Slavernij is “vrijheid”? – Monsanto en BlackRock kopen de Oekraïne op

(Door: Elem Raznochintsky – Vertaling: E.J. Bron)

Hoe leugenachtig de westelijke strijd om de “ziel van de Oekraïne” is, wordt duidelijk aangetoond door het versjacheren van datzelfde land. Eertijds gezichtsloze, maar altijd meedogenloze monopolies treden nu bij het uit elkaar van de Oekraïne voor het voetlicht: Monsanto, Vanguard en BlackRock.

Al in mei wezen we in een publicatie op het belang van de Oekraïense grondhervorming. Deze door de Oekraïense Werchowna Rada in 2021 aangenomen wet maakte het na 20 jaar blokkade voor internationale – tot de westelijke invloedssfeer behorende – agrarische conglomeraten mogelijk om in grote omvang Oekraïense grond op te kopen. Terwijl men tegelijkertijd de gewone bevolking voorspiegelde dat uiteindelijk het tegendeel voorbereid zou worden: met de drieste leugen over de zogenaamde bescherming van de Oekraïense boeren en hun bezit aan vruchtbare grond.

Mu kunnen eindelijk aan de hand van eigen bekentenissen helder en duidelijk de internationale spelers bij de naam genoemd worden. Maar ze moeten gezien worden als de schillen van een ui: de eerste laag wordt bepaald door de agrarische en biotech-giganten Cargill, DuPont en Monsanto.

Samen kochten deze Amerikaanse bedrijven ongeveer 17 miljoen hectare in het oosten en het zuiden van de Oekraïne. Dat zijn de regio´s met de veruit vruchtbaarste bodem, niet alleen binnen de Oekraïne, maar zelfs in de hele wereld. De “Australian National Review” bracht daarover onlangs een illustratieve vergelijking: men zou zich moeten voorstellen dat deze 16,7 miljoen hectare al de totale landbouwgrond van Italië zou uitmaken. Kortom, er staat veel op het spel.

Van de genoemde firma´s bevindt Cargill zich officieel nog in het bezit van de familie die het bedrijf oprichtte, wat echter niets te betekenen heeft wat betreft internationale uitbuitingspraktijken. Oxfam heeft voor de periode 2010 tot 2012 bewijzen geleverd hoe Cargill zich op agressieve en illegale wijze enorme stukken grond in Colombia toe-eigende.

Verleden jaar nog, precies in de tijd dat de infame Oekraïense grondhervorming werd aangenomen, meldde Cargill dat ze een meerderheidsbelang had verworven in de diepwaterhaventerminal genaamd “Neptune” in de “zuidelijke haven” Piwdennyj Port – het voormalige Juschnoje – in de regio Odessa aan de Zwarte Zee. In de eigen persmededeling verklaart de presidente van Cargills afdeling voor landbouw en aanvoerlijnen, Philippa Purser, verder:

De investering in Neptune maakt het voor Cargill mogelijk om beter gebruik te maken van zijn activiteiten, om een groeiende bevolking te voeden, door graan te transporteren naar gebieden in de hele wereld, waarin dit het meest nodig is.”

Dat wordt waarschijnlijk – in ieder geval eerst – niks. De huidige krachtmeting in deze regio gaat o.a. om deze hegemonie. Dat is echter maar een van de vele westelijke investeringsprojecten, die compleet verloren zouden gaan wanneer de verdere denazificatie en demilitarisering, in dit geval in de regio Odessa, door Rusland zou lukken. Vooral wanneer er daarna zelfs referendums plaatsvinden, waardoor een volledige onafhankelijkheid van het regime in Kiev tot stand zou komen.

Over het bezit van land wordt namelijk niet alleen maar door referendums, oorlogen of militaire operaties beslist, maar ook via een achterbakse uitverkoop onder de tafel. Dat laatst eheeft het regime in Kiev net op tijd gedaan.

De financiële matroesjka van het Westen

Weliswaar werd de firma Monsanto in he tjaar 2018 door de Duitse farmaceutische gigant Bayer AG voor $ 66 miljard gekocht, maar ze bestaat tot nu toe nog steeds als uiterst actieve dochteronderneming. Nog voor de verkoop, toen Monsanto – stand 2015 – een vermogenswaarde van $ 49,1 belichaamde, had de verdachte Vanguard Group Inc. Een aandelenpercentage van 7,1% bezeten, wat overeenkwam met een waarde van $ 3,61 miljard.

De Vanguard Group Inc. Op zijn beurt is in de afgelopen jaren opgeklommen tot de op één na de grootste investeringsfirma ter wereld – op de eerste plaats staat de dubieuze vermogensbeheerder BlackRock. BlackRock heeft ook enorm veel aandelen in de bovengenoemde agrarische ondernemingen. In het geval van DuPont is BlackRock met 4,33% – dus 22.021.770 aandelen – de op één na grootste vennoot. Hier heeft de Vanguard Group Inc. Zelfs nog meer belegd – die staat namelijk met 7,66% – 38.962.143 aandelen – op de eerste plaats.

Achter deze internationale uitbuitende firma´s zitten dus nog heel andere, meestal nog machtiger, firma´s, die als gemotiveerde aandeelhouders figureren, maar ook verbonden zijn met het veel geciteerde “militair-industrieel complex” van de Verenigde Staten van Amerika. In dit netwerk is de NAVO vanzelfsprekend het plompe, uitvoerende instrument, waartegenover de economisch-juridische processen van de eigendomstransfers van grond, zoals hier beschreven, met iets meer finesse moeten worden bedreven. Hun bedrieglijke camouflage noemt zichzelf “deelname aan de vrije, globale markt”.

In principe geldt dat BlackRock en de Vanguard Group Inc. ook symbolisch voor een belichaming van Wall Street en diens belangen staan. Ondertussen hebben zij ook veel invloed gekregen in een geheel eigen, exclusieve categorie van ondernemingen. De beide zijn bijvoorbeeld de veruit grootste aandeelhouders van de tien machtigste banken van Wall Street – waaronder Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup en JPMorgan Chase.

In lijn met de uitbuitingsmethodes, die door de insider Roger Perkins in zijn in 2005 verschenen boek “Confessions of an Economic Hit Man” worden beschreven, verloopt dit proces bijna identiek. De absoluut noodzakelijke ingrediënten voor zulke historische “landovernames” zijn een kunstmatig omhoog geputschte, corrupte, nieuwe elite, die als gemaskeerde verraders de juridische voorwaarden ter plaatse creëren om alles zogenaamd “rechtmatig en onaangevochten” voor hun westelijke meesters af te wikkelen. Uiterlijk sinds begin 2014 zijn er heel veel van deze landverraders in Kiev. Ondertussen scanderen de westelijke media krijsend dat de “onafhankelijkheid en democratie” van de Oekraïne aan een zijden draadje zou hangen. Dit soort bespotting van het Oekraïense volk en het gemak van de suggestie van westelijke bevolkingen kent kennelijk nog steeds geen grenzen.

Wie vecht nu dus tegen wie in de Oekraïne?

Officieel zijn het twee Slavische volkeren die op dit moment tegen elkaar vechten. Dat is in zeker, betreurenswaardig opzicht ook een feit. Eigenlijk echter zijn het westelijke, tot nu toe enorm machtig geworden financiële monopolies, die de gewone Oekraïner vooruit sturen om hun al “betaalde” nieuwe eigendom te verdedigen. De gewone Oekraïner gelooft waarschijnlijk nog steeds zijn eigen land tegen een vermeende irrationele agressor uit het noordoosten te verdedigen. Terwijl Oekraïense soldaten al strijden voor een verloren zaak, omdat hun vermeend eland al lang aan anderen toebehoort.

In het geval echter dat de speciale militaire operatie van Rusland mocht lukken en grote delen van de oostelijke Oekraïne van de westelijke invloed en het door het Westen gesteunde Oekraïense fascisme bevrijd worden, zullen de kaarten van de macht en het landbezit vast en zeker opnieuw geschud worden.

Precies daarom maken BlackRock, de Vanguard Group Inc., Blackstone en hun investeerders en ondergeschikten zich steeds grotere zorgen: er dreigt verlies van reusachtige kapitaalbeleggingen, die zij in de neoliberale koorts in de Oekraïne pompten om dit land helemaal te bezitten en van de met afstand vruchtbaarste teeltgronden ter wereld een monoculturele, kanker verwekkende GMO-plantage te maken. Wie denkt dat de schrijver met zijn duiding overdrijft, zou eens beter moeten kijken naar de zakelijke ideeën, de praktijken en de toekomstplannen van Monsanto en de anderen. Om nog maar helemaal te zwijgen over de in de Oekraïne opgebouwde, door Amerika geëxploiteerde bio-laboratoria in de afgelopen jaren.

Langdurige, imperialistische projecten zoals deze bevinden zich echter sinds februari 2022 in de schaduw van een reusachtig vraagteken over wat er gaat komen. De komende maanden zullen wat dat betreft nog heel veel informatieve antwoorden leveren.

Bron:
rt.de
Door: Elem Raznochintsky

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Slavernij is “vrijheid”? – Monsanto en BlackRock kopen de Oekraïne op

 1. Peter. zegt:

  De vriendjes van Rutte hebben hem natuurlijk allang de belangen medegedeeld en zodoende wil hij ons in dit oorlogsspel betrekken ,over Jemen ligt hij totaal niet wakker .

  Geliked door 1 persoon

 2. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Dus daarom rijden de vluchtelingen uit Oekraïne allemaal in dure Mercedessen en Porsches…? Die zijn niet gevlucht, die hebben alles verkocht en krijgen hier de woningen die voor onze kinderen en kleinkinderen bestemd zouden moeten zijn.

  Geliked door 3 people

  • jungleelephant zegt:

   Inderdaad:gisteren op een zebrapad nog bijna kapot gereden,met mijn honden,door een Porsche.3Keer raden waar die vandaan kwam;juist!

   Like

  • Julia zegt:

   Drs. E.N. Schilder Maar goed dat die dure bolides nog niet allemaal elektrisch zijn anders hadden ze blijkbaar Nederland niet gehaald. https://www.telegraaf.nl/financieel/1034918057/liander-stroomnet-overbelast-in-grote-delen-nederland. Maar ja massa volwassenen zijn het er mee eens dat woningen niet meer zijn bestemd voor hun kinderen en kleinkinderen. Uiteindelijk is volgens onze oorlogshitser de oorlog in de Oekraïne de oorlog van ons allemaal. Sorry ik bedank voor de eer want gelukkig gaat de stinkende beerput van Zelensky open https://www.dagelijksestandaard.nl/buitenland/eindelijk-amnesty-veroordeelt-illegale-praktijken-oekraine-ze-brengen-hun-eigen-burgers-opzettelijk-in-gevaar Dit bevreemd mij niet ik heb altijd al gezegd dat Zelensky een smerige rat is die eigen burgers opoffert en leger als kanonnenvoer gebruikt. Die corrupte vent is niet te vertrouwen en puur in het zadel geholpen om een hoop ellende te veroorzaken binnen Europa met medewerking van alle WEF marionetten.

   Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Er over oordelen kan ik niet wat betreft de Mercedessen en Porches, ik woon niet in NL.
   Maar ik heb dit ook elders gelezen.
   Als ze voor de oorlog vluchten zijn ’t wel “vluchtelingen”, niet zoals die niksnutten uit ’t verre Oosten 1000-den km reizen naar de luilekkerlanden in de EU, inplaats naar de dichtsbijzijnde superrijke moslimlanden te gaan, “next door”.
   Bij de woorden “Mercedessen en Porsches” moet je [ ik ] onwillekeurig denken ( het is alsof ’t in je geheugen is gegrift ! ) aan de Hongaarse vluchtelingen, die met schaarse spulletjes op kinderwagens en fietsen langs de spoorlijnen Hongarije uitvluchten, 1956.
   Ik zie die beelden nog zo voor me, 66 jaren geleden.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  Yep, het draait allemaal om het uitzuigen van Oekraïne door de in de Deep State verenigde elite.
  En in Rusland heeft een zekere Putin, inmiddels al weer twintig jaar geleden, stokken in de spaken van soortgelijke plannen die deze elite met Rusland had gestoken.
  Daarom is Putin ook zo populair in deze elitaire kringen.
  En nu hij ook nog hun Oekraïne onderneming dreigt te torpederen kunnen ze zijn bloed wel helemaal drinken.
  Ik denk dat wij met zijn allen het Russische volkslied eens moeten gaan instuderen, zodat we er straks ook bij kunnen zingen als we op feestdagen die net wat andere driekleur hijsen.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Dat soort bedrijven zouden ontmanteld moeten worden !!

  Like

 5. Brober zegt:

  Het blijkt maar weer dat de MSM dit soort feitelijke achtergrondinformatie nooit en te nimmer naar de oppervlakte zal brengen, totdat hun meesters het groene licht geven omdat het al een voldongen feit is.
  Natuurlijk zijn het dit soort heimelijke operaties van de elite die Putin (ook) heeft doen besluiten om de knuppel in het hoenderhok te gooien en het initiatief in de Oekraine aan zijn kant te houden ipv de westerse / Navo clan hun gang te laten gaan….
  In dit geval kan de actie van Putin een flinke, echt dikke streep door de rekening worden, wanneer hij erin slaagt de Donbass, de Krim, de hele zuidkust tot voorbij Odessa en het zich pro-Rusland verklarende Transnistrië naar de Russische Federatie toe te trekken en door toekomstige referenda / vrije verkiezingen ook op (legaal…) democratische wijze aan de RF te binden. Dit zijn ongelooflijk spannende ontwikkelingen waar weinige westerlingen echt het begrip voor zullen hebben om de consequenties te kunnen doorzien. We zullen moeten afwachten wat de volgende stappen zullen zijn……

  Like

 6. bobzelf zegt:

  NOU ZIT ER NATUURLIJK NOG EEN GEWELDIGE VERRASSING ONDER DE PET !!!!

  KIJK , NORMAAL GESPROKEN GAAT OOM VLADIMIR RUSTIG DOOR …..

  WAT DUS INHOUDT ????

  DAT ALS HIJ KLAAR ZIJN. AL DIE USA … MONSANTO OPGEKOCHTE LANDERIJEN . WAAR ZE OP WILLEN GAAN VERBOUWEN !!!!!!

  ALLEMAAL AAN DE RECHTERKANT VAN DE DNEPR LIGGEN … !!!

  DUS HOKUS POKUS, IEDEREEN ALLES IN 1 X KWIJT .,, IS TIE GEINIG DIE KGB EIKEL ??

  DUS STEUN MIJN OOM , DAN ZIJN DE USA . ETC MILJARDEN VERLIEZEN GIGANTISCH

  ALLES KWIJT , JA DAAR IS OVER NAGEDACHT …

  GRAAG NU EVEN DE MENING VAN ONZE ZEIK SPECIALIST , a.k.a. BETWETERT

  AZOV .. SS ELITE … NAZI VOOR-VOIGHT / MEIN SS HELM KAMPFFFFFF

  WELKOM MET JE LULVERHALEN ..
  IS TIE AL AFGEVOERD ??? HOORDE IK DAT NOU NET . ???

  OOM DONBASS

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s