Terreur in Oslo: Iraniër schiet om zich heen – twee doden en vele gewonden

De 42-jarige Iraniër Zaniar Matapour schoot in de nacht naar zaterdag 2 mensen dood en verwondde er 21.

(Vertaling: E.J. Bron)

Vandaag, in de nacht voor een geplande “Pride-Parade”, tegen 01.15 uur werden bij de politie van Oslo schoten in respectievelijk voor een gay-club in het centrum van de stad gemeld. Getuigen spraken van in panische angst wegrennende mensen en een man, die een wapen uit een tas gehaald en willekeurig het vuur op de aanwezigen geopend zou hebben.

Enkele voorbijgangers zouden geprobeerd hebben de dader vast te houden, voordat de politie hem al kort na de daad kon arresteren. Bij de dader gaat het om de 42-jarige Iraniër Zaniar Matapour, meldt het Noorse dagblad NRK. Tot nu toe werden twee doden en 21 gewonden gemeld, tien van hen zouden zwaar respectievelijk levensgevaarlijk gewond zijn.

Matapour kwam, volgens lokale media, als 12-jarige “vluchteling” het land binnen, is van Koerdische afkomst, ondertussen Noors staatsburger en o.a. wegens drugsdelicten bekend bij de politie. In 2019 werd het goudstuk wegens poging tot moord en onrechtmatig bezit van een vuurwapen gearresteerd en aangeklaagd – de rechters lieten hem echter weer lopen. Hij heeft school niet afgemaakt, maar hij zou – hoe kan het ook anders – sinds 2007 aan “psychische problemen” lijden. Men zou bij hem een paranoïde schizofrenie hebben vastgesteld, zegt men.

Wat in Duitsland vaak dagen en om de brij heen praten van diverse politici en media nodig heeft, ging in Noorwegen heel vlot – de politie classificeerde de daad snel en consequent als terreuraanslag en haatmisdaad.

De “Pride-Parade” werd afgezegd. Zodoende heeft vermoedelijk de dader niet alleen bereikt wat hij wilde, maar het heeft ook de de zichzelf permanent producerende woke minderheid, die zo graag het leven van de meerderheid wil dicteren en meestal voor nog meer immigratie uit Steentijdculturen stemt, laten zien dat bont en knettergek zich alleen maar slecht met dit soort culturele “verrijking” verdraagt. De politie zelf heeft Oslo echter al in 2014 tot verloren verklaard.

Bron:
pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

29 reacties op Terreur in Oslo: Iraniër schiet om zich heen – twee doden en vele gewonden

 1. Eppo zegt:

  Dat establishment denkt nog steeds dat het Westen de Islam geschiftheid uit hun kan halen en ze heropvoeding kan geven.
  Die Lui horen in hun Eigen Geloofs en Culturele omgeving i.p.v. hier .

  Geliked door 1 persoon

 2. boorzalf zegt:

  Terreur in Nederland door de nsb politie,
  https://fb.watch/dSXn1wrS6F/

  Geliked door 1 persoon

 3. Jean zegt:

  Wees er maar zeker van dat die islamitische moordenaar psychisch gestoord verklaard wordt en dus de zaak snel gesloten wordt.

  Geliked door 4 people

  • Julia zegt:

   Jean Inderdaad verward of een oorlogstrauma dus zaak gesloten. Asieltuig en politieke criminelen hebben in Nederland vrij spel en komen er met een zeer milde straf of in het laatste geval zonder straf van af. Dat is nu eenmaal ons corrupt rechtssysteem. Ga niet met een fakkel voor de deur van dictator Kaag staan want daar staat 5 maanden gevangenisstraf op. Politiek en rechtstaat in dit gave Rutte landje staat gelijk aan een corrupte Bananenrepubliek en is een land van onbeheersbare chaos waar de falende overheid al jaren geen macht meer over het eigen desastreuze wanbeleid meer hebben heeft en met de handen in het haar zitten. Rutte zien we niet voor niets steeds minder die verschuilt zich nu achter Brussel en het WEF en rent daar zijn benen onder zijn kont vandaan om een mooi baantje te bemachtigen zodat hij snel mogelijk het zinkende schip c.q. de puinbak die hij heeft achtergelaten kan verlaten.

   Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   @Jean. Heb jij ooit gehoord over een moslim terrorist die niet psychisch gestoord is? In lichte gevallen …een verwarde man! Als zij met meerdere terroristen aan de gang gaan, dan is er sprake van een TBS Brigade. De commando boys afkomstig uit de Pompe kliniek, of de Pieter Baancentrum.

   Geliked door 1 persoon

 4. karton zegt:

  Potverdorie nog-es-an-toe ! Dat verwacht je toch niet van een vurig aanhanger van de ideologie van vrede, liefde en tolerantie ! Maar ik hoorde reeds dat deze moordenaar “een beetje in de war zou zijn”. Ik kan u mededelen dat álle aanhangers van die criminele islamitische clubjes volledig “in de war zijn” ; is iets ongeneeslijks.

  Geliked door 6 people

 5. delamontagne zegt:

  Zolang men blijft spreken over “Een Noor van Iraanse afkomst”, of een “Nederlander van Afghaanse afkomst”, ZAL ER NIETS VERANDEREN IN AL DIT SOORT MOORDAANSLAGEN.
  Het zijn en blijven islammers.
  De benoeming zou moeten zijn: Een Iraniër met een Noors paspoort.
  Het zijn op de eerste plaats MOSLIMS en ze volgen hun “grondwet” d.w.z. dat verdorven boek de Coran.
  En er zijn er genoeg die er hysterisch geweldadig van worden en ’t geschrevene in prakrijk brengen.
  Dit was weer een aanslag, er volgen er nog véél meer…………..

  Geliked door 5 people

  • Harry zegt:

   Helemaal mee eens , Delamontagne .
   Als het moslims zijn , maakt het verrekt weinig uit , uit welk land ze oorspronkelijk vandaan kwamen .
   Moslims blijven moslims .
   Gek blijft gek en levensgevaarlijk blijft levensgevaarlijk .
   Als koeien zoveel gevaarlijke aandoeningen hadden , werden ze állemaal geruimd !
   Was er al geen koe of boer meer over .
   Oh , nou hoop ik dat ik niet D66 op een idee gebracht heb ……….

   Geliked door 1 persoon

 6. R Thomasson zegt:

  Dat is de beloning voor de massa-invasie van ongedierte uit de Islamitische wereld. Als iemand zegt dat men niets aan kan doen, kent de topografie van Noorwegen niet. In de omgeving Tussen Narvik en Hammerfest is de omgeving immens en desolate. Men kan daar een perfecte interneringskamp bouwen met goelag-faciliteiten. https://www.google.com/maps/d/viewer?hl=en_US&mid=1HMQxt-_DK5unTKBDhAovoAta1UM&ll=70.6641135827366%2C23.67348765006258&z=15 Daarvandaan kan men een hercules volproppen met deze gasten, en wegsturen naar hun Heimat in de zon.

  Geliked door 2 people

 7. Wim Vreeswijk zegt:

  Zelfs in het rustige Noorwegen is er zat terrorisme.

  Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   @Wim Vreeswijk. Daar hebben de Noren zelf voor gezorgd. Vraag dat maar aan Jens Stoltenberg, de Superman van de NAVO. Hij had een dag voor de massaslachting in Utoya, tijd gehad om daar te janken. Hij vertelde de kinderen over het verschrikkelijk leven van de arme Palestijnen. Hij was totaal onverschillig, en ongeïnteresseerd in de massaverkrachtingen van Noorse vrouwen, meisjes en kinderen door de massa geïmporteerde drek uit moslimlanden. Een hoogleraar antropologie uit de universiteit van Oslo, Unni Wikan, https://en.wikipedia.org/wiki/Unni_Wikan heeft gezegd dat Noorse vrouwen en meisjes zelf schuldig zijn aan de massaverkrachtingen. Zij moeten zich aanpassen aan de regels van de nieuwkomers.en https://falseallegations.wordpress.com/2011/01/09/16/ en https://www.franklinterhorst.nl/Moslimbendes%20terroriseren%20Oslo%20in%20Noorwegen.htm TIJD VOOR EEN GOELAG IN DE NOORDPOOL, EN DEPORTATIE. De grondprijzen zijn in de omgeving van de Pool cirkel niet al te hoog. Er is daar ook weinig CO2 en stikstof problematiek. Poolberen, wolven en rendieren schijten niet veel.

   Geliked door 2 people

 8. Harry zegt:

  Wordt het niet eens hoog tijd om al die debiele moslims uit onze landen te verwijderen ?
  En dat zijn ze dus hoogstwaarschijnlijk állemaal !
  Zo niet , dan wordt dit steeds maar erger , totdat er geen Nederlander hier overblijft .
  Hoe stoppen we onze volslagen gek-gestoorde overheid ?

  Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Nooit heb ik kunnen begrijpen dat ze moslims hebben kunnen toelaten in NL / EU.
   Al vanaf begin niet toen ’t er nog maar weinige waren.
   De onverzoenlijkheid en de diepe domheid van die lui met hun meest Achterlijkste religie van de wereld.
   Vreselijke fanatici zijn het.
   Als de Deense Politicus “Rasmus Paludan” Nederlands geweest zou zijn, zou ik onmiddellijk op hem stemmen.
   Zijn standpunt: Islam verbieden in Europa en alle moslims deporteren.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Rasmus_Paludan

   Like

   • ronjaspers zegt:

    delamontagne.Tussen 1973 en 1975 hebben de olierijke islamitische landen europa gechanteerd door de oliekraan dicht te draaien (autoloze zondagen) In 1975 heeft de raad van europa de resolutie van straatsburg getekend,islamisering van europa in ruil voor olie.

    Like

  • R Thomasson zegt:

   @Harry. Hoe stoppen we onze volslagen gek – gestoorde overheid? a) per direct uit de EU stappen, b) totale verbod op de stichtingen van George Soros in Nederland te opereren. Wat Viktor Obran is gelukt, moet in Nederland ook lukken. c) Iedere moslim, met dubbele nationaliteit, die hier een criminele daad verricht, verliest PER DIRECT zijn Lederlandschap en vliegt met zijn hele famiglia naar het land van herkomst; met veel zon en nog meer Allah.

   Geliked door 1 persoon

 9. Ravian zegt:

  “Men zou bij hem een paranoïde schizofrenie hebben vastgesteld, zegt men.”

  Het is een islamiet dus…

  Geliked door 3 people

 10. Een moslim??
  Je verwacht het niet.

  Geliked door 4 people

 11. scherpschutter1943 zegt:

  Elkerzich zelf respecterende moslim, met geloof in de wetten van Allah, vastgelegd in de heilige Koran, heeft de plicht om de ongelovigen te bestrijden en te doden waar deze zich ook bevinden. De meeste westerlingen geloven deze stelling niet omdat deze te absurd voor woorden is. Geloof het of niet maar lees zelf de heilige Koran. Te koop in de nederlandse taal bij het nederlands islamitisch genootschap, gesubsidieerd door de nl.overheid. Neem ALLES wat in de koran staat , LETTERLIJK en volledig toepasbaar in het europa van 2022. Moslimterreurdaden tegen ongelovigen zijn geen strafbare feiten maar goede daden voor Allah. Ik ben benieuwd wat u evan mijn opvatting vindt.

  Geliked door 1 persoon

 12. BigLJohn zegt:

  Men zou bij hem een paranoïde schizofrenie hebben vastgesteld, zegt men. Hij was een bekende van de justitie zei de radio en de TV. Maar ach, het was natuurlijk weer zo’n zielige man, een zogenaamde verwarde man, die van de Noren in een eerder stadium de kans kreeg om heen te gaan en om in de naam van Allah onschuldige mensen te doen vermoorden. En wat voor straf gaat hij nu krijgen ? Geen gevangenisstraf, dat is zeker. Het word TBS en na 2 jaar een vrijlating zodat hij weer opnieuw aan de slag kan gaan….

  Geliked door 2 people

 13. Angélica zegt:

  Oproep aan Halsema

  Enkele jaren geleden werd er een aanslag op een moskee gepleegd in Christchurch in Nieuw-Zeeland. Hoewel er door moslims vele honderden zo niet duizenden aanslagen gepleegd zijn op christenen en joden, is zoiets natuurlijk nooit goed te praten.

  Na de moord op Theo van Gogh haastte burgemeester Cohen zich destijds om alle zeilen bij te zetten ‘om de boel bij elkaar te houden’. Stiekem vreesde hij voor een volksopstand tegen de moslims in Nederland. Gelukkig bleef die uit en Nederland ging gewoon weer door met het drinken van een glas, het doen van een plas en alles bleef zoals het was.

  Maar na de aanslag in Christchurch vond Halsema dat er meer moest gebeuren. Ze wilde de moslimgemeenschap in Nederland ‘een hart onder de riem steken’ en er werd gekozen voor een oproep tegen geweld door voorgangers uit de islam, het jodendom en het christendom.
  Die manifestatie tegen geweld tegen moslims werd een manifestatie tegen joden en Israël. Zelfs toen moslims ‘een hart onder de riem gestoken kregen’ bleek dat hun haat sterker was dan verbondenheid in tijden van verdriet:

  https://www.geenstijl.nl/5146769/keerden-mensen-hun-rug-toe-naar-de-rabbijn-tijdens-de-christchurch-manifestatie-op-de-dam/

  Halsema misbruikte de aanslag om vooral te laten zien dat ‘ze zo ontzettend deugde’ als burgemeester. De kans op een opstand was nihil en familiaire verwantschap met de moslims in Nieuw-Zeeland zal er ook wel niet zijn geweest, behalve natuurlijk de zogenaamde Umma-verbondenheid.
  Nu heeft er een haat-aanslag tegen homo’s plaatsgevonden in Oslo. Dat is Europa! En we zijn zóóó verbonden met alles en iedereen in Europa dat er zeker een grote manifestatie in Amsterdam -Gayhoofdstad van de wereld- zal gaan plaatsvinden, tóch???
  Onder leiding van Halsema: “Dit mag nooit meer gebeuren, homo’s horen bij ons, WIJ ZIJN GAY, wij veroordelen deze terreurdaad door een moslim en veroordelen de islam nu even krachtig als een duister kwaad, als het nazisme dat Breivik aanzette tot moord in Utoya, ook in Noorwegen overigens!”

  Enkele jaren geleden werd een homostel uit Terwijde bedreigd door moslimjongeren. Ook werden er vernielingen aan hun huis en auto aangericht. Toen de situatie kritiek werd, zijn ze verhuisd. Opvallend is dat het ultra-linkse stadsbestuur niet optrad. In het verleden namen linkse partijen het nog wel eens op voor homo’s en lesbiënnes maar tegenwoordig laten ze hun oor hangen naar de leer van Mohammed. Kritiek hebben op homohaat door moslims is indirect kritiek hebben op de islam en dus op de ‘gelovigen’. Kritiek hebben op de islam kan je je leven kosten. Denk aan Theo van Gogh en Pim Fortuyn. Als een homo kritiek heeft op de islam omdat hij zich onveilig voelt ‘in de grote steden’ (lees je mee Jetten en woon je daarom op het veilige platteland tussen de boeren?) is hij zijn leven niet meer veilig maar ook de linkse politiek-correcte burgemeester en wethouders verklaren je tot ongewenste stadsgenoot en ze zijn maar wát blij als je optieft… Dat maakt hún leven zóveel makkelijker…

  Zogenaamde cabaretiers maken ook onderscheid tussen kritiek hebben op christenen en joden enerzijds en grapjes maken over moslims anderzijds. De nogal met zichzelf ingenomen Youp heeft zelfs durven toegeven dat hij zich aan dat laatste niet waagde uit zelfbehoud. Wellicht dacht hij aan de gewelddadige dood van Theo of misschien wel aan die van Saïd Zankoua die zijn homoseksualiteit met de dood moest bekopen toen zijn landgenoten hem met grof geweld naar de andere wereld hielpen. Maar Wilders afzeiken… ja, dat doet hij maar al te graag, dat maakt hem tot een deuger en deugers krijgen een podium en dát wil het typische VARA-lid Youp wel. Youp de Deuger ziet de problemen die de massa-immigratie heeft veroorzaakt zoals aanslagen, eerwraakmoorden, de algemene verloedering en de onveiligheid die vrouwen ervaren in ‘bepaalde buurten’ zeker ook want het typische VARA-lid Youp is een belezen mannetje maar deugers gedogen en bagatelliseren, ze ontkennen de problemen, ook als ze levensgroot in beeld worden gebracht maar net als bij de Zweden, als je ze binnenshuis spreekt, komt Allah’s aap al snel uit de mouw: “Het is veel erger dan je denkt, geen enkele vrouw is meer veilig en we brengen onze dochters altijd met de auto. Ook het OV is veel te gevaarlijk. Maar je weet dit niet van mij hè. Je kunt als je kritiek hebt op de immigratiepolitiek zomaar ontslagen worden, snap je?”

  Nu een moslim in Oslo zijn wapen heeft leeggeschoten op homo’s en er meerdere doden en vele zwaargewonden zijn gevallen, filosoferen de deugers thuis hoe ze dit nu weer moeten goedpraten. “Het heeft niets met de islam te maken” lukt niet meer want de Noorse politie sprak over een moslimterrorist. Blijft over: een verwarde man, een ‘Einzelgänger’ maar veel minder wreed en gewelddadig dan Breivik. Dus, laten we het dáár eens over hebben… Breivik en het opkomend nationalisme. Dat zie je ook steeds vaker bij de boeren. Ja, het is nú wel een zeer geschikt moment…

  Geliked door 3 people

 14. Andre zegt:

  Een bekende van de politie en een bekende van de PST (Noorweegse geheime dienst) Het is het beleid van links altijd maar weer. Deze is ook weer bizar. Marokko is het gevecht aangegaan met 2000 Afrikaners in Melilla met als resultaat 18 dode Afrikaners en een stuk of 70 gewonden maar ook 140 Marokkaanse politie waarvan 5 ernstig. 130 Afrikaners waaronder wetenschappers artsen register accountants leraren en ondernemers met eigen vermogen werden door links onder een luid applaus in de EU ontvangen.

  https://www.geenstijl.nl/5165656/video-d66-niger-onderweg-naar-stroe/

  En dan de aftermatch met alle over elkaar buitelende mensenrechten clubjes van Soros en Links met de NL flut regering die 7500 statushouders een woning gaat geven weer voorop. De MSM smeert alles wel weer recht. Wat een teringzooi is die hele EU.

  Geliked door 1 persoon

 15. Olie bol zegt:

  Dit gaat straks ook gebeuren in Adam in heb u gewaarschuwd

  Geliked door 1 persoon

 16. Hovawart zegt:

  Een grote groep ideologisch-gehandicapten wenst te leven in een westerse maatschappij waar men een cultuur van vrije opvattingen en tolerantie accepteert, en dan met harde acties pogen om de samenleving te beknoppen tot niet-westerse wetten, waarden en normen,…..het lijkt de EU wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s