westerse leeghoofden zichzelf gigantisch in de voeten hebben geschoten. Helaas zijn hier miljoenen burgers de dupe van want de politieke lafaards en volksverlakkers trachten met leugens een volk compleet te hersenspoelen. Gelukkig zijn er ook een groot aantal burgers die denken lul maar raak want van alles wat jullie verkopen is een grote leugen door onmacht. Juist dat zijn momenteel de meest gelukkige burgers en van de meelopende onderdanige schaapjes zie met de dag meer het chagrijn toenemen. We gaan onderdanig fietsen omdat de leugenaars dit beter vinden voor het klimaat met helmpje en straks nog een mondmuil voor leve de frisse lucht die we in ademen. Wat nu met de komende energieschaarste dan moeten we toch echt gaan bewegen zonder die vervuilende batterij. Kijken hoeveel nog op zo een tweewieler stappen in de vroege ochtend om naar werk te peddelen als het sneeuwt en bar koud is en de rails glad zijn dus OV geen optie is of vanwege zogenoemd gebrek aan personeel niet rijdt. Zo zijn veel voorbeelden te noemen. Echter wat mij wel zeer triest stelt dat dit voornamelijk ouderen zijn die toch beter moeten weten en meer dan 75 jaar van vrijheid binnen een democratisch land hebben genoten en nu aan onderdrukking onder door gaan en meelopen met de WEF cultuur. Wat heb ik medelijden met de zeer jonge generatie helaas zal deze generatie nimmer beseffen wat vrijheid en democratie betekent.

  Like

 12. janszn zegt:

  Iedere door het Westen veroorzaakte crisis voor Rusland geeft een economische boost aan het land. De Russen steken de handen uit de mouwen en ontwikkelen zelf de eerder uit het Westen geïmporteerde producten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s