DE ROTHSCHILD´S

(Door: “Driek”)

Er is in de geschiedenis nauwelijks één geslacht geweest dat zo nauw betrokken was bij de grote gebeurtenissen in Europa als de Rothschild´s. Evenmin valt het moeilijk om een familie aan te wijzen die zulke verschillende spectaculaire persoonlijkheden heeft voortgebracht. Wat rijkdom en invloed betreft zijn zij ongeëvenaard.

Het verhaal van deze beroemde familie begint aan het eind van de achttiende eeuw, in Frankfurt am Main. Het hoofd van deze bijzondere familie was een eenvoudige geldwisselaar, genaamd Mayer Amschel Rothschild. Vanuit zijn benauwde woning, genaamd Het Groene Schild, in het getto van Frankfurt, begon hij met behulp van zijn vijf zoons aan de opbouw van zijn financieel imperium. Hij begon eerst in een aantal Europese hoofdsteden, dat hij later over de hele wereld uitspreidde. Onder deze familie heerste grote onderlinge solidariteit, stoutmoedigheid en de schwung welke deze familie haar grote zakelijke triomfen verschafte.

De Rothschild´s volgden bewust de politiek om hun cliënten niet onder gewone burgers te zoeken, maar onder de hoogste adel van Duitsland. Op hun tocht vanuit het getto naar de wereld van schitterende rijkdom werden de Rothschild´s de bankiers van koningshuizen en keizerrijken, zij schiepen het moderne financieringswezen en bouwden de eerste Europese spoorwegen. Ook op maatschappelijk gebied waren zij actief, baron Lionel voerde een jarenlange strijd om als Jood toegang te verkrijgen tot het Engelse parlement.

In de salons van de groten der aarde werden zij in het begin met de nek aangekeken, doch uiteindelijk werd de adel door de schittering der Rothschild´s geheel naar de achtergrond verdreven. De Rothschild´s werden baronnen in het Oostenrijkse keizerrijk, lords in Engeland en vertrouwde raadgevers van de Franse en Italiaanse koningen. De geschiedenis der Rothschild´s doet bijna denken aan een sprookjesverhaal.

En dit alles is door een onvoorstelbare rijkdom omgeven, die gebruikt werd om paleizen te bouwen, de meest extravagante hobby’s na te jagen, om een exclusieve levensstijl te creëren, die zelfs de afgunst der vorsten opwekten. Ook heden ten dage leven de afstammelingen van de Rothschild´s met onverminderde kracht voort op hun kastelen en in hun landhuizen in Engeland en Frankrijk.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op DE ROTHSCHILD´S

 1. Olie bol zegt:

  ’Westerse landen blokkeren import van Russisch goud’

  AMSTERDAM – De grootste westerse economieën doen al het goud gemaakt in Rusland, of herleidbaar tot Rusland, in de ban. Daartoe hebben de Verenigde Staten en de overige leden van de G7 zaterdag een principe-akkoord bereikt, aldus Bloomberg.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  With great wealth comes great responsibility,…….en angst om ook maar één cent te verliezen.

  Like

 3. J_r zegt:

  Zijn werkelijke achternaam was Bauer; leed waarschijnlijk aan een minderwaardigheidscomplex (persoonlijke interpretatie). Zijn uithangbord was een rood hexagram. Getuige de schedelvorm van nazaat Jacob, zou t me niet verbazen als hij ergens onderaan een bepaalde bloedlijn bungelt. Allemaal te vinden op internet.

  Like

 4. ronjaspers zegt:

  De rotschilds en de rockefellers zijn de meest rijke en machtigste families op aarde.Ze zijn verantwoordelijk voor alle oorlogen armoede en ellende van de laatste 2 eeuwen.Ze zitten ook achter de NWO agenda (great reset)

  Geliked door 1 persoon

 5. BigLJohn zegt:

  Wie kent dit gezegde niet; hij die een kuil graaft voor een ander valt er zelf in. En dit staat de westerse economieen te wachten, Zij die denken Rusland te treffen zullen zelf getroffen worden ! En de gewone man (u en ik) zullen het gelag moeten betalen.

  Like

  • Wim Vreeswijk zegt:

   BigLJohn: Ik vrees dat U gelijk gaat krijgen. Europa schiet zichzelf in eigen voet met hun sancties tegen Rusland, terwijl Rusland mèt Siberië en Noordpoolclaims niet alleen het grootste land ter wereld is, maar ook nog steeds boordevolle bodemschatten heeft. Ondertussen sluit Rusland allerlei zakelijke afspraken met China en India en wil zelfs een eigen munteenheid opstarten als tegenhanger van de dollar in de VS die boordenvol schuld zit.

   Geliked door 1 persoon

 6. Andre zegt:

  Beste Driek bent U kleurenblind? Roth is niet Grün in de Judengasse te Frankfurt zat het hele zooitje bij elkaar. Ze zeggen dat ze Joods zijn maar het zijn een stelletje kameleons. Rothschild had de onschuldige naam Bauer wat later veranderde naar Rothschild door het rode wapenschild dat het geldpand had. Er was ook een Grünschild en hier zat bankmannetje Schiff. Ongetwijfeld zaten Warburg en Rockefeller ook op rij daar. Ik kom er met regelmaat maar die stad voelt zo negatief dat ik altijd snel weer weg wil ondanks dat ik er toch ens moet gaan kijken. Nou Driek dat negatieve gevoel heb ik ook in Den Haag niet om U natuurlijk want met U wil ik graag eens een biertje drinken. Maar er zit een persoon dat is niet mijn vriend zeg maar.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s