Wereldwijd zijn er maar twee partijen: Globalisten en Antiglobalisten

Aleksandr Doegin.

(Door: Aleksandr Doegin – Vertaling: “Malpaso”)

In de loop van de geschiedenis heeft Rusland veel problemen en conflicten gehad die ons land in conflict brengen met de Verenigde Staten, vooral op geopolitiek niveau. We hebben elkaar vele malen bestreden aan verschillende kanten van de barricades. Maar wat er nu in de wereld gebeurt, is iets heel anders. Het is een kwestie van fundamentele principes.

De helft van de Amerikaanse bevolking staat onder het juk van de andere helft. Er is een echte links-liberale dictatuur aan de macht. Wat er in de Verenigde Staten heeft plaatsgevonden, is een staatsgreep ondersteund door een samenzwering van elites, het Amerikaanse presidentschap is gekaapt. De Verenigde Staten staan nu onder controle van een extremistische junta. Het nieuwe hieraan is dat de globalisten voor het eerst in de geschiedenis het scenario van hun ‘revoluties’ bij henzelf hebben gebruikt. Eindelijk hebben ze hun gezicht volledig onthuld en nu kunnen we ze duidelijk zien. Ze beoefenden vroeger dergelijke praktijken in naam van de ‘belangen van de Verenigde Staten’. Maar nu zijn Amerikanen zelf het slachtoffer van deze globalistische praktijken. Dit was te verwachten, want als je leugens en geweld gebruikt, zul je op een gegeven moment niet meer in staat zijn om te stoppen, en wanneer je een bepaald punt bereikt, zullen het leugens en geweld zijn die jóu gaan gebruiken.

De strijd die nu plaatsvindt, heeft duidelijk een internationaal karakter gekregen. De strijd van globalisten tegen antiglobalisten is vandaag de dag veel belangrijker dan de strijd van de Russen tegen de Amerikanen of de strijd van het Westen tegen het Oosten of christenen tegen moslims. Vrijheid en gerechtigheid zijn namelijk universele waarden, die Russen en Amerikanen, moslims en christenen, het Westen en het Oosten met elkaar delen. Onze strijd is dus geen oorlog tegen de Verenigde Staten. De Verenigde Staten zoals we die kenden, bestaan namelijk niet meer. De verdeeldheid in de Amerikaanse samenleving is intussen onomkeerbaar geworden. En we ervaren deze situatie allemaal en overal, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten. We voeren dezelfde strijd op wereldschaal.

Ook moeten we onze instelling ten opzichte van Big Tech heroverwegen. Microsoft, Google, Twitter, Apple, YouTube, Facebook, etc. zijn niet zomaar commerciële instrumenten die ‘neutraal’ zijn. Het zijn puur ideologische wapens en bewakingsmachines die censuur uitoefenen. We moeten ze vernietigen. We moeten een uitweg vinden uit deze technosfeer die wordt beheerst door de waanzin van de globalisten. Het blijft echter een open vraag of we die technologie als zodanig moeten afschaffen of dat we onafhankelijke netwerken moeten ontwikkelen die vrij zijn van de eenzijdige ideologische controle van de globalisten en die zijn doordrongen van hun ideologie. In de tussentijd bewegen we misschien in beide richtingen tegelijkertijd. Hetzelfde geldt voor de media: ze hebben ons nu echt laten zien dat ze de enige boodschap zijn die nog bestaat, een totaal eenzijdige boodschap.

De aanval op Capitol Hill was de natuurlijke reactie van de helft van Amerika tegen de Democraten: vernederd door diefstal en verkiezingsfraude. De Trumpisten hebben ons toen laten zien dat er niet alléén een links-liberaal voorrecht bestaat om oorlogen te organiseren en geweld te gebruiken voor politieke doeleinden. Als je geweld gaat gebruiken, moet je een vergelijkbare reactie verwachten. Het was het logische antwoord op de aanhoudende waanzin van bewegingen als Antifa en Black Lives Matters. Nu heeft onze strijd een globale dimensie gekregen: de echte strijd is nog maar net begonnen.

De angst die de Democraten voelden tijdens de protesten voor het Capitool zal herinnerd worden en ook zijzelf zullen dat nooit vergeten. De aanblik van al die gewone Amerikanen, meestal onteigend, stil en beschouwd als ‘deplorables’, die naar het Congres marcheerden, was echt verbazingwekkend. Ondertussen verstopten de parlementariërs zich onder hun stoelen… en lieten zien wie de ware ‘deplorables’ zijn. Op dat moment hebben zij begrepen dat ze nergens meer veilig zijn. Zij ervoeren wat wij al altijd hebben ervaren. Vanaf nu zullen ze over de hele wereld worden aangevallen. Nu weten ze: wij observeren hen precies zoals zij ons observeren; we vervolgen ze precies zoals zij ons vervolgen; wij verzamelen informatie over hen, net zoals die Democraten, globalisten en hun marionetten met ons doen. Vanaf nu zal elke connectie met en steun voor hen worden gezien als samenwerking en deelname aan hun misdaden tegen de menselijkheid. Ze doodden honderdduizenden buiten de Verenigde Staten. Het kwaad kent geen grenzen en is altijd gebaseerd op hoogmoed en overmoed. Daarom begonnen ze ook Amerikanen te vermoorden. Deze keer willen ze een echte genocide in de Verenigde Staten in gang zetten. En deze genocide is al begonnen.

Wereldwijd zijn er slechts twee partijen: de partij van Globalisten, die de Grote Reset van de wereld propageren, en de partij van antiglobalisten, van het Grote Ontwaken. En er zit niets tussen. Deze strijd is een universele realiteit geworden en wordt vertegenwoordigd door de Democratische Partij van de VS, samen met vertegenwoordigers van het globalisme: dit omvat alle hightech-industrieën en de hogere echelons van de financiële wereld, die nu het absolute kwaad belichamen. Dit kwaad heeft zijn basis gevestigd in de Verenigde Staten. En op dit moment, te midden van deze hel, is de laatste opstand, het grote ontwaken, begonnen. Het Trumpisme is daarom veel belangrijker dan Trump zelf. Het siert Trump dat hij dit fenomeen heeft geïnitieerd. Maar nu moet het Trumpisme veel verder gaan dan Trump zelf.

Bron:
freiewelt.net
Door: Alexandr Doegin

Bron oorspronkelijk artikel:
kontrainfo.com

Vertaald uit het Duits door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Wereldwijd zijn er maar twee partijen: Globalisten en Antiglobalisten

  1. ronjaspers zegt:

    Zoals mensen gewend zijn van mij,hier een boodschap voor de globalisten:Sterf en brand in de hel.

    Geliked door 4 people

  2. Chris Dirick zegt:

    Toen ik dit las was mijn eerst indruk: dit had ik niet verwacht van een Rus. Zoveel inzicht in wat er momenteel in het Westen plaatsvind. En het dan nog simpel kunnen verwoorden zodat iedereen het kan begrijpen. Hedendaagse geschiedenis voor dummies zeg maar.
    Maar waarom zou mij dit verbazen? Rusland heeft in de tijd vele grote denkers voortgebracht. Ik krijg stilaan de indruk dat er in Rusland minder censuur is dan in het Westen. Dat zij beter op de hoogte zijn van het wereldgebeuren dan de doorsnee bevolking hier. Wat wij hier horen en zien is slechts wat wij mogen horen en zien. Meestal nog met emmers linkse propaganda erover uitgegoten. De ideëen die wij over Rusland hebben stammen nog uit de USSR periode. Die tijd is echter al zo’n dertig jaar voorbij.
    Heden leven wij in Europa in de Eussr en die moet niet onderdoen voor het communistische Rusland van zoveel jaar geleden.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie