Inflatie, energiecrisis, hongersnood: Poetin rekent af met het Westen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische president Vladimir Poetin heeft de economische politiek van de VS en de EU voor de wereldwijde inflatie verantwoordelijk gemaakt. “Wat er nu gebeurt, is niet het resultaat van de afgelopen maanden en al helemaal niet het resultaat van een speciale militaire operatie die Rusland in de Donbass uitvoert”, zei Poetin vrijdag bij het Internationale Economie Forum in Sint-Petersburg. Reden voor de prijsstijgingen zouden “systematische fouten in de economische politiek van de huidige Amerikaanse regering en de Europese bureaucratie” zijn.

De militaire operatie in de Oekraïne zou de westelijke landen slechts een voorwendsel hebben geleverd. “Dat geeft hen de mogelijkheid om hun eigen foutieve inschattingen op anderen, in dit geval Rusland, af te schuiven”, zei Poetin verder bij de bijeenkomst in zijn op televisie uitgezonden toespraak.

Op grond van de stijging van de brandstofprijzen zouden de VS en de Europese landen op dit moment hoge inflatiecijfers registreren. De gasprijzen stegen vrijdag nog verder, o.a. wegens de beslissing van de Russische energiereus Gazprom om de leveringen naar Europa te verminderen. Gazprom gaf daarvoor als reden reparatiewerkzaamheden aan.

Stijgende energieprijzen al voor de oorlog

Stijgende energieprijzen “werden al sinds het derde kwartaal (van vorig jaar) waargenomen, lang voor het begin van onze inzet in de Donbass”, zei Poetin. Deze ontwikkeling zou het resultaat van de “mislukte energiepolitiek” van Europa zijn.

Vanwege de gevechten in de Oekraïne en de unieke door het Westen aan Moskou opgelegde economische sancties werden ook de leveringen van graan en andere grondstoffen uit Rusland en de Oekraïne onderbroken, wat tot een stijging van de prijzen voor levensmiddelen leidde. Rusland zou echter niet het uitvaren belemmeren van met graan geladen schepen in Oekraïense havens, zei Poetin. Daaraan zou veelmeer de Oekraïne schuldig zijn, die mijnen in en voor de havens gelegd zou hebben.

Ook zouden de graanexporten van de Oekraïne helemaal niet zo belangrijk zijn, zei hij verder. Het tekort aan levensmiddelen en kunstmest zou vooral terug te voeren zijn op de sancties. De regeringen van de VS en Europa zouden de hongercrises in de armste landen “op het geweten” hebben.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Inflatie, energiecrisis, hongersnood: Poetin rekent af met het Westen

 1. karton zegt:

  Je mag denken van Putin wat je maar wilt, dat hij slimmer, en veel gewiekster is als de jongetjes en meisjes die zich overal elders “politicus” durven noemen , wordt wel duidelijk. Vergelijk een padvindertje als Rutte eens met Putin of Orbán , dan kun je zeggen : “Rutte drukt zich altijd netjes en zeer diplomatiek uit”; klopt , maar hij maakt met z’n gezever méér kapot dan óns lief is !

  Geliked door 2 people

  • loekie zegt:

   “Rutte drukt zich altijd netjes en zeer diplomatiek uit”; klopt , maar hij maakt met z’n gezever méér kapot dan óns lief is !

   netjes en diplomatiek gezever dus.

   een overheid maakt per definitie alles kapot wat je lief is

   Like

 2. Olie bol zegt:

  Dit zou je eigenlijk op de foute krant die zo pro EU is moeten plaatsen.

  Like

 3. Zou het een Nederlander dan wel een andere Europeaan zijn die deze waarheid uitgesproken zou hebben zou het me niet verbazen als Hi/zij/hun of die op het justitieel matje geroepen geworden.
  De waarheid is namelijk al lang geleden de nek omgedraaid in het Europese.

  Geliked door 3 people

 4. Hovawart zegt:

  Dat een communist Europa moet waarschuwen voor het egalitarisme van Schwab,…..

  Like

 5. Wim Vreeswijk zegt:

  Ik vrees dat Poetin veel slimmer is dan het hele EU-zooitje in Brussel en uiteindelijk gaat hij dit schaapspel met Europa winnen, vrees ik.

  Geliked door 1 persoon

  • Qvic zegt:

   Ik vrees niet, maar ik hoop dat die speciale operatie van Rusland in Oekraïne om het land te denasifiseren en te demilitariseren niet stopt bij de grens van Polen. Zodat Rusland heel de EU erin meeneemt. Alleen dan kunnen we de 2e wereldoorlog afsluiten met dat we dan pas bevrijd zijn van de nazi’s

   Geliked door 1 persoon

  • loekie zegt:

   hoef je niet voor te vrezen

   Like

 6. Peter zegt:

  Daar heeft Poetin helemaal gelijk in.
  Van mij mag Poetin alle export van gas, olie en andere grondstoffen helemaal stop zetten. Misschien dat dan die slapende schapen een wakker gaan worden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Htskday zegt:

  De Russen hebben nu de mogelijkheid om een ongecontroleerde crash in Europa te veroorzaken, en dat is niet wat Davos van plan was

  https://www.frontnieuws.com/de-russen-hebben-nu-de-mogelijkheid-om-een-ongecontroleerde-crash-in-europa-te-veroorzaken-en-dat-is-niet-wat-davos-van-plan-was/

  Like

 8. Julia zegt:

  https://www.frontnieuws.com/iedereen-heeft-het-over-poetin-wat-hij-werkelijk-zegt-mag-niemand-weten-hier-is-zijn-toespraak-in-het-nederlands/ Vandaar de media censuur op Russische kanalen en kranten. De waarheid is helder. Waar is de EU mee bezig een corrupt land bij de EU te voegen nou dat kan nog leuk worden bij jonge kinderen in de Oekraïne wordt de haat er al vroeg ingepompt en zijn nu al zwaar geïndoctrineerd. Wat moet een kind beseffen wat er werkelijk gaande is. In ieder geval de nieuwe generatie van de Oekraïne https://www.telegraaf.nl/video/1466604165/irritatie-bij-op1-gast-nogmaals-vind-je-dat-leuk. Doet mij toch ergens aan denken lees de geschiedenis WOII In 1930 richten de nazi’s de Hitlerjugend op. Ze creëren een leger van meedogenloze kindsoldaten die hun land tot op het einde verdedigen. Is dit een voorbereiding van???? De oorlog in Oekraïne kan nog jaren duren, zegt secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO tegen de Duitse krant Bild am Sonntag. De levering van moderne wapens aan Oekraïense troepen vergroot volgens hem de kans dat de Oost-Oekraïense Donbas-regio wordt bevrijd van Russische bezetting. Kortom de oorlogszucht van de westerse leeghoofden, NAVO en EU zal voort duren totdat de algehele WOIII is uitgebroken en alles is vernietigd. Waarom puur om een al jaren durende hetze tegen Poetin en het volkomen laten escaleren van deze oorlog door het blijven leveren van moordwapens. Lees vooral de geschiedenis wat zich in de jaren dertig heeft afgespeeld voor dat de wrede WOII uitbrak. We gaan precies dezelfde kant op de tekenen zijn er al energiearmoede, voedseltekorten, dictatuur en censuur. De schuldigen vul dit zelf maar eens in maar ga niet alleen uit van de linkse staatsmedia en staats propagandazenders maak uw huiswerk maar eens. Rutte kunnen we überhaupt niet meer serieus nemen en zeker niet vertrouwen deze gladde aal alsmede zijn trawanten liegen de boel continu bij elkaar en weten donders goed dat zij ons land al hebben overgeleverd aan de EU en de opdrachten uitvoeren die door het WEF zijn opgedragen.

  Geliked door 1 persoon

 9. delamontagne zegt:

  Een nieuw Babylonië is bezig te ontstaan;
  Bretton Woods en het nieuwe Russische Davos.

  Na het Internationale Economisch Forum had ik moeite om van het “deja vu”-gevoel af te komen.
  Juli 1944 kwamen de vertegnwoordigers van 44 landen bijeen in het Mount Washington Hotel te Bretton |Woods in de Staat New Hampshire om de fundatie te leggen voor het toekomstige monetaire systeem en de economie in de wereld na afloop van Wereld Oorlog II.

  De economische infrastructuur werd gebouwd op een bi-polaire wereldorde, dat is het op regels gebaseerde internationale systeem betreffende economie en monetaire systeem.
  Het was de globalisering en alles wat het Westen eraan heeft gedaan om de moderne wereld naar het beeld van ’t Westen te creëren.

  Meer dan een halve eeuw later komen de vertegenwoordigers van 90 landen bijeen in “Het Venetië van ’t Noorden”, St Petersburg om de pogingen van het Westen om Rusland te isoleren, ongedaan te maken.
  Maar onder de regimes die zogezegd aan de marges van de huidige wereldorde leven waren er echter ook bij die wij als “bondgenoten”beschouwen.
  Zoals o.a. Turkeije dat lid is van de NAVO en ook India, dat wordt beschouwd als de meest bevolkte land van de wereld, maar democratisch.
  Men moet niet uitsluiten dat dit veel ambitieuzere plannen waren dan uit de naar buiten toe gegeven presentaties kan worden opgemaakt.

  Maar we kunnen welgevoegelijk aannemen dat er een systeem wordt ontwikkeld dat als alternatief voor dat van Bretton Woods moet worden beschouwd.
  En we kunnen ook aannemen dat we deze keer iets zien ontstaan dat niet volgens de Westerse ideeën en normen aan hun democratische regels zal voldoen.

  Het “Nieuwe-Babel” in wording………………
  Robert C. Castel, 18 juin 2022, Facebook

  Like

 10. BosscheBol zegt:

  Putin heeft gelijk.
  De inflatie is ontstaan doordat vanwege de corona”crisis” de hele economie werd platgelegd. Dat kostte miljarden en die werden eenvoudig bijgedrukt. Maar waar veel van op de markt komt, daalt de waarde: dus ook: veel geld op de markt = inflatie.
  Ook werd de rente laag gehouden om de Zuid-Europese leningen zonder rente te houden. Door de lage rente verdampten de Noord-Europesen pensioenen en spaarrekeningen. Helaas, pindakaas!
  Nu móet de rente wel omhoog om de inflatie te beteugelen.

  Energie. De groene leugen moet er keihard doorheen gedrukt worden dus: windmolens en zonnecellen overal, warmtepompen verplichten, kolencentrales sluiten, kernenergie tegenhouden, bomen verbranden. En als het uit de hand zou lopen, zouden ze stiekem nog wel wat gas kunnen stoken. Die vluchtweg hebben ze door hun eigen sancties afgesloten. Dus nu komt keihard het failliet van het Europsese energiebeleid naar boven. EU zonder propaganda is HELEMAAL NIETS.

  Om het kort te houden: de EU heeft er een puinhoop van gemaakten geeft nu Putin de schuld.

  Geliked door 2 people

 11. Schimanski zegt:

  Het is eigenaardig en wordt steeds eigenaardiger…. een ex-KGB-kolonel, opgevoed in het communisme moet óns ‘vrije westerse democratiën’ leren hoe het moet. Hij is weliswaar een soort van alleenheerser in het grootste land van de wereld, waarbij trouwens de héle EU bij in het niet valt, maar het volk laat hij in hun dagelijkse leven vrij en in de gelegenheid om zélf hun leven te leiden. Zonder Woke-/ regenboog-/ klimaat-/diversiteit-/ ‘elektrisch- of dat soort staatsbepaling van hóe de individuele mens zijn leven móet leiden. Als ze dat persé willen dan mógen ze dat daar wel.
  Dit conflict gaat over veel meer dan een lapje grond in Oekra-inetje. Het is een conflict tussen een westerse wereld die niet ‘westers’ en rationeel meer ís en een wereld die dat feitelijk wél nog is maar niet meer in ‘het westen’ ligt. Dat artikel dat hierna staat is goed te combineren met dít artikel:
  https://ejbron.wordpress.com/2022/06/18/de-postmoderne-maatschappij-destructie

  Like

 12. Julia zegt:

  Slimme schaker Poetin heeft het al aardig voor elkaar. Ook ons land zal keihard worden getroffen laat dat maar aan Rutte over https://www.ad.nl/geld/schuldhulpverleners-op-het-ergste-voorbereid-vaste-lasten-nekken-nu-zelfs-mensen-met-middeninkomen~a70cad84/ Daarbij wordt de boeren totaal de nek omgedraaid dus we zijn er nog lang niet het blijft niet bij 2,5 miljoen Nederlanders het zullen er miljoenen worden. Rutte zal er voor zorgen dat ons land geheel aan de hongerstaf ligt en vooral de komende winter al in de kou zitten. Maar volgens Rutte is de oorlog Oekraïne een oorlog van ons allemaal. Helaas volksverlakker Rutte het is niet mijn oorlog en zeer zeker van heel veel weldenkende Nederlanders niet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s