Hongarije wil extra gas uit Rusland kopen

De Russische Minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov (rechts) en de Hongaarse Minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó tijdens een persconferentie na hun ontmoeting in Moskou op 21 juli 2022.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse autoriteiten hebben bij gesprekken in Moskou verklaard extra gas uit Rusland te willen kopen. Sinds midden juni heerst in Hongarije een energienoodtoestand: de autoriteiten vrezen dat er niet voldoende gas zal zijn voor de winter.

Vertegenwoordigers van Hongarije zijn geïnteresseerd in extra Russische gasleveringen dit jaar. Dit verklaarde de Russische Minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, na gesprekken met zijn Hongaarse collega Péter Szijjártó. De Russische minister garandeerde:

De aanvraag wordt onmiddellijk gemeld en gecontroleerd.”

Volgens hem wordt de praktische samenwerking tussen Moskou en Boedapest door de duidelijk Russofobe politiek van de VS en een ongebreidelde verscherping van de sancties van de EU belemmerd. Lavrov zei:

We zijn er niet in geïnteresseerd dat deze dingen onze samenwerking belemmeren. We zullen oplossingen zoeken en vinden, die onze samenwerking op alle terreinen zogezegd onafhankelijk van zulke nukken en pogingen tot bestraffing maken.”

Voor de gesprekken zei Szijjártó dat het een van de hoofddoelen van de gesprekken zou zijn om te overleggen hoe de energievoorziening van Hongarije in de komende maanden beter vormgegeven zou kunnen worden. Hij verklaarde:

Ik wil vandaag graag met u praten en overeenkomen om de al bestaande gasleveringen uit Rusland naar Hongarije te verhogen.”

Op 13 juli riep Hongarije op grond van de stijgende energieprijzen de energienoodtoestand uit. Het hoofd van het kantoor van de minister-president, Gergely Gulyás, verklaarde:

Het gas in Europa zal voor de verwarmingsperiode herfst/winter waarschijnlijk niet volstaan. Met directe maatregelen kunnen we garanderen dat het land ook in de winter genoeg energie heeft.”

Kort daarna besloot de Hongaarse regering om een extra 700 miljoen m³ gas te kopen. Op de persconferentie met Lavrov benadrukte Szijjártó dat het onmogelijk zou zijn voor Hongarije om de benodigde 700 miljoen m³zonder Rusland te verkrijgen, of Hongarije dit nu zou willen of niet. Hij zei:

Je kunt dromen, je kunt verschillende ballonnetjes opblazen, maar de fysische realiteit blijft een fysische realiteit.”

In juni riep Boedapest Brussel op om niet nog meer sancties tegen Rusland op te leggen, omdat de EU in deze oorlog om economische problemen aan de kant van de verliezers zou staan.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Hongarije wil extra gas uit Rusland kopen

 1. Frits zegt:

  Gezond verstand, vriendelijkheid ipv schelden en sancties en realisme. Waar vindt je dat nog. In Hongarije. Kost niks en brengt veel goeds. 👍👍👍

  Geliked door 4 people

  • Albatros zegt:

   Daarom zitten wij hier ook! Eerlijkheid gaat in de politiek boven alles.

   Like

   • Julia zegt:

    Albatros U heeft een heel verstandig besluit genomen want wel weldenkende Nederlander vooral de jonge Nederlanders onder ons willen niet leven in een WEF dictatuur en kiezen voor een land waar een politiek leider al zijn verstand nog bij elkaar heeft en niet eigen land en volk verraad en overlevert aan een ongekende WEF dictatuur.

    Like

 2. Ronald zegt:

  Respect voor de regering van Orban! Zij beschermen hun eigen bevolking tegen de eigenzakkenvullende, elitaire, eigen landen- en eigen culturenverradende zgn. politici van de EU!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Bezuinigingsdwang van de Europese Unie: Mislukt het nieuwe gasnoodplan? | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s