Energiecrisis: Brussels goedkope activiteit zal geen indruk maken op Poetin

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

In Brussel beschouwt men zichzelf als de navel van de wereld. De eurocraten daar geloven daadwerkelijk Moskou de prijs voor aardolie en aardgas te kunnen dicteren. Maar wie aan de kortere kant van de hefboom zit, zou zichzelf niet moeten oefenen in goedkope activiteit, maar over praktische oplossingen moeten nadenken.

Europa (niet alleen de EU) zit in een onvervalste energiecrisis, die inmiddels de privéhuishoudens en de ondernemingen financiële lasten op de hals laadt, die deze in toenemende mate niet meer kunnen dragen. De belangrijkste reden daarvoor zit in de prijsexplosie bij het aardgas, dat een belangrijke energiedrager voor het continent vormt – verscherpt door de hitte en droogte, die ook afbreuk heeft gedaan aan de productie van elektriciteit en door waterkracht- en kerncentrales. Ook het “Merit Order”-systeem voor de stroomprijzen draagt er aan bij dat de elektriciteit voor steeds meer mensen en ondernemingen onbetaalbaar wordt. Een kritieke situatie, die de komende maanden waarschijnlijk nog erger zal worden.

Want de Brusselse eurocraten overschatten hun macht om daadwerkelijk invloed uit te kunnen oefenen op de prijsvorming met betrekking tot aardgas. Een prijsplafond voor Russisch pijpleiding gas, war de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen graag wil, zal namelijk simpelweg niet voldoende zijn – en wel om meerdere redenen. Enerzijds weigeren veel EU-landen en hun energieconcern de betaal-modaliteiten van Moskou (gas tegen roebels, omdat transacties in euro of Amerikaanse dollar zinloos zijn) te accepteren. Verder zorgen diverse sancties van het collectieve Westen ervoor dat Gazprom de onderhoudswerkzaamheden bij Nord Stream 1 niet volgens de voorschriften kan uitvoeren – en Moskou met het oog op de constante vijandige houding van de Europese politiek ook geen drang voelt om desbetreffend te ageren. Tegelijkertijd weigert Brussel de de pijpleiding Nord Stream 2, die klaar is voor gebruik, in bedrijf te laten nemen.

De Russische president Vladimir Poetin heeft op het Oostelijk Economisch Forum (EEF) in Vladivostok duidelijk verklaard dat Moskou niets zou leveren als dit tegenstrijdig zou zijn aan Russische belangen. “We zullen überhaupt niets leveren wanneer dit tegenstrijdig aan onze belangen”, zei Poetin woensdag. “We zullen geen gas, geen olie, geen steenkool, geen stookolie leveren – we zullen niets leveren.” Daarmee maakte de Russische staatschef ook duidelijk dat hij aan het prijsplafond voor aardgas net zomin zal meedoen als bij de door de G7-landen nagestreefde prijsplafond voor Russische olie. Het motto luidt: “Koop het tegen de actuele condities of laat het”.

De dilettanten in Brussel, aangevoerd door de voorzitster van de Europese Commissie von der Leyen, hebben in hun arrogantie één ding over het hoofd gezien – en wel dat ze aan de kortere hefboom zitten. Natuurlijk, Moskou zou graag aardgas, aardolie en andere producten aan de Europeanen verkopen (en goederen te importeren uit de EU), maar niet tegen iedere prijs. Men heeft genoeg afnemers in de hele wereld, die zich niet aansluiten bij de westelijke sanctieziekte en de eigen economische belangen niet ondergeschikt maken aan de ideologisch bepaalde strafmaatregelen. Bovendien weet men in Moskou ook dat de energiecrisis ervoor zorgt dat de mensen in Europa in toenemende mate de barricades opgaan – en hoopt zo ook op politieke veranderingen, die ten gunste van Moskou uitvallen. De toenemende protesten en demonstraties in Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en andere landen tegen deze noodlottige politiek (en het is nog niet eens winter) spreken boekdelen.

Moskou kan het zich in ieder geval veroorloven om nog een paar maanden geen energiedragers aan Europa te leveren zonder daardoor duurzaam schade te lijden. Maar de EU kan het zich niet veroorloven om de eigen economie compleet te laten imploderen, want dit zou een golf van volksopstanden over het hele continent veroorzaken. Dat weet president Poetin ook. Die kan achterover leunen en genoeglijk toekijken hoe de eurocraten in Brussel de boel in de afgrond te sturen.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Energiecrisis: Brussels goedkope activiteit zal geen indruk maken op Poetin

  1. Drs.E.N.Schilder zegt:

    Hahaha, EU-parasieten en nadenken… laat staan dat ze met praktische oplossingen zouden komen. Daar moet je namelijk weer logisch voor na kunnen denken…
    We worden geregeerd door zichzelf geïnstalleerde (WEF)psychopaten die graag over uw rug oorlogje spelen en vluchtlims binnenhalen. Alles moet volgens The great reset doctrine namelijk kapot om het zogenaamd ‘better’ weer op te bouwen en dat is het enige waar ze geheel gehersenspoeld en visieloos maar ‘gepassioneerd’ aan werken. Uiteraard zijn de opoffering en de rekening van al hun misstanden en ‘overtuigingen’ voor ú! Het interesseert ze geen moer wat er met u gebeurd als u maar overal heel veel voor betaald want en bent u ‘solidair’ en politiek correct…

    Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    Enkel aan het feit dat ze in Brussel denken een wereldwijde vraag en aanbod gestuurde prijs gewoon even te kunnen dicteren kun je al afmeten in welke mate het deze incompetente idioten naar de arrogante bol gestegen is…

    Geliked door 2 people

    • BosscheBol zegt:

      Ravian, volgens mij kan de eu maar op éen manier zo’n plafond aan de energieprijzen opleggen: dat is dat ze bij overschrijding het verschil gaan bijpassen. Met belastinggeld. En aangezien de grootverbruikers dan meer compensatie krijgen dan de kleinverbruikers, wil dat zeggen dat het klootjesvolk weer eens voor de grote jongens mag gaan betalen.

      Like

      • Ravian zegt:

        Nope, het is geen intern EU verhaal, het is de bedoeling dat de Russen minder geld voor hun olie en gas gaan krijgen.
        De EU mafkezen denken dat zij, in een globale markt, de Russen wel even kunnen voorschrijven waar die hun gas en olie voor aan de EU moeten verkopen.
        Das minimaal honds brutaal, en in de huidige situatie ook nog eens knettergek.
        Typisch links gedrag dus eigenlijk…

        Geliked door 1 persoon

    • BosscheBol zegt:

      Ravian in antwoord op
      9 september 2022 om 18:48

      Krankzinnig, inderdaad. De eu-dictators hebben hun volkeren in een ijzeren greep. Ze slaan iedereen naar de grond die het niet met ze eens is. De gele hesjes, de wappies en de boeren. Ze zijn gaan denken dat ze god zijn en dat iedereeen ze gehoorzaamt. Putin lacht zich te barsten, denk ik.

      Geliked door 1 persoon

  3. ronjaspers zegt:

    Wat er nu gebeurt met die opzettelijk gecreerde crissisen en de aanstaande armoede,hongersnood,en ellende komt rechtstreeks uit de NWO agenda (great reset)

    Like

  4. Iemand zegt:

    Net zoals de EU/Navo geen reet rekening hielden met de eisen van Moskou zal Poetin geen reet rekening houden met de dictaten van de EU.
    Ursula trien heeft noppes macht.
    Tenzij met farma baas Pfizer en haar voor het volk verborgen sms’kes

    Like

Plaats een reactie