TONEELSTUK DERDE BEDRIJF

(Door: “Kafir”)

Decor: het zogenaamde parlement

Hier wordt een groots toneelstuk opgevoerd. Het is een waar spektakel! Het CDA gaat nu echt voor de totale oorlog hoor! Generaal Zjoekov rukt op met zijn tanks en stalinorgels. Potjandorie nog aan toe! Verdullekes! De boze Adolf Rutte kijkt alsof hij in zijn maag gestompt wordt. “Tactische terugtocht!”, roept hij in paniek. Hare Zwaan durfde niet eens te komen en ligt nu op sterven in haar paleis. Scherpe woorden, boze blikken vliegen rond als fluitende granaten. Er wordt ritmisch met handen gehakt.

Wat zit er nu achter dit overweldigende toneelstuk? Het CDA was trouw aan het regeerakkoord (een dictaat van Hare Kaag). Er moeten nog tienduizenden windmolens geplaatst worden en nog miljoenen mohammedanen gehuisvest. Daar is veel goedkope grond voor nodig. De boeren hebben die. Dus dan verzinnen we een stikstofprobleem waar de boeren onmogelijk iets aan kunnen veranderen en dan moeten ze dus optiefen en is die grond van ons. Maar nu waren de boeren (die vanouds op het CDA stemden) opeens zomaar boos op het CDA! Ja, je verzint het niet! Daarom hadden de regeringstoneelspelers een toneelstuk bedacht, zodat het net zou lijken alsof het CDA na een lang en zwaar gewetens(!)proces nu weer helemaal achter de boeren stond.

KABOEM!!! 2030 is niet meer heilig!!! Ja, op de meeste plaatsen natuurlijk wél, hoor, maar op een paar plaatsen moeten we de boeren misschien iets meer ruimte geven. Die stikstofmaatregelen gaan dus onverkort door, alleen krijgen een paar boeren misschien een paar maanden uitstel van executie.

In de pauze van het toneelstuk kwamen een paar van de hoofdrolspelers bij elkaar staan. “Kwam ik een beetje overtuigend over?”, vroeg de een. “Kerel, ik dacht dat je me een klap ging geven!”, riep de ander. Ze proestten het uit van het lachen (foto boven).

Het was een mooi toneelstuk. Heel Nederland is er vast weer ingetrapt. Er zal NIETS veranderen. Het kabinet blijft zitten, de stikstofterreur gaat onverkort verder (met hier en daar misschien een paar weken respijt)…

Door:
Kafir”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op TONEELSTUK DERDE BEDRIJF

  1. Ton Ruygrok zegt:

    Het gaat met … hare zwaan al weer een stuk beter wist vriendje haan te melden, gelukkig maar, je moet er toch niet aandenken dat of zwaan of haan of beiden van ons zullen heengaan… en er geen crisis meer zal bestaan ,de rillingen lopen langs de rug ondanks de hitte.., zet de Gas kachel maar wat hoger..
    Ah, Ag…, Wat een land, wat een lijders..
    Ton

    Geliked door 4 people

  2. jungleelephant zegt:

    Zoooooooo toevallig:debat afgelopen en de heks verlaat het ziekenhuis!Laffer dan laf!

    Geliked door 2 people

  3. Andre zegt:

    Hier op ninefornews is het nog duidelijker te zien.

    https://www.ninefornews.nl/rutte-weigert-fvd-kamerlid-de-hand-te-schudden-na-maidenspeech-regelrechte-arrogante-belediging/

    Man in witte broek wie het is geen idee maar dan Adje Kuiken met de armpjes over elkaar. Alles wat met de handen in de zakken staat of over elkaar is ook niet bereid om de handjes uit de mouwen te steken volgens mijn opa. En dan Fopke weer die doet Trump na. Even aan de kant duwen want ik wil WEL graag een handje geven. manman wat en clowns.

    Geliked door 4 people

  4. Htskday zegt:

    Gelukkig hebben ze geoefend..

    BREAKING – de voedselcrises simulatie 2020/2030 (war-game) betreft een oefening uit 2015.
    De oefening behandeld een globale voedselcrises veroorzaakt door overbevolking, snelle urbanisatie, weer extremen en politieke crisissen.

    (Denachtzuster(s))

    https://bitpearl.xyz/story/1561988314076483584

    Geliked door 3 people

  5. Realist zegt:

    Uitleg waarom regeringen in crisis zijn (al uit 2017 maar actueler dan ooit):

    Geliked door 3 people

  6. saddy zegt:

    Als er 1 ding duidelijk geworden is de afgelopen jaren dan wel het volgende: Weffers stappen NOOIT op. NOOIT !

    Af en toe “”offeren”” ze iemand eventjes op maar voor je het weet zit die er via een andere deur ook weer.

    Alle mensen die tot gisteren dachten dat het kabinet op zou stappen zijn dezelfde die geloven in een nieuw beleid, in een nieuw lijderschap enz.

    Geliked door 5 people

  7. Rene zegt:

    De kaarten schudden door gaan vrienden de aanhouder wind
    Al is pinocio nog zo snel we brengen hem regel recht naar de hel .

    Geliked door 2 people

  8. Julia zegt:

    Na zogenoemd 1 dagje ziek is helaas dat laffe wijf Kaag weer op de been. Hoe doorzichtig dat is het niveau van politici in kabinet Rutte 4. Laf, onttrekken van elke verantwoordelijkheid, legaal stelen, discriminatie t.o.v. eigen burgers. Het zijn ongelooflijke zwaar gehersenspoelde WEF tirannen die niets meer voor eigen land betekenen. Laten we hopen dat het zeer binnenkort einde latijn is voor dat WEF tuig in de breedste zin van het woord.

    Geliked door 2 people

  9. J.v.d.Heijden zegt:

    Trap niet in de (verkiezings) truc van W.Hoekstra en dat 2030
    zgn “niet heilig” is: dat is enkel politiek.
    Hij probeert weer stemmen te winnen voor de volgende ronde.
    Daarna begint alles weer opnieuw…

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie