Oorlogsgevaar op de Balkan neemt toe

(Vertaling: E.J. Bron)

Alweer sabelgekletter van de NAVO

Tussen Kosovo en Servië kwam het tot schotenwisselingen , de situatie in het grensgebied is gespannen. De NAVO verklaarde zich direct bereid om in het conflict in te grijpen.

In het grensgebied tussen Servië en het niet volledig als zelfstandige staat erkende Kosovo kwam het opnieuw tot incidenten en schietpartijen. Terwijl 115 van de 193 VN-leden Kosovo als zelfstandige staat erkend hebben, beschouwt Servië Kosovo officieel als zijn autonomie provincie Kosovo en Metochië.

Uitgangspunt van de onlusten zou de regio Metochië geweest zijn, waar de Kosovaarse politie zondag meerdere grensovergangen met Servië had gesloten. Ook de beweging van in Servië geregistreerde auto´s werd door de Kosovaarse autoriteiten beperkt, wat de Servische bevolking in de regio irriteert.

De Servische president Aleksandar Vučić waarschuwt ervoor dat Kosovo een omvangrijke militaire aanval op Servië zou kunnen beginnen en heeft extra troepen naar de grens gestuurd.

“Ik bid voor vrede, ik bid om vrede. Ik richt me zowel tot de Serviërs als de Albanezen, bewaar de vrede.” De sfeer zou verhit zijn en de Serviërs zouden niet nog meer gruweldaden dulden, zei Vučić.

Terwijl het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken Kosovo voor de ontwikkeling door de “ongegronde discriminerende regels” verantwoordelijk maakt, klettert de NAVO alweer met de sabels. De in feite door de VS aangevoerde KFOR-eenheid van de NAVO heeft een persmededeling uitgegeven, waarin zij zich bereid verklaart “in te grijpen en vrede tot stand te brengen”.

Bij de NAVO en de KFOR “vergeet” men blijkbaar maar al te graag dat de troepen ter plaatse onder een VN-mandaat (UNSCR 1244) opereren. Met dit mandaat zijn zowel Rusland als de rest van de Veiligheidsraad in 1999 akkoord gegaan. Het mandaat zegt duidelijk dat het doel van de groep er NIET in bestaat om de Kosovaarse autoriteiten er bij te helpen om exact datgene te doen wat ze willen. KFOR zou in plaats daarvan de handhaving van een “veilige omgeving” en de “mogelijkheid tot vrij reizen” voor alle in Kosovo levende en gevestigde etnische groepen, inclusief de Serviërs, moeten garanderen.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Oorlogsgevaar op de Balkan neemt toe

 1. karton zegt:

  Vanaf ‘t ontstaan van de EUSSR is ‘t er voor de bevolking niet vrolijker op geworden : oorlogje hier , opstandje daar, relletje zus en relletje zo, terwijl door de “leiding” toch luid & duidelijk was beloofd dat de EUSSR een “baken van voorspoed, vrede & veiligheid” in de wereld zou zijn/worden. Allemaal loze woorden en beloften.

  Geliked door 2 people

 2. scherpschutter1943 zegt:

  VNmacht is een tandenloze macht. Slaan nog geen deuk in een pakje boter. Niet meer aan beginnen dus. Wij zijn al in de oorlog Oekraine-Rusland ingerommeld door onze briljante politiek. Laat ze het daar verder zelf maar uitvechten. Kennelijk willen ze dat graag. Ik doe niet mee.

  Like

 3. Wim Vreeswijk zegt:

  Ook weer een voorbeeld van een totaal mislukte multiculturele samenleving.

  Like

 4. bobzelf zegt:

  EU WAS VREDE MENSEN , ALLEEN MAAR VREDE

  DAAROM BLIJF IN DE EU WHAHAHAHAHAHAAHAHAHAA

  WAT EEN GOTSPE , ENWEER KOMT DE NAVO U REDDEN ???

  ALWEER ????????????????? WHAHAHAHAAH

  Geliked door 1 persoon

 5. Ravian zegt:

  Kosovo is een stinkende islamitische puist op het gezicht van christelijk Europa.
  Een etterend restant van de laatste Ottomaanse invasie.
  Als zodanig moet het dus eens dringend gedesinfecteerd worden…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s