Kabinet biedt gemeenten hulp in ruil voor opvang vluchtelingen

Het kabinet wil dat gemeenten de komende weken 7500 vluchtelingen een tijdelijke woning bieden. Daarnaast zou elke veiligheidsregio 225 extra opvangplekken moeten creëren. Op hun beurt krijgen de 25 veiligheidsregio’s allemaal dertig ambtenaren om een en ander te regelen en uit te voeren. Ook wil het kabinet 40 miljoen euro uittrekken voor de bouw van extra woningen.

Op die manier probeert het kabinet een akkoord te bereiken met de overheden om de overbelaste asielopvang te verlichten, zo bevestigen ingewijden een bericht van de NOS.

Lees verder>>>
(h/t A.H.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Kabinet biedt gemeenten hulp in ruil voor opvang vluchtelingen

 1. Hovawart zegt:

  Hangen en Wurgen, daar draait het om in dit kabinet….de immigratie moet koste wat het kost worden beschermd.

  Geliked door 1 persoon

 2. Niek zegt:

  Altijd mooi om het wens denken te aanschouwen, we willen het en we moeten dit kunnen!
  Waar die vulgaire gedachte vandaan komt is de geest en het niet zelf rationeel kunnen nadenken. Dit probleem heeft ieder mens, wie ben je en wie wil je zijn en wie ben je zonder masker.
  Zeg gewoon nee, we zijn gesloten, maar protocol modellen en meer zeer en zooi opwerpen.
  Typisch gevalletje maar we willen het niet, nou ik had gedacht dat ze tijdens cojona normaal konden nadenken wat niet waar bleek en er ineens wel allerlei wetten veranderd konden worden.
  Exact agenda 2030 en je ziet het overal en niemand die het zegt, gek he?

  Like

 3. Oliedom zegt:

  Dit is dus het “nieuwe beleid” mensen chanteren, afpersen en bedreigen.

  Geliked door 1 persoon

  • hannah zegt:

   De gemeente Eindhoven geeft 1000 ouderen voorrang bij het vinden van een andere woonruimte …. dwz ergens op de 10 etage, ver van de super, ver van de familie, tegen een huurprijs van minstens per maand 200 euro meer …. want … er zijn 7500 wachtenden aan de beurt ….

   Like

 4. Dr. Heinz zegt:

  De deskundigen roepen al jaren, jaren, en tientallen jaren, dat van die vluchtelingen ruim 97% economische profiteurs zijn.
  Na de lokroep van EUSSR moederkloek Merkel in het jaar 2015 is het nu 100% economische profiteurs!!!
  Dus alles retour eigen land!!
  Onze welvaart gaat kapot, onze normen en waarden gaan kapot, onze vrijheid gaat kapot!!!

  Er uit met dat…..
  Er uit met dat WEF ……
  Nexit, baas in eigen land!!

  Like

 5. Het kabinet wil dat gemeenten de komende weken 7500 vluchtelingen een tijdelijke woning bieden.
  Tijdelijk ????????????????????????????????????????????/
  Dat tijdelijk kennen we nu dus langzaamaan wel.
  Als het zouit komt is er niks tijdelijks aan en blijven de opvreters zitten in de woningen zonder dat de Nederlander nog een kans krijgt om een huurwoning te pakken te krijgen.

  Like

  • Oliedom zegt:

   En dat gaan die hypocrieten ook doen, ondanks die grote bek van die bruls en co., compleet gestoord zijn die zgn. Bestuurders.het hele land naar de gallemiezen helpen.
   En DOOR dat uitbreidingsdrang van die Groot Reich EU erbij, misschien op naar een W3 oorlog en uiteraard ook alvast dank daarvoor aan die “fijne vrienden” uit de USA.

   Like

 6. BigLJohn zegt:

  Het kabinet wil dat gemeenten de komende weken 7500 vluchtelingen een tijdelijke woning bieden. Welke woningen ? Er zijn toch immers geen woningen. Ook wil het kabinet 40 miljoen euro uittrekken voor de bouw van extra woningen. Niet voor ons natuurlijk, maar voor de HH en dames met vele kinderen uit Afrika en Arabie. De rest van hun familieaanhang volgt natuurlijk spoedig.
  We hebben 77 jaar na de tweede wereldoorlog nog steeds een grote woningnood. Ik zie de bui al hangen. Koopwoningen van particulieren die door het Rijk gevorderd worden. Maar van mijn huis blijven ze af. Een eiken tafelpoot staat al klaar om ze een warm welkom voor te bereiden.

  Geliked door 2 people

 7. scherpschutter1943 zegt:

  per veiligheidsregio 30 ambtenaren er bij. Dat is geen hulp bieden dat is gewoon een verkapte staatsgreep binnen de veiligheidsregios. Wat gaan ze doen? Dit gaan ze doen (vrij vertaald naar de britse econoom Parkinson, nee, niet doe van die beefziekte). “Neem een onbewoond eiland en zet er 100 ambtenaren op, voorzien van voldoende papier en schrijfgerei. Ze gaan aan het werk, los van enig doel. Na een jaar roepen ze om uitbreiding want ze het werk niet meer aan”. Komt me zo bekend voor, het lijkt het ministerie van justitiel wel of de belastingdienst. Is ook wel van toepassing op de 2e kamer. Laatst waren aantal 2e kamerleden op excursie in Rotterdam, bij de scheepmakershaven waar zij op de kade staand, historische schepen stonden te bekijken. Plotseling klonk er hulpgeroep, er was iemand te water geraakt die kennelijk niet kon zwemmen. Onmiddellijk starten de kamerleden een discussie over wie de drenkeling ging redden. Ze konden het niet met elkaar eens worden. In de felle woordenstrijd keek er niemand meer naar de drenkeling die daarop geruisloos onder water verdween en verdronk. De kamerleden staakten hun discussie want de noodzaak daartoe was niet meer aanwezig. Elk kamerlid ging daarna tevreden naar huis in de oprechte veronderstelling dat het verdrinken van de drenkeling niet aan hem\haar had gelegen.

  Geliked door 4 people

  • Julia zegt:

   Elke toegewezen woning aan profiteurs kraken en bezetten. Ze zijn knettergek daar in Den Haag en elke burgemeester die hieraan meewerkt idem. Of gaan die niksnutten zittend in de blauwe zetels in de praktijk handhaven om het binnengehaalde schorem in toom te houden. We zien al jaren de overlast in Ter Apel en dat staat nu elke gemeente te wachten die aan het niet te behalen doel van het kabinet voldoet en inderdaad voorrang gaan geven aan profiteurs op de woningmarkt en voor overlast zorgende opvangplekken. Stuur ze maar naar Wassenaar en Den Haag en laat ze daar maar de boel gaan terroriseren maar laat gemeenten die het financieel al niet breed hebben met rust en vooral de inwoners daarvan. Het is meer dan genoeg geweest. Als ik al door grote steden rij waar vele wijken totaal zijn bezet door gelukzoekers zakt als belastingbetaler mijn broek al af wat dit ons als belastingbetalers kost en wij zelf het nakijken hebben en als derderangs burgers worden beschouwd maar uitsluitend als betaalslaven om het binnengehaalde zooitje te onderhouden. Janken dat de ziekenhuizen zwaar onder druk staan maar wel duizenden binnenhalen die gratis gebruik maken van onze zorg waardoor de wachtlijsten nog meer oplopen en huisartsen het niet meer aan kunnen. Over verloskundigen nog maar niet te spreken al die binnengehaalde profiteurs vermenigvuldigen zich ook nog als konijnen waardoor de overbevolking met het jaar meer toeneemt en het onderwijs het niet meer aan kan.

   Geliked door 1 persoon

  • hannah zegt:

   het land van de debaters ….. kletsers ….. geen daden maar alléén woorden daarom komen we nooit uit de problemen

   Geliked door 1 persoon

 8. Ravian zegt:

  Ik weet een veel betere manier “om de overbelaste asielopvang te verlichten”.
  Grenzen dicht en het land uit met al die “vluchtelingen” afkomstig uit veilige landen.
  Scheelt nog 30 miljard per jaar op de begroting ook.
  En laten we daar dan voor de verandering eens “leuke dingen voor rechtse mensen” van bekostigen (wat overigens ook de mensen zijn die dit geld opgebracht hebben), zoals een stevige verlaging van de inkomsten belasting voor “Jan Modaal” bijvoorbeeld.
  Dat is dan dertig miljard verdeelt over minder dan tien miljoen werkenden, oftewel meer dan 3000 Euro per kop, per jaar…

  Geliked door 2 people

 9. Boike zegt:

  Wat een smerrige omkoperij om de bevolking de duivelse agenda”s van het WEF en de EU en Bilderberg door de strot te kunnen duwen.

  Een “tijdelijke opvang” zal wel weer net zo tijdelijk zijn als het “tijdelijke kwartje” van Kok.

  Wanneer wordt die onbetrouwbare Rutte, de liegende en bedriegende duivelaanbidder, afgezet ???

  Like

 10. ronjaspers zegt:

  Het coudenhoven/kalergiplan uit de NWO agenda.

  Like

 11. karton zegt:

  De laatste tijd oor je steeds meer “nieuws” over bijv. drinkwater-tekort, woning-tekort en nog veel meer “tekorten” o.a. op onderwijsgebied.
  De voorraad drinkwater, de woningbouw enz. zijn ooit afgestemd op een aantal inwoners van plm. 10- tot 12 miljoen mensen. (de woningbouw heeft nóóit gelijk gelopen met ’t aantal inwoners, dus das géén nieuws), Maar nu het aantal inwoners van dit postzegel-landje inmiddels is gestegen tot plm. 18 miljoen, ja……nú raakt “Den Haag” in lichtelijke paniek v.w.b. de tekorten.
  Zitten er bovendien ook nog eens een paar gasten a.d. knoppen in ons landje, die nergens enige “kaas van gegeten hebben”, dan lijkt ’t mij toch vrij logisch dat de problemen “vanzelf” komen, hoef je niks voor te doen, alleen maar……steeds meer gajes binnenhalen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s