Het Westen wankelt

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Het loopt überhaupt niet lekker voor het door de VS gedomineerde waardewesten. In Frankrijk heeft Macron geen parlementaire meerderheid meer, mede omdat het rechts van Marine Le Pen het uitstekend heeft gedaan. In Italië wankelt minister-president Mario Draghi, die tegen groot verzet van links en rechts zware wapens aan de Oekraïne levert. In Bulgarije is de regeringscoalitie onder een NAVO-vriendelijke minister-president gevallen.

En in het verre Colombia komt net voor het eerst een linkse president aan de macht, gedragen door grote sociale onvrede. Na Brazilië, Mexico en Chili is Colombia het volgende grote Latijns-Amerikaanse land dat waarschijnlijk politieke afstand van de VS zal nemen.

Dat is behoorlijk vrolijk nieuws voor Poetins Rusland, maar geen goed nieuws voor Amerika onder de Biden-regering. Steeds meer staten en volkeren willen zich niet meer aan de feitelijke heerschappij van de dollar, aan het sterkste wapen van de VS dus, onderwerpen. De wereld wordt in toenemende mate multipolair. In zijn om vele redenen opmerkelijke rede tijdens het Internationaal Economisch Forum in Sint-Petersburg heeft de Russische president Vladimir Poetin deze ontwikkeling aangesproken: “Anderhalf jaar geleden heb ik op het WEF in Davos nogmaals benadrukt dat het tijdperk van de unipolaire wereldorde voorbij is… Veranderingen zijn het natuurlijke verloop van de geschiedenis, want de verscheidenheid van de planeet wat betreft civilisatie, de rijkdom van de culturen is slechts heel moeilijk met politieke, economische en andere sjablonen in overeenstemming te brengen.”

Poetins opmerking is doelbewust gericht tegen de aanspraak van de VS de leidende en beslissende wereldmacht te zijn. Heel zeker zijn de diep in de schulden zittende VS dat nog niet eens meer in militair opzicht. In Europa hebben ze met Duitsland nog steeds een trouwe vazal en een belangrijk steunpunt. Maar de prijs, die Duitsland vanwege de sancties tegen Rusland en het opgeven van de eigen muntsoevereiniteit nu voor het feitelijke afzien van staatkundige zelfstandigheid betaalt, is hoog en zal de bereidheid van de Duitsers betreffende westelijke gehoorzaamheid op de middellange en lange termijn met onbekende afloop belasten. Met een sterk verzwakte Macron, een onrustig Frankrijk en een waarschijnlijke rechtse regering in Italië vanaf 2023 zal de EU eveneens geen stabiele constructie meer zijn, nog helemaal afgezien van de zich aftekenende euro-turbulenties.

Waarover men zich echter grote zorgen moet maken, is dat de Engelstalige machten VS, Groot-Brittannië en Australië openlijk aan een potentiële oorlogscoalitie tegen Rusland en nog meer tegen China werken. De actuele militante uitlatingen van de nieuwe Britse militaire chef doen niets goeds vermoeden. En geen van de beide partijen in de VS kan en wil het accepteren dat het dollarimperium niet meer geaccepteerd wordt. Want als dat gebeurt, zijn de VS failliet en kunnen ze hun gigantische militaire apparaat niet meer in stand houden. Om dat te verhinderen, zouden de VS ook tot een grotere oorlog bereid kunnen zijn. Wat dit voor Duitsland zou betekenen, behoeft geen verdere uitleg.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Het Westen wankelt

 1. Oliedom zegt:

  Het werd de hoogste tijd, dat men zijn verstand gaat gebruiken en NIET achter die Groot Reich EU en de USA/Navo aan gaat lopen als een loops hondje en alles maar voor lief neemt wat deze miskleunen roepen..

  Like

 2. saddy zegt:

  Maar de EU-hardcore-marxisten gaan als een speer.

  Hoeveel plannen liggen er al als de lockdown en avondklok in zijn gegaan denk je?

  Bij de weg: Valt het al een beetje op hoe vaak de brexit in engeland steeds weer ter discussie wordt geroepen? Gelukkig hoor je niets meer over EU-light van macron, speciaal bedacht om zo engeland weer in de garelen te krijgen.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  LONDON ZAL NA HET UITSCHAKELEN VAN ALLE EU EN USA SATELIETEN DE EERSTE ZIJN

  GOHHH EEN GLAZEN ROLSCHAATSBAAN . WAT LEUK

  IK KOM ERAAN MET MIJN SKEELERS

  Geliked door 2 people

  • Htskday zegt:

   Ik werd vanmorgen wakker en dacht even checken of ze al met de aanleg zijn begonnen..

   Ben ook benieuwd hoe groot die rolschaatsbaan gaat worden, misschien kunnen we binnenkort vanaf Rotjeknor rechtstreeks naar Londen schaatsen.

   Maar het zal nog wel even duren voordat je daar kan schaatsen, de baan moet eerst nog een poosie afkoelen,.. en de keurmeesters moeten eerst kijken of het wel veilig is natuurlijk.

   Beetje last van elfstedenkoorts..

   Like

   • bobzelf zegt:

    Htskday zegt:
    26 juni 2022 om 04:01

    ZIJN DE IJSMEESTERS AL GEWAARSCHUWD ??DAN

    BEL BERTUS ANDERS EFFE … DIE HEEFT VOLGENS MIJ

    OOK NOG FRIESE DOORLOPERS ??

    WEET HET HAAST ZEKER

    WHAHAHA

    OOM DE VIKING SCHAATSEN VAN OOM BOBBB

    EN OP KLAP SCHAATSEN KAN IK HET NIET . WHAHAHAHA

    Geliked door 1 persoon

 4. antiislamnu zegt:

  Inderdaad alles lijkt er op dat ze perse een wereldoorlog willen veroorzaken zo te zien gaan ze het volk nu warm maken voor oorlog .
  Er wordt zoveel haat gekweekt tegen Rusland dat is gewoon bizar hier een weggooi artikel uit de NSB Krant de telegraaf https://www.telegraaf.nl/financieel/395544492/lezers-willen-heel-ver-gaan-om-te-voorkomen-dat-we-nog-langer-poetins-gas-moeten-kopen
  Echt van a tot z gelogen .

  Geliked door 2 people

 5. droevige mof zegt:

  De Berlijnse burgemeester Franziska Giffey( SPD) heeft zich weer eens in de luren laten leggen, wat niet moeilijk is met haar. In een aangekondigde videoconferentie met de Kievse burgemeester
  Klitschko, die lange tijd zijn geld verdiende als bokser in Duitsland, verscheen een Duits sprekende man die wel wat weg had van Klitschko. Zoals alle huidige Oekraïense politici stelde hij onmiddellijk buitensporige eisen, die mevrouw Giffey welwillend aanhoorde. Pas toen hij met haar hulp een CSD in Kiev wilde organiseren, werd ze achterdochtig. Toen verbrak de verbinding. Nu is er maar één verdenking: de Russen hebben het gedaan, wie anders?
  https://www.radioberg.de/artikel/telefonat-zwischen-giffey-und-angeblichem-klitschko-1350474.html

  Geliked door 1 persoon

 6. delamontagne zegt:

  Ze komen er aan.

  De arbeidsproblemen, de tekorten aan werkkrachten in o.a. Nederland op de arbeidsmarkt , zijn binnenkort opgelost.

  (( Melilla, EU op Marokkaanse gebied )), MEER dan 2000 “migranten”!, perfecte georganiseerde organisatie van de heel erge geweldadige
  binnenvallers, dringen het gebied binnen: 140 gewonde politie-agenten waarvan 5 ernstig.
  Bij de [ werkzoekende ] migranten 5 doden…………..

  Geliked door 1 persoon

 7. jungleelephant zegt:

  Ik las net dat de woordvoerder van Putin gezegd heeft dat hij het niet gek vindt als Londen een bom op de pet krijgt!En daar zal het wel niet bij blijven!Rutte is knettergek om die nazistaat te steunen op alle mogelijke manieren!Waar blijft dat tribunaal?

  Geliked door 2 people

 8. Htskday zegt:

  Hier een heel goed en duidelijk artikel over wat er werkelijk in de wereld aan de hand is, waar weinig mensen van op de hoogte zijn, maar wat iedereen zou moeten weten, wat betreft The Great Reset / WW-3

  Alles wat er momenteel in de wereld gebeurd, wat o.a. crisissen en oorlogen betreft valt hier op z’n plaats..

  WW-3 voor dummies

  https://openbaararchief.nl/ww3/2022/06/23/ww-3-voor-dummies/

  Geliked door 2 people

  • Htskday zegt:

   Hier de tweet (draadje) van Kim Dotcom waarover in bovenstaande artikel wordt gesproken..

   Kim Dotcom (@KimDotcom) tweeted at 3:02 AM on Mon, Jun 06, 2022:
   🧵 This may be the most important thread I ever make. Big picture stuff about the major global collapse that is coming.

   I will try to help you understand why the future is not what we’re hoping for. It’s worse than most can imagine.

   Our leaders know.
   But what are they planning?
   (https://twitter.com/KimDotcom/status/1533524778610348032?t=AFZl8c7BxuuNwwBq7U1xVw&s=03)

   Geliked door 1 persoon

   • ronjaspers zegt:

    Htskday.De elite wil een NWO (great reset) hiervoor moet eerst 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden.De overige 10% dient als gechipte slaven,het uitmoorden gebeurt momenteel met die dodelijke corona vaccinazi,s.Eventueel i.c.m. oorlog of uithongeren.

    Geliked door 2 people

   • Htskday zegt:

    @ronjaspers,
    Heb je het artikel WW-3 voor dummies wel gelezen?
    Dan wordt alles veel duidelijker waar alles om draaid..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s