De Raad van State – Hoezo onafhankelijke adviezen die door deskundigen worden gegeven?

(Door: Frankema)

De Raad van State is een ongekozen, “onafhankelijk” adviesorgaan van de regering en het parlement over wetgeving en bestuur. Willem Alexander is voorzitter van de Raad van State en Thom de Graaf (D66) vicepresident. Het laatste advies over de permanente coronawet maakt in één klap duidelijk dat de leden van de Raad niet onafhankelijk zijn, noch kennis van zaken hebben over dit onderwerp.

Dat laatste kun je ze misschien maar deels verwijten. De maatregelen die ons land in een ijzeren greep hielden, die miljarden hebben gekost en die enorme schade aan de maatschappij hebben veroorzaakt, zijn niet geëvalueerd. De motie van Fleur Agema over onderzoek naar de effectiviteit van alle ingezette maatregelen werd op 4 mei 2022 verworpen: D66, VVD, CU en CDA stemden tegen. Een evaluatie over de meest ingrijpende maatregelen die Nederland in de afgelopen jaren kreeg opgelegd, is niet nodig? Even voor de volledigheid: het sterftecijfers voor Covid-19 is wereldwijd 0,15% van de mensen die het krijgen. De maatregelen waren niet nodig! En een onafhankelijke evaluatie zou direct aantonen hoeveel schade ze hebben aangericht.

Lees verder>>>
(h/t J.B.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op De Raad van State – Hoezo onafhankelijke adviezen die door deskundigen worden gegeven?

  1. BosscheBol zegt:

    NIETS is onafhankelijk in onze bananenmonarchie. Een charmant lachende psychopaat geeft leiding aan een “instituut” dat grote gelijkenis vertoont met de maffia.

    Verwerpt een rechter een gebod van deze maffia? Eén belletje is voldoende om hem te overrulen.
    Staat de grondwet de maffia in de weg? De maffia roept de noodtoestand uit en de grondwet is buiten werking.
    Zijn wetenschappers het niet eens met het beleid inzake stikstof, corona of wat dan ook: deze wetenschappers krijgen geen subsidie meer en geen opdrachten: ze staan gewoon buiten.
    Als kers op de taart: alle musea in Nederland zijn staatsmusea en wat je daar mag zien is glad gepolijste staatskunst, net zo zielloos als de maffia.

    De propaganda is in onze bananenmonarchie tot grote hoogte gestegen. Zó hoog dat veel mensen echt geloven dat wij in een vrij en democratisch land leven en dat de maffia gewoon altijd gelijk heeft.

    Geliked door 4 people

    • LUCIA zegt:

      @ Bossche bol; uitmuntend beschreven!!I Ik kwam er gisteren nog zo een tegen… die zei; “nou mevrouw zo erg is het hier toch niet we hebben het best goed hier” en dat is het moment dat ik mep-neigingen krijg en dan besef ik voor de zoveelste maal dat ik in een open inrichting rondloop, die door de psychopaten is overgenomen.

      Geliked door 4 people

  2. Ach ja, de raad van staten zou dus een orgaan zijn dat de nieuwe wetten moet controleren of zebinnen de grondwet vallen.
    Alleen vraag Ik me af hoe veel parasieten daar weer zitten die nog nooit een wetboek heeft ingekeken en zeker totaal geen benul heeft van wetgeving.
    Daarbij komt dat ze bij het WEF zowat de regering opgekocht heeft om hun agenda door te kunnen drukken.
    Blijft er voor mij een vraag over, namelijk: Welk deel van de raad van state is ook opgekocht door dezelfde corrupte club.
    Want het is natuurlijk zeker wel zo makkelijk als je het controlerend orgaan ook in je zakken hebt

    Geliked door 5 people

  3. J.v.d.Heijden zegt:

    Hoe groot is de kans dat RvS-voorzitter W.A.v.Buren + ega
    Schwab-adepten zijn geworden?

    Geliked door 2 people

    • Triumph1971 zegt:

      Helemaal geen kans deze lieden zijn al bij Klausss op de koffie geweest en zitten er midden in.Stelletje huichelaars.

      Like

    • Julia zegt:

      J.v.d.Heijden Zeker weten de koning Willem is voorzitter van deze club maar tekent wel alle wetswijzigingen die zelfs die de Neurenberg code schenden en de rechten van de mens schenden. Een ventje dat zichzelf niets van de coronawet heeft aangetrokken en feest vierde in Griekenland tijdens de lock down. De koning heeft onlangs een longontsteking opgelopen. Willem-Alexander is hoestend herstellende van het euvel, vertelde hij op een werkbezoek aan Ter Apel. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) kan niet vertellen wanneer de vorst ziek werd en heeft ook niet meer details. Hij is sinds vorige week weer aan het werk, na een royale vakantie in Griekenland. Weer houdt hij zich niet aan de regels bij hoesten blijft men thuis.

      Geliked door 1 persoon

  4. Oliedom zegt:

    In dit land zit er geen enkele onafhankelijke organisatie/instituut meer, alles is met elkaar verweven. Ons kent Ons!!!! Grrrrrrrrrrrrrr

    Geliked door 3 people

  5. Htskday zegt:

    Discussiëren over maatregelen?..
    Het probleem moet eindelijk eens bij de wortel aangepakt worden!

    Er was en is helemaal níets bijzonders aan de hand wat betreft kroña/griep of hoe je het ook wil noemen.
    En al helemaal geen pandemie.

    Kroña/Covid19 is niets anders dan de griep met een nieuwe naam, griep bestaat niet meer!
    Iemand de laatste 2.5 jaar iemand met griep gezien?

    Griep is een natuurlijk ontgiftings-proces wat zich ontwikkeld bij bepaalde omstandigheden in combinatie met te lage weerstand.
    Het is niet eens besmettelijk, al lijkt dat wel zo..
    Waarom moeten daar drastische maatregelen tegen ingezet worden?
    Mogen wij ons niet meer ontgiften?

    Voordat we het over maatregelen hebben zouden we eerst eens moeten kijken wat er nu eigenlijk wél aan de hand is.
    In ieder geval helemaal níets bijzonders wat met griep/kroña/cov19 en al hun “varianten” te maken heeft.

    Bij de wortel aanpakken..
    Kunnen we dat geouwehoer over het hoofdstuk maatregelen helemaal overslaan.

    Geliked door 1 persoon

  6. Ravian zegt:

    “Voor ALLE maatregelen, met uitzondering van ventilatie, is er geen bewijs dat het een positieve bijdrage heeft geleverd aan de volksgezondheid.”

    Maar we moeten wel allemaal aan de onbetaalbare (niet functionerende) “warmtepomp”, die 100% geïsoleerde (lees: potdichte) huizen vereist, om Edje Nijpels en zijn maten van een “leuk handeltje” te voorzien.
    Dit land is gewoon “verrot tot op die bodem”.

    Geliked door 2 people

  7. 538 zegt:

    In de afgelopen 3 maanden waren er in totaal 21 niet-gevaccineerde patiënten (0,2%) op een totaal van 9. 348 Covid-hospitalisaties.

    Laat dat bezinken.

    https://rebekahbarnett.substack.com/p/3-months-of-nsw-data-show-its-not

    Like

Plaats een reactie