Waarom “linksen” en het systeem bang zijn voor voor Winnetou en Old Shatterhand van Karl May

(Door: Florian Machl – Vertaling: E.J. Bron)

De boeken van Karl May gaven waarden door zoals moed, trouw, strijdlust en vriendschap. En ze droegen buitengewoon veel bij aan het begrip tussen de volkeren, doordat niemand werd gekleineerd, maar – integendeel – de positieve eigenschappen en het respect voor elkaar op de voorgrond stonden. Dit alles willen verbitterde beroepslinksen, maar ook het in Duitsland gevestigde systeem, nu graag verbieden. Het is glashelder waarom dat gebeurt.

Ik hield van de boeken van Karl May. Ze hebben me een groot deel van mijn kinderjaren begeleid, me plezier in reizen, in vreemde culturen en avonturen doorgegeven. De bijdrage van deze romans aan het begrip tussen de volkeren kan niet hoog genoeg ingeschat worden. Wie denkt dat men er met taal- en spreekverboden en bonte vlaggen aan bijdraagt dat vreemde culturen elkaar wederzijds respecteren, is, beleefd geformuleerd, tamelijk naïef en in het denken van zijn vroege kinderjaren blijven hangen.

Linkse” wensdromen belonen de luien

De grootste vijanden van de “linksen” zijn de realiteit en de waarheid. Want beide laten zien dat “linkse” theorieën gewoonweg dom en fout zijn. Omdat “linksen” er blijkbaar niet in geïnteresseerd zijn om zich bezig te houden met hoogwaardig en inspannend onderzoek en ontwikkeling, formuleren ze de een of andere hersenspinsels over hoe ze zich een “faire” wereld voorstellen. Een “faire” wereld volgens “linkse” logica beloont de luien, en dommen en de achtergeblevenen. Het enige dat zij denken in deze wereld te moeten presteren, is de omstandigheid geboren te worden. Want, denken ze, ze zouden door alle anderen verzorgd moeten worden. Dat gaat altijd net zo lang goed zolang er veel goedhartige en ijverige anderen zijn. Daarna slaat een linkse samenleving altijd om in een gewelddictatuur, wat de geschiedenis al vele malen heeft aangetoond.

Linksen” verbieden waarheden die hen bedreigen

Op de weg daar naartoe proberen “linksen” altijd de vrijheid van spreken en zodoende de waarheid te verbieden. Tot de waarheid behoren dingen zoals de natuurlijk doorgegeven geslachtsrollen of het feit dat er bij mensen nu eenmaal mannen en vrouwen bestaan – en niets anders. Er bestaan ook rassen op deze wereld en dat is goed. De natuur heeft het zo bepaald om de mensen aan hun omgeving aan te passen. Mensen, die in Afrika leven, zijn geoptimaliseerd voor de omstandigheden daar, terwijl er in Noord-Europa compleet andere lichamelijke en geestelijke vaardigheden nodig zijn om het leven te overmeesteren. Daarom is echter niemand beter of slechter, dat weet iedereen die zich voor antropologie interesseert. Problemen zijn er pas dan, wanneer men mensen, die aangepast zijn aan het leven in de woestijn, gedwongen verhuist naar de bergen. Deze problemen zijn er net zo lang, totdat de natuur deze nieuwkomers aan de nieuwe omgeving heeft aangepast. Daarvoor zijn geen “haat op internet”-wetten en ook geen regenboogvlaggen nodig, dit heeft tijd nodig. Een volksverhuizing is altijd een verdringingswedstrijd. Wie dit ontkent, wil niet zien en niet begrijpen.

Willekeurig uit- en invoegen van andere rassen en volkeren

Ook tegen de achtergrond van zo´n volksverhuizing spelen de verhalen van Karl May tot op de dag van vandaag een belangrijke rol – de westelijke wereld heeft zichzelf met betrekking tot de onderwerping van de Amerikaanse oorspronkelijke bewoners niet echt met roem overladen. Men kan nu zeggen dat men destijds niet beter wist. In ieder geval kan het verhaal er niet mee ongedaan gemaakt worden wanneer kinderen op de kleuterschool zich niet meer als indiaan mogen verkleden. Dat doen ze overigens, omdat ze de indianen goed vinden. Eigenlijk gebeurt bij een verbod datgene dat “linksen” zogenaamd willen vermijden. Ze preken er constant van minderheden “zichtbaar” te willen maken, maar wanneer men ze zichtbaar maakt, vinden ze dat compleet willekeurig ook weer niet goed. Weliswaar moet in elke informatiebrochure over seks de man zwart en de vrouw blond zijn, maar een kroeg, die “Bij de Morenkop” heet, zou men moeten verbieden. Dat begrijpt niemand meer, en al helemaal niet de zwarte eigenaar van de kroeg zelf.

Waarden, die voor ieder mens belangrijk zijn

In de boeken van Karl May gaat het om waarden, die voor ieder mens belangrijk zijn. Waarden, waarvan iedereen die opgroeit in zijn ontwikkeling, maar ook in de omgang met anderen profiteert, als hij vroeg genoeg te weten komt waarom het daarbij gaat. Het zijn waarden zoals moed, persoonlijke onbaatzuchtigheid, dapperheid, eer, trouw, inspanning, strijdlust en geboortegrond. Het zijn waarden zoals volkeren verbindende vriendschap, die zich door het bloedbroederschap tussen de blanke Old Shatterhand en de indiaan Winnetou manifesteert. Deze vriendschap is niet gebaseerd op de willekeurige bevelen van “linkse” heersers, maar op respect waarvoor hard gewerkt is. En het zijn de blanken, die dit respect van de aan de natuur gebonden indianen moesten verwerven.

Met al deze waarden weten “linksen” niets aan te vangen, ze gelden tegenwoordig als “rechts-extreem”. “Linksen” schamen zich er zelfs niet voor om gewoon wandelen in de natuur als “rechts-radicaal” te brandmerken. Wanneer de samenleving deze waarden zou kennen en ernaar zou leven, dan zou er wel eens geen enkele linkse theorie kunnen overblijven. En, om een veel gebruikt tegenargument te ontkrachten: solidariteit onder mensen bestond al lang voor Marx, anders zou er geen mensheid meer zijn. Die bestond overigens ook al voor de toch al heel oude christelijke naastenliefde. Niemand heeft “linksen” nodig om intuïtief te begrijpen dat men voor het welzijn van allen samenwerkt met zijn vrienden en buren. Ook dat staat in de boeken van Karl May.

Het indiaanse eerbetoon voor Karl May

Na de dood van de vooraanstaande, wereldberoemde Karl May, die nooit in het “Wilde Westen” van de VS was geweest, maakten de oorspronkelijke inwoners daar hem het grootste compliment dat men kan bedenken. In het jaar 1928 vond het zogenaamde indiaanse eerbetoon in het Duitse Radebeul plaats. Het opperhoofd van de Sioux, Big Snake, hield een toespraak bij het graf van Karl May:

Jij grote dode vriend! … Je hebt voor ons stervende volk een blijvend monument opgericht in het hart val de jeugd van alle naties. We zouden totempalen in elk indiaans dorp voor je willen opstellen. In elke wigwam zou jouw afbeelding moeten hangen, want nooit heeft de rode man een betere vriend gehad dan jij…”

En nu zeggen onder de luizen zittende, ongewassen kinderen zonder schoolopleiding, die om onopgehelderde redenen in politieke functies zijn terechtgekomen, dat Karl May en zijn boeken tegenover de oorspronkelijke inwoners van Amerika niet gepast zouden zijn? In wat voor wereld leven we eigenlijk, dat we zulke uitspraken pikken en de ingebeelde niksnutten niet terechtwijzen – en wel voorgoed? Het is de plicht van iedere democratisch georiënteerde burger om op te staan en luid en duidelijk “Nee!” tegen de linkse onzin te zeggen – voordat men over onze hoofden heen de volgende dictatuur opricht.

Bron:
report24.news
Door: Florian Machl

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Waarom “linksen” en het systeem bang zijn voor voor Winnetou en Old Shatterhand van Karl May

  1. Frits zegt:

    Hoop doet leven. Maar wie wordt er 428jaar om geluk terug te vinden?

    Like

  2. Bob Fleumer zegt:

    Links is waarden loos.

    Geliked door 1 persoon

  3. Hans zegt:

    PLUIS in De Telegraaf.

    Like

  4. Boike zegt:

    Een geweldig essay van Florian Machl, dat je tot diep in het hart raakt en aanzet tot nadenken. Chapeau !!!

    De boeken van Karl May waren spannende jongensboeken. Ik heb die boeken gelezen en ik heb ze nog. Ze hadden een grote positieve invloed op de jeugd. We speelden de verhalen na. Jij Old Shatterhand, ik Winnetou. Die boeken waren niet discriminerend. Integendeel, de verhalen draaiden om hoge normen en waarden. En daarin onderscheiden zich deze boeken van pulp-literaruur en keukenmeidenromans.

    De linkse maffia, die deze boeken verkettert, heeft deze boeken waarschijnlijk zelf nooit gelezen. Zij baseren hun mening op valse of onjuiste verondersatllingen. Ik vermoed, dat het een uiting is van hun ledigheid en gebrek aan kennis en wijsheid.

    Hun ledigheid uit zich in destructiviteit als afbreken, verketteren, weggooien, teniet doen, ontkennen en al wat dies meer zij. Als ze al ooit iets opbouwen, is het dure flut zonder intrinsieke waarde. Ze gooien weg, wat dierbaar en waardevol is. En al doende komen ze geen stap vooruit op de maatschappelijke ladder, maar geraken van de wal in de sloot en trekken iedereen met zich mee.

    Eerdaags zullen ook sprookjesboeken wel in discrediet geraken. Want ook daarin staan boodschappen over normen en waarden en waarschuwingen voor gevaren, als de wolf in schaapskleren, de boze heks, de boosaardige stiefmoeder, de charmante prins, een lang en gelukkig leven en noem maar op. Zaken, die kinderen in hun opvoeding mee zouden moeten krijgen, maar die niet passen in de linkse propaganda.

    Het gedoe van de linkse maffia is een negatieve satanische spiraal van geestelijke armoe. Het is een tunnel naar de duisternis, zonder licht aan het einde.

    De linkse maffia gebruikt en misbruikt de onwetende en onnozele paupers en het woke-gepeupel om hun duivelse agenda uit te voeren.

    Geliked door 2 people

  5. Knalkopje1 zegt:

    Het ergste is nog dat die uitgeverijen en boekenwinkels op de meeste abjecte en walgelijke manier op hun knieën vallen voor die woke-idioten en deze boeken en films schrappen. Dergelijke bedrijven moeten zelf ‘gecanceld ‘ ofwel geboycot worden. Die verderfelijke woke-ideologie, een van de fantastische verrijkingen die vanuit het land van de vrijheid, de VS, zijn overgewaaid, moet van de wereld verdwijnen,

    Geliked door 2 people

    • Boike zegt:

      @ Knalkopje1 0 augustus 2022 om 18:59

      Iedere winkelier die zijn winkel drijft met politieke correctheid zal merken dat hij klanten wegjaagt en zijn omzet zal dalen.
      Hij maakt zelf zij eigen nering de nek om.
      Klanten, die weglopen komen nooit meer terug en kraaien hun ongenoegen van de daken.
      Nieuwe klanten maken kost heel duur.

      Het is niet aan de winkelier, om te bepalen wat een klant wel of niet mag kopen, of in dit geval lezen.
      De klant bepaalt zelf wat hij wel of niet hebben wil, of in dit geval wil lezen.
      Gouden vuistregel: “Een klant is koning en heeft altijd gelijk, ook al heeft hij het niet”.

      Like

  6. Ravian zegt:

    Rolmodellen als Old Shatterhand en Winnetou zijn vervangen door “Kool Daddy” en zijn bende, bestaande uit “gangsta’s” met een strafblad dat minimaal half zo lang is als dat van “Kool Daddy” zelf, en een hele menagerie aan onderdanige zaad en drugs hongerige “ho’s”.
    Daarmee zijn criminelen en crackhoeren dan tot de rolmodellen van de hedendaagse jeugd verheven, en de resultaten zijn er naar…

    Like

  7. scherpschutter1943 zegt:

    de linksen, arrogant en geweldadig tot op het bod. Ook groenlinks, met zijn verzameling ondergedoken communisten en terroristen. De aangenomen familie van jesse klaver.

    Like

Plaats een reactie