Duitsland schuimbekt van woede: Macron wil met Le Pen samenwerken

(Vertaling: E.J. Bron)

In Frankrijk gaan steeds meer stemmen op om de isolatie van het “Rassemblement National” van Marine Le Pen op te geven. De regeringspartij van president Emmanuel Macron, die haar meerderheid in het parlement is kwijtgeraakt, biedt een samenwerking aan. Dit stuit in Duitsland op heftige afwijzing.

Macron´s Minister van Justitie, Éric Dupond-Moretti, heeft nu aangekondigd voor gemeenschappelijke doelen, bijvoorbeeld “meer banen bij de politie”, samen met het RN “vorderingen te willen maken”. Ook de zojuist herkozen parlementariër van de partij van Macron “Ensemble!”, Céline Calvez, zei: “Als we een meerderheid nodig hebben, zullen we ook de stemmen van het Rassemblement National zoeken”.

Coöperatie bij de uitbreiding van de atoomkracht

Zo tekent zich bijvoorbeeld bij de uitbreiding van de kernenergie een samenwerking af. Le Pen en Macron willen gezamenlijk de bouw van zes nieuwe kerncentrales doordrukken. Zo kondigde de aanvoerster van de oppositie al aan “constructief”te willen werken. Ze zou Macron onder vier ogen hebben gezegd dat ze weliswaar de oppositie zou willen aanvoeren, maar “niet systematisch blokkeren”. Marine Le Pen sloot echter uit om de door Macron geplande hogere pensioenleeftijd van 65 jaar aan een meerderheid te helpen.

Achtergrond: voor een meerderheid in het Franse parlement ontbreken de partij van Macron sinds afgelopen zondag 45 zetels. Ze zoekt nu ondersteuning bij de oppositie. Het RN is daar de grootste afzonderlijke partij, ook al is het linkse bondgenootschap “Nupes” in totaal groter geworden. Dat bestaat echter uit vier verschillende partijen en zal, zoals blijkt uit aankondigingen tot nu toe, geen gezamenlijke fractie vormen.

Kritiek uit Duitsland

In Duitsland zijn journalisten boos en verontwaardigd over het keerpunt in het buurland. De “Zeit” becommentarieerde: “Terwijl in Frankrijk evenals in Duitsland altijd gezegd werd: niemand werkt en stemt samen met de rechts-extremen.” Dat nu uitgerekend de door het weekblad altijd als Europees voorbeeld verafgoodde Macron deze isolatie uit machtsbehoud zou ondermijnen, schiet de redactie in Hamburg in het verkeerde keelgat: “Terwijl het programma van Le Pen net zo mens verachtend en autoritair is als ooit.”

Ook de Franse elite maakt zich zorgen dat de “taboe breuk” (“Zeit”) het RN aan de definitieve doorbraak zou kunnen helpen: “Het gevaar bestaat dat het Rassemblement National over enkele jaren 200 tot 250 parlementariërs heeft en op de lange termijn een meerderheid behaalt”, zei de politicoloog Olivier Rozenberg. Schuld daaraan zou ook Macron´s “bagatelliseren” zijn.

Bron:
jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Duitsland schuimbekt van woede: Macron wil met Le Pen samenwerken

 1. karton zegt:

  Van dit bericht betr. Duitsland zou je toch subiet helemaal droevig worden ? Een “Droevige mof”, zeg maar. Waar heeft dat Duitse rapaille zich mee te bemoeien ? Wil dat zootje wéér alles gaan bepalen in Europa maar nu binnen de EUSSR. Het zijn én blijven nazi’s tot in hun vingertoppen.

  Geliked door 2 people

 2. Aad zegt:

  Dit is het logische gevolg van het jarenlang negeren van een groot deel van de kiezers, jarenlang een politieke richting kiezen die kiezers/burgers uitsluit en niet meer staat voor de belangen van deze burgers. Die groep zal blijven groeien zolang de gevestigde politiek op dit pad blijft doorgaan.

  Geliked door 2 people

 3. Boike zegt:

  Bij de laatste verkiezingen in Frankrijk is Macron de meerderheid in het parlement kwijtgeraakt. Marine Le Pen is nu erg machtig. Macron is nu in paniek en staat met de rug tegen de muur. Hij wil nu met Le Pen samenwerken.

  Marine trap er niet in !!! Doe het niet !!! Jij hebt nu veel macht. Laat die duivelse puppet van het WEF lekker zweten.

  Samenwerken betekent in het duivelse woordenboek van Macron, infiltreren, inpikken, inpalmen, overnemen, de macht behouden. Hij wil jou met handen en voeten aan hem binden.

  Marine, gebruik je macht. Jij bent nu zo groot, dat jij het die duivel heel moeilijk kunt maken. Macrom heeft de presidentsverkiezingen tegen jou gemanipuleerd. Nu kun jij die WEF-puppet gaan manipuleren. Geef hem een koekje van eigen deeg.

  Jij kunt wetsvoorstellen wegstemmen. Jij kunt amendementen aanbrengen. Jij kunt wetsvoorstellen wijzigen. Jij kunt zelf wetsvoorstellen indienen. En puppet Macron moet dan naar jouw pijpen dansen.

  Die puppet van het duivelse WEF heeft het er zelf naar gemaakt, om door jou in de hoek gezet te worden.

  Geliked door 1 persoon

 4. J.A. Kapteyn zegt:

  De pogingen om het doorbreken van het Alternatieve Geluid (in Frankrijk Le Pen, maar veel breder ook Wilders/Baudet, De Winter, Orban, Trump) tegen te houden doen denken aan het jongetje met zijn vingertje in het gat in de dijk. Alleen is het gat nu al zo groot dat de dijk niet meer te redden is. Die staat op doorbreken. Wereldwijd kiezen steeds meer mensen voor een politiek van nationalistisch eigenbelang.

  Geliked door 3 people

 5. Rini Stegeman zegt:

  Heeft Macron een andere keus dan ???

  Geliked door 1 persoon

 6. Wim Vreeswijk zegt:

  Als Macron verstandig is doet hij dat. Hij zal dan wel een hoop concessies moeten doen aan Marine, hetgeen betekent dat hij wellicht zichzelf electoraal beschadigt. De media heeft weer flink redenen om hierover te gaan schrijven. Ik hoop overigens dat Marine Le Pen met haar vertienvoudiging van verkozenen voldoende kaderkwaliteit/meerwaarde in huis heeft om zich te kunnen handhaven in al dat gekrakeel.

  Geliked door 1 persoon

 7. droevige mof zegt:

  Macron heeft het cordon sanitaire rond een “rechts-populistische” partij ontbonden, uit opportunisme en machtsbehoud. Een zielig creatuur van de zwarte elites. En zo smelt het blok van de onverbiddelijken samen tot Duitsland, Nederland en België, drie landen die niet echt onafhankelijk zijn geweest sinds het einde van WO2. Summa summarum: Het westerse machtsblok valt uiteen, versleten door zelf in scène gezette pseudo-pandemieën en verzonnen milieurampen.
  De propagandajournalisten van hun zogenaamde kwaliteitsmedia raken in retorische paniek. Hier is het artikel uit het Duitse weekblad Die Zeit dat in het bovenstaande bericht wordt genoemd. Heerlijk om te lezen. Ze hebben duidelijk het schuim der wanhoop aan hun mond.
  https://www.zeit.de/politik/2022-06/frankreich-emmanuel-macron-wahlniederlage-marine-le-pen-zusammenarbeit

  Geliked door 2 people

 8. bobzelf zegt:

  IS ADOLFJE ZURUCK ????????????????????

  HOOP DAT DIE PEDOFIELE NECROFIELE KLEUTER MET DAT OPGEWARMDE LIJK DAT DOET ..

  DAT WORDT ZIJN DOODVONNIS

  LEKKER TOCH

  OOM DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE DAME. OOM ZEIKRUG

  Geliked door 2 people

 9. antiislamnu zegt:

  Het gevaar bestaat dat het Rassemblement National over enkele jaren 200 tot 250 parlementariërs heeft en op de lange termijn een meerderheid behaalt” Dus met buitensluiten kan je dat voorkomen net als in Nederland Wilders en Baudet buitensluiten. Dus zo werkt democratie voor de linkse omvolkings rakkers jij bevalt me niet dus jij doet niet meer mee.

  Geliked door 2 people

 10. Belozersky zegt:

  Les Republicans, 61 zetels, werd na de parlementsverkiezingen de gedoodverfde regeringspartner genoemd van de partij van Macron. Lukt dat niet kan het ook met Le Pen(89 zetels). Moet geen probleem zijn als je het op hoofdlijnen eens bent met elkaar of kan worden. Le Pen bijt niet.

  Like

 11. Niek zegt:

  Als zij slim is laat ze hem naar de kloten lopen en gaat ze van een afstandje kijken en commentaar geven. Samenwerken moet ze niet doen want dan krijgt zij de schuld als het mis gaat. Als zij gaat samenwerken zit over 3 jaar weer Macron als president op het pluche.

  Geliked door 3 people

 12. koosv8 zegt:

  Het gaat ze ook al helemaal niet om de bevolking van het land, als ik de touwtjes maar in handen houw. .machtswellusteling.

  Geliked door 1 persoon

 13. Oliedom zegt:

  Hoezo duitsland schuimbek? Wat doen zij, net als “onze” regering, dan?
  Handen schudden van ukrainise nazi’s en dat corrupt zooitje helpen met wapens.
  En die “fijne vrienden” uit de USA wrijven zich in de handen kassa!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 14. saddy zegt:

  Misschien kan ze hem gelijk advies geven mbt zijn versleten toupetje.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s